En lækker og nem opskrift på bananpandekager med havregryn. Det er nogle sunde bananpandekager, da der ikke er tilsat sukker.
Disse små tykke bananpandekager er helt uden tilsat sukker, men de er stadig skønne og søde i smagen. Det skyldes, at der er banan i dejen, som søder pandekagerne.
Jeg laver mine bananpandekager med havregryn og også lidt hvedemel. Pandekagerne er derfor et ganske fint og sundere alternativ til almindelige amerikanske pandekager.
Disse bananpandekager minder meget om almindelige amerikanske pandekager i konsistensen. De er tykke, bløde og lækre og med god sødme fra bananerne.
Man kan også lave bananpandekager der kun består af æg og banan - men de bliver lidt anderledes. Dem finder du en opskrift på lige her.
Servér dem gerne med frisk frugt og måske en lille klat skyr på morgenbordet. Bananpandekagerne egner sig også fortrinligt til et lille mellemmåltid. De er helt perfekte til brunchbordet. Find forslag til hvad du ellers kan servere til en lækker brunch lige her.
Læs også: Brownie uden tilsat sukker og mel | Gammeldags pandekager | 12 opskrifter med frosne bananer | Bananbrownie
Bananpandekager er også meget børnevenlige, og de fleste børn vil kunne lide sådan en lille let sød pandekage. Min egen datter er i hvert fald vild med disse, og så er de jo nemme lige at snuppe med på legepladsen.
Her får du min bedste opskrift på lækre sunde bananpandekager med havregryn.
Bananpandekager
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanIngredienser
- 2 bananer modne - evt. frosne
- 3 æg
- 1 dl havregryn
- 1 dl hvedemel
- ½ tsk. salt
- olie
Sådan gør du
- Mos bananerne grundigt. Jeg bruger en stavblender til dette. Du kan sagtens bruge frosne bananer, hvis du lige har det i fryseren. Det har jeg nemlig selv altid :-)
- Bland herefter de resterende ingredienser i og bland indtil dejen er homogen. Alternativt kan du blende alle ingredienser til pandekagerne i en blender/food processor eller med en stavblender.
- Opvarm en pande med lidt fedtstof.
- Brug cirka 2 spsk dej til en pandekage. Hæld dejen på panden og glat den en smule ud. Der kan være cirka 3 pandekager på en pande.
- Bag bananpandekagerne indtil de begynder at boble let. Vend dem derefter og bag dem færdige.
- Server med det samme og gem bare dem der eventuelt ikke bliver spist. De kan sagtens spises kolde.
Dine egne noter
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, du kan sagtens fryse bananpandekagerne.
Ja, de holder sig fint et par dage i køleskabet og er perfekte at have med på madpakken kolde.
Ja, sagtens! Tag bananerne ud af fryseren og blend dem i en blender/food processor - du kan evt. bare tilsætte alle ingredienser til blenderen.
Ja, de er rigtig lækre med lidt kardemomme eller vanilje. Til jul kan det også være lækkert med lidt kanel i dem.
Der er cirka 77 kalorier i én pandekager, hvis du laver 15 stk. ud af denne portion. Det er dog kun helt vejledende, og kommer meget an på præcise mængder og hvilke produkter du bruger.
Christina
Lækre :)
Anne
Bananpandekager er bare et hit! Jeg bruger hverken mel eller havregryn,
men blender nogle mandler meget fint i stedet, som gør det ud for melet.
Vanilje er heller ikke dårligt i dejen :-)
Louise Dam
Tak for dine tips! :-)
Birthe
Dejlig opskrift 😀 Jeg kom lidt tranebær i smager skønt
Louise Dam
Det lyder også lækkert!
Susanna
Kan der bruges andet i stedet for bananer ?
Louise Dam
Hej Susanna
Ikke lige i denne opskrift desværre.
Britt Jacobsen
Hej Louise
Jeg har lige bagt dine bananpandekager. Det er virkelig en genial opskrift og helt uden det "forbudte" sukker. De smager skønt og jeg er helt sikker på mit barnebarn vil elske dem.
Louise Dam
Skønt at høre Britt! :-)
Mia Clément
Er det med vilje at der ikke indgår bagepulver i din opskrift? Jeg puttede nemlig 1 tsk bagepulver i dejen og det gjorde at pandekagerne blev lidt mere luftige, og så havde jeg endda også puttet en ekstra 1/2 dl havregryn i så der i alt kom 1.5 dl havregryn i. Det er ikke sidste gang at jeg laver pandekager fra denne opskrift 😉
Louise Dam
Hej Mia
Jamen så vil jeg da også prøve dem med bagepulver i en dag og se hvordan forskellen er :-) Er glad for du kunne bruge opskriften!
Astrid
Jeg brugte lidt rismælk i den sammen med lidt vanillepulver de er himmelske
Jeg laver dem helt sikkert igen😊
Louise Dam
Skønt at høre! :-)
Cecilia
Super fin opskrift, har lige lavet pandekagerne til morgenmaden i dag :)
Louise Dam
Dejligt at høre :-)
marianne
mums de skal laves til min datters afslutning i børnehaven der er nemlig sukker politik :-)
Louise Dam
Rigtig god idé. Håber børnene kan lide dem :-)
Lene
Jeg har lavet dem, som vafler. Det gik vildt godt. Børnene elskede dem.
Louise Dam
Skønt at høre, det må jeg prøve!
Pernille Thyrring
Hej Louise
Du skriver, man sagtens kan bruge frosne bananer (fedt!)
Jeg går ud fra, bananerne fryses uden skræl... Når man så skal bruge dem i pandekagerne, skal de så været tøet op, eller bruger du dem direkte fra frost?
Kh Pernille
Louise Dam
Hej Pernille
Ja, de skal fryses uden skræl. Du behøves ikke at tø bananerne op først, jeg bruger dem frosne og moser dem så blot med min stavblender.
God fornøjelse :-)
Hilsen Louise
Camilla
Hej.
Ved du mon hvordan de fordeler sig protein, fedt og kulhydrat i denne opskrift?
Louise Dam
Hej Camilla
Det ved jeg desværre ikke.
Magnus Damsgaard
Gode pandekager er godt tilfreds med dem :)
Ved du hvor mange kcal cirka er i dem hvis man nu skulle have dem mens man var på kur?
Louise Dam
Hej Magnus
Det ved jeg desværre ikke.
Christina
Du har tid. Skrevet Ca. 49 kcal pr. Pandekage. en bruger Malene har lavet udregningen 😊
Louise Dam
Jeg kan se der er en anden der har udregnet det længere oppe. Hun siger 49 kcal pr. pandekage.
Sabrina
De er bare super gode!
Efter et par gange undlod jeg dog mel, brugte kun æggehviderne (tilføjede en ekstra) og supplerede med en tsk. kardemomme. Så kan man spise en ekstra med fod samvittighed 😉
Endvidere kan det anbefales lige at smide en lille smule kogende vand i havregrynene før de føres til dejen 😊
Louise Dam
Godt at høre du kunne bruge opskriften, og tak for dine tip til at gøre pandekagerne endnu bedre :-)
Rikke
Ej Louise, sikke nogen gode pandekager :-)
Jeg glæder mig allerede til at prøve flere af dine opskrifter. Jeg kan godt lide at du viser billeder undervejs i opskriften og at du bruger 'almindelige' indgridienser.
Louise Dam
Hej Rikke
Dejligt at høre du kunne bruge opskriften og du kan lide hvordan min blog er. Det er nemlig helst bevidst jeg forsøger kun at bruge helt almindelige ingredienser for det meste.
Suzanne
Fantastiske pandekager. Mine 2 prinsesser på 1 1/2 og 4 1/2 guffede dem til morgenmad, indtil der ikke var flere. Endda efter de havde spist masser af chorizorøræg. Kæmpe hit, som jeg kommer til at gemme som en af yndlingsopskrifterne. Må nok lave dobbelt portion næste gang, så der også er til eftermiddagssnack eller hvis vi skal på tur. Tak for den 😊
Mange hilsner
Suzanne
Ps. Elsker din blog og bruger mange af dine opskrifter!
Louise Dam
Hej Suzanne
Sikke en dejlig besked at få. Jeg er så glad for at du kan lide bananpandekagerne og mange af mine andre opskrifter. Det er jo det der gør det sjovt at have en blog :-)
Karina
Lige et spørgsmål. De er super gode, men hvilken type mel bruger du i for at få dem så sunde som muligt. Har selv lavet med boghvedemel. Fik så kigget på indholdet af almindelig hvedemel og boghvedemel og kunne erkende at indholdet er stort set lig det samme desværre. Hvilke alternativer er bedst?
Louise Dam
Hej Karina
Lige meget hvilken type mel du bruger er der cirka de samme antal kalorier i. Men du kan jo vælge noget fuldkornshvedemel, fuldkorns speltmel eller måske hvid hvedemel. På den måde kommer der lidt flere fibre i pandekagerne.