Hjemmelavede ispinde med skyr og bær

Print Friendly

 Opskrift på hjemmelavede ispinde med skyr og bær
Hjemmelavede ispinde (eller pindeis?) er åbenbart kommet på mode igen. Jeg husker som barn, hvor fantastisk sjovt det var selv at hælde saftevand i de små plastikforme og et par timer senere havde man en skøn ispind. Men det er mange mange år siden jeg har prøvet det. Men da jeg så så nogle fine isforme i Netto for lidt tid siden, så måtte jeg bare have dem så der kunne blive eksperimenteret lidt. Jeg synes ikke bare det var en saftevandsis jeg ville prøve til at starte med, så valget faldt altså på en is med bær og skyr og så hele 3 forskellige smage. Hvis man har en ismaskine tror jeg det ville være godt lige at køre isen lidt på denne inden man fylder den i formen, da de ellers godt kan danne lidt iskrystaller.

Jeg har brugt papsugerør som pinde fordi jeg tænkte at det ville se fint ud. Det gjorde det skam også, men pap har det jo med at suge vand til sig og det var bare ikke særlig smart. Derfor vil jeg anbefale at man køber disse ispinde istedet for.


Hjemmelavede ispinde med skyr og bær

6 stk.
Forberedelsestid: 1 time
Samlet tid: 5 timer

Ingredienser
Blåbærisen
125 g skyr
125 g blåbær (må godt være frosne)
1-2 tsk honning

Bananisen
125 skyr
1 banan (100 g ca.)
1 tsk honning

Jordbærisen
125 skyr
125 g jordbær (må godt være frosne)
1 tsk honning

Fremgangsmåde
1. Blend blåbær, skyr og honning sammen (jeg brugte en stavblender).
2. Hæld blandingen i en frysepose og klip hul i hjørnet. Fordel blåbærblandingen ligeligt i alle 6 isforme. Forsøg at undgå at ramme siderne.
3. Stil isene i fryseren i cirka 20 minutter, eller indtil de har sat sig så næste lag kan komme i.
4. Blend banan, skyr og honning sammen.
5. Hæld blandingen i en frysepose og klip hul i hjørnet. Fordel bananblandingen ligeligt i alle 6 isforme. Forsøg at undgå at ramme siderne.
6. Stil isene i fryseren i cirka 20 minutter, eller indtil de har sat sig så næste lag kan komme i.
7. Blend jordbær, skyr og honning sammen.
8. Hæld blandingen i en frysepose og klip hul i hjørnet. Fordel jordbærblandingen ligeligt i alle 6 isforme. Forsøg at undgå at ramme siderne.
9. Sæt ispinde i isene.
10. Stil nu isene tilbage i fryseren og lad dem blive der i cirka 4 timer, eller indtil de er helt frosne.
11. Når de skal spises kan du med fordel hælde lidt varmt vand udvendigt på formen indtil de slipper.

Inspiration til isene kommer herfra.



Opskrift på hjemmelavede ispinde med skyr og bær

Opskrift på hjemmelavede ispinde med skyr og bær

Opskrift på hjemmelavede ispinde med skyr og bær

Opskrift på hjemmelavede ispinde med skyr og bær

Opskrift på hjemmelavede ispinde med skyr og bær

Opskrift på hjemmelavede ispinde med skyr og bær

Opskrift på hjemmelavede ispinde med skyr og bær

//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb. Det vil blive brugt til at drive siden.//

Comments

  1. Simone says

    Kan man bruge creme fraiche i stedet for skyr, og så tilsætte lidt mere honning og evt. lidt flere bær, så det bliver tykkere? :-)

    • says

      Nej, det var faktisk ikke den bedste idé jeg fik. Da de havde ligget lidt i fryseren blev de simpelthen for bløde. Så det er nok smartere med rigtige ispinde :-)

    • says

      Hej Signe
      Det er faktisk papsugerør jeg har brugt. Og det kan slet ikke anbefales de de jo falder fra hinanden når de bliver våde :-) Men jeg kan se at man kan købe rigtige ispinde lige her på bagetid.dk.
      Hilsen Louise

  2. Annette mariager says

    Det ser rigtig lækkert ud😀. Hvor har du købt formene til isen henne??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>