Jeg har tidligere lavet denne karamelsauce lige her. Men nu syntes jeg den fortjener sit helt eget indlæg. Du kan bruge karamelsaucen til alt hvad du har lyst til. F.eks. kan den hældes over vaniljeis eller brownie. Du kunne også servere den sammen med nogle lækre pandekager. F.eks. dem her.
Karamelsauce med havsalt
Ingredienser
- 200 g sukker
- 50 g smør
- 1,25 dl piskefløde
- Havsalt efter smag
Sådan gør du
- Varm sukkeret i en gryde. Lad det smelte uden at du rører i det. Så undgår du klumper. Så snart sukkeret er opløst skal du fjerne gryden fra varmen.
- Tilsæt så med det samme smørret i mindre dele og under løbende omrøring.
- Returner gryden til varmen og tilsæt straks fløden, mens du stadig rører i karamelmassen. Massen vil koge op når fløden tilsættes.
- Når saucen er blevet glat og tyk fjernes den fra varmen og tilsættes et godt drys salt (smag dig frem - pas på du ikke brænder dig!).
- Hvis karamellen er for tynd kan du koge den lidt mere, er den blevet for tyk tilsættes lidt mere fløde.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamPiskefløde, Smør, SukkerKategori: Dessert, Is og desserter, Nytår, Nytårsdessert, Søde sager
Sarah skriver
Skal man koge karamellen, når fløden er kommet i?
Louise Dam skriver
Du tilsætter fløden lidt af gangen i den varme sukkermasse, og så vil det automatisk koge op.
Mia skriver
Skal den være varm for at kunne servere den ?
Louise Dam skriver
Ja, ellers skal du give den lidt mindre hvis den skal serveres kold - ellers bliver den for tyk i det.
Nina skriver
Mon man kan putte karamelsaucen i banankagedej til muffins? Altså fylde muffins halvt op med dej og så lidt karamel og så dej ovenpå eller vil det brænde for meget i ovnen?
Louise Dam skriver
Det kan man nok godt - men jeg har ikke prøvet :-)
Dorrit skriver
Det ser nemt og lækkert ud.
Tror du at man kan lave den dagen i forvejen? Man kan måske lægge glasset ned i et vandbad inden servering for at det bliver flydende? Jeg tænkte at lave det til en polterabend i morgen, men der er ikke rigtigt tid til at lave saucen fra bunden inden vi skal have desserten.
Mvh Dorrit
Louise Dam skriver
Ja, det kan du sagtens. Tror også du kan opvarme det forsigtigt i mikroovnen.
Rikke skriver
Hvor længe kan den holde sig? kunne man lave dobbelt og gemme det?
Louise Dam skriver
Det kan sagtens holde 1 uge i hvert fald.
Eva skriver
Kan man bruge mælk i stedet for fløde?
Louise Dam skriver
Nej, det kan man desværre ikke.
Mette skriver
Rigtig god opskrift. Jeg har lige lavet den. Jeg lod den dog koge lidt for længe. Tror du at jeg kan fortynde den med en smule vand?
Louise Dam skriver
Hej Mette
Jeg tror jeg ville varme den op igen og så lidt mere fløde i.
Håber den bliver god :-)
Mariavj skriver
Wow det ser så lækkert og nemt ud! Tak for at dele denne opskrift :D
Louise Dam skriver
Dejligt du kan bruge opskriften. Så er det bare med at komme igang :-)