Louises Madblog

Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade



 Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

Så er det gået hen og blevet fastelavn igen, og selvom jeg ikke klæder mig ud og slår katten af tønden mere, så betyder det ikke at jeg ikke spise fastelavnsboller! Sidste år lavede jeg en helt klassisk gammeldags fastelavnsbolle. Det er den opskrift jeg har bygget videre på her. Jeg har skåret 1/3 af smørret væk og så er der tilføjet hakket chokolade og mandler til cremen, hvilket var virkelig lækkert! Så skynd dig og få bagt årets fastelavnsboller.

Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

12 stk.
Forberedelsestid:

Ingredienser

Dej
25 g gær
1 æg
1,25 dl mælk
100 g koldt smør
1 spsk. sukker
300 g mel
1 æg til pensling
Flormelis, kakao og kogende vand til glasuren

Vaniljecreme
1 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
1,5 dl mælk
kornene af 1/2 vaniljestang

50 g hakkede mandler
50 g hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde

1. Bland mel og sukker sammen. Tilsæt smørret og ælt det med fingrene til en smuldret masse.
2. Lun mælken til den er fingervarm og opløs gæren deri. Tilsæt ægget og pisk det sammen.
3. Hæld gær-/æggeblandingen over de tørre ingredienser og rør det sammen. Ælt det på bordet og tilsæt evt. lidt mere mel. Lad det hæve i en skål i ca. en halv time.
4. Imens laves cremen: Kom alle ingredienser i en gryde (også den tomme vanillestang) og pisk det godt sammen. Varm det op ved middel varme og rør konstant i det til det koger op og bliver tykt. Tag det af varmen, hæld det i en skål og lad det køle af. (Og husk at tage vanillestangen op!).
5. Hak chokoladen og mandlerne og bland det sammen med vaniljecremen.
6. Efter hævning deles dejen i 12 stykker. Rul/tryk stykkerne flade og læg ca. 2 tsk. cremeblanding på hvert stykke.
7. Fold stykkerne sammen og læg dem på en bageplade med lukningen nedad (sørg for at de lukker helt tæt!). Pensl dem derefter med æg, og lad dem hæve en halv time.
8. Bag dem ved ca. 200 grader i ca. 15 min.
9. Lad dem køle af på en bagerist og smør dem med glasur.

Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

Af

//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikke på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


  1. Feb 10, 2013
    9:15 pm

    stephanie

    Mums :-)
    Har lige læst din fine blog fra ende til anden, og meldt mig som fast læser. :-)


    • Feb 11, 2013
      10:31 am

      Louise Dam

      Hej Stefanie, det lyder som noget af et projekt :-) Velkommen til bloggen, og håber du bliver hængende :-)

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Copyright Louise Dam 2014 - www.louisesmadblog.dk - Mail: louisesmadblog@gmail.com