Efter en god middag hører der sig en lækker dessert. Og tit må desserten gerne kunne forberedes i god tid, så man ikke får så travlt når gæsterne kommer. Denne chokolademousse er meget lækker og luftig og så har den en helt fantastisk dyb chokoladesmag. Chokolademoussen kan laves i god tid inden den skal serveres, og også nemt dagen før. Når den skal serveres skal du så blot tage den ud af køleskabet og pynte den lidt.
Chokolademousse er en af de rigtig nemme desserter at lave. Du skal kun bruge 4 ingredienser; chokolade, æg, sukker og piskefløde. Jeg bruger blot hele friske æg, som jeg deler i æggehvide og æggeblomme. Men hvis man synes kan man godt bruge pasteuriserede æggeblommer og æggehvider istedet for. Under opskriften finder du billeder af fremgangsmåden, og du finder også en video, hvor du kan se hvordan jeg laver den.
Opskrift på CHOKOLADEMOUSSE
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade jeg brugte 57 %
- 4 æggeblommer
- 3 æggehvider
- 45 g sukker
- 3 dl piskefløde
Sådan gør du
- Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Lad det stå og køle lidt af imens du laver resten klart.
- Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
- I en anden skål pisker du æggehviderne stive.
- I en tredje skål pisker du piskefløden til en let flødeskum – den skal være fast men ikke for kompakt.
- Bland den smeltede chokolade i skålen med de piskede æggeblommer og sukker.
- Bland så de stivpiskede æggehvider i blandingen. Du behøves ikke at være alt for forsigtig når du blander dem i.
- Vend så til sidst forsigtigt flødeskummet i blandingen.
- Fordel nu chokolademoussen i 6-7 portionsglas. Pynt eventuelt med flødeskum eller andet på toppen.
- Sæt chokolademoussen i køleskabet i minimum 2 timer.
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)


Hej, er udregningen af kalorier for hele portionen eller pr. 100 g?
Det er pr. person. Jeg har skrevet det ind i opskriften nu.
Jeg elsker denne opskrift og er særligt egnet med hvid chokolademousse oven i til nytår. Hilsen Jakob 10 år
Det lyder også lækkert - dejligt du kunne bruge opskriften :o)
Tilføjelse:
Jeg kan se at min chocolade er på 85%! Er det mon derfor den er blevet så kompakt?
Tak for svar:)
Hej Cinia
Det kunne det muligvis godt - jeg har ikke prøvet at lave den med så høj en kakaoprocent. Derfor er jeg ikke helt sikker på hvad det gør ved konsistensen. Men den skal blive luftig - det er både de piskede æggehvider og flødeskum der skal sørge for dette.
Hilsen Louise
Jeg tænker at bruge 70% chokolade.
Er det ok at bruge alm. økologiske æg? Altså ikke pasteuriserede blommer og hvider?
Ja, vi har ikke længere salmonella i danske æg. Så det kan du sagtens. Det gør jeg selv :-)
Efter den har stået på køl, bliver den meget kompakt, og slet ikke luftig, som jeg tænker den bør være. Hvad kan være gået galt? Ku være lækkert hvis videoen indeholder sån en “jeg spiser af moussen med en ske, efter de 2 timer så man lan se konsistensen i glas og på ske”
Kan man bruge mere æggehvide eller tilsætte sukker, eller piske dem ENDNU mere, for at få den rigtig luftig? Kan ik greje hvad der er sket når jeg har fulgt opskriften.
Jeg er vild med denne opskrift og det er min familie heldigvis også!
Derfor vil jeg lave den til nytår og mit spørgsmål er så;
Kan jeg lade det stå i en stor skål og hvile, for efterfølgende at fylde det i frosne udhulede appelsinskaller? Eller ødelægges konsistensen mon?
Det tror jeg ikke rigtig fungerer. Måske du kan støbe det direkte i skallerne?
Uhhh, den smager godt....min nevø vil hellere have chokolademousse end risalamande...jan bliver vild med denne.
Jeg har tidligere bare lavet moussen med æggeblomme, men den er mere luftig med æggevider også...min nye favorit 🤤
Hej
Kan opskriften lavet med mælkechokolade i stedet?
Ja, det burde du sagtens kunne.
Super god og nem opskrift tak for den . 😊
Dejligt den kunne bruges :o)
Hvor længe kan chokolademoussen holde sig i køleskabet?
Skal prøve opskriften for første gang og kan allerede se at der bliver for meget til 3 personer, og halvere opskriften bliver svært med 3 æggehvider...
Den kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet. Ellers burde du også sagtens kunne fryse den ned :-)
Tror du man kan ligge moussen i lag med flødeskum dagen før den skal serveres?
Beklager det sene svar. Jeg er på barsel pt. så min tid bliver stjålet af en baby :o) Det har jeg ikke selv prøvet, men umiddelbart tror jeg godt man kan gøre det.
Spændende opskrift. Kan man lave det sådan at det køler af i en sprøjtepose og sprøjte "dutter" der holder formen (ca 0,5-1 dl) Skal stå frit på en flad tallerken.
Eller er det ikke Mousse jeg skal søge efter når det er det jeg gerne vil?
MVH
Kristian
Det tror jeg godt man kan. Men vil lige sige det ikke er noget jeg har prøvet.
Super lækker mousse, kan klart anbefales med noget hindbær sirup og noget knas til <3
Super god opskrift og nem at lave.
Jeg tror jeg hældte den smeltede chokolade i for hurtig, kom det hele i på en gang og så blev chokoladen helt hård igen. Den var lige ved at blive grynet men det gik da jeg kom æggehviderne i. Tror måske man skal hælde chokoladen i lidt efter lidt mens man rører rundt for at undgå det.
Hej Michael, det har jeg ikke haft problemer med - men det har du nok ret i kan være en måde at undgå det på.
Kan den fryses
Det har jeg ikke prøvet. Men umiddelbart tror jeg det ikke.
Det kan den - har lige prøvet med stor succes 🤩
Perfekt! Mange tak for tilbagemeldingen.
Så nemt og så lækkert og lidt (meget) syndig! :-)
Mange tak - genial dessert der kan laves i god tid i forvejen. Lavede den om formiddagen i går, og den havde sat sig rigtig godt og luftigt til brug i aftes.
Hvor er det bare skønt at høre. Det er også en af de desserter jeg selv laver igen og igen når der kommer gæster. Det er bare så nemt lige at tage dem ud fra køl og servere.
Vildt god opskrift - og simpel :-D Virker hver gang. Og fedt du lægger billeder op af hvordan tingene ser ud - fx æggeblommerne efter de er pisket med sukker. På den måde ved man bedre hvordan det hele skal se ud . Mvh
Ihh hvor er det bare dejligt at høre :-)
Hej Louise,
Med eller uden æggehvider - hvad er/bliver forskellen?
Hej Claus, æggehviderne tilføjer luft til moussen. Uden dem vil den blive mere kompakt og ikke luftig.
Det var en af de lækreste chokolademousse jeg har spist :-). ALLE mine gæster var imponeret.. Næste gang vil jeg prøve at tilsætte appelsinsaft i den... Stykker af chokolade er også dejligt
Hej Henrik, hvor er det bare dejligt at høre! Og tak for dine gode tips, dem må jeg afprøve.
Ohøj Louise - kan man fryse denne mouse ned ...?
Nej, det tror jeg ikke bliver godt desværre.
Opskriften ser fin ud - så jeg ville lige printe den til senere brug - MEN helt ærligt - den "printervenlige version" er 8 sider!!! Det kunne stå på 1 - ØV - synd at fælde regnskov bare for det!
Hej Lise, du kan blot klikke på billederne og så forsvinder de og så kan den stå på en side sikkert.
Hej! Hvor kan jeg finde disse glas?? På forhånd tak! :)
De kan købes i IKEA: https://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/10278356/