
I dag er det faktisk også præcis 4 år siden at jeg startede Louises Madblog – så det er altså bloggens fødselsdag i dag! Jubii, det skal vist fejres med en lille kugle af denne skønne is, som der stadig ligger lidt af i fryseren :-) Tak til alle jer der gider at læse med, uden jer ville det ikke være det samme.
Jordbærsorbet
cika 1 liter
Forberedelsestid:
Ingredienser
500 g jordbær
100 g sukker
1/2 dl vand
2 spsk citronsaft
2 spsk glukosesirup
Fremgangsmåde
1. Hæld vand, sukker, citronsaft og glukosesirup i en lille gryde og lad det koge op til sukkeret er opløst.
2. Skyl jordbærrene og fjern stilken.
3. Blend jordbærrene til en puré med en stavblender eller almindelig blender.
4. Hæld sukkervandet i puréen og blend til det har samlet sig.
5. Kør puréen på en ismaskine og frys den derefter ned i en fryseegnet beholder.
2. Skyl jordbærrene og fjern stilken.
3. Blend jordbærrene til en puré med en stavblender eller almindelig blender.
4. Hæld sukkervandet i puréen og blend til det har samlet sig.
5. Kør puréen på en ismaskine og frys den derefter ned i en fryseegnet beholder.









//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
Jeg plejer at putte pektin i fx æggehvide ved hvilken forskel der er i virkning iht glukose?
Hej Mette, det kan du også godt gøre i denne opskrift. Æggehviden gør sorbeten mere luftig, hvorimod glukosen vist nok gør at isen ikke bliver så hård i fryseren. Hvis du vil bruge æggehvide i denne opskrift vil jeg tro der skal bruges 1,5-2 æggehvider, som piskes stive og vendes i massen inden den køres på ismaskinen.
Hej! Hvor længe skal pureen køre i ismaskinen inden den skal i fryseren
Det kommer meget an på hvilken ismaskine man har. Min skal køre omkring 25-30 minutter.
Hej Louise , fantastisk opskrift ,den smager bare så lækkert ,men har du en ide om hvor længe det kan holde sig i fryseren ? Mvh connie
Et par måneder vil jeg tro.
Hej Louise
Kan man bruge frosne jordbær (optøede naturligvis) i stedet for friske jordbær?
Hej Linda
Jeg har ikke selv prøvet, men det vil jeg tro man godt kan.
Jeg prøvede denne opskrift for nyligt, og blev desværre lidt skuffet – Den er rigtig hård efter at have været frosset ned og slet ikke ligeså cremet som den ser ud på dine billeder..?
Opskriften blev fulgt fra punkt til prikke!
Hej Jeanette
Har du prøvet lige at lade den stå lidt før du spiser af den?
Hej Louise,
Mener du virkelig kun 0,5 dl vand til sukkerlagen?
Mvh/Torsten
Hej Torsten
Ja, det mener jeg :-) På den måde træder jordbærsmagen meget bedre frem i isen.
God fornøjelse med isen!
Hilsen Louise
Hej Louise
Jeg har lige opdaget din blog ved et tilfælde, og jeg vil helt sikkert følge med her, og prøve nogen af dine opskrifter :-)
Den her sorbet ser rigtig lækker ud, men jeg har ikke en ismaskine, kan den laves uden?
Hilsen Bettina
Hej Bettina
Velkommen til :-) Jeg har ikke selv prøvet at lave den uden ismaskine, men hvis du forsøger skal du sørge for at røre tit i isen under indfrysningen så der ikke kommer iskrystaller.
Hej Louise.
Din jordbærsorbet ser fantastisk ud… Den må prøves.
Du bruger glukosesirup… Hvad bevirker det? Er det konsistensforbedrende eller giver det en anderledes smag?
Venlig hilsen
Kerstin
Hej Kerstin
Den var også helt fantastisk! Det er for konsistensen jeg bruger glukosesiruppen, det kan sagtens undlades hvis man ikke lige har det på lager.
Hilsen Louise
This looks really amazing!
Thank you so much!