• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

    Bananpandekager

    Udgivet: jan 27, 2022 · Opdateret: jan 27, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    En lækker og nem opskrift på bananpandekager med havregryn. Det er nogle sunde bananpandekager, da der ikke er tilsat sukker.

    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde bananpandekager

    Disse små tykke bananpandekager er helt uden tilsat sukker, men de er stadig skønne og søde i smagen. Det skyldes, at der er banan i dejen, som søder pandekagerne.

    Jeg laver mine bananpandekager med havregryn og også lidt hvedemel. Pandekagerne er derfor et ganske fint og sundere alternativ til almindelige amerikanske pandekager.

    Disse bananpandekager minder meget om almindelige amerikanske pandekager i konsistensen. De er tykke, bløde og lækre og med god sødme fra bananerne.

    Man kan også lave bananpandekager der kun består af æg og banan - men de bliver lidt anderledes. Dem finder du en opskrift på lige her.

    Servér dem gerne med frisk frugt og måske en lille klat skyr på morgenbordet. Bananpandekagerne egner sig også fortrinligt til et lille mellemmåltid. De er helt perfekte til brunchbordet. Find forslag til hvad du ellers kan servere til en lækker brunch lige her.

    Læs også: Brownie uden tilsat sukker og mel | Gammeldags pandekager | 12 opskrifter med frosne bananer | Bananbrownie

    Bananpandekager er også meget børnevenlige, og de fleste børn vil kunne lide sådan en lille let sød pandekage. Min egen datter er i hvert fald vild med disse, og så er de jo nemme lige at snuppe med på legepladsen.

    Her får du min bedste opskrift på lækre sunde bananpandekager med havregryn.

    Bananpandekager

    Bananpandekager

    3.96 fra 143 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 1-2 dage
    Fryseegnet: Ja
    15 stk
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 15 min
    Samlet tid 25 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 2 bananer modne - evt. frosne
    • 3 æg
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl hvedemel
    • ½ tsk. salt
    • olie
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Mos bananerne grundigt. Jeg bruger en stavblender til dette. Du kan sagtens bruge frosne bananer, hvis du lige har det i fryseren. Det har jeg nemlig selv altid :-)
    • Bland herefter de resterende ingredienser i og bland indtil dejen er homogen. Alternativt kan du blende alle ingredienser til pandekagerne i en blender/food processor eller med en stavblender.
    • Opvarm en pande med lidt fedtstof.
    • Brug cirka 2 spsk dej til en pandekage. Hæld dejen på panden og glat den en smule ud. Der kan være cirka 3 pandekager på en pande.
    • Bag bananpandekagerne indtil de begynder at boble let. Vend dem derefter og bag dem færdige.
    • Server med det samme og gem bare dem der eventuelt ikke bliver spist. De kan sagtens spises kolde.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Noter

    Du kan eventuelt tilsætte lidt kardemomme til dejen.
     

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1
    pandekage (ved 15 stk)
    | Kalorier: 77 kcal | Kulhydrater: 13 g | Protein: 3 g | Fedt: 2 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man fryse bananpandekager?

    Ja, du kan sagtens fryse bananpandekagerne.

    Kan de spises kolde?

    Ja, de holder sig fint et par dage i køleskabet og er perfekte at have med på madpakken kolde.

    Kan jeg bruge frosne bananer til at lave pandekager med banan?

    Ja, sagtens! Tag bananerne ud af fryseren og blend dem i en blender/food processor - du kan evt. bare tilsætte alle ingredienser til blenderen.

    Kan jeg tilsætte nogle krydderier til pandekagerne?

    Ja, de er rigtig lækre med lidt kardemomme eller vanilje. Til jul kan det også være lækkert med lidt kanel i dem.

    Hvor mange kalorier er der i pandekagerne med banan?

    Der er cirka 77 kalorier i én pandekager, hvis du laver 15 stk. ud af denne portion. Det er dog kun helt vejledende, og kommer meget an på præcise mængder og hvilke produkter du bruger.

    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde pandekager med banan
    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde pandekager med banan
    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde bananpandekager
    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde bananpandekager
    Følg mig på Instagram

    « Butter Chicken
    Nemme fastelavnsboller af wienerdej med kaffecreme og karamel »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Christina

      september 25, 2016 at 3:13 pm

      Lækre :)

      Svar
    2. Anne

      september 14, 2016 at 1:12 am

      Bananpandekager er bare et hit! Jeg bruger hverken mel eller havregryn,
      men blender nogle mandler meget fint i stedet, som gør det ud for melet.
      Vanilje er heller ikke dårligt i dejen :-)

      Svar
      • Louise Dam

        september 18, 2016 at 12:09 pm

        Tak for dine tips! :-)

        Svar
    3. Birthe

      september 04, 2016 at 6:38 pm

      Dejlig opskrift 😀 Jeg kom lidt tranebær i smager skønt

      Svar
      • Louise Dam

        september 05, 2016 at 3:24 pm

        Det lyder også lækkert!

        Svar
    4. Susanna

      juli 12, 2016 at 11:34 am

      Kan der bruges andet i stedet for bananer ?

      Svar
      • Louise Dam

        juli 15, 2016 at 10:00 pm

        Hej Susanna
        Ikke lige i denne opskrift desværre.

        Svar
    5. Britt Jacobsen

      juni 29, 2016 at 3:41 pm

      Hej Louise

      Jeg har lige bagt dine bananpandekager. Det er virkelig en genial opskrift og helt uden det "forbudte" sukker. De smager skønt og jeg er helt sikker på mit barnebarn vil elske dem.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 06, 2016 at 6:45 pm

        Skønt at høre Britt! :-)

        Svar
    6. Mia Clément

      juni 25, 2016 at 1:30 pm

      Er det med vilje at der ikke indgår bagepulver i din opskrift? Jeg puttede nemlig 1 tsk bagepulver i dejen og det gjorde at pandekagerne blev lidt mere luftige, og så havde jeg endda også puttet en ekstra 1/2 dl havregryn i så der i alt kom 1.5 dl havregryn i. Det er ikke sidste gang at jeg laver pandekager fra denne opskrift 😉

      Svar
      • Louise Dam

        juni 27, 2016 at 10:09 pm

        Hej Mia
        Jamen så vil jeg da også prøve dem med bagepulver i en dag og se hvordan forskellen er :-) Er glad for du kunne bruge opskriften!

        Svar
    7. Astrid

      april 15, 2016 at 8:05 pm

      Jeg brugte lidt rismælk i den sammen med lidt vanillepulver de er himmelske
      Jeg laver dem helt sikkert igen😊

      Svar
      • Louise Dam

        april 19, 2016 at 9:40 pm

        Skønt at høre! :-)

        Svar
    8. Cecilia

      marts 19, 2016 at 12:41 pm

      Super fin opskrift, har lige lavet pandekagerne til morgenmaden i dag :)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 19, 2016 at 2:57 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    9. marianne

      marts 18, 2016 at 8:56 pm

      mums de skal laves til min datters afslutning i børnehaven der er nemlig sukker politik :-)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 19, 2016 at 2:57 pm

        Rigtig god idé. Håber børnene kan lide dem :-)

        Svar
    10. Lene

      marts 04, 2016 at 7:23 pm

      Jeg har lavet dem, som vafler. Det gik vildt godt. Børnene elskede dem.

      Svar
      • Louise Dam

        marts 05, 2016 at 12:25 pm

        Skønt at høre, det må jeg prøve!

        Svar
    11. Pernille Thyrring

      februar 13, 2016 at 11:19 am

      Hej Louise
      Du skriver, man sagtens kan bruge frosne bananer (fedt!)
      Jeg går ud fra, bananerne fryses uden skræl... Når man så skal bruge dem i pandekagerne, skal de så været tøet op, eller bruger du dem direkte fra frost?
      Kh Pernille

      Svar
      • Louise Dam

        februar 13, 2016 at 4:09 pm

        Hej Pernille
        Ja, de skal fryses uden skræl. Du behøves ikke at tø bananerne op først, jeg bruger dem frosne og moser dem så blot med min stavblender.
        God fornøjelse :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    12. Camilla

      februar 09, 2016 at 4:40 pm

      Hej.
      Ved du mon hvordan de fordeler sig protein, fedt og kulhydrat i denne opskrift?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 09, 2016 at 9:40 pm

        Hej Camilla
        Det ved jeg desværre ikke.

        Svar
    13. Magnus Damsgaard

      februar 08, 2016 at 4:56 pm

      Gode pandekager er godt tilfreds med dem :)
      Ved du hvor mange kcal cirka er i dem hvis man nu skulle have dem mens man var på kur?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 09, 2016 at 9:39 pm

        Hej Magnus
        Det ved jeg desværre ikke.

        Svar
        • Christina

          marts 18, 2016 at 6:08 pm

          Du har tid. Skrevet Ca. 49 kcal pr. Pandekage. en bruger Malene har lavet udregningen 😊

          Svar
      • Louise Dam

        marts 19, 2016 at 7:02 pm

        Jeg kan se der er en anden der har udregnet det længere oppe. Hun siger 49 kcal pr. pandekage.

        Svar
    14. Sabrina

      januar 08, 2016 at 3:00 pm

      De er bare super gode!
      Efter et par gange undlod jeg dog mel, brugte kun æggehviderne (tilføjede en ekstra) og supplerede med en tsk. kardemomme. Så kan man spise en ekstra med fod samvittighed 😉
      Endvidere kan det anbefales lige at smide en lille smule kogende vand i havregrynene før de føres til dejen 😊

      Svar
      • Louise Dam

        januar 09, 2016 at 2:05 am

        Godt at høre du kunne bruge opskriften, og tak for dine tip til at gøre pandekagerne endnu bedre :-)

        Svar
    15. Rikke

      september 20, 2015 at 2:57 pm

      Ej Louise, sikke nogen gode pandekager :-)
      Jeg glæder mig allerede til at prøve flere af dine opskrifter. Jeg kan godt lide at du viser billeder undervejs i opskriften og at du bruger 'almindelige' indgridienser.

      Svar
      • Louise Dam

        september 22, 2015 at 4:51 pm

        Hej Rikke
        Dejligt at høre du kunne bruge opskriften og du kan lide hvordan min blog er. Det er nemlig helst bevidst jeg forsøger kun at bruge helt almindelige ingredienser for det meste.

        Svar
    16. Suzanne

      august 30, 2015 at 10:57 am

      Fantastiske pandekager. Mine 2 prinsesser på 1 1/2 og 4 1/2 guffede dem til morgenmad, indtil der ikke var flere. Endda efter de havde spist masser af chorizorøræg. Kæmpe hit, som jeg kommer til at gemme som en af yndlingsopskrifterne. Må nok lave dobbelt portion næste gang, så der også er til eftermiddagssnack eller hvis vi skal på tur. Tak for den 😊
      Mange hilsner
      Suzanne

      Ps. Elsker din blog og bruger mange af dine opskrifter!

      Svar
      • Louise Dam

        august 30, 2015 at 1:46 pm

        Hej Suzanne
        Sikke en dejlig besked at få. Jeg er så glad for at du kan lide bananpandekagerne og mange af mine andre opskrifter. Det er jo det der gør det sjovt at have en blog :-)

        Svar
    17. Karina

      august 13, 2015 at 9:35 pm

      Lige et spørgsmål. De er super gode, men hvilken type mel bruger du i for at få dem så sunde som muligt. Har selv lavet med boghvedemel. Fik så kigget på indholdet af almindelig hvedemel og boghvedemel og kunne erkende at indholdet er stort set lig det samme desværre. Hvilke alternativer er bedst?

      Svar
      • Louise Dam

        august 14, 2015 at 7:39 pm

        Hej Karina
        Lige meget hvilken type mel du bruger er der cirka de samme antal kalorier i. Men du kan jo vælge noget fuldkornshvedemel, fuldkorns speltmel eller måske hvid hvedemel. På den måde kommer der lidt flere fibre i pandekagerne.

        Svar
    « Ældre kommentarer
    Nyere kommentarer »

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her