En kagemand er det helt perfekte at servere til en børnefødselsdag. Men selvom jeg ingen børn har at holde fødselsdag for, så kan jeg altså sagtens bage en kagemand - det blev bare til min egen fødselsdag :-)
Man bestemmer selv om man vil forme dejen til en kagemand eller en kagekone. Når kagen er afkølet kan man være lige så kunstnerisk som man vil og kagen dekoreres med glasur og med slik. Det er forholdsvis nemt at bage en kagemand af vandbakkelsesdej, man må bare ikke åbne ind til ovnen for tidlige - så falder den sammen.
Man kan hurtigt komme ud i en diskussion omkring hvad en rigtig kagemand skal være lavet af. Nogle laver den nemlig af brunsviger. Men for mig er en rigtig kagemand altså en vandbakkelseskagemand.
Kagemand af vandbakkelsesdej
Ingredienser
- 150 g smør
- 4 dl vand
- 200 g (reklamelink)hvedemel
- 2 tsk sukker
- 5-6 æg
Pynt:
- Glasur
- Blandet slik
- Lakrids eller jordbærsnørre
Sådan gør du
- Smør og vand bringes i kog i en gryde
- Når smørret er smeltet kommes sukker og mel i på en gang.
- Rør dejen godt sammen til den slipper gryde og ske.
- Kom dejen i en røreskål og afkøl den lidt.
- Tilsæt 1 æg ad gangen og brug en elektrisk pisker imellem hvert æg. Fortsæt indtil dejen er godt våd og klistret.
- På bagsiden af et stykke bagepapir tegner du formen på din kagemand eller kagekone.
- Vend bagepapiret om og læg det på en bageplade.
- Fordel dejen på bagepapiret i den form du har tegnet. Du skal regne med at den bliver en del større når den kommer i ovnen. Hvis der er dej til overs kan du lave små vandbakkelser ved siden af.
- Bag den i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader. Åben ikke for ovnen før tid, det vil få kagemanden til at falde sammen. Tag kagemanden ud når den er gyldenbrun. Hvis den alligevel falder sammen kan du sagtens spise den alligevel. Den smager stadig skønt :-)
- Lad kagemanden køle af og pynt med glasur, slik og lakridssnører som hår. Du kan eventuelt skære kagemanden lidt til så den får den helt rette form.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamÆg, Hvedemel, SmørKategori: Fødselsdag, Kager, Skærekager
Majbritt H Kirk skriver
Hejsa
Kan man bage to plader på en gang? Måske ved 180 grader varmluft?
Mvh Majbritt
Louise Dam skriver
Det tror jeg ikke jeg ville gøre. Men jeg har ikke afprøvet det.
Joan skovgaard skriver
Kan den laves dagen før? Og hvordan opbevare jeg den bedst til dagen efter så?
Louise Dam skriver
Tror den er bedst at lave samme dag som den skal spises. Men man kan nok godt lave den dagen før og opbevare den ved stuetemperatur og så blot pynte den samme dag.
Majbritt skriver
Når kagemanden/konen skal bages, er det så med eller uden varmluft?
Mvh
:)
Louise Dam skriver
Jeg bager uden varmluft.
Kristina skriver
Kan jeg bage den i forvejen og fryse den ned?
Louise Dam skriver
Det har jeg ikke prøvet. Men jeg tror umiddelbart godt man kan. Almindelig vandbakkelser kan godt fryses.