En lækker og nem opskrift på bananpandekager med havregryn. Det er nogle sunde bananpandekager, da der ikke er tilsat sukker.
Disse små tykke bananpandekager er helt uden tilsat sukker, men de er stadig skønne og søde i smagen. Det skyldes, at der er banan i dejen, som søder pandekagerne.
Jeg laver mine bananpandekager med havregryn og også lidt hvedemel. Pandekagerne er derfor et ganske fint og sundere alternativ til almindelige amerikanske pandekager.
Disse bananpandekager minder meget om almindelige amerikanske pandekager i konsistensen. De er tykke, bløde og lækre og med god sødme fra bananerne.
Man kan også lave bananpandekager der kun består af æg og banan - men de bliver lidt anderledes. Dem finder du en opskrift på lige her.
Servér dem gerne med frisk frugt og måske en lille klat skyr på morgenbordet. Bananpandekagerne egner sig også fortrinligt til et lille mellemmåltid. De er helt perfekte til brunchbordet. Find forslag til hvad du ellers kan servere til en lækker brunch lige her.
Læs også: Brownie uden tilsat sukker og mel | Gammeldags pandekager | 12 opskrifter med frosne bananer | Bananbrownie
Bananpandekager er også meget børnevenlige, og de fleste børn vil kunne lide sådan en lille let sød pandekage. Min egen datter er i hvert fald vild med disse, og så er de jo nemme lige at snuppe med på legepladsen.
Her får du min bedste opskrift på lækre sunde bananpandekager med havregryn.
Bananpandekager
Udstyr (reklamelink)
Sådan gør du
- Mos bananerne grundigt. Jeg bruger en stavblender til dette. Du kan sagtens bruge frosne bananer, hvis du lige har det i fryseren. Det har jeg nemlig selv altid :-)
- Bland herefter de resterende ingredienser i og bland indtil dejen er homogen. Alternativt kan du blende alle ingredienser til pandekagerne i en blender/food processor eller med en stavblender.
- Opvarm en pande med lidt fedtstof.
- Brug cirka 2 spsk dej til en pandekage. Hæld dejen på panden og glat den en smule ud. Der kan være cirka 3 pandekager på en pande.
- Bag bananpandekagerne indtil de begynder at boble let. Vend dem derefter og bag dem færdige.
- Server med det samme og gem bare dem der eventuelt ikke bliver spist. De kan sagtens spises kolde.
Dine egne noter
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, du kan sagtens fryse bananpandekagerne.
Ja, de holder sig fint et par dage i køleskabet og er perfekte at have med på madpakken kolde.
Ja, sagtens! Tag bananerne ud af fryseren og blend dem i en blender/food processor - du kan evt. bare tilsætte alle ingredienser til blenderen.
Ja, de er rigtig lækre med lidt kardemomme eller vanilje. Til jul kan det også være lækkert med lidt kanel i dem.
Der er cirka 77 kalorier i én pandekager, hvis du laver 15 stk. ud af denne portion. Det er dog kun helt vejledende, og kommer meget an på præcise mængder og hvilke produkter du bruger.
Lasse
Kan de nedfryses?
Louise Dam
Det har jeg faktisk ikke prøvet, men det tror jeg godt de kan.
Signe
Rigtige lækre! De er også meget nemme at lave. Jeg puttede også lidt kanel i da jeg lavede dem og det var super! Vil 100% lave dem igen.
Louise Dam
Det lyder også rigtig lækkert med kanel i!
Bente
Hej Har netop serveret dem til fødselsdagsbrunch i dag. De var et stort hit også hos sønnen som afskyr alt med banan ;-)
Tak for opskriften - jeg har altid kun grovvalsede havregryn så jeg blendede dem først. Kh Bente
Louise Dam
Hvor er det godt at høre :-)
Pia Charlotte Wedde
Vi laver dem med 2 dl glutenfri havregryn for en glutenfri variant. Du kan evt. køre den ene dl igennem minihakker eller kaffekværn for melkonsistens, så den samler dejen lidt mere. Stor favorit blandt børnene her hos os.
Louise Dam
Tak for tippet!
Mathilde
Hejsa, jeg overvejer at lave dine pandekager, som ser virkelig lækre ud! Men vil høre om du ved hvad kcal tallet cirka er i dem? :)
Louise Dam
Jeg har ikke selv beregnet det. Men der er en der har skrevet i kommentarerne at det er cirka 49 kcal pr. stk.
Natacha
Har lavet disse pandekager flere gange, både manden, vores søn på snart 1 år og jeg selv elsker dem! Tænker om man mon kan bytte mel ud med fuldkornshvedemel i stedet. Overvejer at prøve det i dag. Og håbe på de kunne blive gode til lillemandens madpakke.
Louise Dam
Det kan du sagtens :-) Dejligt I kan lide dem :-)
Elin Søndergaard
Hej. Ledte efter en opskrift på bananmuffins og faldt så over opskriften på dine pandekager.
Det lyder spændende med disse bananpandekager.
Mon man kan bage dem i vaffeljernet?
Har lige læst, at man kan lave omelet med grøntsager i vaffeljern, så må man da også kunne bage disse pandekager.
Elin
Louise Dam
Hej Elin, det kan du godt. Men jeg har faktisk også en opskrift på bananvafler :-) https://www.louisesmadblog.dk/sunde-bananvafler/
Signa
Kan de mon fryses?
Louise Dam
Jeg har ikke prøvet, men jeg tror det godt.
Carina Kamp Korsgaard
hej igen
Kan man regne ud hvor mange kcal fedt protein og kulhydrat der er i en pandekage...?
vil oprette i myfitnesspal.. 👍👍
Louise Dam
Ja, det tror jeg da sagtens man kan. Men jeg har ikke lavet udregningen desværre.
Maria
Hej
Jeg har lavet en dobbelt portion, kan de fryses??
Hilsen
Maria
Louise Dam
Det tror jeg godt de kan.
Carina Kamp Korsgaard
hej Louise
Jeg er helt vild med din opskrift på bananpandekager.. ha r prøvet flere andre men ender altid med at gå tilbage og finde din næste gang da det er den helt rigtig for mig.. men hvis man nu kun skal lave en halv kan man så tage 1 æg og evt lidt mælk i stedet for et halv æg da jeg ikke lige kan se hvordan og hvad jeg skal bruge det andet haalv æg til.. 😉🙈
Louise Dam
Dejligt at høre :-) Det tror jeg sagtens du kan. Jeg laver dem ofte lidt på slump :-)
Anne
Sikke nogle fantastiske pandekager. Efter et tidligere mislykket forsøg på bananpandekager, må jeg indrømme, at jeg var en smule skeptisk - dog uden grund, for hold da fast, hvor smagte de godt! Super lækker opskrift!!
Sofia Jensen
Hvor mange pandekager bliver der i alt ca.?
Louise Dam
Der bliver cirka 15 styk.
Sofia Jensen
Jeg har tænkt mig at gå i gang med at lave pandekagerne inden for de næste par dage. De ser super lækre ud, smager de som almindelige amerikanske pandekager eller er der en smagsforskel? I så fald smager man bananen tydeligt? Super fin blog:)
Louise Dam
Jeg synes de er bedre en amerikanske pandekager. Man kan sagtens smage bananen - det er jo en stor del af dejen. God fornøjelse :-)
Dorthe
Hold da op nogle lækre pandekager! Mine børn var lidt skeptiske da de hørte at de var sunde :) men de smagte på dem og var også vilde med dem.
Jeg kan se nogen har spurgt om hvilke havregryn der bruges, jeg brugte selv grovvalsede, og brugte stavblenderen til at gøre det til en ensartet masse før jeg puttede de resterende ingredienser i, og de blev super lækre.
Louise Dam
Dejligt at høre Dorthe :-)
Camilla Lægaard
Super lækre! Har lige lavet dem og de kunne godt blive vanedannende! Mums!
Louise Dam
Dejligt at høre Camilla :-)
Josephine
Har lige bagt disse og de smagte rigtig godt! Synes dog, at det var svært at se hvornår de var færdige. Steger du dem ved høj eller lav varme? Og cirka hvor længe skal de have? :)
Louise Dam
Jeg bager dem ved medium varme og jeg ved faktisk ikke helt hvor lang tid de får - jeg giver dem til de har en fin lysebrun og jævn farve på begge sider :-)
Anne
Mine børn har haft en pandekage med i madpakken hele sidste uge. Vi er vilde med dem:)
Louise Dam
Skønt at høre Anne! :-)
Merete
Hej Louise 😊
Du skriver du har bananer i fryseren - er det med eller uden skræl? 🤔
Tak for god opskrift 👍😊
Louise Dam
Det er uden skræl :-)
Sabrina
Lyder, som en rigtig lækker opskrift, men jeg har lige et enkelt spørgsmål. Ved du hvor mange kalorier der er i dem?
Louise Dam
Der er en læser der har skrevet det her i kommentarerne: 158 kcal pr. 100 gram, og ca. 49 kcal. pr. stk