• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Brød

    Flettede flutes med solsikkekerner

    Udgivet: aug 24, 2014 · Opdateret: aug 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Flettede flutes

    Når jeg skal bage brød eller flutes til maden, så bliver det næsten altid efter nogenlunde samme opskrift. Det er lige meget om det er til gæster eller til hverdag. Det er meget nemt at bage sit eget brød og sine egne flutes og samtidig er det også meget billigere end at købe det færdigbagt. Det her brød lover jeg dig, at din familie og dine gæster vil elske dig for at servere.

    Men husk at bage ekstra meget når du nu er i gang - for det går rent ud sagt som varmt brød :-) Hvis der er brød til overs så kan det nemt fryses ned og tages op en dag, hvor du har ekstra travlt. Så skal det bare tø og så en tur i ovnen, så er det næsten som nybagt igen.

    Jeg fletter tit mine flutes, de bliver bare så fine af det - og det er altså som om de bare smager bedre når de er flettet :-) Man kan dog sagtens undlade at flette brødet - men jeg synes nu du skal prøve det en enkelt gang. Hvis man har børn vil de sikkert også synes det er sjovt at være med til at flette brødet.

    Flettede flutes

    Flettede flutes med solsikkekerner

    3.75 fra 8 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Ja
    6 store flutes
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 15 min
    Hævetid 1 t 30 min
    Samlet tid 2 t
    Udskriv

    Ingredienser

    • 4 dl mælk
    • 2 dl creme fraiche yoghurt naturel eller lignende.
    • 50 g gær
    • 2 tsk sukker
    • 2 tsk salt
    • 100 g solsikkekerner
    • ½ dl olie
    • 1 kg hvedemel
    • 1 æg til pensling
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Lun mælken let. Den skal bare være lunken.
    • Rør gæren ud i mælken og rør bagefter creme fraiche (eller andet syrnet mælkeprodukt) i.
    • Tilsæt salt, sukker, solsikkekerner og olie og rør rundt til sukker og salt er opløst.
    • Tilsæt melet lidt af gangen og rør godt rundt. Når dejen begynder at blive svær at røre med en ske bruger du hænderne til at ælte den godt igennem. Tilsæt kun mel indtil dejen ikke længere klistrer. Der kan være forskel på mel og nogle gange skal man bruge lidt mindre og andre gange lidt mere.
    • Læg et viskestykke over dejen og lad den stå og hæve et lunt sted i cirka 1 time.
    • Når dejen er hævet tager du den ud af skålen og ælter den let. Del dejen i 6 stykker. Hvis du ikke vil flette brødet former du bare de 6 stykker til fine brød og lægger på en bageplade med bagepapir.
    • Hvis du vil flette brødene skal du dele hvert brød i 3 dele. Herefter trilles de 3 dele til lange pølser, som er lige tykke. Og så er det bare om at flette det bedste du har lært.
    • Lad brødene efterhæve i 30 minutter.
    • Pensl brødene med sammenpisket æg.
    • Bag derefter brødene i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter.
    • Lad dem afkøle på en bagerist og servér dem lune med koldt smør.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Brødene er fryseegnede.
    Brødene kan også sagtens laves uden at blive flettet :-)
     

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1
    flute
    | Kalorier: 903 kcal | Kulhydrater: 137 g | Protein: 25 g | Fedt: 28 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    • Flettede flutes
    • Flettede flutes
    • Flettede flutes
    • Flettede flutes
    • Flettede flutes
    • Flettede flutes
    • Flettede flutes
    Følg mig på Instagram
    « Kødboller med mozzarella
    Lækker squashkage med valnødder & hasselnødder »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Rikke

      maj 14, 2018 at 11:15 am

      Hej Louise. Jeg kommer altid i tvivl om de skal bages ved alm. eller varmluftsovn? Mvh Rikke

      Svar
      • Louise Dam

        maj 14, 2018 at 10:06 pm

        Jeg bager normalt ved alm. ovn :-)

        Svar
    2. Pia Leding Vendelbjerg

      juli 06, 2017 at 8:02 am

      Hej Louise
      Kan man bruge en anden meltype end hvedemel, idet min datter er hvedeallergikker?

      Mvh Pia

      Svar
      • Louise Dam

        juli 14, 2017 at 4:45 pm

        Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med.

        Svar
    3. Ruth Toft Eriksen

      juni 25, 2017 at 2:59 pm

      Synes ikke flütes hæver ret meget hvis man pensler dem inden de skal hæve på pladerne. Kan man ikke bare pensle lige før de skal i ovnen, eller er der en grund til de skal pensles før hævning?
      Mvh Ruth

      Svar
      • Louise Dam

        juni 29, 2017 at 6:04 pm

        Jeg synes faktisk at de falder lidt sammen hvis man pensler dem når de er hævet. Derfor gør jeg det ofte inden. Men det gør du bare som du vil :-)

        Svar
        • Pia

          oktober 01, 2017 at 3:26 pm

          Man kan faktisk lade dem bage i et par minutter og derefter pensle... så falder de ikke sammen :-)

          Svar
          • Louise Dam

            oktober 03, 2017 at 3:59 am

            Tak for tippet :-)

            Svar
        • Elsebeth

          januar 03, 2018 at 3:59 pm

          Man må naturligvis aldrig pensle dejen med KOLD væske - sørg for, at væsken har stuetemperatur, så falder dejen ikke sammen - men vent, indtil brød skal i ovnen.

          Svar
    4. EMF

      maj 18, 2017 at 11:48 am

      har lige nu 6 flotte flettede flutes i ovnen, de lover altså godt, nem opskrift, ser lækkert ud

      Svar
      • Louise Dam

        maj 18, 2017 at 4:44 pm

        Lækkert!

        Svar
    5. Cecilie Vestergård Andersen

      april 12, 2017 at 10:59 am

      Hej Louise
      Jeg skal have prøvet dine flutes til mit studentergilde i juni, og jeg regner med der kommer 35 gæster, hvor mange flutes tror du jeg skal lave? Der er og burgerboller og hotdogbrød og tre salater og fire slags kød, så regner ikke med at der er så mange som kan spise flute, men det er jo dejligt at snacke ;-)

      Svar
      • Louise Dam

        april 17, 2017 at 6:07 pm

        Uhh det er jo altid svært. Jeg vil skyde på 6-7 flutes.

        Svar
    6. Elisabeth Rasmussen

      februar 09, 2017 at 12:34 am

      Hej Louise
      Dejlige flutes. Prøvede i dag opskriften igen - dog kun med 25 g gær og længere hævet. Såååå gode.
      Mvh Elisabeth

      Svar
      • Louise Dam

        februar 12, 2017 at 7:38 pm

        Godt at høre Elisabeth :-)

        Svar
    7. Bente Ida Rasmussen

      august 09, 2016 at 12:47 pm

      Hej Louise
      Det er bare verdens bedste og nemmeste opskrift på flutes 👍 Nu skal de prøves dom boller, elsker den opskrift 👌
      Mange hilsner Benre

      Svar
      • Louise Dam

        august 14, 2016 at 2:49 pm

        Skønt at høre Bente! :-)

        Svar
    8. Mette

      juli 05, 2016 at 8:58 am

      Hej.

      Kan jeg lave dem i forvejen så jeg fryser dem ned når de er næsten kølet af og varme dem op når jeg skal bruge dem?
      Skal bruge ret mange så det ville være det nemmeste for mig
      Mvh Mette

      Svar
      • Louise Dam

        juli 06, 2016 at 6:44 pm

        Hej Mette
        Ja, det kan du sagtens :-)

        Svar
    9. Karina

      juni 30, 2016 at 10:05 pm

      Hej Louise.
      Spændende opskrifter, skal afprøve dine brød til fødselsdag på lørdag 😊 I den forbindelse vil jeg lige høre, om du kun bruger hvedemel?
      Venligst Kariina

      Svar
      • Louise Dam

        juli 06, 2016 at 10:08 pm

        Hej Karina
        Ja, det gør jeg. Du kan dog godt blande lidt andet mel i hvis du har lyst.

        Svar
    10. Bianca

      marts 23, 2016 at 1:59 pm

      Hej Louise
      Dejlige opskrifter du har dig! :-)
      Disse flutes, er de okay at lave dagen inden de skal bruges? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 28, 2016 at 10:09 am

        Ja, det kan du sagtens :-)

        Svar
    11. Jette Jacobsen

      marts 03, 2016 at 1:22 pm

      Hej
      kan jeg bruge 1/2 grahamsmel og 1/2 hvedemel i opskriften til flettede flutes??

      Svar
      • Louise Dam

        marts 05, 2016 at 2:19 pm

        Jeg har ikke prøvet, men det er jeg ret sikker på du sagtens kan.

        Svar
        • Jette Jacobsen

          marts 24, 2016 at 1:24 pm

          Jeg har bagt dine dejlige flette flutes, og det gik helt OK med grahamsmel ☺

          Svar
          • Louise Dam

            marts 28, 2016 at 10:01 am

            Dejligt at høre! :-)

            Svar
    12. Bente Ida Rasmussen

      januar 29, 2016 at 6:17 pm

      Hej Louise 🍮🍩
      Jeg er lige ved at bage " dine" flutes, hvor er det en skøn hjemmeside du har. Jeg har set mange af dine opskrifter de ser så spændende ud. Hvor er du bare dygtig :-)
      Og mange tak !

      Svar
      • Louise Dam

        januar 31, 2016 at 5:16 pm

        Mange tak Bente :-) Håber det blev nogle gode flutes.

        Svar
    13. Eva Papsø

      januar 14, 2016 at 9:28 pm

      Hej Louise. Sikke en dejlig opskrift, har lige lavet den 2 gange, og hvilke dejlige flettede flutes jeg fik ud af det. Bliver for fremtiden min favorit flutes opskrift. Mange tak.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 14, 2016 at 11:44 pm

        Hej Eva
        Hvor er det bare dejligt at høre! :-)

        Svar
    Nyere kommentarer »

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her