Pandekager med havregrød og æble

Pandekager med havregrød og æble

Jeg ville gerne lave noget lækkert og lidt sundt morgenmad til weekenden, og jeg endte op med disse lækre pandekager, som er lavet med havregrød og revet æble. De smager super godt lune med lidt frisk frugt, men de er også rigtig gode kolde. Så tænker at man også kan bruge dem til at have med i madpakken som et lille mellemmåltid.
Du kan sagtens lave dobbelt op på dejen om lørdagen og så vente med at bage resten om søndagen, hvis du helst vil have dem lune og nybagte.
Hvis man ønsker en sundere udgave tror jeg godt det kan lade sig gøre at skære sukker og vaniljesukker helt fra, og måske kan man udskifte alt melet med et æg til. Lad mig gerne vide hvis der er nogen der forsøger sig med det.

 

Pandekager med havregrød og æble

Ca. 10 stk.

Ingredienser
1 dl havregryn
2 dl vand
2 æbler
2 æg
1 tsk sukker
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk vaniljesukker
3 spsk fuldkornsspeltmel eller andet groft mel
1 spsk hvedemel
1/2 dl mælk

 

Fremgangsmåde
1. Bland havregryn og vand i en skål og sæt det i mikrobølgeovnen til det er blevet til havregrød (ca. 2 min), eller kog det til grød i en gryde.
2. Imens skrælles og rives æblerne.
3. Bland nu havregrøden med de resterende ingredienser.
4. Opvarm en pande med lidt fedstof, og læg klatter af dejen på panden. (Jævn dem evt. lidt ud).
5. Når overfladen begynder at boble godt vender du dem og bager dem færdig på den anden side.

Pandekager med havregrød og æble

Pandekager med havregrød og æble

Pandekager med havregrød og æble

Pandekager med havregrød og æble

Pandekager med havregrød og æble

Pandekager med havregrød og æble

Pandekager med havregrød og æble

Print Friendly

3 Thoughts on “Pandekager med havregrød og æble

  1. Pingback: Karamelsauce med havsalt

  2. Mette on 27. March 2013 at 02:50 said:

    Skønne pandekager.
    Jeg har lige lavet en lignende opskrift efter inspiration fra Anne Au Chocolat: http://www.becauseitmatters.dk/anne-au-chocolat-pandekager-med-blommeaeble-kompot/
    Her bruger jeg også havregrød, men banan i stedet for æble. Jeg kan sagtens forestille mig, at revet æble er mindst lige så godt.
    Tak for inspirationen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation