Louises Madblog

Lækre opskrifter og rejseguides

  • Startside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser
    • Morgenmad & Brunch
    • Frokost
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Fjerkræ
      • Oksekød
      • Svinekød
      • Fisk
      • Suppe
      • Vegetarisk
      • Lam
      • Pastaretter
      • Simreretter
      • Sunde retter
    • Tilbehør
      • Brød
      • Salat
      • Saucer & dressinger
      • Tærter
    • Desserter, kager og andre søde sager
      • Cookies og Småkager
      • Gærkager, Søde brød, Lagkager og Pandekager
      • Is og andre desserter
      • Skærekager, Brownies og Muffins
      • Søde Tærter
      • Sunde desserter og kager
      • Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt
    • Drinks & smoothies
    • Marmelade og Syltetøj
    • Mikroovn
    • Snacks
    • Tapas
    • Thaimad
    • Snacks
  • Videoopskrifter
  • Rejser
    • Marokko
    • Japan
    • Thailand
    • USA
    • Europa
      • Rom
      • London
      • Berlin
      • Helsingborg
      • Malmø
      • Dresden
      • Aarhus
  • Kontakt
    • Kontaktformular
    • Om mig
    • Samarbejde og muligheder
    • Louises Madblog i pressen

Hjemmelavet is med saltet karamel

Kategorier: Desserter, kager og andre søde sager/ Is og andre desserter

Print Friendly, PDF & Email
Bedøm opskriften

Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice CreamT
Der findes så mange skønne opskrifter på hjemmelavet is. Fornyligt faldt jeg over en opskrift på karamelis, som jeg bare vidste jeg måtte afprøve. Der er næsten ikke noget bedre en blød, saltet og sød karamel og hvis man så kombinerer det med hjemmelavet is, så bliver det vist ikke bedre end det. Isen bliver lækker og blød, med en fin smag af karamel, inde i isen finder du små stykker af karamel som er smeltet og derfor nærmere er blevet til lækker karamelsauce i midten af isen. En helt fantastisk lækker karamelis


Hjemmelavet is med saltet karamel

1 liter
Forberedelsestid: 1 time
Samlet tid: 2 timer

Ingredienser
Karamelstykker til isen
100 g sukker
1 tsk havsalt

Ismassen
5 dl sødmælk
300 g sukker
60 g saltet smør
1/2 tsk hav salt
2,5 dl piskefløde
4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

Fremgangsmåde
Karamelstykker
1. For at lave karamelstykkerne spredes 100 g sukker i et jævnt lag i en gryde. Gør et stykke bagepapir klar til karamellen.
2. Varm sukkeret over mellem varme indtil det begynder at smelte. Rør ikke i sukkeret, men ryst eventuel gryden en smule indtil. Forsæt til al sukkeret er smeltet og til massen er blevet let brunlig. Tag karamellen af varmen og tilsæt 1 tsk. havsalt. Hæld karamellen over på bagepapiret og fordel det i et tyndt lag ved at bevæge papiret lidt frem og tilbage. Sæt det til side så det kan størkne.

Isen
3. Hæld 2,5 dl mælk i en skål.
4. Fordel 300 g sukker i en pande ved mellem varme indtil sukkeret er karamelliseret, ligesom i ovenstående metode.
5. Når sukkeret er karamelliseret fjernes det fra varmen og smørret tilsættes. Rør rundt indtil smørret er helt smeltet. Hæld så fløden i lidt efter lidt imens du rører til karamellen er blevet til en ens masse. Tilsæt salten og bland derefter de resterende 2,5 dl mælk i karamellen.
6. Pisk æggeblommerne sammen i en skål og hæld lidt efter lidt karamelmassen over æggeblommerne imens du rører konstant. Hæld massen langsomt over i skålen med de 2,5 dl mælk imens du pisker videre.
7. Køl massen godt ned inden du fryser den på ismaskinen.
8. Mens isen køres på ismaskinen knækker du den hårde karamel ud i små stykker.
9. Når isen er færdig blandes de små karamelstykker i isen og den fryses ned til den er helt fast.

Note: Imens isen fryser vil de små karamelstykker smelte en smule og blive til små lækre kuber af blød karamel i isen.

Opskriften er fundet her.



Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream

//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb. Det vil blive brugt til at drive siden.//

af Louise Dam Ingredienser: Æggeblommer/ Mælk/ Piskefløde/ Sødmælk

« Sprød og farverig salat med varmrøget makrel
Test af Nemox Gelato Grand ismaskine med kompressor »

Kommentarer

  1. Laura skriver

    26. november 2013 ved 20:00

    hej Louise
    jeg vil lige sige tak for en super god blog. du har mange opskrifter så hvis man ikke lige ved hvad men skal lave så går jeg bare ind på din blog og for inspiration til forskellige opskrifter. Lige denne opskrift er meget god den er lige sagt fantastisk når isen rammer tungen danser sine smagsløg. Min familie er super glad for denne opskrift og når jeg laver den bliver jeg også glad indeni. knus Laura

    Svar
    • Louise Dam skriver

      2. december 2013 ved 11:48

      Hej Laura
      Mange tak for rosen! Jeg er også selv helt vild med denne is! :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Steen R. skriver

    23. januar 2014 ved 00:06

    Hej Louise,, jeg venter på min nye nemox ismaskine som jeg har fundet her http://madmaskiner.dk/ismaskiner_kat/ismaskine/
    Det første jeg vil gøre at lave denne is som du viser her. Håber den smager lige så godt som den ser ud:)
    Jeg vender tilbage når den er færdig:)
    Mvh Steen

    Svar
    • Louise Dam skriver

      23. januar 2014 ved 22:17

      Hej Steen, uhh, glæd dig til den kommer. Jeg vil meget gerne høre fra dig om ud kunne lidt isen :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  3. Steen R. skriver

    31. januar 2014 ved 14:07

    Hej igen Louise :)
    Jeg lavede din is igår, og vi spiste det hele med det samme. Hold nu op, den var god:) Supersmag og min første hjemmelavet is:)
    Jeg brugte denne maskine http://madmaskiner.dk/nemox-gelatissimo-exclusive-ismaskine/ Den var ikke helt billig, men jeg fortryder bestemt ikke, sikke noget is den kan lave. Jeg skal kigge efter flere opskrifter nu, og tak for at du delte din opskrift med os :)

    Svar
  4. Pernille skriver

    26. juli 2014 ved 16:16

    Mums det ser godt ud! :-)

    Hvor har du købt de fine stribede papbægre henne???

    Svar
    • Louise Dam skriver

      26. juli 2014 ved 22:52

      Hej Pernille
      Mange tak! Jeg mener faktisk jeg købte dem i Netto. Er sikker på de kan købes billigt på Ebay og eller så prøv at søge på isbægre på Google, der kommer også en del frem.
      Hilsen Louise

      Svar
  5. kristina skriver

    27. marts 2015 ved 23:48

    Hej Louise, tak for en dejlig inspirerende blog. Jeg har længe været på udkig efter en saltet karamel/smør is-dessert og denne er helt perfekt :-)
    Der er dog en ting jeg er i tvivl om, hvor/hvornår tilsætter den de resterende 2.5 dl. mælk. Jek kun se at du nævner mælken et sted :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      31. marts 2015 ved 21:28

      Hej Kristina
      Du har helt ret. Jeg havde ikke været helt omhyggelig med at få skrevet opskriften. Jeg har opdateret fremgangsmåden nu :-)

      Svar
  6. Line skriver

    30. oktober 2015 ved 13:53

    Hej! super lækker opskrift som jeg vil prøve, men skal æggene være pasteuriserede eller er det ligegyldigt??
    Kh Line

    Svar
    • Louise Dam skriver

      30. oktober 2015 ved 17:21

      Det er op til dig selv hvordan du har det med at spise rå æg. Jeg bruger rå æg, men man kan sagtens bruge pasteuriserede.

      Svar
  7. Annelise Bülow skriver

    5. august 2017 ved 07:31

    Hej Louise
    Den is må jeg prøve.
    Hvad hedder den ismaskine du bruger?
    Kan du anbefale den ?
    Jeg kunne godt tænke mig en rigtig god maskine.
    Mh
    Annelise

    Svar
    • Louise Dam skriver

      22. august 2017 ved 12:33

      Jeg har ikke prøvet andre ismaskiner end min egen, men jeg synes den er god. Jeg har skrevet om den her: http://www.louisesmadblog.dk/test-af-nemox-gelato-grand-ismaskine-med-kompressor/

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Velkommen til!

Jeg hedder Louise, jeg er 30 år og er helt vild med at stå i et køkken. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Læs mere..

Søg i opskrifterne

Følg mig på

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

POPULÆRE OPSKRIFTER

    Bananpandekager
    Saltmandler
    Lækker og cremet hummus
    Rødkålssalat med appelsin og granatæble
    Banankage med chokolade
    Helstegt oksemørbrad
    Den nemmeste æbletærte med smuldredej
    Chokolademousse
    Spidskålssalat
    Svampede chokolademuffins

Gå aldrig glip af en opskrift

Video opskrifter på YouTube

COPYRIGHT © 2010-2018 - Louises Madblog - Louise Dam - CVR 35614788

Jeg benytter mig af cookies på min blog for at gøre din oplevelse her endnu bedre, det håber jeg er ok med dig?
X
Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat! Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (affiliatelink)
Klik her