Louises Madblog

Lækre scones med chokolade

Opskrift på hjemmelavede Lækre scones med chokolade



 Opskrift på hjemmelavede Lækre scones med chokolade

Jeg har faktisk aldrig bagt chokoladescones før, men jeg har tit smagt dem og de små skønne lidt sprøde boller med lækre chokoladestykker i går lige i hjertet på en (eller i maven :-)) De er nemme og lave, så bare kom igang..

Lækre scones med chokolade

30-40 små eller 15-20 lidt større
Forberedelsestid:

Ingredienser
500 g mel
65 g rørsukker
2 tsk vaniljesukker
3 tsk bagepulver
125 g blødt smør
2 æg
1 ½ dl vand
1 dl mælk
150 g hakket chokolade
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Bland mel, rørsukker, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål og rør det bløde smør i sammen med æggene. Saml dejen med vand, mælk og til sidst chokoladen. Ælt dejen i 4-5 minutter, til den er glat med en ensartet konsistens. Stil den på køl i minimum 30 minutter.

Rul dejen ud på køkkenbordet i ca. 2 cm’s tykkelse og stik scones ud med en udstikker eller et glas. (opskriften sagde en diameter på 5 cm, men mine blev altså meget mindre end på billedet i bogen, og der blev mange flere end de 15 der stod der skulle blive. Så det er nok mere korrekt med en diameter på omkring 10 cm.) Sæt dem på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Opskriften er fra Rikke Grybergs “Byens bedste brød og kager” og hedder oprindeligt Chokomanens Chokoscones.

Chokolade scones

scones

scones

scones

scones

scones chokolade

Af

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


  1. Oct 31, 2012
    11:16 am

    Trine

    Nøj, de ligner præcis mine favorit-scones fra 7-eleven. Og dine smager garanteret meget meget bedre. Dem må jeg prøve :)


    • Oct 31, 2012
      8:47 pm

      Louise Dam

      ..Og så er det nok meget billigere end 7-eleven, og man har masser af dem :-)


  2. Oct 31, 2012
    6:44 pm

    Mariamfarhat100

    ej hvor ser de bare appetitlige ud! Lige til at hapse:)

    mvh
    Mariam


    • Oct 31, 2012
      8:47 pm

      Louise Dam

      De er nemlig lige til at hapse :-)


  3. Jun 2, 2013
    11:42 am

    Tina Lauridsen

    UHM …. Det er de bedste scones, vi har fået. Min datter er vild med dem og min mand kan slet ikke holde fingrene fra dem ;-)
    Tina


    • Jun 4, 2013
      10:18 am

      Louise Dam

      Ej det er jeg da bare rigtig glad for at høre! :-)


  4. Jul 14, 2013
    5:52 pm

    Nadja

    Hvad er blødt smør? kan man bruge helt almindelig kærgården? eller flydende margarine?


    • Jul 15, 2013
      9:52 am

      Louise Dam

      Hej Nadja
      Jeg bruger normalt “rigtigt” smør når jeg bager (de firkantede pakker med hårdt smør, og det skal så lige ligge og blive lidt blødt på køkkenbordet inden man bruger det). Men jeg tror ikke der er noget i vejen for at du bruger kærgården eller lignende.
      Hilsen Louise


  5. Aug 8, 2013
    7:51 pm

    Karina Kristensen

    Hejsa :)
    Kan man bruge alm. sukker istedet for rørsukker? Hvis ja, hvor meget tror du så man skal bruge? :)
    Mvh. Karina


    • Aug 8, 2013
      8:00 pm

      Louise Dam

      Hej Karina
      Det tror jeg sagtens du kan. Brug bare samme mængde. Det ville jeg selv gøre.
      God fornøjelse med bagningen.
      Hilsen Louise


      • Aug 9, 2013
        12:55 am

        Karina Kristensen

        Super, det prøver jeg ;) Mange tak :)


  6. Aug 23, 2013
    9:20 am

    arjeta

    ØV ØV, mine blev slet ikke så gode. De blev ikke luftige, men meget hårde og tunge i det :(


    • Aug 26, 2013
      11:30 am

      Louise Dam

      Er ked af du ikke var tilfreds med resultatet, men generalt er scones ikke en meget luftig bolle, da den bliver bagt med bagepulver og ikke gær. Det er ikke en chokoladebolle, men mere en mellemting mellem en bolle og en kage. Hvis du vil have en luftig chokoladebolle kan du prøve disse: http://www.louisesmadblog.dk/2010/10/fodselsdagsboller.html og tilsætte hakket mørk chokolade.


  7. Oct 2, 2013
    8:10 am

    David

    Sorry, men denne opskrift er simpelt hen forkert. Scones må aldrig æltes, så bliver de hårde, som en også har oplevet. Og smørret skal være koldt, og smuldres i; det er med til at sikre den smuldrende krumme i en scone.


  8. Feb 21, 2014
    6:28 pm

    Camilla

    Hej Louise
    kan man lade dejen stå til dagen efter? og hvis ja, skal dejen så stå i køleskabet?
    den bliver ikke ødelagt eller noget af det ??
    mvh
    Camilla


    • Feb 21, 2014
      8:11 pm

      Louise Dam

      Hej Camilla.
      Jeg har faktisk ikke prøvet, men du må meget gerne sige til hvis du afprøver det.

      Hilsen Louise


  9. Mar 11, 2014
    8:56 pm

    Marie

    Også de bedste scones vi har smagt! Mums. Opskriften er lige givet videre til min søde storesøster som manglede en idé til noget bagværk til hendes arbejde.


    • Mar 16, 2014
      12:02 am

      Louise Dam

      Det er jeg glad for at høre. Jeg må vist hellere snart lave dem igen :-)

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Copyright Louise Dam 2014 - www.louisesmadblog.dk - Mail: louisesmadblog@gmail.com