• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

    Bananpandekager

    Udgivet: jan 27, 2022 · Opdateret: jan 27, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    En lækker og nem opskrift på bananpandekager med havregryn. Det er nogle sunde bananpandekager, da der ikke er tilsat sukker.

    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde bananpandekager

    Disse små tykke bananpandekager er helt uden tilsat sukker, men de er stadig skønne og søde i smagen. Det skyldes, at der er banan i dejen, som søder pandekagerne.

    Jeg laver mine bananpandekager med havregryn og også lidt hvedemel. Pandekagerne er derfor et ganske fint og sundere alternativ til almindelige amerikanske pandekager.

    Disse bananpandekager minder meget om almindelige amerikanske pandekager i konsistensen. De er tykke, bløde og lækre og med god sødme fra bananerne.

    Man kan også lave bananpandekager der kun består af æg og banan - men de bliver lidt anderledes. Dem finder du en opskrift på lige her.

    Servér dem gerne med frisk frugt og måske en lille klat skyr på morgenbordet. Bananpandekagerne egner sig også fortrinligt til et lille mellemmåltid. De er helt perfekte til brunchbordet. Find forslag til hvad du ellers kan servere til en lækker brunch lige her.

    Læs også: Brownie uden tilsat sukker og mel | Gammeldags pandekager | 12 opskrifter med frosne bananer | Bananbrownie

    Bananpandekager er også meget børnevenlige, og de fleste børn vil kunne lide sådan en lille let sød pandekage. Min egen datter er i hvert fald vild med disse, og så er de jo nemme lige at snuppe med på legepladsen.

    Her får du min bedste opskrift på lækre sunde bananpandekager med havregryn.

    piskeris Chestnut

    Bananpandekager

    15 stk
    Holdbarhed: 1-2 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 15 min
    Samlet tid 25 min

    Ingredienser

    • 2 bananer modne - evt. frosne
    • 3 æg
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl hvedemel
    • ½ tsk. salt
    • olie
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Mos bananerne grundigt. Jeg bruger en stavblender til dette. Du kan sagtens bruge frosne bananer, hvis du lige har det i fryseren. Det har jeg nemlig selv altid :-)
    • Bland herefter de resterende ingredienser i og bland indtil dejen er homogen. Alternativt kan du blende alle ingredienser til pandekagerne i en blender/food processor eller med en stavblender.
    • Opvarm en pande med lidt fedtstof.
    • Brug cirka 2 spsk dej til en pandekage. Hæld dejen på panden og glat den en smule ud. Der kan være cirka 3 pandekager på en pande.
    • Bag bananpandekagerne indtil de begynder at boble let. Vend dem derefter og bag dem færdige.
    • Server med det samme og gem bare dem der eventuelt ikke bliver spist. De kan sagtens spises kolde.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Noter

    Du kan eventuelt tilsætte lidt kardemomme til dejen.
     

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1
    pandekage (ved 15 stk)
    | Kalorier: 77 kcal | Kulhydrater: 13 g | Protein: 3 g | Fedt: 2 g
    Bedøm denne opskrift:
    3.97 fra 150 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man fryse bananpandekager?

    Ja, du kan sagtens fryse bananpandekagerne.

    Kan de spises kolde?

    Ja, de holder sig fint et par dage i køleskabet og er perfekte at have med på madpakken kolde.

    Kan jeg bruge frosne bananer til at lave pandekager med banan?

    Ja, sagtens! Tag bananerne ud af fryseren og blend dem i en blender/food processor - du kan evt. bare tilsætte alle ingredienser til blenderen.

    Kan jeg tilsætte nogle krydderier til pandekagerne?

    Ja, de er rigtig lækre med lidt kardemomme eller vanilje. Til jul kan det også være lækkert med lidt kanel i dem.

    Hvor mange kalorier er der i pandekagerne med banan?

    Der er cirka 77 kalorier i én pandekager, hvis du laver 15 stk. ud af denne portion. Det er dog kun helt vejledende, og kommer meget an på præcise mængder og hvilke produkter du bruger.

    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde pandekager med banan
    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde pandekager med banan
    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde bananpandekager
    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde bananpandekager
    Følg mig på Instagram

    « Butter Chicken
    Nemme fastelavnsboller af wienerdej med kaffecreme og karamel »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Mia

      juli 25, 2015 at 5:29 pm

      Hejsa

      Min far elsker at analysere mad, og han forstår ikke hvorfor der bliver brugt bananer :)

      - Mia

      Svar
      • Louise Dam

        juli 25, 2015 at 9:34 pm

        Altså nu er det jo bananpandekager :-) Bananerne søder pandekagerne.

        Svar
    2. Olaf

      juni 22, 2015 at 3:20 pm

      De smager lidt af pasta, som er en god ting, men ikke når man forventer smagen af banan og pandekage.

      Svar
      • Louise Dam

        juni 25, 2015 at 9:07 pm

        Ha ha, jeg synes nu ikke de smager af pasta :-) Jeg elsker dem!

        Svar
    3. Betina

      maj 21, 2015 at 8:56 pm

      Fantastiske bananpandekager! Jeg spiste dem med lidt lemoncurd, det smagte himmelsk!!!

      Svar
      • Louise Dam

        maj 21, 2015 at 9:02 pm

        Dejligt at høre og det lyder ret lækkert med lemoncurd på! :-)

        Svar
    4. Lizette Jensen

      maj 16, 2015 at 6:55 pm

      Prøvede at lave dem og kan sige at det ikke bliver sidste gang. Smager vildt godt

      Svar
      • Louise Dam

        maj 16, 2015 at 10:30 pm

        Hej Lizette
        Det var da bare skønt at høre, jeg er også selv helt vild med dem!
        Hilsen Louise

        Svar
    5. Amanda Vium

      april 17, 2015 at 11:53 am

      De smager bare så godt, og de er super nemme og hurtige at lave :-)
      Jeg spiste mine med lidt vanilje skyr og músli, og det er bare for lækkert. De smager også super godt kolde, så smart man kan lave til et par dage på én gang :-)

      Svar
      • Louise Dam

        april 17, 2015 at 4:14 pm

        Mange tak for rosen - er super glad for du kunne bruge opskriften. Jeg er selv helt vild med dem.

        Svar
    6. Christina

      april 08, 2015 at 8:47 am

      Hej Louise! Vil bare sige tusind tak for en go opskrift! Jeg har bare valgt at tilføje 1 cup whey protein med banan smag og så grov hakke 50 gram 70% mørk chokolade ned i dejen! Hold op de blev lækre! Har lavet dem tre gange nu og er helt vild med dem! Severe dem med en lille glat øko honning, en lille håndfuld valnødder og en halv banan på. Mums sir jeg bare!

      Svar
      • Louise Dam

        april 09, 2015 at 8:00 pm

        Mums! Det lyder godt nok også lækkert! Er glad for du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
    7. Kurt

      april 08, 2015 at 1:30 am

      Vil du anbefale grov- eller finvalsede havregryn til din opskrift?

      Svar
      • Louise Dam

        april 08, 2015 at 6:45 am

        Hej Kurt
        Jeg har selv kun brugt finvalsede havregryn.

        Svar
    8. marie artmann

      marts 28, 2015 at 11:01 am

      Det lyder lækkert - kan de fryses? Tænker børnene vil nyde det i frugtposen engang imellem :)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 31, 2015 at 1:33 pm

        Hej Marie
        Jeg har ikke prøvet, men det tror jeg dog godt. De kan også godt holde sig nogle dage i køleskabet uden problemer.
        Hilsen Louise

        Svar
        • Sonja R. Bork

          oktober 28, 2016 at 8:47 pm

          Det ka de. Dog bare husk at løsfryse dem :)

          Svar
    9. Signe Braat

      februar 27, 2015 at 4:17 pm

      Sikke nogle dejlige kalorie-venlige pandekager.
      Jeg kunne tænke mig at bage dem helt små næste gang jeg skal stå for brunch.

      Med venlig hilsen
      Fødevarekonsulent

      Signe Braat
      http://www.fødevaregruppen.dk

      Svar
      • Louise Dam

        februar 28, 2015 at 12:16 pm

        Det lyder som en god idé Signe :-)

        Svar
    10. Antoni

      februar 27, 2015 at 12:18 pm

      Nu er jeg så igang med at lave dem, så ser jeg så at jeg har glemt at komme mel i ...

      Svar
      • Louise Dam

        februar 28, 2015 at 12:17 pm

        Øv - håber de blev okay alligevel?

        Svar
        • Antoni

          marts 03, 2015 at 3:05 pm

          Ja, de smagte faktisk ok, Er igang igen, nu med mel i :)

          Svar
          • Louise Dam

            marts 03, 2015 at 10:47 pm

            Håber de så blev endnu bedre denne gang! :-)

            Svar
    11. Vivi lykke randers

      februar 20, 2015 at 8:31 pm

      Nogle der ved hvor mange kalorier der er i en?
      Vivi

      Svar
      • Louise Dam

        februar 20, 2015 at 9:06 pm

        Hej Vivi
        Malene har skrevet en kommentar hertil opskriften hvor hun siger at der er 158 kcal pr. 100 gram, og ca. 49 kcal. pr. stk.

        Svar
    12. Hanne

      januar 26, 2015 at 12:30 pm

      Hvordan er konsistensen på dem? Er det ligesom "rigtige" amerikanske pandekager?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 26, 2015 at 4:22 pm

        Hej Hanne
        Ja, det synes jeg de er. Men efter min mening smager de bare meget bedre! :-)

        Svar
    13. Luna Gade

      januar 25, 2015 at 3:36 pm

      Kæmpe thumbs up for denne opskrift! Jeg lavede mine med kornene fra en halv stang vanille, chiafrø og semi-grahamsmel. De blev serverede med groft hakkede mandler, mørk chokolade og fromage blanc (det, jeg kan finde i Frankrig, der minder mest om skyr. :b)
      Helt sikkert ikke sidste gang, jeg laver dem! Hurtigt, enkelt og virkelig lækkert!!

      Svar
      • Louise Dam

        januar 25, 2015 at 7:49 pm

        Mums, det lyder også som en lækker variant du har lavet dig der :-)

        Svar
    14. Tina fra hyggeliv.dk

      januar 25, 2015 at 10:15 am

      Hej Louise.

      Tak for en super lækker opskrift :-) Jeg har allerede lavet disse bananpandekager flere gange, og alle herhjemme elsker dem bare. De er bare så dejlig svampede og lette at lave.

      Rigtig fin blog du har med en masse dejlige opskrifter :-) Jeg har prøvet en del af dine opskrifter og de har alle været favoritter :-)

      Vh Tina fra Hyggeliv.dk

      Svar
      • Louise Dam

        januar 25, 2015 at 7:48 pm

        Hej Tina
        Mange tak for dine fine ord, dem er jeg meget glad for! Jeg er også selv helt vild med de her bananpandekager.

        Svar
    15. Pernille Nielsen

      januar 13, 2015 at 3:05 pm

      Sygt lækre pandekager! Så nemme at lave - kan klart anbefales!

      Svar
      • Louise Dam

        januar 13, 2015 at 10:24 pm

        Tak Pernille - jeg er også ret vild med dem! :-)

        Svar
    16. Line

      januar 11, 2015 at 12:28 pm

      Lyder som en lækker og sundere måde!
      Har lige et spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe med. Hvor mange kalorier er der i en af disse pandekager? :)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 11, 2015 at 7:07 pm

        Hej Line
        Det ved jeg desværre ikke. Men det burde være til at regne ud. Jeg ved at f.eks. Madlog.dk har en beregner til sådan noget.

        Svar
      • Malene E. Hansen

        februar 16, 2015 at 6:52 pm

        Hej Line

        Jeg har selv lige udregnet kaloriemænden på de her pandekager, og den siger 158 kcal pr. 100 gram, og ca. 49 kcal. pr. stk :)

        Mvh. Malene

        Svar
        • Louise Dam

          februar 16, 2015 at 9:01 pm

          Mange tak for hjælpen Malene, det er der nok flere der bliver glade for :-)

          Svar
    « Ældre kommentarer
    Nyere kommentarer »

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller
    • Saltmandler

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her