• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Fastelavnsboller

    Fastelavnsboller

    Udgivet: feb 14, 2011 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    dcdae b

    Man skal jo have fastelavnsboller til fastelavn. Det hører sig altså til. Disse her er en meget simpel udgave. Det er en gærdej med fyld af creme. Jeg har denne gang brugt en købe creme, men de bliver meget bedre med en hjemmelavet vaniljecreme. Men i en snæver vending går den købte :-) Pynt til sidst fastelavnsbollerne med glasur. Brug eventuelt farvet glasur, hvis de skal serveres for børn.

    dcdae b

    Fastelavnsboller

    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    12 stk.
    Forb. tid 1 t 15 min
    Samlet tid 1 t 15 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 50 g gær
    • 2 ,5 dl lunkent mælk
    • 125 g smeltet smør
    • 2 æg
    • 1,5 tsk salt
    • 2 tsk sukker
    • 500 g hvedemel

    Fyld

    • 1 pose cremepulver
    • 5 dl mælk
    • Eller lav hellere vaniljecremen selv. Find opskrift på vaniljecreme her.

    Pynt

    • Glasur
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Gæren udrøres med den lunkne mælk.
    • Det smeltede smør, æg, salt og sukker røres i.
    • Melet røres i lidt efter lidt, og dejen æltes godt sammen.
    • Stil dejen til hævning i ca. 30 minutter.
    • Cremen røres sammen imens, og stilles på køl. Man kan selvfølgelig også lave cremen fra bunden :-)
    • Dejen slås ned og deles i to kugler.
    • Hver kugle rulles ud til en firkantet plade på ca. 30x30 cm. Denne deles i ca. 9 små firkanter 10x10 cm.
    • Herpå lægges ca. en teske af fyldet. Dejen lukkes omkring fyldet, så der dannes en bolle.
    • Bollerne stilles med lukningen nedad, på en bageplade der er beklædt med bagepapir.
    • Bages i ovnen ved 225 grader i cirka 12-15 minutter eller til de er gyldne.
    • Når bollerne er let afkølede, kan der kommes glasur på.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 300 kcal | Kulhydrater: 38 g | Protein: 9 g | Fedt: 13 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller
    Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller
    Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller
    Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller
    Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller
    Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller
    Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller
    Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller
    Opskrift på hjemmelavede Fastelavnsboller

     

    Skrevet af: Louise DamfastelavnsbollerKategori: Fastelavnsboller, Kager, Søde sager, Sødt bagværk

    Følg mig på Instagram
    « Dampet laks med urtecreme og rosenkålssalat
    Bananasplit »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Dorthe

      januar 14, 2019 at 6:36 am

      Virkelig lækre fastelavnsboller. 😃😃 men ved du, om man kan lave dejen aftenen før og så bage dem om morgenen ?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 14, 2019 at 12:02 pm

        Hej Dorthe
        Dejligt at høre :-) Det har jeg ikke selv prøvet - men du skal nok tilsætte mindre gær og så koldhæve dem i køleskabet.

        Svar
    2. Lilly

      januar 30, 2018 at 11:17 am

      Hejsa! De er lækre. Jeg fik dog hele 18 stk, da jeg prøvede din opskrift af.
      Ved du, om de kan fryses (uden glasur)?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 09, 2018 at 4:49 pm

        Det er nok lidt med størrelsen man laver dem i. Det tror jeg godt de kan, men jeg har ikke selv prøvet det.

        Svar
    3. Mette

      februar 14, 2017 at 8:51 pm

      Jeg har forsøgt at bage 4 plader og alt cremen løber ud af ALLESAMMEN!!!!! Har prøvet at lave dem i forskellige størrelser, tykkelser samt været meget omhyggelig med at lukke dem. ALLE er tomme indeni. Rigtig øv :(
      MVH Mette.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 14, 2017 at 8:53 pm

        Det lyder mærkeligt - og cremen har ikke været for tynd i det?

        Svar
    4. Louise

      februar 21, 2011 at 1:59 pm

      Hej Sarah, mange tak skal du have. Håber at se dig herinde fremover :-)

      Svar
    5. Sarah Johansen

      februar 18, 2011 at 4:58 pm

      Fin blog, med masser af gode opskrifter :)

      breuer.dk

      Svar
    6. Belindásally

      februar 14, 2011 at 10:20 pm

      Godt nok en lækker blog!! Du har gjort mig helt sulten :) vil da helt klart prøve opskrifterne!

      xx belindasally.blogspot.com

      Svar
    7. Louise

      februar 14, 2011 at 11:17 pm

      Dejligt at jeg kan inspirere dig :-)

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her