
Hjemmelavet is med saltet karamel
1 liter
Forberedelsestid: 1 time
Samlet tid: 2 timer
Ingredienser
Karamelstykker til isen
100 g sukker
1 tsk havsalt
Ismassen
5 dl sødmælk
300 g sukker
60 g saltet smør
1/2 tsk hav salt
2,5 dl piskefløde
4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
Fremgangsmåde
Karamelstykker
1. For at lave karamelstykkerne spredes 100 g sukker i et jævnt lag i en gryde. Gør et stykke bagepapir klar til karamellen.
2. Varm sukkeret over mellem varme indtil det begynder at smelte. Rør ikke i sukkeret, men ryst eventuel gryden en smule indtil. Forsæt til al sukkeret er smeltet og til massen er blevet let brunlig. Tag karamellen af varmen og tilsæt 1 tsk. havsalt. Hæld karamellen over på bagepapiret og fordel det i et tyndt lag ved at bevæge papiret lidt frem og tilbage. Sæt det til side så det kan størkne.
Isen
3. Hæld 2,5 dl mælk i en skål.
4. Fordel 300 g sukker i en pande ved mellem varme indtil sukkeret er karamelliseret, ligesom i ovenstående metode.
5. Når sukkeret er karamelliseret fjernes det fra varmen og smørret tilsættes. Rør rundt indtil smørret er helt smeltet. Hæld så fløden i lidt efter lidt imens du rører til karamellen er blevet til en ens masse. Tilsæt salten og bland derefter de resterende 2,5 dl mælk i karamellen.
6. Pisk æggeblommerne sammen i en skål og hæld lidt efter lidt karamelmassen over æggeblommerne imens du rører konstant. Hæld massen langsomt over i skålen med de 2,5 dl mælk imens du pisker videre.
7. Køl massen godt ned inden du fryser den på ismaskinen.
8. Mens isen køres på ismaskinen knækker du den hårde karamel ud i små stykker.
9. Når isen er færdig blandes de små karamelstykker i isen og den fryses ned til den er helt fast.
Note: Imens isen fryser vil de små karamelstykker smelte en smule og blive til små lækre kuber af blød karamel i isen.
Opskriften er fundet her.











//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb. Det vil blive brugt til at drive siden.//
Laura skriver
hej Louise
jeg vil lige sige tak for en super god blog. du har mange opskrifter så hvis man ikke lige ved hvad men skal lave så går jeg bare ind på din blog og for inspiration til forskellige opskrifter. Lige denne opskrift er meget god den er lige sagt fantastisk når isen rammer tungen danser sine smagsløg. Min familie er super glad for denne opskrift og når jeg laver den bliver jeg også glad indeni. knus Laura
Louise Dam skriver
Hej Laura
Mange tak for rosen! Jeg er også selv helt vild med denne is! :-)
Hilsen Louise
Steen R. skriver
Hej Louise,, jeg venter på min nye nemox ismaskine som jeg har fundet her http://madmaskiner.dk/ismaskiner_kat/ismaskine/
Det første jeg vil gøre at lave denne is som du viser her. Håber den smager lige så godt som den ser ud:)
Jeg vender tilbage når den er færdig:)
Mvh Steen
Louise Dam skriver
Hej Steen, uhh, glæd dig til den kommer. Jeg vil meget gerne høre fra dig om ud kunne lidt isen :-)
Hilsen Louise
Steen R. skriver
Hej igen Louise :)
Jeg lavede din is igår, og vi spiste det hele med det samme. Hold nu op, den var god:) Supersmag og min første hjemmelavet is:)
Jeg brugte denne maskine http://madmaskiner.dk/nemox-gelatissimo-exclusive-ismaskine/ Den var ikke helt billig, men jeg fortryder bestemt ikke, sikke noget is den kan lave. Jeg skal kigge efter flere opskrifter nu, og tak for at du delte din opskrift med os :)
Pernille skriver
Mums det ser godt ud! :-)
Hvor har du købt de fine stribede papbægre henne???
Louise Dam skriver
Hej Pernille
Mange tak! Jeg mener faktisk jeg købte dem i Netto. Er sikker på de kan købes billigt på Ebay og eller så prøv at søge på isbægre på Google, der kommer også en del frem.
Hilsen Louise
kristina skriver
Hej Louise, tak for en dejlig inspirerende blog. Jeg har længe været på udkig efter en saltet karamel/smør is-dessert og denne er helt perfekt :-)
Der er dog en ting jeg er i tvivl om, hvor/hvornår tilsætter den de resterende 2.5 dl. mælk. Jek kun se at du nævner mælken et sted :-)
Louise Dam skriver
Hej Kristina
Du har helt ret. Jeg havde ikke været helt omhyggelig med at få skrevet opskriften. Jeg har opdateret fremgangsmåden nu :-)
Line skriver
Hej! super lækker opskrift som jeg vil prøve, men skal æggene være pasteuriserede eller er det ligegyldigt??
Kh Line
Louise Dam skriver
Det er op til dig selv hvordan du har det med at spise rå æg. Jeg bruger rå æg, men man kan sagtens bruge pasteuriserede.
Annelise Bülow skriver
Hej Louise
Den is må jeg prøve.
Hvad hedder den ismaskine du bruger?
Kan du anbefale den ?
Jeg kunne godt tænke mig en rigtig god maskine.
Mh
Annelise
Louise Dam skriver
Jeg har ikke prøvet andre ismaskiner end min egen, men jeg synes den er god. Jeg har skrevet om den her: http://www.louisesmadblog.dk/test-af-nemox-gelato-grand-ismaskine-med-kompressor/