Lækker og cremet hummus

Hummus

Hummus kommer oprindeligt fra Mellemøsten, hvor det især bliver brugt som forret eller snack. Man kan enten bruge det til dip til grøntsager eller brød, man kan smøre det på brød og smøre det i en lækker sandwich. Og så smager det bare himmelsk! Så hvis du ikke har prøvet at lave hummus før, så skynd dig og kast dig ud i det!

Lækker og cremet hummus

1 stor skål

Ingredienser
400 g tørrede kikærter (svarer ca. til 800 g fra dåse)
Ca. 2 dl af kogevandet
Ca. 3 dl olivenolie
Saften fra 1-2 citroner
3 fed presset hvidløg
1 tsk paprika
2-3 tsk salt

Fremgangsmåde
Sæt kikærterne i blød i en stor skål i mindst 10 timer. Hæld derefter vandet fra og skyld dem grundigt, da iblødsætningsvandet er giftigt. Kog nu kikærterne i cirka 1 time til halvanden (hellere for meget end for lidt). Gem noget af kogevandet og lad kikærterne stå og køle lidt af (1 times tid cirka, og eventuelt i køleskabet).

Blend de kogte kikærter sammen med 1 dl af kogevandet, 1 dl olivenolie og citronsaften i første omgang. Tilsæt olie og vand indtil konsistensen er som ønsket (så cremet og fin som muligt efter min mening). Når konsistensen er som ønsket tilsættes presset hvidløg, paprika og salt. Smag din hummus til med salt og paprika for at få den helt rigtige smag.

Lad gerne hummusen stå og hvile et par timer i køleskabet, da smagen kommer mere frem når den har stået lidt.

Hummus

Hummus

Hummus

Hummus

Hummus

Hummus

Print Friendly

6 Thoughts on “Lækker og cremet hummus

 1. Åhh, nu fik jeg da lige lyst til hummus…
  Tine

 2. Pernille on 19. January 2013 at 21:25 said:

  Hvor lang tid kan det holde sig i køleskabet? Og kan man bruge kikærter fra dåse, og i så fald, hvad bruger man i stedet for kogevandet?

  • Hej Pernille, jeg vil mene at den kan holde sig i mindst 4-5 dage i køleskab, og derudover kan man godt fryse det ned i mindre portioner. Man kan sagtens bruge kikærter fra dåse i stedet for. I så fald tror jeg bare at jeg ville bruge lidt almindeligt vand. Måske ville jeg skifte lidt af vandet ud med lidt mere olivenolie så.
   God fornøjelse :-)

 3. Bennie on 20. January 2013 at 16:17 said:

  Jeg synes den vinder ved at få tilsat persille. Til Pernille: Prøv at tilsætte 1 dl grøntsagsbouillon når du laver den med dåsekikærter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation