• Gå direkte til primær navigation
  • Gå direkte til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Louises Madblog

  • Startside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Videoopskrifter
    • Ingredienser
    • Morgenmad & Brunch
    • Frokost
    • Forretter
    • Hovedretter / Aftensmad
      • Fjerkræ
      • Oksekød
      • Svinekød
      • Fisk
      • Suppe
      • Vegetarisk
      • Pastaretter
      • Simreretter
      • Sunde retter
    • Tilbehør
      • Brød
      • Salat
      • Saucer & dressinger
      • Tærter
    • Desserter, kager og andre søde sager
      • Cookies og Småkager
      • Gærkager, Søde brød, Lagkager og Pandekager
      • Is og andre desserter
      • Skærekager, Brownies og Muffins
      • Søde Tærter
      • Sunde desserter og kager
      • Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt
  • Rejser
    • Marokko
    • Japan
    • Thailand
    • USA
    • Italien
    • London
    • Berlin
    • Helsingborg
    • Malmø
    • Dresden
    • Aarhus
  • Kontakt
    • Kontaktformular
    • Om mig
    • Samarbejde og muligheder
    • Louises Madblog i pressen
  • Støt bloggen
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
Hjem » Desserter, kager og andre søde sager » Is og andre desserter » Jordbærsorbet

Jordbærsorbet

Kategorier: Desserter, kager og andre søde sager/ Is og andre desserter

Print Friendly, PDF & Email
Jordbærsorbet
3.2 (64%) 5 votes
Opskrift på hjemmelavet Jordbærsorbet
Alle former for is er fantastiske, men her om sommeren kan det altså være ekstra lækkert med en sorbetis, som ikke er så tung i det. Denne jordbærsorbet smager helt fantastisk og har en rigtig god kraftig smag af jordbær. Samtidig har denne jordbærsorbet også den flotteste dybrøde farve – så den er meget smuk at se på. Hvis du ikke kan nøjes med den lille portion jeg har lavet, så kan du nemt bare gange portionen op. De fleste ismaskiner kan lave omkring 1 liter is ad gangen – men man kan jo bare køre den af flere omgange :-) Denne lækre is lavede jeg faktisk til denne gangs madbloggerudfordring. Sorbeten er kun en del af den samlede ret, som I så lige kan vente lidt endnu på at få at se. Men jeg lover jer det var lækkert..

I dag er det faktisk også præcis 4 år siden at jeg startede Louises Madblog – så det er altså bloggens fødselsdag i dag! Jubii, det skal vist fejres med en lille kugle af denne skønne is, som der stadig ligger lidt af i fryseren :-) Tak til alle jer der gider at læse med, uden jer ville det ikke være det samme.

Jordbærsorbet

cika 1 liter
Forberedelsestid: 1 time

Ingredienser
500 g jordbær
100 g sukker
1/2 dl vand
2 spsk citronsaft
2 spsk glukosesirup


Fremgangsmåde
1. Hæld vand, sukker, citronsaft og glukosesirup i en lille gryde og lad det koge op til sukkeret er opløst.
2. Skyl jordbærrene og fjern stilken.
3. Blend jordbærrene til en puré med en stavblender eller almindelig blender.
4. Hæld sukkervandet i puréen og blend til det har samlet sig.
5. Kør puréen på en ismaskine og frys den derefter ned i en fryseegnet beholder.


Jordbærsorbet (1)Jordbærsorbet (2)Jordbærsorbet (4)Jordbærsorbet (12)Jordbærsorbet (10)Jordbærsorbet (11)Jordbærsorbet (9)Jordbærsorbet (14)Jordbærsorbet (13)

//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//

Opskrift på nem jordbærsorbet

Tweet
Share
Pin4
Share
+1
4 Shares

af Louise Dam Ingredienser: Is/ Jordbær

Previous Post: « Syltede rødløg
Next Post: Friske jordbær, creme anglaise, jordbærsorbet & brændt hvid chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette Hiort Lorenzen Lettenvej

    16. juni 2018 ved 13:24

    Jeg plejer at putte pektin i fx æggehvide ved hvilken forskel der er i virkning iht glukose?

    Svar
    • Louise Dam

      2. december 2018 ved 11:09

      Hej Mette, det kan du også godt gøre i denne opskrift. Æggehviden gør sorbeten mere luftig, hvorimod glukosen vist nok gør at isen ikke bliver så hård i fryseren. Hvis du vil bruge æggehvide i denne opskrift vil jeg tro der skal bruges 1,5-2 æggehvider, som piskes stive og vendes i massen inden den køres på ismaskinen.

      Svar
  2. Betina

    8. januar 2018 ved 22:01

    Hej! Hvor længe skal pureen køre i ismaskinen inden den skal i fryseren

    Svar
    • Louise Dam

      26. januar 2018 ved 18:44

      Det kommer meget an på hvilken ismaskine man har. Min skal køre omkring 25-30 minutter.

      Svar
  3. Connie

    19. august 2016 ved 22:44

    Hej Louise , fantastisk opskrift ,den smager bare så lækkert ,men har du en ide om hvor længe det kan holde sig i fryseren ? Mvh connie

    Svar
    • Louise Dam

      26. august 2016 ved 16:45

      Et par måneder vil jeg tro.

      Svar
  4. Linda

    10. juni 2016 ved 10:08

    Hej Louise

    Kan man bruge frosne jordbær (optøede naturligvis) i stedet for friske jordbær?

    Svar
    • Louise Dam

      11. juni 2016 ved 18:54

      Hej Linda
      Jeg har ikke selv prøvet, men det vil jeg tro man godt kan.

      Svar
  5. Jeanette

    15. august 2015 ved 21:20

    Jeg prøvede denne opskrift for nyligt, og blev desværre lidt skuffet – Den er rigtig hård efter at have været frosset ned og slet ikke ligeså cremet som den ser ud på dine billeder..?
    Opskriften blev fulgt fra punkt til prikke!

    Svar
    • Louise Dam

      16. august 2015 ved 11:09

      Hej Jeanette
      Har du prøvet lige at lade den stå lidt før du spiser af den?

      Svar
  6. Torsten Schmidt

    2. juni 2015 ved 04:30

    Hej Louise,

    Mener du virkelig kun 0,5 dl vand til sukkerlagen?

    Mvh/Torsten

    Svar
    • Louise Dam

      3. juni 2015 ved 21:07

      Hej Torsten
      Ja, det mener jeg :-) På den måde træder jordbærsmagen meget bedre frem i isen.
      God fornøjelse med isen!
      Hilsen Louise

      Svar
  7. Bettina

    11. juli 2014 ved 00:34

    Hej Louise
    Jeg har lige opdaget din blog ved et tilfælde, og jeg vil helt sikkert følge med her, og prøve nogen af dine opskrifter :-)
    Den her sorbet ser rigtig lækker ud, men jeg har ikke en ismaskine, kan den laves uden?
    Hilsen Bettina

    Svar
    • Louise Dam

      11. juli 2014 ved 07:04

      Hej Bettina
      Velkommen til :-) Jeg har ikke selv prøvet at lave den uden ismaskine, men hvis du forsøger skal du sørge for at røre tit i isen under indfrysningen så der ikke kommer iskrystaller.

      Svar
  8. Kerstin

    10. juli 2014 ved 10:52

    Hej Louise.
    Din jordbærsorbet ser fantastisk ud… Den må prøves.
    Du bruger glukosesirup… Hvad bevirker det? Er det konsistensforbedrende eller giver det en anderledes smag?
    Venlig hilsen
    Kerstin

    Svar
    • Louise Dam

      10. juli 2014 ved 12:46

      Hej Kerstin

      Den var også helt fantastisk! Det er for konsistensen jeg bruger glukosesiruppen, det kan sagtens undlades hvis man ikke lige har det på lager.

      Hilsen Louise

      Svar
  9. Librarian Lavender

    9. juli 2014 ved 23:52

    This looks really amazing!

    Svar
    • Louise Dam

      9. juli 2014 ved 23:59

      Thank you so much!

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Nye opskrifter

Bearnasiesauce sous vide

Hjemmelavet bearnaisesauce (sous vide)

Sous vide

Alt du bør vide om ‘sous vide’

Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål

Buddha Bowl med butternut squash og peanutdressing

Buddha Bowl med butternut squash og peanutdressing

Syltede rødbeder

Syltede rødbeder

Broccolitoast

Broccolitoast

POPULÆRE OPSKRIFTER

    De lækreste fastelavnsboller med creme
    Bananpandekager
    Saltmandler
    Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller
    Chokolademousse
    Spidskålssalat

Gå aldrig glip af en opskrift

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails med opskrifter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Cookie- og privatlivspolitik

COPYRIGHT © 2010-2018 - Louises Madblog - Louise Dam - CVR 35614788

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik.
X
Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat! Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
Klik her