Louises Madblog

Lækre opskrifter og rejseguides

  • Startside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser
    • Morgenmad & Brunch
    • Frokost
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Fjerkræ
      • Oksekød
      • Svinekød
      • Fisk
      • Suppe
      • Vegetarisk
      • Lam
      • Pastaretter
      • Simreretter
      • Sunde retter
    • Tilbehør
      • Brød
      • Salat
      • Saucer & dressinger
      • Tærter
    • Desserter, kager og andre søde sager
      • Cookies og Småkager
      • Gærkager, Søde brød, Lagkager og Pandekager
      • Is og andre desserter
      • Skærekager, Brownies og Muffins
      • Søde Tærter
      • Sunde desserter og kager
      • Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt
    • Drinks & smoothies
    • Marmelade og Syltetøj
    • Mikroovn
    • Snacks
    • Tapas
    • Thaimad
    • Snacks
  • Videoopskrifter
  • Rejser
    • Marokko
    • Japan
    • Thailand
    • USA
    • Europa
      • Rom
      • London
      • Berlin
      • Helsingborg
      • Malmø
      • Dresden
      • Aarhus
  • Kontakt
    • Kontaktformular
    • Om mig
    • Samarbejde og muligheder
    • Louises Madblog i pressen

Chili cheese tops

Kategorier: Snacks

Print Friendly, PDF & Email
Bedøm opskriften
Chili cheese tops
Du kender måske de små spicy ostekugler fra McDonalds, hvor de lækre chili cheese tops er meget populære. De er perfekte efter en aften i byen, men de fungerer også rigtig godt som en lille snack eller som en let forret. Det er overraskende nemt at lave hjemmelavede Chili Cheese tops, og så slipper du for at spise noget som du ikke helt ved hvad indeholder. Her ved du hvad der kommer i. Jeg synes det er lidt sjovt at efterligne retter fra de store fastfoodkæder, og jeg har også tidligere lavet lækre Egg McMuffins.


Chili cheese tops

25-30 stk.
Forberedelsestid: 30 min

Ingredienser
250 g revet mozzarella
250 g revet cheddarost
3-4 jalapeños
Rasp
Hvedemel
1 æg
Salt og peber
Smagsneutral olie

Fremgangsmåde
1. Hak de 3-4 jalapeños fint.
2. Bland den revne mozzarella og revne cheddarost sammen med de hakkede jalapeños.
3. Saml kugler af osten og pres dem godt sammen.
4. Slå et æg ud i en dyb tallerken og pisk det sammen.
5. I to andre tallerkener fordele du hvedemel og rasp. I hvedemelet tilsætter du også lidt salt og peber.
6. Rul først kuglerne i melet, dernæst vendes de rundt i ægget og så i raspen. Så vendes de igen i ægget og så i raspen igen, så der kommer et dobbelt lag panering på. (mel-æg-rasp-æg-rasp)
7. Varm en gryde med olie op til 180 grader. Jeg bruger mit sukkertermometer til at måle dette.
8. Steg ostekuglerne i den varme olie til de er gyldenbrune.
9. Tag dem op af olien og læg dem på en tallerken med køkkenrulle på.



Chili cheese tops
Chili cheese tops
Chili cheese tops
Chili cheese tops
Chilicheese tops
Chilicheese tops
Chilicheese tops
Chili cheese tops
Chili cheese tops
Chilicheese tops
Chilicheese tops
Chili cheese tops
Chilicheese tops
Chilicheese tops
Chilicheese tops
Chilicheese tops
Chili cheese tops

//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb. Det vil blive brugt til at drive siden.//

af Louise Dam Ingredienser: Cheddar/ Jalapeños/ Mozzarella

« 7 tips til at bytte mættet fedt ud med umættet fedt
Bruschetta »

Kommentarer

  1. Mia skriver

    8. oktober 2015 ved 10:27

    Ahh fantastisk opskrift og lækkert ser det også ud. Må prøve det i weekenden. Hvis man nu ikke er til så stærke madvarer kan man bruge andet end jalapenos, som gså giver smag?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      9. oktober 2015 ved 08:57

      Hej Mia
      Jeg synes nu ikke de blev vildt stærke, men ellers kan du bare bruge nogle almindelige røde chilier som ikke er så stærke i det.

      Svar
  2. Christina / TheBigMeowski skriver

    8. oktober 2015 ved 13:51

    Imponerende flot facon, du har fået på kuglerne, og det lyder jo ligetil med opskriften :) Ser lækkert ud.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      9. oktober 2015 ved 08:56

      Mange tak! :-)

      Svar
  3. Piskeriset skriver

    8. oktober 2015 ved 19:35

    Jeg er forelsket! ♥♥ Dem må jeg klart prøve at lave en dag :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      9. oktober 2015 ved 08:56

      Ja gør endelig det! :-)

      Svar
  4. Henrik skriver

    11. oktober 2015 ved 15:21

    De smuldrer for mig.. Jeg kan ikke få dem presset godt nok sammen..??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      13. oktober 2015 ved 17:40

      Hej Henrik
      Der kan muligvis være lidt forskel på den ost man bruger. Hvis de ikke kan presses sammen kan du eventuelt give osten et par sekunder i mikroovnen. Jeg synes dog ikke det var nødvendigt da jeg lavede dem.
      Hilsen Louise

      Svar
  5. Camilla skriver

    15. oktober 2015 ved 09:49

    De ser super lækre ud, dem vil jeg prøve og lave. Ved du om de skal spises med det samme, eller kan de evt fryses og varmes op i ovnen? Eller bliver de tørre af det.?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      17. oktober 2015 ved 23:57

      Hej Camilla
      Jeg har faktisk frosset nogle ned inden de blev friturestegt, men jeg har ikke prøvet at lave dem endnu :-)

      Svar
      • Louise skriver

        17. november 2015 ved 20:12

        Har du prøvet at lave nogle af dem du havde frosset ned ?

        Svar
        • Louise Dam skriver

          17. november 2015 ved 20:52

          Nej ikke endnu desværre. Det må jeg snart få gjort :-)

          Svar
          • Mette skriver

            28. april 2017 ved 15:56

            Hej Louise.

            Nu er jeg nysgerrig om du fik dem afprøvet? Jeg vil nemlig selv forsøge til en barnedåb. Har du evt haft held med at lave dem – og så lune dagen efter? :-)

            Mvh Mette

          • Louise Dam skriver

            29. april 2017 ved 18:27

            Hej Mette
            Ja, det gjorde jeg og de blev rigtig gode. Jeg mener jeg tog dem op af fryseren og lod dem tø op før de kom i den varme olie.

  6. Dianawi skriver

    24. oktober 2015 ved 08:39

    Uhmmm… HVOR ser de indbydende ud! Jeg kan næsten høre deres knæsende lyd mellem tænderne! ☺️👌🏻 De skak prøves!!
    http://www.bydianawi.com

    Svar
    • Louise Dam skriver

      24. oktober 2015 ved 11:18

      Ja prøv dem endelig! De er så lækre :-)

      Svar
  7. Katrine skriver

    27. oktober 2015 ved 20:22

    Mums de ser gode ud… Men jeg har lige et spørgsmål, hvad gør du af olien når man er færdige med at stege dem? For hvis man smider det i vasken så stopper den ):

    Svar
    • Louise Dam skriver

      30. oktober 2015 ved 17:20

      Jeg plejer at hælde det på en tom flaske og gemme det i køleskaet til et par gange. Derefter smider jeg bare flasken/bøtten med indhold ud.

      Svar
  8. Rasmus skriver

    22. november 2015 ved 14:42

    De ser rigtige gode ud uuummmm!!!

    Svar
  9. Peter skriver

    5. december 2015 ved 10:29

    Ser gode ud, hvis man ikke kan spise alle på en gang, kan de så varmes op i ovnen eller bliver de kedelige af det?

    Peter

    Svar
    • Louise Dam skriver

      5. december 2015 ved 21:12

      Hej Peter
      Jeg ved det faktisk ikke, da jeg ikke har prøvet. Men jeg har frosset nogle ned ind de blev friturestegt. Dem skal jeg prøve at tø op og lave.

      Svar
  10. Charlotte skriver

    9. december 2015 ved 15:11

    Kan man forme kuglerne med rasp og det hele på, og lade dem hvile i køleskabet indtil de skal steges? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      11. december 2015 ved 17:50

      Hej Charlotte
      Ja, det kan man sagtens :-)

      Svar
  11. Alex bertelsen skriver

    16. december 2015 ved 16:37

    Kan man bruge enhver olie? Som rapsolie?

    Hvordan kan jeg se temeratur nu når jeg ikke har sådan et sukkermometer?:/

    Svar
    • Louise Dam skriver

      16. december 2015 ved 21:01

      Hej Alex
      Du kan godt bruge rapsolie til det. Mht. temperaturen så kan du prøve om olien er varm nok ved at stikke enden af en tændstik, eller et træspyd ned i olien. Hvis olien syder omkring tændstikken så burde den være varm nok. Men det gælder om at holde temperaturen der hele tiden, så der må ikke komme for mange i af gangen da det nedkøler olien.

      Hilsen Louise

      Svar
  12. Cicilie B skriver

    29. december 2015 ved 17:54

    De ser super lækre ud!

    Kan de færdiglavede chili cheesetops eventuelt holde et par dage i køleskab eller endda fryses ned?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      29. december 2015 ved 18:59

      Hej Cicilie
      Jeg har haft frosset dem ned inden de blev stegt og det fungerede fint. Jeg lod dem tø helt op inden jeg friturestegte dem. De blev helt ligesom da de lige var lavet.

      Svar
      • Regitse skriver

        5. marts 2016 ved 00:00

        Fedt med et svar på de frosne, for det er en veninde jeg skal til at lave dem for og det er jo smart at hun kan ha dem i fryseren til hun har lyst til dem.
        Ryger de bare flere i en frysepose eller hvordan gør du?

        Svar
        • Louise Dam skriver

          5. marts 2016 ved 14:15

          Ja, jeg lagde dem bare i en frysepose. De frøs ikke sammen eller noget. God fornøjelse :-)

          Svar
          • Regitse skriver

            5. marts 2016 ved 21:45

            Super, tusind tak, er sikker på jeg få en meget glad veninde.

  13. Andrea krustrup Nielsen skriver

    10. januar 2016 ved 14:21

    Øv altså😔😕
    Alt osten var røget ud da de kom op af friture vi huskede det med dobbeltlag
    Hvad skal vi gøre bedre næste gang?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      11. januar 2016 ved 19:25

      ØV, det var da irriterende. Var olien varm nok? Hvis olien ikke er varm nok tror jeg kuglerne kommer til at ligge dernede for længe før de er sprøde og så smelter osten for meget.

      Svar
  14. Caroline skriver

    11. januar 2016 ved 20:36

    De ser bare så super lækre ud! Jeg har en ide om at lave dem meget snart!

    Jeg vil høre hvad jer der har lavet dem har brugt til dyppelse? Er der eventuelt noget der er rigtig godt til de lækre chilli cheese tops? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      11. januar 2016 ved 20:39

      Hej Caroline
      Jeg serverede dem med sød chilisauce. Det synes jeg var lækkert.
      Hilsen Louise

      Svar
  15. Jakob skriver

    17. januar 2016 ved 17:18

    Hej Louise,

    Jeg sidder nu herhjemme på 7 dagen after fjernelse af mandler, og savner VIRKELIG fed og god mad.!
    Har læst din opskrift igennem, ja alt for mange gange, og glæder mig virkelig til, at lave dem når halsen kan klare det.

    Hvor tæt op af smagen på McDonalds chili cheese tops vil du mene de ligger.?

    Mvh Jakob

    Svar
    • Louise Dam skriver

      21. januar 2016 ved 18:20

      Hej Jakob
      Jeg synes smagen er ret tæt op af. Måske er mine ikke helt ligeså stærke, men man kan jo bare tilsætte flere jalapenos hvis det er.

      Svar
  16. Thomas skriver

    19. januar 2016 ved 15:18

    Har lige prøvet at lave dem, og de er virkelig gode, kan klart anbefale dem :D

    Svar
    • Louise Dam skriver

      21. januar 2016 ved 18:05

      Dejligt at høre Thomas :-)

      Svar
  17. Ida skriver

    25. januar 2016 ved 15:41

    Hvilken olie har du brugt? :-) har lige lavet nogle med solsikkeolie, og de får slet ikke samme form :-/ når man dypper bollen i ægget, skal hele bollen så være våd

    Svar
    • Louise Dam skriver

      25. januar 2016 ved 21:34

      Jeg brugte også solsikkeolie. Ja. Du ruller først kuglerne hele i mel, så helt i æg og til sidst hel i rasp og så igen i æg og rasp. Håber de alligevel blev gode, selvom de fik en anden form.

      Svar
  18. Frank skriver

    6. marts 2016 ved 16:45

    Så har jeg også lige prøvet at lave dem

    Og de er lige som de skal være :)

    Et lille fif til dem som synes de er svære at få formet ordentlig
    Brug en frysepose
    Put osteblandningen der ned og brug hjørnet af posen til at få DRM mast rigtig godt sammen

    Svar
    • Louise Dam skriver

      12. marts 2016 ved 14:33

      Tak for det gode tip. Er glad for de smagte :-)

      Svar
  19. Vester skriver

    1. maj 2016 ved 18:21

    De ser super lækre ud og de skal helt klart prøves en dag :-D
    Men jeg vil dog gerne høre omkring kalorieindholdet, for de tydeligvise ikke helt sunde ^^

    Svar
    • Louise Dam skriver

      6. maj 2016 ved 10:53

      Jeg ved desværre ikke hvor mange kalorier der er i – men vil tro det er ret mange :-)

      Svar
    • Nicolaj skriver

      12. august 2016 ved 17:02

      Kik på den pose som osten kom i, så tror jeg ikke at du er helt gal på den😜

      Svar
  20. Carina skriver

    24. maj 2016 ved 20:09

    Nogle af jer der ved om man kan holde dem varme i ovnen eller om det gør dem bløde?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      25. maj 2016 ved 03:21

      Jeg har ikke selv prøvet det. Men umiddelbart vil jeg godt tro man kan gøre det. Men det skal nok være ved rimelig lav varme og ikke i for lang tid.

      Svar
  21. Dennis skriver

    21. juni 2016 ved 21:38

    Lækkert med hjemmelavet fastfood.

    Sidst jeg lavede dem brugte jeg kun æggehvide, hvilket jeg syntes giver en bedre panering. Jeg brugte halv om halv jalepones og hjemmedyrket, syltede scootch Bonnet (Den røde) Cheddar, mozerella og en revet Vesterhavsost fra Thise. Osten fik et skud i mikroovnen (Pga. Vesterhavsost) Serveret med en piment/chili Mayo samt andre friterede (løgringe, sticks og bbq hotwings) Fantastisk forret, en aften menuen står på Burger med drengene :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      27. juni 2016 ved 22:12

      Hej Dennis
      Dejligt at høre tips til hvordan de kan gøres endnu mere lækre end de er i forvejen. Lyder som en rigtig god aften med god mad :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  22. Lone Lyndorff Hansen skriver

    12. december 2016 ved 15:02

    Hej Louise,

    Jeg har lavet chili cheese dippers endda nogle gange, til stor glæde for alle implicerede (mig selv incl)
    Nu er jeg kommet i en situation, hvor en noget større portion er påkrævet og derfor har jeg forsøgt at finde ud af om de kan fryses. Det er så ikke lykkedes at finde noget info omkring det.
    Min “fornuft” siger mig dog at, hvis jeg kun forsteger dem (plejer at give dem 3 gange meget kort da jeg også bruger flødeost sammen med cheddar) og så fryser dem ned, må de da være klar til en omgang i ovnen direkte fra fryseren – ca. 10 min på 180grader.

    Hvad er din mening om det? Ville sætte stor pris på et svar fra dig.
    og tak for en rigtig god blog
    Hilsen – Lone

    Svar
    • Lone Lyndorff Hansen skriver

      12. december 2016 ved 15:06

      PS: Jeg former dem i øvrigt ovale – de er meget nemmere at holde i hånden så :) Og bruger altid latexhandsker når jeg former og panerer dem,.

      Svar
    • Louise Dam skriver

      12. december 2016 ved 15:56

      Hej Lone

      Jeg har frosset dem ned inden jeg stegte dem – så lod jeg dem blot tø op og så kom de i den varme olie – det fungerede fint. Alternativt tror jeg også at du ligesom du skrive kan lave dem klar og så i ovnen direkte fra fryseren. Det har jeg dog ikke prøvet endnu.

      Svar
  23. Benny Anker Larsen skriver

    21. december 2016 ved 00:09

    Har man ikke et ordentligt termometer, så kan enden af en træslev bruges. Når olien syder omkring træet, så er den tilstrækkelig varm.

    Svar
  24. Britt skriver

    7. marts 2017 ved 17:27

    Er der nogen erfaring med at lave dem i en actifry i stedet for friture?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      8. marts 2017 ved 21:33

      Det har jeg desværre ikke prøvet.

      Svar
  25. louise skriver

    27. marts 2017 ved 16:30

    Det er så gode 😍
    Men et æg ?? Jeg brugt 3

    Svar
    • Louise Dam skriver

      29. marts 2017 ved 05:41

      Det kan måske være jeg har brugt et stort æg og du så har brugt 3 mindre æg. Det ved jeg ikke lige. Men godt de blev gode :-)

      Svar
  26. Laila nielsen skriver

    17. august 2017 ved 16:52

    Tak for en super dejlig og nem opskrift, de smager fantastisk 😊

    Svar
  27. Marlene skriver

    6. januar 2018 ved 18:46

    Det blev desværre alt for gummiagtige og slet ikke den der lækre smeltede ost som Mac D’s. Øv øv.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      7. januar 2018 ved 12:25

      Øv, tænker det kan være den ost du har brugt? Mine blev i hvert fald lækre sprøde udenpå og så med smeltet ost indeni.

      Svar
  28. Amalie Ullitz skriver

    3. marts 2018 ved 18:01

    Hejsa ville lige høre om man kan varme dem i ovnen sener hen på dagen efter man har friture stegt dem?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      21. marts 2018 ved 16:43

      Det ved jeg desværre ikke, men det vil jeg tro.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Velkommen til!

Jeg hedder Louise, jeg er 30 år og er helt vild med at stå i et køkken. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Læs mere..

Søg i opskrifterne

Følg mig på

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

POPULÆRE OPSKRIFTER

    Bananpandekager
    Saltmandler
    Lækker og cremet hummus
    Rødkålssalat med appelsin og granatæble
    Banankage med chokolade
    Helstegt oksemørbrad
    Den nemmeste æbletærte med smuldredej
    Chokolademousse
    Spidskålssalat
    Svampede chokolademuffins

Gå aldrig glip af en opskrift

Video opskrifter på YouTube

COPYRIGHT © 2010-2018 - Louises Madblog - Louise Dam - CVR 35614788

Jeg benytter mig af cookies på min blog for at gøre din oplevelse her endnu bedre, det håber jeg er ok med dig?
X
Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat! Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (affiliatelink)
Klik her