Louises Madblog

Lækker og cremet hummus

Hummus

Hummus kommer oprindeligt fra Mellemøsten, hvor det især bliver brugt som forret eller snack. Man kan enten bruge det til dip til grøntsager eller brød, man kan smøre det på brød og smøre det i en lækker sandwich. Og så smager det bare himmelsk! Så hvis du ikke har prøvet at lave hummus før, så skynd dig og kast dig ud i det!

Lækker og cremet hummus

1 stor skål

Ingredienser
400 g tørrede kikærter (svarer ca. til 800 g fra dåse)
Ca. 2 dl af kogevandet
Ca. 3 dl olivenolie
Saften fra 1-2 citroner
3 fed presset hvidløg
1 tsk paprika
2-3 tsk salt

Fremgangsmåde
Sæt kikærterne i blød i en stor skål i mindst 10 timer. Hæld derefter vandet fra og skyld dem grundigt, da iblødsætningsvandet er giftigt. Kog nu kikærterne i cirka 1 time til halvanden (hellere for meget end for lidt). Gem noget af kogevandet og lad kikærterne stå og køle lidt af (1 times tid cirka, og eventuelt i køleskabet).

Blend de kogte kikærter sammen med 1 dl af kogevandet, 1 dl olivenolie og citronsaften i første omgang. Tilsæt olie og vand indtil konsistensen er som ønsket (så cremet og fin som muligt efter min mening). Når konsistensen er som ønsket tilsættes presset hvidløg, paprika og salt. Smag din hummus til med salt og paprika for at få den helt rigtige smag.

Lad gerne hummusen stå og hvile et par timer i køleskabet, da smagen kommer mere frem når den har stået lidt.

Hummus

Hummus

Hummus

Hummus

Hummus

Hummus

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


  1. Jan 19, 2013
    5:57 pm

    Tine

    Åhh, nu fik jeg da lige lyst til hummus…
    Tine


    • Jan 20, 2013
      1:31 pm

      Louise Dam

      Det er altså også bare så lækkert! :-)


  2. Jan 19, 2013
    9:25 pm

    Pernille

    Hvor lang tid kan det holde sig i køleskabet? Og kan man bruge kikærter fra dåse, og i så fald, hvad bruger man i stedet for kogevandet?


    • Jan 20, 2013
      1:28 pm

      Louise Dam

      Hej Pernille, jeg vil mene at den kan holde sig i mindst 4-5 dage i køleskab, og derudover kan man godt fryse det ned i mindre portioner. Man kan sagtens bruge kikærter fra dåse i stedet for. I så fald tror jeg bare at jeg ville bruge lidt almindeligt vand. Måske ville jeg skifte lidt af vandet ud med lidt mere olivenolie så.
      God fornøjelse :-)


  3. Jan 20, 2013
    4:17 pm

    Bennie

    Jeg synes den vinder ved at få tilsat persille. Til Pernille: Prøv at tilsætte 1 dl grøntsagsbouillon når du laver den med dåsekikærter.


    • Feb 4, 2013
      10:00 am

      Louise Dam

      Tak for tippet både med persille og grøntsagsbouillonen, rigtig god idé!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Copyright Louise Dam 2014 - www.louisesmadblog.dk - Mail: louisesmadblog@gmail.com