Lækker og cremet hummus

Print Friendly
Opskrift på hjemmelavet Lækker og cremet hummus
Hummus kommer oprindeligt fra Mellemøsten, hvor det især bliver brugt som forret eller snack. Man kan enten bruge det som dip til grøntsager eller som smørelse på lækkert hjemmebagt brød, man kan også smøre det på rugbrød under pålæg eller i en lækker sandwich. Og så smager det bare himmelsk! Så hvis du ikke har prøvet at lave hummus før, så skynd dig og kast dig ud i det – det er nemt!

Man kan lave hummus både med og uden tahin. Tahin er en sesampasta, som kan købes i de fleste grønthandlere og større supermarkeder. Jeg synes personligt at min hummus bliver lidt bedre med tahin i, så det vil jeg klar anbefale. Hvis man tit bruger kikærter, enten til hummus eller andre retter, kan jeg anbefale at man køber en stor pose tørrede kikærter, som er meget billigere end dem på dåse. Så sætter du hele posen i blød og koger også hele portionen på én gang. Derefter fryser du de færdigkogte kikærter ned i mindre portioner i fryseposer og sammen med lidt at kogevandet. På den måde har du altid kikærter klar til en omgang lækker hummus. Du kan sagtens tø kikærterne op i mikroovnen, hvis du ikke lige har husket at tage dem op i god tid inden de skulle bruges. Mængdeangivelserne er cirkaangivelser. Smagen og konsistensen på hummus kan variere rigtig meget, så prøv dig lidt frem til du finder den smag du selv er helt vild med.


Lækker og cremet hummus

1 stor skål
Forberedelsestid: 12 timer (inkl. iblødsætning og kogning)

Ingredienser
200 g tørrede kikærter (svarer cirka til 1 dåse kikærter på 400 g)
1 dl af kogevandet
1,5 dl olivenolie
1-2 spsk tahin
2 fed presset hvidløg
citronsaft
1 tsk salt

Fremgangsmåde
Sæt kikærterne i blød i en stor skål eller gryde i mindst 10 timer. Hæld derefter vandet fra og skyl dem grundigt. Kog nu kikærterne i cirka 1 time til halvanden (hellere for meget end for lidt). Gem noget af kogevandet og lad kikærterne stå og køle lidt af (1 times tid cirka, og eventuelt i køleskabet). Hvis du har kogt en stor portion kan du nu dele den ud i mindre portioner i fryseposer og fryse dem ned til en anden god gang.

Blend de kogte kikærter sammen med cirka 1 dl af kogevandet, cirka 1,5 dl olivenolie og 1-2 spsk tahin. Tilsæt eventuelt mere olie og vand hvis der er brug for det. Blend videre indtil konsistensen er så cremet og fin som muligt.. Når konsistensen er som ønsket tilsættes presset hvidløg, salt og lidt citronsaft. Smag din hummus til med salt og citron for at få den helt rigtige smag.

Lad gerne din hummus stå og hvile et par timer i køleskabet, da smagen kommer bedre frem når den har stået og hvilet lidt. Du kan dog sagtens spise den med det samme.Opskrift på hjemmelavet Lækker og cremet hummusOpskrift på hjemmelavet Lækker og cremet hummusOpskrift på hjemmelavet Lækker og cremet hummus

//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb. Det vil blive brugt til at drive siden.//

Comments

 1. Pernille says

  Hvor lang tid kan det holde sig i køleskabet? Og kan man bruge kikærter fra dåse, og i så fald, hvad bruger man i stedet for kogevandet?

  • says

   Hej Pernille, jeg vil mene at den kan holde sig i mindst 4-5 dage i køleskab, og derudover kan man godt fryse det ned i mindre portioner. Man kan sagtens bruge kikærter fra dåse i stedet for. I så fald tror jeg bare at jeg ville bruge lidt almindeligt vand. Måske ville jeg skifte lidt af vandet ud med lidt mere olivenolie så.
   God fornøjelse :-)

 2. Bennie says

  Jeg synes den vinder ved at få tilsat persille. Til Pernille: Prøv at tilsætte 1 dl grøntsagsbouillon når du laver den med dåsekikærter.

  • says

   Hej Ida
   Jeg er glad for at du kan lide min hummus, så du må selvfølgelig gerne bruge opskriften på din blog, så længe fremgangmåden er omskrevet. Jeg vil dog gerne bede dig om at lave et rigtigt link ind til min blog, så du henviser til http://www.louisesmadblog.dk.
   Hilsen Louise

 3. Pernille says

  Hej Louise
  Jeg vil lige høre hvilken en tahin du vil anbefale at bruge, ellers super lækkert :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *