En lækker og nem opskrift på bananpandekager med havregryn. Det er nogle sunde bananpandekager, da der ikke er tilsat sukker.

Opskrift på nemme hjemmelavede sunde bananpandekager

Disse små tykke bananpandekager er helt uden tilsat sukker, men de er stadig skønne og søde i smagen. Det skyldes, at der er banan i dejen, som søder pandekagerne.

Jeg laver mine bananpandekager med havregryn og også lidt hvedemel. Pandekagerne er derfor et ganske fint og sundere alternativ til almindelige amerikanske pandekager.

Disse bananpandekager minder meget om almindelige amerikanske pandekager i konsistensen. De er tykke, bløde og lækre og med god sødme fra bananerne.

Man kan også lave bananpandekager der kun består af æg og banan - men de bliver lidt anderledes. Dem finder du en opskrift på lige her.

Servér dem gerne med frisk frugt og måske en lille klat skyr på morgenbordet. Bananpandekagerne egner sig også fortrinligt til et lille mellemmåltid. De er helt perfekte til brunchbordet. Find forslag til hvad du ellers kan servere til en lækker brunch lige her.

Læs også: Brownie uden tilsat sukker og mel | Gammeldags pandekager | 12 opskrifter med frosne bananer | Bananbrownie

Bananpandekager er også meget børnevenlige, og de fleste børn vil kunne lide sådan en lille let sød pandekage. Min egen datter er i hvert fald vild med disse, og så er de jo nemme lige at snuppe med på legepladsen.

Her får du min bedste opskrift på lækre sunde bananpandekager med havregryn.

ikon piskeris Chestnut

Bananpandekager

15 stk
Holdbarhed: 1-2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 25 min

Ingredienser

  • 2 bananer modne - evt. frosne
  • 3 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • olie

Sådan gør du
 

  • Mos bananerne grundigt. Jeg bruger en stavblender til dette. Du kan sagtens bruge frosne bananer, hvis du lige har det i fryseren. Det har jeg nemlig selv altid :-)
  • Bland herefter de resterende ingredienser i og bland indtil dejen er homogen. Alternativt kan du blende alle ingredienser til pandekagerne i en blender/food processor eller med en stavblender.
  • Opvarm en pande med lidt fedtstof.
  • Brug cirka 2 spsk dej til en pandekage. Hæld dejen på panden og glat den en smule ud. Der kan være cirka 3 pandekager på en pande.
  • Bag bananpandekagerne indtil de begynder at boble let. Vend dem derefter og bag dem færdige.
  • Server med det samme og gem bare dem der eventuelt ikke bliver spist. De kan sagtens spises kolde.

Dine egne noter

Video

Noter

Du kan eventuelt tilsætte lidt kardemomme til dejen.
 

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 pandekage (ved 15 stk) | Kalorier: 77 kcal | Kulhydrater: 13 g | Protein: 3 g | Fedt: 2 g
Bedøm denne opskrift:
4 fra 167 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man fryse bananpandekager?

Ja, du kan sagtens fryse bananpandekagerne.

Kan de spises kolde?

Ja, de holder sig fint et par dage i køleskabet og er perfekte at have med på madpakken kolde.

Kan jeg bruge frosne bananer til at lave pandekager med banan?

Ja, sagtens! Tag bananerne ud af fryseren og blend dem i en blender/food processor - du kan evt. bare tilsætte alle ingredienser til blenderen.

Kan jeg tilsætte nogle krydderier til pandekagerne?

Ja, de er rigtig lækre med lidt kardemomme eller vanilje. Til jul kan det også være lækkert med lidt kanel i dem.

Hvor mange kalorier er der i pandekagerne med banan?

Der er cirka 77 kalorier i én pandekager, hvis du laver 15 stk. ud af denne portion. Det er dog kun helt vejledende, og kommer meget an på præcise mængder og hvilke produkter du bruger.

Opskrift på nemme hjemmelavede sunde pandekager med banan
Opskrift på nemme hjemmelavede sunde pandekager med banan
Opskrift på nemme hjemmelavede sunde bananpandekager
Opskrift på nemme hjemmelavede sunde bananpandekager
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften