Når turen går forbi f.eks. Paradis Is, så er det tit deres hasselnøddeis der bliver valgt, så hvorfor ikke forsøge sig med at lave sådan en lækkerbisken selv. Nu har jeg jo endelig fået en ismaskine, og den bliver brugt flittigt! Isen er dejlig blød og cremet og med en skøn smag af hasselnødder. Jeg kunne ikke holde ud af hasselnødderne skulle smides ud når man havde fået smagen ud af dem, så de blev brugt i en portion af min lækre crunchy müsli.
Fantastisk cremet hasselnøddeis med chokolade
Ingredienser
- 200 g (reklamelink)hasselnødder
- 2,5 dl mælk
- 5 dl fløde
- 150 g sukker
- 100 g mælkechokolade, mindst 30 %, hakket
- 6 æggeblommer
Sådan gør du
- Hasselnødderne ristes i ovnen ved 180 grader i cirka 5-8 minutter. Skallen gnubbes af i et rent viskestykke. Hak nødderne i en minihakker, eller i hånden til de er finthakket.
- Opvarm mælken med halvdelen af fløden (2,5 dl), 100 g sukker og de finthakkede nødder i en gryde. Lad det simre svagt i cirka 5 minutter, hvorefter gryden dækkes til og stilles til side i 20-30 minutter.
- Opvarm resten af fløden i en gryde og smelt chokoladen heri.
- Hæld hasselnøddemælken igennem en finmasket sigte i en gryde. Sørg for at få presset alt smagen ud af nødderne. (nødderne kan med fordel tørres i ovnen og bruges til noget andet. Jeg har f.eks. brugt dem i en portion müsli.)
- Opvarm hasselnøddemælken igen. Imens piskes æggeblommer og 50 g sukker luftige i en skål. Hæld derefter langsom hasselnøddemælken i æggemassen imens du pisker godt. Hæld hele blandingen tilbage i gryden over medium varme imens du pisker grundigt.
- Pisk indtil massen begynder at tykne let. Hæld det nu ned til fløde/chokoladeblandingen og rør det godt sammen. Lad blandingen køle af.
- Hæld blandingen i en ismaskine og lad den køre til den er færdig.
- Server med det samme, eller frys isen ned til senere.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Af Louise Dam
Andrea skriver
Hej, jeg har lige lavet denne is og den smager simpelthen vidunderligt!
Louise Dam skriver
Hvor er det bare godt at høre :-)