Lækre scones med chokolade

Opskrift på hjemmelavede Lækre scones med chokolade



 Opskrift på hjemmelavede Lækre scones med chokolade

Jeg har faktisk aldrig bagt chokoladescones før, men jeg har tit smagt dem og de små skønne lidt sprøde boller med lækre chokoladestykker i går lige i hjertet på en (eller i maven :-)) De er nemme og lave, så bare kom igang..

Lækre scones med chokolade

30-40 små eller 15-20 lidt større
Forberedelsestid:

Ingredienser
500 g mel
65 g rørsukker
2 tsk vaniljesukker
3 tsk bagepulver
125 g blødt smør
2 æg
1 ½ dl vand
1 dl mælk
150 g hakket chokolade
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Bland mel, rørsukker, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål og rør det bløde smør i sammen med æggene. Saml dejen med vand, mælk og til sidst chokoladen. Ælt dejen i 4-5 minutter, til den er glat med en ensartet konsistens. Stil den på køl i minimum 30 minutter.

Rul dejen ud på køkkenbordet i ca. 2 cm’s tykkelse og stik scones ud med en udstikker eller et glas. (opskriften sagde en diameter på 5 cm, men mine blev altså meget mindre end på billedet i bogen, og der blev mange flere end de 15 der stod der skulle blive. Så det er nok mere korrekt med en diameter på omkring 10 cm.) Sæt dem på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Opskriften er fra Rikke Grybergs “Byens bedste brød og kager” og hedder oprindeligt Chokomanens Chokoscones.

Chokolade scones

scones

scones

scones

scones

scones chokolade

Af

Print Friendly

18 Thoughts on “Lækre scones med chokolade

  1. Nøj, de ligner præcis mine favorit-scones fra 7-eleven. Og dine smager garanteret meget meget bedre. Dem må jeg prøve :)

  2. Mariamfarhat100 on 31. October 2012 at 18:44 said:

    ej hvor ser de bare appetitlige ud! Lige til at hapse:)

    mvh
    Mariam

  3. Tina Lauridsen on 2. June 2013 at 11:42 said:

    UHM …. Det er de bedste scones, vi har fået. Min datter er vild med dem og min mand kan slet ikke holde fingrene fra dem ;-)
    Tina

  4. Nadja on 14. July 2013 at 17:52 said:

    Hvad er blødt smør? kan man bruge helt almindelig kærgården? eller flydende margarine?

    • Hej Nadja
      Jeg bruger normalt “rigtigt” smør når jeg bager (de firkantede pakker med hårdt smør, og det skal så lige ligge og blive lidt blødt på køkkenbordet inden man bruger det). Men jeg tror ikke der er noget i vejen for at du bruger kærgården eller lignende.
      Hilsen Louise

  5. Karina Kristensen on 8. August 2013 at 19:51 said:

    Hejsa :)
    Kan man bruge alm. sukker istedet for rørsukker? Hvis ja, hvor meget tror du så man skal bruge? :)
    Mvh. Karina

  6. arjeta on 23. August 2013 at 09:20 said:

    ØV ØV, mine blev slet ikke så gode. De blev ikke luftige, men meget hårde og tunge i det :(

  7. David on 2. October 2013 at 08:10 said:

    Sorry, men denne opskrift er simpelt hen forkert. Scones må aldrig æltes, så bliver de hårde, som en også har oplevet. Og smørret skal være koldt, og smuldres i; det er med til at sikre den smuldrende krumme i en scone.

  8. Camilla on 21. February 2014 at 18:28 said:

    Hej Louise
    kan man lade dejen stå til dagen efter? og hvis ja, skal dejen så stå i køleskabet?
    den bliver ikke ødelagt eller noget af det ??
    mvh
    Camilla

  9. Marie on 11. March 2014 at 20:56 said:

    Også de bedste scones vi har smagt! Mums. Opskriften er lige givet videre til min søde storesøster som manglede en idé til noget bagværk til hendes arbejde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation