
Du kender måske de små spicy ostekugler fra McDonalds, hvor de lækre chili cheese tops er meget populære. De er perfekte efter en aften i byen, men de fungerer også rigtig godt som en lille snack eller som en let forret. Det er overraskende nemt at lave hjemmelavede Chili Cheese tops, og så slipper du for at spise noget som du ikke helt ved hvad indeholder. Her ved du hvad der kommer i. Jeg synes det er lidt sjovt at efterligne retter fra de store fastfoodkæder, og jeg har også tidligere lavet lækre Egg McMuffins.
Chili cheese tops
Ingredienser
- 250 g revet mozzarella
- 250 g revet cheddarost
- 3-4 jalapeños
- Rasp
- Hvedemel
- 1 æg
- Salt og peber
- Smagsneutral olie
Sådan gør du
- Hak de 3-4 jalapeños fint.
- Bland den revne mozzarella og revne cheddarost sammen med de hakkede jalapeños.
- Saml kugler af osten og pres dem godt sammen.
- Slå et æg ud i en dyb tallerken og pisk det sammen.
- I to andre tallerkener fordele du hvedemel og rasp. I hvedemelet tilsætter du også lidt salt og peber.
- Rul først kuglerne i melet, dernæst vendes de rundt i ægget og så i raspen. Så vendes de igen i ægget og så i raspen igen, så der kommer et dobbelt lag panering på. (mel-æg-rasp-æg-rasp)
- Varm en gryde med olie op til 180 grader. Jeg bruger mit sukkertermometer til at måle dette.
- Steg ostekuglerne i den varme olie til de er gyldenbrune.
- Tag dem op af olien og læg dem på en tallerken med køkkenrulle på.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamCheddar, Jalapeños, MozzarellaKategori: Nytår, Snacks, Snacks til nytårstalen
Carina
Nogle af jer der ved om man kan holde dem varme i ovnen eller om det gør dem bløde?
Louise Dam
Jeg har ikke selv prøvet det. Men umiddelbart vil jeg godt tro man kan gøre det. Men det skal nok være ved rimelig lav varme og ikke i for lang tid.
Vester
De ser super lækre ud og de skal helt klart prøves en dag :-D
Men jeg vil dog gerne høre omkring kalorieindholdet, for de tydeligvise ikke helt sunde ^^
Louise Dam
Jeg ved desværre ikke hvor mange kalorier der er i - men vil tro det er ret mange :-)
Nicolaj
Kik på den pose som osten kom i, så tror jeg ikke at du er helt gal på den😜
Frank
Så har jeg også lige prøvet at lave dem
Og de er lige som de skal være :)
Et lille fif til dem som synes de er svære at få formet ordentlig
Brug en frysepose
Put osteblandningen der ned og brug hjørnet af posen til at få DRM mast rigtig godt sammen
Louise Dam
Tak for det gode tip. Er glad for de smagte :-)
Ida
Hvilken olie har du brugt? :-) har lige lavet nogle med solsikkeolie, og de får slet ikke samme form :-/ når man dypper bollen i ægget, skal hele bollen så være våd
Louise Dam
Jeg brugte også solsikkeolie. Ja. Du ruller først kuglerne hele i mel, så helt i æg og til sidst hel i rasp og så igen i æg og rasp. Håber de alligevel blev gode, selvom de fik en anden form.
Thomas
Har lige prøvet at lave dem, og de er virkelig gode, kan klart anbefale dem :D
Louise Dam
Dejligt at høre Thomas :-)
Jakob
Hej Louise,
Jeg sidder nu herhjemme på 7 dagen after fjernelse af mandler, og savner VIRKELIG fed og god mad.!
Har læst din opskrift igennem, ja alt for mange gange, og glæder mig virkelig til, at lave dem når halsen kan klare det.
Hvor tæt op af smagen på McDonalds chili cheese tops vil du mene de ligger.?
Mvh Jakob
Louise Dam
Hej Jakob
Jeg synes smagen er ret tæt op af. Måske er mine ikke helt ligeså stærke, men man kan jo bare tilsætte flere jalapenos hvis det er.
Caroline
De ser bare så super lækre ud! Jeg har en ide om at lave dem meget snart!
Jeg vil høre hvad jer der har lavet dem har brugt til dyppelse? Er der eventuelt noget der er rigtig godt til de lækre chilli cheese tops? :-)
Louise Dam
Hej Caroline
Jeg serverede dem med sød chilisauce. Det synes jeg var lækkert.
Hilsen Louise
Andrea krustrup Nielsen
Øv altså😔😕
Alt osten var røget ud da de kom op af friture vi huskede det med dobbeltlag
Hvad skal vi gøre bedre næste gang?
Louise Dam
ØV, det var da irriterende. Var olien varm nok? Hvis olien ikke er varm nok tror jeg kuglerne kommer til at ligge dernede for længe før de er sprøde og så smelter osten for meget.
Cicilie B
De ser super lækre ud!
Kan de færdiglavede chili cheesetops eventuelt holde et par dage i køleskab eller endda fryses ned?
Louise Dam
Hej Cicilie
Jeg har haft frosset dem ned inden de blev stegt og det fungerede fint. Jeg lod dem tø helt op inden jeg friturestegte dem. De blev helt ligesom da de lige var lavet.
Regitse
Fedt med et svar på de frosne, for det er en veninde jeg skal til at lave dem for og det er jo smart at hun kan ha dem i fryseren til hun har lyst til dem.
Ryger de bare flere i en frysepose eller hvordan gør du?
Louise Dam
Ja, jeg lagde dem bare i en frysepose. De frøs ikke sammen eller noget. God fornøjelse :-)
Regitse
Super, tusind tak, er sikker på jeg få en meget glad veninde.
Alex bertelsen
Kan man bruge enhver olie? Som rapsolie?
Hvordan kan jeg se temeratur nu når jeg ikke har sådan et sukkermometer?:/
Louise Dam
Hej Alex
Du kan godt bruge rapsolie til det. Mht. temperaturen så kan du prøve om olien er varm nok ved at stikke enden af en tændstik, eller et træspyd ned i olien. Hvis olien syder omkring tændstikken så burde den være varm nok. Men det gælder om at holde temperaturen der hele tiden, så der må ikke komme for mange i af gangen da det nedkøler olien.
Hilsen Louise
Charlotte
Kan man forme kuglerne med rasp og det hele på, og lade dem hvile i køleskabet indtil de skal steges? :)
Louise Dam
Hej Charlotte
Ja, det kan man sagtens :-)
Peter
Ser gode ud, hvis man ikke kan spise alle på en gang, kan de så varmes op i ovnen eller bliver de kedelige af det?
Peter
Louise Dam
Hej Peter
Jeg ved det faktisk ikke, da jeg ikke har prøvet. Men jeg har frosset nogle ned ind de blev friturestegt. Dem skal jeg prøve at tø op og lave.
Rasmus
De ser rigtige gode ud uuummmm!!!
Katrine
Mums de ser gode ud... Men jeg har lige et spørgsmål, hvad gør du af olien når man er færdige med at stege dem? For hvis man smider det i vasken så stopper den ):
Louise Dam
Jeg plejer at hælde det på en tom flaske og gemme det i køleskaet til et par gange. Derefter smider jeg bare flasken/bøtten med indhold ud.
Dianawi
Uhmmm... HVOR ser de indbydende ud! Jeg kan næsten høre deres knæsende lyd mellem tænderne! ☺️👌🏻 De skak prøves!!
http://www.bydianawi.com
Louise Dam
Ja prøv dem endelig! De er så lækre :-)
Camilla
De ser super lækre ud, dem vil jeg prøve og lave. Ved du om de skal spises med det samme, eller kan de evt fryses og varmes op i ovnen? Eller bliver de tørre af det.?
Louise Dam
Hej Camilla
Jeg har faktisk frosset nogle ned inden de blev friturestegt, men jeg har ikke prøvet at lave dem endnu :-)
Louise
Har du prøvet at lave nogle af dem du havde frosset ned ?
Louise Dam
Nej ikke endnu desværre. Det må jeg snart få gjort :-)
Mette
Hej Louise.
Nu er jeg nysgerrig om du fik dem afprøvet? Jeg vil nemlig selv forsøge til en barnedåb. Har du evt haft held med at lave dem - og så lune dagen efter? :-)
Mvh Mette
Louise Dam
Hej Mette
Ja, det gjorde jeg og de blev rigtig gode. Jeg mener jeg tog dem op af fryseren og lod dem tø op før de kom i den varme olie.
Henrik
De smuldrer for mig.. Jeg kan ikke få dem presset godt nok sammen..??
Louise Dam
Hej Henrik
Der kan muligvis være lidt forskel på den ost man bruger. Hvis de ikke kan presses sammen kan du eventuelt give osten et par sekunder i mikroovnen. Jeg synes dog ikke det var nødvendigt da jeg lavede dem.
Hilsen Louise
Piskeriset
Jeg er forelsket! ♥♥ Dem må jeg klart prøve at lave en dag :)
Louise Dam
Ja gør endelig det! :-)
Christina / TheBigMeowski
Imponerende flot facon, du har fået på kuglerne, og det lyder jo ligetil med opskriften :) Ser lækkert ud.
Louise Dam
Mange tak! :-)
Mia
Ahh fantastisk opskrift og lækkert ser det også ud. Må prøve det i weekenden. Hvis man nu ikke er til så stærke madvarer kan man bruge andet end jalapenos, som gså giver smag?
Louise Dam
Hej Mia
Jeg synes nu ikke de blev vildt stærke, men ellers kan du bare bruge nogle almindelige røde chilier som ikke er så stærke i det.