Lækre scones med chokolade

Print Friendly

Opskrift på hjemmelavede lækre scones med chokolade
Scones er det jeg vil kalde for en panik-kage. Det er den type kage eller bolle, som du meget hurtigt kan bikse sammen når du kommer i tanke om at gæsterne allerede er på vej. Grunden til at scones er forholdsvis hurtige at bage er, at der ikke skal gær i dejen, ligesom man normalt ville gøre det med f.eks. chokoladeboller. I disse chokoladescones skal der istedet bruges bagepulver, som får dem til at hæve fint op og få en meget lækker konsistens og krumme.

Scones er helt fantastiske når de er nybagte, men det er ikke en kage man skal gemme alt for længe, da den så risikerer at blive tør. Hvis man alligevel har et par stykker tilbage dagen efter, så bliver de rigtig gode af lige at blive lunet lidt i ovnen inden man sætter tænderne i dem. Disse chokoladescones vil jeg betegne som let sprøde boller med lækre grove chokoladestykker i. Dem kan man da kun blive lidt forelsket i, ikke?

Lækre scones med chokolade

20 stk
Forberedelsestid:

Ingredienser
500 g mel
50 g sukker
2 tsk vaniljesukker
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
125 g blødt smør
1 æg
1,5 dl yoghurt eller andet syrnet mælkeprodukt
1,5 dl mælk
150 g mørk chokolade
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

1. Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
2. Smuldr det bløde smør sammen med de tørre ingredienser og tilsæt til sidst et æg.
3. Saml dejen med mælk og yoghurt el. lign.
4. Hak chokoladen groft og bland den i dejen.
5. Ælt dejen hurtigt igennem, men kun til den er samlet med en glat og ensartet konsistens.
6. Del dejen i to og rul hver del ud til en tyk pølse. Skær hver pølse ud i 10 stykker.
7. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir og tryk dem let flade.
8. Pensl dine scones med sammenpisket æg.
9. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter eller til de er gyldne og gennembagte.


Chokoladescones (18)Chokoladescones (4)Chokoladescones (19)Chokoladescones (20)Chokoladescones (10)Chokoladescones (11)Chokoladescones (14)Chokoladescones (15)Chokoladescones (13)Chokoladescones (16)Chokoladescones (17)

Af

Kommentarer

  1. Tina Lauridsen siger

    UHM …. Det er de bedste scones, vi har fået. Min datter er vild med dem og min mand kan slet ikke holde fingrene fra dem ;-)
    Tina

    • siger

      Hej Nadja
      Jeg bruger normalt “rigtigt” smør når jeg bager (de firkantede pakker med hårdt smør, og det skal så lige ligge og blive lidt blødt på køkkenbordet inden man bruger det). Men jeg tror ikke der er noget i vejen for at du bruger kærgården eller lignende.
      Hilsen Louise

  2. Karina Kristensen siger

    Hejsa :)
    Kan man bruge alm. sukker istedet for rørsukker? Hvis ja, hvor meget tror du så man skal bruge? :)
    Mvh. Karina

  3. David siger

    Sorry, men denne opskrift er simpelt hen forkert. Scones må aldrig æltes, så bliver de hårde, som en også har oplevet. Og smørret skal være koldt, og smuldres i; det er med til at sikre den smuldrende krumme i en scone.

  4. Camilla siger

    Hej Louise
    kan man lade dejen stå til dagen efter? og hvis ja, skal dejen så stå i køleskabet?
    den bliver ikke ødelagt eller noget af det ??
    mvh
    Camilla

  5. Marie siger

    Også de bedste scones vi har smagt! Mums. Opskriften er lige givet videre til min søde storesøster som manglede en idé til noget bagværk til hendes arbejde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>