
Udarbejdet i samarbejde med Nespresso
Jeg er blevet udfordret af Nespresso til at udforske det sydamerikanske køkken med kaffe som smagsgiver. Jeg fik tildelt opgaven at lave en dessert, og det var jeg ganske glad for. For jeg tror da jeg var blevet ekstra udfordret, hvis jeg skulle have lavet en forret eller hovedret med kaffe. Den næste uges tid kan I stemme på min dessert som én af vinderretterne. De tre retter der får flest stemmer fortolkes af Rasmus Leck Fischer og serveres til en større middag torsdag den 15. september i Gastronomisk Innovations køkken, hvor DU også får mulighed for at deltage.
Nespresso har netop lanceret en ny kapsel, som er en Limited Edition Grand Cru kaffe – Cafezinho do Brasil – der er en kaffe baseret udelukkende på kaffebønner fra Brasilien. Den er selvfølgelig afprøvet og den smager ganske godt efter min mening og så er den selvfølgelig også blevet brugt til min dessert herunder.
STEM PÅ MIG
Indtil den 9. september kan du stemme på min opskrift som vinder (eller en anden :-)) på Nespressos Facebookside. Her kan du også være med i konkurrencen om 2 billetter til middagen den 15. september, tilberedt af kokken Rasmus Leck Fischer, kendt fra Gastronomisk Innovation og Søllerød Kro. Du kan stemme én gang om dagen.
KONKURRENCE
I samarbejde med Nespresso udlodder jeg 2 lækre præmier. Du kan nemlig vinde en CitiZ & milk Nespressomaskine i valgfri farve (rød, hvid, sort eller sølv), samt nogle af den nye Cafezinho do Brasil kapsler. Derudover udlodder jeg også 2 billetter til middagen den 15. september hos Gastronomisk Innovations køkken i København, tilberedt af kokken Rasmus Leck Fischer.
For at deltage i konkurrencen skal du skrive en kommentar her på bloggen. Du kan deltage i konkurrencen om begge præmier - så husk at skrive om du både ønsker at være med i konkurrencen om middagen og om kaffemaskinen. Jeg trækker 2 heldige vindere den 10. september 2016, og vinderne får direkte besked.
Ananas carpaccio med kaffeis + vind en Nespresso kaffemaskine! (Konkurrencen er afsluttet)
Ingredienser
Ananas carpaccio
- 1 ananas
- 5 dl vand
- 400 g sukker
- 1 vaniljestang
- Saften af 2 limefrugter
- 2 spsk finthakket frisk mynte
- 4 spsk mørk rom eller mere
Kaffeis
- 1 dåse kondenseret mælk
- 2,5 dl piskefløde
- 4 kapsler Nespresso ’Cafezinho do Brasil’ – som espresso
Til servering
- Finthakkede usaltede pistaciekerner
- Finthakket mørk chokolade minimum 70 % og gerne højere
Sådan gør du
Ananas carpaccio
- Skær top og bund af ananassen og skær så hele skrællen fra.
- Skær så hele ananassen i tynde skiver.
- Vand, sukker, vaniljekorn (og stang) og limesaft kommes i en gryde og varmes igennem til sukkeret er helt opløst. Lad det koge kort op.
- Lad sukkerlagen afkøle en smule (5-10 minutter) og tilsæt så rom og finthakket frisk mynte.
- Hæld lagen oven ananasskiverne i en egnet beholder og stil den i køleskabet. Lad den gerne stå i cirka 1 døgn.
Kaffeis
- Lav først de 4 kapsler kaffe som espresso.
- Pisk derefter kaffen sammen med den kondenserede mælk i en skål.
- Pisk fløden let og bland den med kaffe og kondenseret mælk i skålen.
- Hæld blandingen i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine hældes blandingen i en fryseegnet beholder og der piskes/røres cirka hver halve time indtil den er begyndt at blive godt tyk.
Servering
- Ved serveringen ligger du nogle skiver ananas carpaccio på den ene side af tallerkenen, på den anden side ligger du en blanding af hakkede pistaciekerner og mørk chokolade. Ovenpå ligger du en kugle kaffeis.
Ann Mari holdt
Jeg ønsker at deltage i begge konkurencer , begge præmier er jo fantastiske :)
Line N
Uh hvor lækkert! Jeg vil gerne deltage i konkurrencen om kaffemaskinen :-)
Krydser alle mine fingre fraaaa nu af!
Frederikke Skov Larsen
Skøn konkurrence!
Jeg vil rigtig gerne vinde kaffemaskinen, da den jeg har derhjemme nok ikke holder så længe endnu.
Har stemt på dig, held og lykke :)
Lotte Røhr Jensen
Sikke en lækker opskrift på en lækker dessert.. Har været inde og stemme på facebook :)
Ønsker selvfølgelig at deltage i begge konkurrencer.
sonja zattlander
hele 2 ting at vinde, det er da lykken, jeg vil gerne være med:)
Pia
Uha ville da så gerne vinde den kaffemaskine, kunne være så lækkert 🌸🌸🌸🌸
Lis Vinter
Jeg vil gerne deltage i konkurrencen om kaffemaskinen 😊
Avina
Det ville være så fantastisk at vinde den kaffemaskine :) skal helt sikkert afprøve din opskrift snart :)
marianne lykke nielsen
x fingre for den lækre kaffemasine
Linda Bruun
Nøj, det ser lækkert ud! :-)
Jeg vil elske at vinde kaffemaskinen!
Krydser fingre! ;-)
Emma Oline Skou
Vil rigtig gerne deltage i begge konkurrencer :-D
Kunne være vildt fantastisk at overraske min kæreste med en af disse to fantastiske præmier!
Krydser fingre :-D
Marie
Som kaffeafhængig og madentusiast er dette den ideelle konkurrence - jeg krydser fingre og vil meget gerne deltage i begge konkurrencer! Tak for god og trofast blogging <3
Charlotte Svendsen
Sikke en fin dessert, den må da komme med, min stemme har du helt sikkert. Jeg vil kun være med i konkurrencen om kaffemaskinen da jeg ikke kan komme til middagen. Glæder mig til flere skønne opskrifter på bloggen.
Anja
Ihh hvor ser den opskrift lækker ud. Har været inde og stemme - så jeg krydser fingre for dig. sidder her og bliver issulten selvom det siler ned udenfor 😍 og dejligt med en lille konkurrence oveni. Både kaffemaskinen og middagen ville falde i god jord herhjemme.
Ha en dejlig dag //Anja
Laura
Kaffemaskine - jubii
Ann Christiansen
Skøn konkurrence. Deltager i begge. /Ann
Susanne Hennelund
Ville så gerne vinde kaffemaskinen ☺
Tanja
Sikke da en dejlig konkurrence😊 Jeg vil gerne deltage i begge 😍 Rigtig god søndag 😄
/Tanja
Simone Olsen
Jeg har desværre ikke mulighed for at komme til København, men jeg vil da vildt gerne vinde kaffemaskinen! Er først for nogle måneder siden begyndt at drikke kaffe (det har taget mig en del tid at få lært!). Jeg ejer endnu ikke en kaffemaskine, så det kunne da være super lækkert at vinde en, så jeg er sikret lækker kaffe:-)
Stephanie
Vil meget gerne deltage i konkurrencen om kaffemaskinen 🍀🍀