• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Søde sager » Fastelavnsboller

    Fastelavnsboller

    Udgivet: feb 14, 2011 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    dcdae b

    Man skal jo have fastelavnsboller til fastelavn. Det hører sig altså til. Disse her er en meget simpel udgave. Det er en gærdej med fyld af creme. Jeg har denne gang brugt en købe creme, men de bliver meget bedre med en hjemmelavet vaniljecreme. Men i en snæver vending går den købte :-) Pynt til sidst fastelavnsbollerne med glasur. Brug eventuelt farvet glasur, hvis de skal serveres for børn.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Fastelavnsboller

    Opskrift af Louise Dam
    12 stk.
    Forb. tid 1 time t 15 minutter min
    Samlet tid 1 time t 15 minutter min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 50 g gær
    • 2 ,5 dl lunkent mælk
    • 125 g smeltet smør
    • 2 æg
    • 1,5 tsk salt
    • 2 tsk sukker
    • 500 g hvedemel

    Fyld

    • 1 pose cremepulver
    • 5 dl mælk
    • Eller lav hellere vaniljecremen selv. Find opskrift på vaniljecreme her.

    Pynt

    • Glasur

    Sådan gør du
     

    • Gæren udrøres med den lunkne mælk.
    • Det smeltede smør, æg, salt og sukker røres i.
    • Melet røres i lidt efter lidt, og dejen æltes godt sammen.
    • Stil dejen til hævning i ca. 30 minutter.
    • Cremen røres sammen imens, og stilles på køl. Man kan selvfølgelig også lave cremen fra bunden :-)
    • Dejen slås ned og deles i to kugler.
    • Hver kugle rulles ud til en firkantet plade på ca. 30x30 cm. Denne deles i ca. 9 små firkanter 10x10 cm.
    • Herpå lægges ca. en teske af fyldet. Dejen lukkes omkring fyldet, så der dannes en bolle.
    • Bollerne stilles med lukningen nedad, på en bageplade der er beklædt med bagepapir.
    • Bages i ovnen ved 225 grader i cirka 12-15 minutter eller til de er gyldne.
    • Når bollerne er let afkølede, kan der kommes glasur på.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 300 kcal | Kulhydrater: 38 g | Protein: 9 g | Fedt: 13 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller
    Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller
    Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller
    Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller
    Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller
    Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller
    Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller
    Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller
    Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller

     

    Skrevet af: Louise DamfastelavnsbollerKategori: Fastelavnsboller, Kager, Søde sager, Sødt bagværk

    Følg mig på Instagram
    « Dampet laks med urtecreme og rosenkålssalat
    Bananasplit »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Dorthe

      januar 14, 2019 at 6:36 am

      Virkelig lækre fastelavnsboller. 😃😃 men ved du, om man kan lave dejen aftenen før og så bage dem om morgenen ?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 14, 2019 at 12:02 pm

        Hej Dorthe
        Dejligt at høre :-) Det har jeg ikke selv prøvet - men du skal nok tilsætte mindre gær og så koldhæve dem i køleskabet.

        Svar
    2. Lilly

      januar 30, 2018 at 11:17 am

      Hejsa! De er lækre. Jeg fik dog hele 18 stk, da jeg prøvede din opskrift af.
      Ved du, om de kan fryses (uden glasur)?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 09, 2018 at 4:49 pm

        Det er nok lidt med størrelsen man laver dem i. Det tror jeg godt de kan, men jeg har ikke selv prøvet det.

        Svar
    3. Mette

      februar 14, 2017 at 8:51 pm

      Jeg har forsøgt at bage 4 plader og alt cremen løber ud af ALLESAMMEN!!!!! Har prøvet at lave dem i forskellige størrelser, tykkelser samt været meget omhyggelig med at lukke dem. ALLE er tomme indeni. Rigtig øv :(
      MVH Mette.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 14, 2017 at 8:53 pm

        Det lyder mærkeligt - og cremen har ikke været for tynd i det?

        Svar
    4. Louise

      februar 21, 2011 at 1:59 pm

      Hej Sarah, mange tak skal du have. Håber at se dig herinde fremover :-)

      Svar
    5. Sarah Johansen

      februar 18, 2011 at 4:58 pm

      Fin blog, med masser af gode opskrifter :)

      breuer.dk

      Svar
    6. Belindásally

      februar 14, 2011 at 10:20 pm

      Godt nok en lækker blog!! Du har gjort mig helt sulten :) vil da helt klart prøve opskrifterne!

      xx belindasally.blogspot.com

      Svar
    7. Louise

      februar 14, 2011 at 11:17 pm

      Dejligt at jeg kan inspirere dig :-)

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788