• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

    Bananpandekager

    Udgivet: jan 27, 2022 · Opdateret: jan 27, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    En lækker og nem opskrift på bananpandekager med havregryn. Det er nogle sunde bananpandekager, da der ikke er tilsat sukker.

    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde bananpandekager

    Disse små tykke bananpandekager er helt uden tilsat sukker, men de er stadig skønne og søde i smagen. Det skyldes, at der er banan i dejen, som søder pandekagerne.

    Jeg laver mine bananpandekager med havregryn og også lidt hvedemel. Pandekagerne er derfor et ganske fint og sundere alternativ til almindelige amerikanske pandekager.

    Disse bananpandekager minder meget om almindelige amerikanske pandekager i konsistensen. De er tykke, bløde og lækre og med god sødme fra bananerne.

    Man kan også lave bananpandekager der kun består af æg og banan - men de bliver lidt anderledes. Dem finder du en opskrift på lige her.

    Servér dem gerne med frisk frugt og måske en lille klat skyr på morgenbordet. Bananpandekagerne egner sig også fortrinligt til et lille mellemmåltid. De er helt perfekte til brunchbordet. Find forslag til hvad du ellers kan servere til en lækker brunch lige her.

    Læs også: Brownie uden tilsat sukker og mel | Gammeldags pandekager | 12 opskrifter med frosne bananer | Bananbrownie

    Bananpandekager er også meget børnevenlige, og de fleste børn vil kunne lide sådan en lille let sød pandekage. Min egen datter er i hvert fald vild med disse, og så er de jo nemme lige at snuppe med på legepladsen.

    Her får du min bedste opskrift på lækre sunde bananpandekager med havregryn.

    ikon piskeris Chestnut

    Bananpandekager

    15 stk
    Holdbarhed: 1-2 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 15 min
    Samlet tid 25 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Pande
    • Skåle
    • stavblender
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 2 bananer modne - evt. frosne
    • 3 æg
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl hvedemel
    • ½ tsk. salt
    • olie

    Sådan gør du
     

    • Mos bananerne grundigt. Jeg bruger en stavblender til dette. Du kan sagtens bruge frosne bananer, hvis du lige har det i fryseren. Det har jeg nemlig selv altid :-)
    • Bland herefter de resterende ingredienser i og bland indtil dejen er homogen. Alternativt kan du blende alle ingredienser til pandekagerne i en blender/food processor eller med en stavblender.
    • Opvarm en pande med lidt fedtstof.
    • Brug cirka 2 spsk dej til en pandekage. Hæld dejen på panden og glat den en smule ud. Der kan være cirka 3 pandekager på en pande.
    • Bag bananpandekagerne indtil de begynder at boble let. Vend dem derefter og bag dem færdige.
    • Server med det samme og gem bare dem der eventuelt ikke bliver spist. De kan sagtens spises kolde.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Noter

    Du kan eventuelt tilsætte lidt kardemomme til dejen.
     

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 pandekage (ved 15 stk) | Kalorier: 77 kcal | Kulhydrater: 13 g | Protein: 3 g | Fedt: 2 g
    Bedøm denne opskrift:
    4 fra 175 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man fryse bananpandekager?

    Ja, du kan sagtens fryse bananpandekagerne.

    Kan de spises kolde?

    Ja, de holder sig fint et par dage i køleskabet og er perfekte at have med på madpakken kolde.

    Kan jeg bruge frosne bananer til at lave pandekager med banan?

    Ja, sagtens! Tag bananerne ud af fryseren og blend dem i en blender/food processor - du kan evt. bare tilsætte alle ingredienser til blenderen.

    Kan jeg tilsætte nogle krydderier til pandekagerne?

    Ja, de er rigtig lækre med lidt kardemomme eller vanilje. Til jul kan det også være lækkert med lidt kanel i dem.

    Hvor mange kalorier er der i pandekagerne med banan?

    Der er cirka 77 kalorier i én pandekager, hvis du laver 15 stk. ud af denne portion. Det er dog kun helt vejledende, og kommer meget an på præcise mængder og hvilke produkter du bruger.

    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde pandekager med banan
    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde pandekager med banan
    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde bananpandekager
    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde bananpandekager
    Følg mig på Instagram

    « Falafel
    Nemme fastelavnsboller af wienerdej med kaffecreme og karamel »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lasse

      august 02, 2018 at 3:31 pm

      Kan de nedfryses?

      Svar
      • Louise Dam

        august 05, 2018 at 7:55 pm

        Det har jeg faktisk ikke prøvet, men det tror jeg godt de kan.

        Svar
    2. Signe

      maj 30, 2018 at 6:00 pm

      Rigtige lækre! De er også meget nemme at lave. Jeg puttede også lidt kanel i da jeg lavede dem og det var super! Vil 100% lave dem igen.

      Svar
      • Louise Dam

        juni 02, 2018 at 11:50 am

        Det lyder også rigtig lækkert med kanel i!

        Svar
    3. Bente

      februar 04, 2018 at 8:28 pm

      Hej Har netop serveret dem til fødselsdagsbrunch i dag. De var et stort hit også hos sønnen som afskyr alt med banan ;-)
      Tak for opskriften - jeg har altid kun grovvalsede havregryn så jeg blendede dem først. Kh Bente

      Svar
      • Louise Dam

        februar 09, 2018 at 4:51 pm

        Hvor er det godt at høre :-)

        Svar
    4. Pia Charlotte Wedde

      januar 23, 2018 at 9:30 am

      Vi laver dem med 2 dl glutenfri havregryn for en glutenfri variant. Du kan evt. køre den ene dl igennem minihakker eller kaffekværn for melkonsistens, så den samler dejen lidt mere. Stor favorit blandt børnene her hos os.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 26, 2018 at 6:30 pm

        Tak for tippet!

        Svar
    5. Mathilde

      januar 18, 2018 at 7:23 pm

      Hejsa, jeg overvejer at lave dine pandekager, som ser virkelig lækre ud! Men vil høre om du ved hvad kcal tallet cirka er i dem? :)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 19, 2018 at 12:07 pm

        Jeg har ikke selv beregnet det. Men der er en der har skrevet i kommentarerne at det er cirka 49 kcal pr. stk.

        Svar
    6. Natacha

      januar 07, 2018 at 3:12 pm

      Har lavet disse pandekager flere gange, både manden, vores søn på snart 1 år og jeg selv elsker dem! Tænker om man mon kan bytte mel ud med fuldkornshvedemel i stedet. Overvejer at prøve det i dag. Og håbe på de kunne blive gode til lillemandens madpakke.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 07, 2018 at 4:05 pm

        Det kan du sagtens :-) Dejligt I kan lide dem :-)

        Svar
    7. Elin Søndergaard

      november 05, 2017 at 10:59 pm

      Hej. Ledte efter en opskrift på bananmuffins og faldt så over opskriften på dine pandekager.
      Det lyder spændende med disse bananpandekager.
      Mon man kan bage dem i vaffeljernet?
      Har lige læst, at man kan lave omelet med grøntsager i vaffeljern, så må man da også kunne bage disse pandekager.
      Elin

      Svar
      • Louise Dam

        november 06, 2017 at 10:04 pm

        Hej Elin, det kan du godt. Men jeg har faktisk også en opskrift på bananvafler :-) https://www.louisesmadblog.dk/sunde-bananvafler/

        Svar
    8. Signa

      oktober 27, 2017 at 4:05 pm

      Kan de mon fryses?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 30, 2017 at 6:08 pm

        Jeg har ikke prøvet, men jeg tror det godt.

        Svar
    9. Carina Kamp Korsgaard

      september 24, 2017 at 8:11 am

      hej igen
      Kan man regne ud hvor mange kcal fedt protein og kulhydrat der er i en pandekage...?
      vil oprette i myfitnesspal.. 👍👍

      Svar
      • Louise Dam

        september 27, 2017 at 8:27 pm

        Ja, det tror jeg da sagtens man kan. Men jeg har ikke lavet udregningen desværre.

        Svar
    10. Maria

      september 11, 2017 at 6:39 pm

      Hej

      Jeg har lavet en dobbelt portion, kan de fryses??

      Hilsen
      Maria

      Svar
      • Louise Dam

        september 23, 2017 at 11:09 pm

        Det tror jeg godt de kan.

        Svar
    11. Carina Kamp Korsgaard

      september 04, 2017 at 2:11 pm

      hej Louise
      Jeg er helt vild med din opskrift på bananpandekager.. ha r prøvet flere andre men ender altid med at gå tilbage og finde din næste gang da det er den helt rigtig for mig.. men hvis man nu kun skal lave en halv kan man så tage 1 æg og evt lidt mælk i stedet for et halv æg da jeg ikke lige kan se hvordan og hvad jeg skal bruge det andet haalv æg til.. 😉🙈

      Svar
      • Louise Dam

        september 05, 2017 at 4:25 pm

        Dejligt at høre :-) Det tror jeg sagtens du kan. Jeg laver dem ofte lidt på slump :-)

        Svar
    12. Anne

      juli 31, 2017 at 9:54 am

      Sikke nogle fantastiske pandekager. Efter et tidligere mislykket forsøg på bananpandekager, må jeg indrømme, at jeg var en smule skeptisk - dog uden grund, for hold da fast, hvor smagte de godt! Super lækker opskrift!!

      Svar
    13. Sofia Jensen

      april 20, 2017 at 5:53 pm

      Hvor mange pandekager bliver der i alt ca.?

      Svar
      • Louise Dam

        april 29, 2017 at 6:36 pm

        Der bliver cirka 15 styk.

        Svar
    14. Sofia Jensen

      april 20, 2017 at 5:35 pm

      Jeg har tænkt mig at gå i gang med at lave pandekagerne inden for de næste par dage. De ser super lækre ud, smager de som almindelige amerikanske pandekager eller er der en smagsforskel? I så fald smager man bananen tydeligt? Super fin blog:)

      Svar
      • Louise Dam

        april 29, 2017 at 6:37 pm

        Jeg synes de er bedre en amerikanske pandekager. Man kan sagtens smage bananen - det er jo en stor del af dejen. God fornøjelse :-)

        Svar
    15. Dorthe

      marts 05, 2017 at 1:46 pm

      Hold da op nogle lækre pandekager! Mine børn var lidt skeptiske da de hørte at de var sunde :) men de smagte på dem og var også vilde med dem.
      Jeg kan se nogen har spurgt om hvilke havregryn der bruges, jeg brugte selv grovvalsede, og brugte stavblenderen til at gøre det til en ensartet masse før jeg puttede de resterende ingredienser i, og de blev super lækre.

      Svar
      • Louise Dam

        marts 05, 2017 at 11:47 pm

        Dejligt at høre Dorthe :-)

        Svar
    16. Camilla Lægaard

      februar 13, 2017 at 9:30 pm

      Super lækre! Har lige lavet dem og de kunne godt blive vanedannende! Mums!

      Svar
      • Louise Dam

        februar 14, 2017 at 8:52 pm

        Dejligt at høre Camilla :-)

        Svar
    17. Josephine

      februar 04, 2017 at 10:37 am

      Har lige bagt disse og de smagte rigtig godt! Synes dog, at det var svært at se hvornår de var færdige. Steger du dem ved høj eller lav varme? Og cirka hvor længe skal de have? :)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 23, 2017 at 9:26 pm

        Jeg bager dem ved medium varme og jeg ved faktisk ikke helt hvor lang tid de får - jeg giver dem til de har en fin lysebrun og jævn farve på begge sider :-)

        Svar
    18. Anne

      januar 16, 2017 at 1:57 pm

      Mine børn har haft en pandekage med i madpakken hele sidste uge. Vi er vilde med dem:)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 18, 2017 at 3:04 pm

        Skønt at høre Anne! :-)

        Svar
    19. Merete

      oktober 30, 2016 at 2:24 pm

      Hej Louise 😊
      Du skriver du har bananer i fryseren - er det med eller uden skræl? 🤔
      Tak for god opskrift 👍😊

      Svar
      • Louise Dam

        november 03, 2016 at 8:40 pm

        Det er uden skræl :-)

        Svar
    20. Sabrina

      oktober 21, 2016 at 8:12 pm

      Lyder, som en rigtig lækker opskrift, men jeg har lige et enkelt spørgsmål. Ved du hvor mange kalorier der er i dem?

      Svar
      • Louise Dam

        november 17, 2016 at 8:28 pm

        Der er en læser der har skrevet det her i kommentarerne: 158 kcal pr. 100 gram, og ca. 49 kcal. pr. stk

        Svar
    « Ældre kommentarer
    Nyere kommentarer »

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    • Dalgona kaffe cremet iskaffe
      Dalgona kaffe - cremet iskaffe

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her