
Så dem kastede jeg mig altså meget hurtigt ud i. Det gik lidt galt for mig i starten, da dejen gerne ville rende ud af vaffeljernet, men jeg har prøvet at beskrive i opskriften hvad jeg gjorde for at det ikke skete. De lækre spinatvafler har jeg fyldt med flødeost, spinatblade, røget laks og avokado og de smagte helt fantastisk! Jeg have nogle spinatvafler tilovers som jeg gemte til dagen efter, og så lunede jeg dem blot lidt i vaffeljernet, det fungerede helt fint.
Men her har du altså et godt bud på nogle sund og meget lækre vafler, som kan serveres både til frokost og aftensmad – og måske også morgenmad?
Spinatvafler med røget laks og avokado
3 stk.
Forberedelsestid: 20 min
Ingredienser
Vafler
1 god håndfuld frisk spinat
2 æg
100 g hytteost
1 spsk loppefrøskaller (f.eks. FiberHUSK)
1/4 tsk salt
1 tsk bagepulver
Lidt olie til bagning. F.eks. kokosolie
Fyld
Flødeost
Lidt frisk spinat
2-3 skiver røget laks
1/2-1 avokado
Fremgangsmåde
1. I en blender eller foodprocessor blander du alle ingredienserne til vaffeldejen.
2. Lad dejen stå og sætte sig et par minutter, den bliver tykkere pga. loppefrøskallerne.
3. Opvarm dit vaffeljern. Jeg bruger min Tefal Snack Collection.
4. Smør vaffeljernet med lidt olie.
4. Fordel 1/3 del af dejen i vaffeljernet. Gør det lidt af gangen. Lad det så lige bage lidt inden du lukker låget på vaffeljernet ned, ellers risikerer du at der er spinatdej alle vegne – jeg taler af erfaring :-) Afhængig af hvor varmt dit jern bliver kan der være behov for at slukke undervejs, de skal ikke have alt for kraftig varme.
5. Når din spinatvaffel er klar tager du den ud og lader den afkøle lidt. Fortsæt med resten af dejen.
6. Smør vaflen med lidt flødeost, læg lidt spinatblade ovenpå og top med røget laks og avokado i skiver.









//Indlægget indeholder affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb. Det vil blive brugt til at drive siden.//
Nadia Kaplan skriver
Mums hvor ser det alt for lækkert ud :)
http://www.neronoir.dk
Louise Dam skriver
De var også virkelig gode!
Julie skriver
Haps det ser lækkert ud!
Kan man erstatte loppefrøskallerne med noget der er i et helt almindeligt køkken? Fx mel?
Louise Dam skriver
Hej Julie
Der er en der skrev på opskriften på Facebook at hun skiftede dem ud med 3-4 spsk havregryn. Så det kan du prøve.
Jessica skriver
Hejsa
Da jeg ikke ejer et vaffeljern vil jeg høre om man evt. Kan lave dem som pandekager istedet for eller skal de bages som vafler for at blive gode?
Vh Jessica
Louise Dam skriver
Hej Jessica
Jeg har ikke prøvet at bage dem på panden som en pandekage, men umiddelbart tror jeg godt det kan lade sig gøre.
Hilsen Louise
Jessica skriver
Jeg gør et forsøg…og håber😊
Tak for svar.
Sarah skriver
Hvor mange personer er opskriften til?
Louise Dam skriver
Hej Sarah
Der bliver cirka 3 store vafler ud af portionen. Det kommer lidt an på dit vaffeljern. Til frokost vil jeg mene det rækker til 2 personer – eller 1 meget sulten :-)
Mia Warming-Hansen skriver
Er du “rigtig” vegetar spiser du ikke fisk, da det er et dyr. Spiser du fisk er man blot hobby-vegetar 😊
Louise Dam skriver
Hej Mia
Ja, det er jeg helt klar over. Jeg har sat kategorien vegetarisk på retten fordi man jo godt kan lave det hele bare uden laksen :-)
Connie Jørgensen skriver
Hej Louise, kan de gemmes og spises kolde/varmes op??
Louise Dam skriver
Jeg kan ikke huske om jeg har gjort det, men det vil jeg tro man godt kan.
Marlene skriver
Hej :)
kan man evt bruge frosen spinat? og hvordan vil du evt tilpasse opskriften så?
Louise Dam skriver
Det tror jeg ikke man kan. Jeg tror dejen bliver for våd i det.
Lisette skriver
De ser vildt lækre ud. Kan hytteosten evt. Erstattes af noget andet? 😊
Louise Dam skriver
Jeg har ikke prøvet at lave dem på andre måder desværre.