
Man går aldrig galt i byen med en lækker og nem banankage med chokolade. Den er nem at at bage, og så er den perfekt når der ligger et par lettere brune bananer i bunden af frugtkurven. Bananerne er med til at gøre kagen super svampet og lækker. Hvis du har bananer i fryseren kan de også sagtens bruges i kagen - så bliver det da ikke nemmere.
I denne banankage er der både hakket chokolade i selve kagen, og så er den også overtrukket med chokolade. Jeg synes, at chokolade er et must når det kommer til banankage. Men det er selvfølgelig en smagssag.
Læs også: Banankage med flamberede bananer og chokolade | Banan brownie med chokoladestykker | Friteret banan med kokos
Denne kage er både nem og hurtig at lave, og kræver ikke en masse specielle ingredienser. Det er sådan en kage man får lyst til når man ser bananerne i frugtkurven. Og så bikser man den lige sammen til eftermiddagshygge. Hvis du er interesseret i en anden type banankage kan du også prøve min opskrift på banankage med flamberede bananer - den er altså også virkelig god!
Få min lækre opskrift på en god banankage med chokolade lige herunder.
Banankage med chokolade
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 bananer
- 3 æg
- 150 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 125 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 50 g mørk chokolade cirka 55-60 %
Pynt
- 100 g mørk chokolade cirka 55-60 %
Sådan gør du
- Smelt smørret i enten mikrobølgeovn eller gryde. Lad det afkøle.
- Mos bananerne i en skål eller en dyb tallerken.
- Hak chokoladen groft.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukkerlys og luftig med en elpisker.
- Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med det smeltede afkølede smør.
- Vend de mosede bananer i i dejen.
- Vend den hakkede chokolade i dejen.
- Hæld dejen i en smurt brødform på cirka 1 liter.
- Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 40 minutter. Det er altid en god idé at tjekke om kagen er bagt færdig ved at stikke med f.eks. et lille træspyd i midten af kagen. Hvis kagen ikke hænger ved er den færdig.
- Vend kagen ud på en bagerist og lad den afkøle.
- Smelt chokoladen og fordel den på den afkølede kage.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Oftest stillede spørgsmål til opskriften
Ja, det kan du sagtens! Du kan enten lade dem tø op, eller du kan bruge en foodprocessor eller stærk blender til de frosne bananer.
Lone
Hej
er ved at bage kagen, har ikke prøvet at lave den før, men har satset og lave dobbelt portion.
Hvilken % mørk chokolade bruger du i kagen ?
Overvejer som overtræk at lægge mørk pålægschokolade på i mens den er varm, så det smelter og bliver til overtræk, har du prøvet det?
Louise Dam
Hej Lone, håber den blev god. Har ikke prøvet med mørk pålægschokolade. Plejer at bruge en chokolade på omkring 50-60 %.
Cecilie
Skal man bruge vaniljesukker eller ej? Der er jo en streg over, så jeg ved ikke helt... :)
Louise Dam
Det skal du - det retter jeg lige :-)
kennet
Hej klapper 👏 det er fantastisk banankage , det er 3 gange vi laver den en i 8-11-2016 og 2 gange i okt ved venne og bliver spist hurtig ss varme tanker her fra
Louise Dam
Hvor er det bare dejligt at høre :-)
Louise
Hej Louise, jeg er rigtig glad for de opskrifter du lægger op her! Her er mit bud på en miniudgave af din banankage. (Har puttet lidt nødder i for knas og en ekstra banan samt lidt fløde. :) smadder lækkert!
Emilia
God
Christina
Hi Louise
DEN VAR ET SUPER HIT!
Jeg bagte denne kage i Mandags og den blev bare skide go' :D
Tog den med ud til nogle venner, som var helt vilde og blev nødt til at dele opskriften med dem efterfølgende.
I dag har vi onsdag og jeg bager den igen...
I første version undlod jeg chokolade overtræk og brugte 3 bananer, det blev den bestem ikke ringere af.
I dag har jeg kun 2 bananer men vil forsøge med chokolade-stykker der har orange smag - skal nok skrive om det bliver et hit.
Louise Dam
Hej Christina
Hvor er det bare skønt at høre! Er sikker på det er et hit med orange-chokoladen også :-)
Christina
Heyj Louise
Wellll, kagen blev ok, men både manden og jeg foretrækker kagen med normal chokolade - og 3 bananer, da vi godt kan lide, at den er ekstra "svampet". Men nu blev det afprøvet og vi fandt frem til vores favorit sammensætning :D
Tak for en skøn opskrift, vil følge med på bloggen og prøve nogle af dine andre skønne opskrifter :D
Louise Dam
Hej Christina
Jamen det er jo godt at vide. Ja, jeg synes også det er lækkert når den bliver godt svampet. :-)
laila frank
Min kage faldt sammen på midten, hvad gik galt ?? men den smager godt
Louise Dam
Hej Laila
Den skulle nok bare have haft lidt længere tid. Der kan være stort forskel på hvordan forskellige ovne varmer.
Marie
Super lækker kage!
Jeg har dog det problem, at chokoladestykkerne altid synker til bunds i kagen, og ikke fordeler sig fint.
Har du et råd til at modvirke dette?
Venlig hilsen Marie
Louise Dam
Hej Marie
Jeg har hørt at man kan blande chokoladestykkerne med mel inden man blander dem i kagen, men jeg har ikke forsøgt. Meld gerne tilbage om det virker :-)
Anja
Hejsa'M! Kan man ikke bruge en anden form??:)
Louise Dam
Jo, det kan du sagtens :-)
Johanne
Hej. Hvordan gør man med frosne bananer? :) mvh
Louise Dam
Hej Johanne
Du kan lige lade dem tø lidt op og så mose dem med en gaffel, eller bruge en stavblender.
Line Carlsen
Kan man nøjes med 2 store æg?
Louise Dam
Muligvis, måske sammen med en sjat mælk :-)
Annette
hejsa.. hvornår skal jeg tilsætte smør..?? det står der nemlig ikke noget om med mindre det er det man skal bruge til at smøre formen med..
Louise Dam
Hej Annette
Det står under punkt 2 :-)
Trine
Er det 175 grader ved varmluft eller almindelig ovn? :)
Louise Dam
Almindelig ovn :-)
Marian
Jeg er fuldstændig enig - banankage er et evigt HIT. Og din ser supergod ud! Må man spise den til morgenmad? ;)
Louise Dam
Selvfølgelig må man det! Der er jo banan i :-)
Line
Øjjj den ser god ud!
Jeg plejer også at bruge arlas opskrift!! Men nu hvor jeg ikke spiser mel, havde jeg helt glemt hvor god den er!!
Må finde på en melerstatning, så jeg snart kan få banankage igen!!
Hvordan får du overtrækschokoladen så fin???
Den er blevet rigtig flot, din kage!
Vh.
Line
Louise Dam
Uhh ja, det er da ikke godt ikke at kunne spise banankage. Hvad med måske glutenfri mel? Hvis det altså er pga. gluten :-) Ellers er der vist også noget med at man kan bruge husk fibre til at bage med.
Jeg har ikke gjort noget bestemt med chokoladen. Den er bare smeltet og så er den fordelt på kagen. Men har selvfølgelig gjort mig umage :-)
Maja
Jeg lavede kagen i går og skiftede det meste af melet ud med blendede mandler. Kagen var lækker i dag! Jeg forestiller mig at den eneste forskel er, at min kage nok blev mere klistret i konsistensen. :-)
Super lækker kage, som også var et hit i mit hjem.
Louise Dam
Det lyder da også bare super lækkert. Rigtig god idé! Er glad for du kunne bruge opskriften.
Kim
Den ser virkelig lækker ud ☺
Louise Dam
Tak :-)
Anonymous
Jeg har prøvet den her kage, og den er super god!! Tak for en god madblog :-)
Sabine
Det lyder som en spændende opskrift. Din kage ser fantastisk ud!
Sabine
Sabinesverden.blogspot.com
Louise
Tak. Den er også super god :-)
Anne Maj
Den er mega god
Louise Dam
Dejligt at høre :-)