• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Banankage med chokolade

    Udgivet: okt 11, 2014 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Banankage

    Man går aldrig galt i byen med en lækker og nem banankage med chokolade. Den er nem at at bage, og så er den perfekt når der ligger et par lettere brune bananer i bunden af frugtkurven. Bananerne er med til at gøre kagen super svampet og lækker. Hvis du har bananer i fryseren kan de også sagtens bruges i kagen - så bliver det da ikke nemmere.

    I denne banankage er der både hakket chokolade i selve kagen, og så er den også overtrukket med chokolade. Jeg synes, at chokolade er et must når det kommer til banankage. Men det er selvfølgelig en smagssag.

    Læs også: Banankage med flamberede bananer og chokolade | Banan brownie med chokoladestykker | Friteret banan med kokos

    Denne kage er både nem og hurtig at lave, og kræver ikke en masse specielle ingredienser. Det er sådan en kage man får lyst til når man ser bananerne i frugtkurven. Og så bikser man den lige sammen til eftermiddagshygge. Hvis du er interesseret i en anden type banankage kan du også prøve min opskrift på banankage med flamberede bananer - den er altså også virkelig god!

    Få min lækre opskrift på en god banankage med chokolade lige herunder.

    piskeris Chestnut

    Banankage med chokolade

    10 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 40 min
    Samlet tid 1 t

    Udstyr (reklamelink)

    • Elpisker

    Ingredienser

    • 100 g smør
    • 2 bananer
    • 3 æg
    • 150 g sukker
    • 2 tsk vaniljesukker
    • 125 g hvedemel
    • 1 tsk bagepulver
    • 50 g mørk chokolade cirka 55-60 %

    Pynt

    • 100 g mørk chokolade cirka 55-60 %
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Smelt smørret i enten mikrobølgeovn eller gryde. Lad det afkøle.
    • Mos bananerne i en skål eller en dyb tallerken.
    • Hak chokoladen groft.
    • Pisk æg, sukker og vaniljesukkerlys og luftig med en elpisker.
    • Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med det smeltede afkølede smør.
    • Vend de mosede bananer i i dejen.
    • Vend den hakkede chokolade i dejen.
    • Hæld dejen i en smurt brødform på cirka 1 liter.
    • Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 40 minutter.
      Det er altid en god idé at tjekke om kagen er bagt færdig ved at stikke med f.eks. et lille træspyd i midten af kagen. Hvis kagen ikke hænger ved er den færdig.
    • Vend kagen ud på en bagerist og lad den afkøle.
    • Smelt chokoladen og fordel den på den afkølede kage.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opskriften er fra Arlas hjemmeside.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stykke
    | Kalorier: 253 kcal | Kulhydrater: 29 g | Protein: 3 g | Fedt: 16 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.22 fra 28 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Oftest stillede spørgsmål til opskriften

    Kan jeg bruge frosne bananer?

    Ja, det kan du sagtens! Du kan enten lade dem tø op, eller du kan bruge en foodprocessor eller stærk blender til de frosne bananer.

    Mosede bananer i en skål og 2 bananer ved siden af
    Kagedej
    Banankage inden bagning
    Banankage med chokoladeovertræk
    Banankage med chokolade
    Opskrift på hjemmelavet banankage med chokolade
    Følg mig på Instagram
    « Eksotisk kylling i karry
    BBQ kyllingelår på grill »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lone

      september 19, 2017 at 9:31 pm

      Hej
      er ved at bage kagen, har ikke prøvet at lave den før, men har satset og lave dobbelt portion.
      Hvilken % mørk chokolade bruger du i kagen ?
      Overvejer som overtræk at lægge mørk pålægschokolade på i mens den er varm, så det smelter og bliver til overtræk, har du prøvet det?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 30, 2017 at 6:38 pm

        Hej Lone, håber den blev god. Har ikke prøvet med mørk pålægschokolade. Plejer at bruge en chokolade på omkring 50-60 %.

        Svar
    2. Cecilie

      juli 06, 2017 at 5:40 pm

      Skal man bruge vaniljesukker eller ej? Der er jo en streg over, så jeg ved ikke helt... :)

      Svar
      • Louise Dam

        juli 14, 2017 at 4:40 pm

        Det skal du - det retter jeg lige :-)

        Svar
    3. kennet

      november 08, 2016 at 10:25 pm

      Hej klapper 👏 det er fantastisk banankage , det er 3 gange vi laver den en i 8-11-2016 og 2 gange i okt ved venne og bliver spist hurtig ss varme tanker her fra

      Svar
      • Louise Dam

        november 09, 2016 at 7:10 pm

        Hvor er det bare dejligt at høre :-)

        Svar
    4. Louise

      september 24, 2016 at 10:28 pm

      Hej Louise, jeg er rigtig glad for de opskrifter du lægger op her! Her er mit bud på en miniudgave af din banankage. (Har puttet lidt nødder i for knas og en ekstra banan samt lidt fløde. :) smadder lækkert!

      Svar
    5. Emilia

      juli 03, 2016 at 5:16 pm

      God

      Svar
    6. Christina

      april 06, 2016 at 12:44 pm

      Hi Louise

      DEN VAR ET SUPER HIT!

      Jeg bagte denne kage i Mandags og den blev bare skide go' :D
      Tog den med ud til nogle venner, som var helt vilde og blev nødt til at dele opskriften med dem efterfølgende.
      I dag har vi onsdag og jeg bager den igen...

      I første version undlod jeg chokolade overtræk og brugte 3 bananer, det blev den bestem ikke ringere af.

      I dag har jeg kun 2 bananer men vil forsøge med chokolade-stykker der har orange smag - skal nok skrive om det bliver et hit.

      Svar
      • Louise Dam

        april 06, 2016 at 7:51 pm

        Hej Christina
        Hvor er det bare skønt at høre! Er sikker på det er et hit med orange-chokoladen også :-)

        Svar
        • Christina

          april 07, 2016 at 1:20 pm

          Heyj Louise

          Wellll, kagen blev ok, men både manden og jeg foretrækker kagen med normal chokolade - og 3 bananer, da vi godt kan lide, at den er ekstra "svampet". Men nu blev det afprøvet og vi fandt frem til vores favorit sammensætning :D

          Tak for en skøn opskrift, vil følge med på bloggen og prøve nogle af dine andre skønne opskrifter :D

          Svar
          • Louise Dam

            april 07, 2016 at 3:23 pm

            Hej Christina
            Jamen det er jo godt at vide. Ja, jeg synes også det er lækkert når den bliver godt svampet. :-)

            Svar
    7. laila frank

      marts 11, 2016 at 2:15 pm

      Min kage faldt sammen på midten, hvad gik galt ?? men den smager godt

      Svar
      • Louise Dam

        marts 12, 2016 at 3:34 pm

        Hej Laila
        Den skulle nok bare have haft lidt længere tid. Der kan være stort forskel på hvordan forskellige ovne varmer.

        Svar
    8. Marie

      marts 04, 2016 at 12:06 pm

      Super lækker kage!
      Jeg har dog det problem, at chokoladestykkerne altid synker til bunds i kagen, og ikke fordeler sig fint.
      Har du et råd til at modvirke dette?

      Venlig hilsen Marie

      Svar
      • Louise Dam

        marts 05, 2016 at 12:26 pm

        Hej Marie
        Jeg har hørt at man kan blande chokoladestykkerne med mel inden man blander dem i kagen, men jeg har ikke forsøgt. Meld gerne tilbage om det virker :-)

        Svar
    9. Anja

      februar 05, 2016 at 12:06 pm

      Hejsa'M! Kan man ikke bruge en anden form??:)

      Svar
      • Louise Dam

        februar 07, 2016 at 11:33 pm

        Jo, det kan du sagtens :-)

        Svar
    10. Johanne

      november 12, 2015 at 6:58 pm

      Hej. Hvordan gør man med frosne bananer? :) mvh

      Svar
      • Louise Dam

        november 30, 2015 at 8:53 pm

        Hej Johanne
        Du kan lige lade dem tø lidt op og så mose dem med en gaffel, eller bruge en stavblender.

        Svar
    11. Line Carlsen

      september 29, 2015 at 2:14 pm

      Kan man nøjes med 2 store æg?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 01, 2015 at 10:00 pm

        Muligvis, måske sammen med en sjat mælk :-)

        Svar
    12. Annette

      juli 11, 2015 at 3:08 pm

      hejsa.. hvornår skal jeg tilsætte smør..?? det står der nemlig ikke noget om med mindre det er det man skal bruge til at smøre formen med..

      Svar
      • Louise Dam

        juli 11, 2015 at 3:24 pm

        Hej Annette
        Det står under punkt 2 :-)

        Svar
    13. Trine

      juni 23, 2015 at 6:54 pm

      Er det 175 grader ved varmluft eller almindelig ovn? :)

      Svar
      • Louise Dam

        juni 25, 2015 at 9:06 pm

        Almindelig ovn :-)

        Svar
    14. Marian

      oktober 12, 2014 at 10:12 am

      Jeg er fuldstændig enig - banankage er et evigt HIT. Og din ser supergod ud! Må man spise den til morgenmad? ;)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 13, 2014 at 8:23 pm

        Selvfølgelig må man det! Der er jo banan i :-)

        Svar
    15. Line

      oktober 11, 2014 at 7:46 pm

      Øjjj den ser god ud!
      Jeg plejer også at bruge arlas opskrift!! Men nu hvor jeg ikke spiser mel, havde jeg helt glemt hvor god den er!!
      Må finde på en melerstatning, så jeg snart kan få banankage igen!!

      Hvordan får du overtrækschokoladen så fin???
      Den er blevet rigtig flot, din kage!

      Vh.
      Line

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 13, 2014 at 8:26 pm

        Uhh ja, det er da ikke godt ikke at kunne spise banankage. Hvad med måske glutenfri mel? Hvis det altså er pga. gluten :-) Ellers er der vist også noget med at man kan bruge husk fibre til at bage med.
        Jeg har ikke gjort noget bestemt med chokoladen. Den er bare smeltet og så er den fordelt på kagen. Men har selvfølgelig gjort mig umage :-)

        Svar
      • Maja

        oktober 25, 2014 at 3:56 pm

        Jeg lavede kagen i går og skiftede det meste af melet ud med blendede mandler. Kagen var lækker i dag! Jeg forestiller mig at den eneste forskel er, at min kage nok blev mere klistret i konsistensen. :-)
        Super lækker kage, som også var et hit i mit hjem.

        Svar
        • Louise Dam

          oktober 29, 2014 at 11:44 pm

          Det lyder da også bare super lækkert. Rigtig god idé! Er glad for du kunne bruge opskriften.

          Svar
    16. Kim

      oktober 11, 2014 at 8:27 am

      Den ser virkelig lækker ud ☺

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 11, 2014 at 6:30 pm

        Tak :-)

        Svar
    17. Anonymous

      november 22, 2010 at 9:50 am

      Jeg har prøvet den her kage, og den er super god!! Tak for en god madblog :-)

      Svar
    18. Sabine

      november 18, 2010 at 7:08 pm

      Det lyder som en spændende opskrift. Din kage ser fantastisk ud!
      Sabine
      Sabinesverden.blogspot.com

      Svar
    19. Louise

      november 18, 2010 at 8:50 pm

      Tak. Den er også super god :-)

      Svar
      • Anne Maj

        maj 21, 2016 at 4:08 pm

        Den er mega god

        Svar
        • Louise Dam

          maj 22, 2016 at 1:09 pm

          Dejligt at høre :-)

          Svar
    Nyere kommentarer »

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her