Lækre scones med chokolade


Opskrift på hjemmelavede lækre scones med chokolade
Jeg har faktisk aldrig bagt chokoladescones før, men jeg har tit smagt dem og de små skønne lidt sprøde boller med lækre chokoladestykker i går lige i hjertet på en (eller i maven :-)) De er nemme og lave, så bare kom igang..

Lækre scones med chokolade

20 stk
Forberedelsestid:

Ingredienser
500 g mel
50 g sukker
2 tsk vaniljesukker
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
125 g blødt smør
1 æg
1,5 dl yoghurt eller andet syrnet mælkeprodukt
1,5 dl mælk
150 g mørk chokolade
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

1. Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
2. Smuldr det bløde smør sammen med de tørre ingredienser og tilsæt til sidst et æg.
3. Saml dejen med mælk og yoghurt el. lign.
4. Hak chokoladen groft og bland den i dejen.
5. Ælt dejen hurtigt igennem, men kun til den er samlet med en glat og ensartet konsistens.
6. Del dejen i to og rul hver del ud til en tyk pølse. Skær hver pølse ud i 10 stykker.
7. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir og tryk dem let flade.
8. Pensl dine scones med sammenpisket æg.
9. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter eller til de er gyldne og gennembagte.

Chokolade scones

scones

scones

scones

scones

scones chokolade

Af

Print Friendly

Comments

  1. Tina Lauridsen says

    UHM …. Det er de bedste scones, vi har fået. Min datter er vild med dem og min mand kan slet ikke holde fingrene fra dem ;-)
    Tina

    • says

      Hej Nadja
      Jeg bruger normalt “rigtigt” smør når jeg bager (de firkantede pakker med hårdt smør, og det skal så lige ligge og blive lidt blødt på køkkenbordet inden man bruger det). Men jeg tror ikke der er noget i vejen for at du bruger kærgården eller lignende.
      Hilsen Louise

  2. Karina Kristensen says

    Hejsa :)
    Kan man bruge alm. sukker istedet for rørsukker? Hvis ja, hvor meget tror du så man skal bruge? :)
    Mvh. Karina

  3. David says

    Sorry, men denne opskrift er simpelt hen forkert. Scones må aldrig æltes, så bliver de hårde, som en også har oplevet. Og smørret skal være koldt, og smuldres i; det er med til at sikre den smuldrende krumme i en scone.

  4. Camilla says

    Hej Louise
    kan man lade dejen stå til dagen efter? og hvis ja, skal dejen så stå i køleskabet?
    den bliver ikke ødelagt eller noget af det ??
    mvh
    Camilla

  5. Marie says

    Også de bedste scones vi har smagt! Mums. Opskriften er lige givet videre til min søde storesøster som manglede en idé til noget bagværk til hendes arbejde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>