• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Boller

    Fødselsdagsboller

    Udgivet: feb 26, 2022 · Opdateret: feb 26, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her finder du lækre bløde fødselsdagsboller, som mange også kalder for bamseboller, fordi at de er så bløde. De er helt lyse, og det er lige, som de skal være! Der findes næsten intet bedre end sådan en lun friskbagt bolle, hvor der kommer et godt lag smør på.

    aeef b

    Når der er fødselsdag her i huset, så hører der sig altså rigtige fødselsdagsboller til. Ikke noget med de sunde boller med kerner, gulerødder og rugmel. Nej, bare de helt almindelige, hvide boller med smør og det hele. Herunder finder du min ret simple opskrift på de helt klassiske fødselsdagsboller. Jeg lover, at de er nemme at lave.

    Til en fødselsdag hører der også kage til. Lav eksempelvis en lækker talkage til, som du kan finde opskriften på lige herunder. Servér dine fødselsdagsboller sammen med en lækker kop varm kakao med flødeskum eller mælkeskum - så skal dine gæster nok blive glade. Det er i hvert fald en helt klassisk menu, når det kommer til fødselsdage.

    Prøv også disse opskrifter:
    Chokoladeboller | Guide - Sådan former du perfekte boller | Sprøde boller med masser af lufthuller

    Nedenfor finder du min bedste opskrift på lækre bløde fødselsdagsboller, som jeg bruger hver gang, at en i familien har fødselsdag. De er et hit blandt alle aldre, og de fleste jeg kender kan godt spise flere boller i træk, da man bare ikke kan holde fingrene fra dem.

    ikon piskeris Chestnut

    Fødselsdagsboller

    20 stk.
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 30 min
    Tilb. tid 10 min
    Hævetid 1 t 30 min
    Samlet tid 2 t 10 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 6 dl mælk
    • 50 g gær
    • 1 kg hvedemel
    • 4 tsk salt
    • 4 spsk sukker
    • 75 g smør
    • 1 æg til pensling

    Sådan gør du
     

    • Lun mælken let (max 37 grader) og rør gæren ud i den lunkne mælk.
    • Tilsæt salt og sukker.
    • Smelt smørret let og tilsæt det til mælken.
    • Tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen ikke er klistret mere. Pas på med at komme for meget mel i.
    • Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve i cirka 1 time.
    • Dejen hældes ud på bordet og deles i cirka 20 stk.
    • Form dejen til boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
    • Bollerne pensles med sammenpisket æg.
    • Lad dem gerne efterhæve i 20-30 minutter.
    • Bag dem derefter i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 bolle | Kalorier: 242 kcal | Kulhydrater: 42 g | Protein: 7 g | Fedt: 5 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.4 fra 16 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Du får det bedste resultat, hvis du laver dine boller på dagen. Der er de allerbedst, og da det er en gærdej, så kan de godt blive tørre på 2. dagen.
    • Det kan være en god ide at holde lidt igen med melet. I denne her opskrift på bamseboller har jeg skrevet, at jeg bruger 1 kg hvedemel. Det kan i nogle tilfælde være for meget, og det kan gøre, at bollerne kan gå hen og blive lidt mere kompakte i krummen. Særligt hvis du rører dejen på røremaskine, kan det være, at man kan nøjes med 900 gram. Prøv dig frem og tilsæt kun mere mel, hvis dejen ikke er sammenhængende.
    Bolledej
    Fødselsdagsboller (2)
    Bamseboller
    Fødselsdagsboller (4)
    Bamseboller
    Bamseboller
    Følg mig på Instagram
    « Semlor
    Hønsesalat »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Simone

      februar 27, 2017 at 3:54 pm

      Jeg lavede en portion præcis efter din opskrift. De blev luftige lækre, og i det hele taget helt perfekte! Desuden lavede jeg en halv portion med kardemomme. Lækre! og en halv portion med gullerødder og solsikkefrø. Også perfekte. Så i det hele taget en super grundopskrift, med mange muligheder!

      Svar
      • Louise Dam

        marts 01, 2017 at 10:22 pm

        Dejligt at høre Simone :-)

        Svar
    2. Peter

      februar 16, 2017 at 3:31 pm

      Lækker opskrift, tilføjede dog et hel æg, og lidt kardemomme. Brugte 900 gram mel istedet for et hel kilo, og fulgte derellers resten af opskriften. Bollerne blev bare for gode :) tak !!!

      Svar
      • Louise Dam

        februar 18, 2017 at 6:50 pm

        Dejligt at høre Peter :-)

        Svar
    3. Merete Ahnfeldt-Mollerup

      januar 15, 2017 at 5:05 pm

      Superlækre boller! Tak for en god opskrift. Der blev 24 store. Vi brugte alt melet, + lidt ekstra til bordet da bollerne skulle formes. Perfekt konsistens og lækker smag.
      Med hensyn til hvad der kan være gået galt for de førte kommentatorer, synes jeg det er et godt bud med for varm mælk, men jeg kom også til at tænke på om der var børn involveret? Jeg skulle nemlig lige stoppe min lille hjælpe fra at rulle bollerne til kanonkugler: for megen æltning efter første hævning kan også føre til hårde boller.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 18, 2017 at 3:05 pm

        Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
    4. Louise

      november 10, 2016 at 7:32 pm

      Hej. Jeg syntes der skal frygtelig meget gør i. Kan man halvere og hæve natten over?

      Svar
      • Louise Dam

        november 12, 2016 at 9:13 pm

        Ja, det kan man sikkert godt - men bollerne bliver anerledes af at koldhæve.

        Svar
    5. Zaynab

      juli 06, 2016 at 10:25 pm

      Hej Louise, jeg lavede bollerne I dag men jeg kom til at lave dem meget store så der blev 14 stk. Plus så skulle bagetiden fordobles, da de var så store 😉 Men dejlig opskrift, de blev lækre

      Svar
      • Louise Dam

        juli 10, 2016 at 8:27 pm

        Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
    6. Astrid

      april 30, 2016 at 12:40 pm

      Dejlige luftige boller, jeg har netop bagt dem, og de er virkelig flotte :-) :-)
      Blev penslet med æg/fløde.
      Næste gang kommer jeg nok lidt mindre salt i, og laver 24 i stedet for 20.

      Svar
      • Louise Dam

        maj 06, 2016 at 10:57 am

        Hej Astrid
        Det lyder godt, dejligt du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
    7. FriskFisk

      januar 12, 2016 at 1:24 pm

      👌 De er fantastiske.. og de er 100% perfekte hver gang (hvis man kan finde ud af at følge en opskrift) 💃
      Og man kan kombinere alle de slags mel man vil og så blir de kun endnu bedre !
      Jeg smider også diverse kerner i og meget revet gulerod... toppen af poppen ✌

      Svar
      • Louise Dam

        januar 12, 2016 at 6:43 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    8. Kristine

      december 30, 2015 at 10:59 pm

      Hej Louise
      Vil lige sige tak for en SUPER opskrift! Jeg har bagt disse boller for anden gang, idag til min datters fødselsdag. De smager fantastisk og er nemme at gå til.
      Godt nytår!
      Vh Kristine

      Svar
      • Louise Dam

        december 31, 2015 at 1:59 pm

        Dejligt at høre Kristine! Også rigtig godt nytår til dig 😉

        Svar
    9. Stefan Haislund

      december 18, 2015 at 5:50 pm

      Har netop bagt disse... Mega gode..😊 Men tror jeg nøjes med lidt mindre salt næste gang...😁

      Tak for den...

      Svar
      • Louise Dam

        december 19, 2015 at 12:40 pm

        Dejligt at høre - ja det er måske forskelligt hvor meget salt man ønsker i bollerne. Generelt synes jeg altid alle andre tilsætter for lidt salt i bagværk :-)

        Svar
        • Stefan Haislund

          december 23, 2015 at 11:38 am

          Idag prøver jeg at bage dem med det halve salt, så må vi se hvordan de bliver..:-)

          Svar
          • Louise Dam

            december 25, 2015 at 6:08 pm

            Spændende :-)

            Svar
    10. Christoffer M

      december 14, 2015 at 2:25 pm

      Jeg lavede bollerne i sidste uge - de blev helt vildt gode. Tak for den gode opskrift :)

      Svar
      • Louise Dam

        december 14, 2015 at 7:59 pm

        Hej Christoffer, hvor er det bare dejligt at høre :-)

        Svar
    11. Lena Schneider

      december 03, 2015 at 11:31 am

      Hej Louise,
      Kan jeg bage dem i dag og pynte dem lidt til juletræsfesten i morgen? Eller bliver de mon for kedelige? Har du nogen erfaringer med at bage dem dagen før?
      Har i øvrigt bagt dem før, og de smager vidunderligt! 👌 Men spist sammen dag.
      På forhånd tak.
      Mvh Lena

      Svar
    12. David

      oktober 31, 2015 at 9:12 am

      Skal de bages på almindelig eller varmluft?

      Svar
      • Louise Dam

        november 01, 2015 at 8:49 pm

        Jeg bager altid ved almindelig.

        Svar
      • Pernille

        november 23, 2015 at 5:23 pm

        Jeg brugte varmluft og de blev perfekte :-)

        Svar
        • Louise Dam

          november 23, 2015 at 7:03 pm

          Dejligt at høre :-)

          Svar
    13. Rikke

      august 15, 2015 at 4:30 pm

      Jeg har bagt de her boller 1 gang og de blev rigtig lækre. Skal igang med en ny portion igen. Forstår ikke dem der skriver at deres boller blev dårlige - de kan umuligt ha fuldt opskriften.

      Svar
      • Louise Dam

        august 15, 2015 at 8:11 pm

        Hej Rikke
        Dejligt at høre at du synes om opskriften. De bliver også helt perfekte for mig hver gang :-)

        Svar
    14. Diana jensen

      juni 16, 2015 at 11:51 am

      Hejsa

      Er vild med din opskrift på fødselsdags boller. De er bare skønne. Har lavet dem et par gange nu og ja det kommer helt an på hva for noget mel man bruger, og hvor meget for bruger man for meget kan de godt blive hårde..

      Mvh diana

      Svar
      • Louise Dam

        juni 16, 2015 at 6:14 pm

        Mange tak for rosen! Det er så dejligt at høre :-)

        Svar
    15. Trine Tøttrup

      juni 14, 2015 at 9:16 pm

      Hejsa. Jeg har også lavet dine boller-efter opskriften selvfølgelig-og de blev til de lækreste fødselsdagsboller jeg nogensinde har smagt. Nu er der lige straks fødselsdag igen og der skal vi have dem igen. Dobbel portion denne gang! ;-)
      Tak for lækker opskrift ! 👍

      Svar
      • Louise Dam

        juni 16, 2015 at 8:21 am

        Hej Trine
        Det er bare så dejligt at høre! Mange tak for din positive feedback :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    16. Lena

      juni 08, 2015 at 5:55 pm

      Jeg elsker denne opskrift og min søn elsker bollerne, super god opskrift:-)

      Svar
      • Louise Dam

        juni 08, 2015 at 7:04 pm

        Hej Lena
        Mange tak for rosen, jeg er så glad for at I kan lide bollerne! :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    17. Frederik

      juni 07, 2015 at 8:31 pm

      Hej Louise. Jeg fulgte din opskrift også din opskrift til punkt og prikke, og ved du hvad: fødselsdagsbollerne blev præcist som du har beskrevet, nemlig dejlige, luftige og lette. Som en god bolle skal være :-) Tak!

      Svar
      • Louise Dam

        juni 07, 2015 at 8:46 pm

        Hej Frederik
        Det var sørme dejligt at høre! Jeg er også selv meget glad for opskriften :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    18. Camilla

      juni 04, 2015 at 9:17 pm

      Jeg har også lige bagt dem til min datters fødselsdag, de blev elendige, de kunne ikke blive færdigbagt og hævede heller ikke i ovnen.

      Kunne smide 40 boller i skraldespanden og starte forfra.

      Skynd dig at fjerne den opskrift:(

      Svar
      • Louise Dam

        juni 05, 2015 at 2:09 pm

        Øv hvor ærgerligt. Jeg har bagt disse boller mange gange uden problemer. Det lyder som om du måske har varmet mælken for meget? Hvis mælken kommer over 37 grader slår du gærcellerne ihjel i gæren. Hvis gærcellerne bliver slået ihjel kan dejen ikke hæve.

        Svar
    19. Mester

      maj 02, 2015 at 12:00 pm

      Hej,
      Jeg fulgte denne opskrift fra A-Z til min søns fødselsdag, og de blev stenhårde! Øv... Er du sikker på at doseringer er rigtige?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 03, 2015 at 11:11 am

        Nu har jeg lige tjekket op på ingredienserne og det ser helt rigtigt ud. Der kan dog godt være lidt forskel på det mel man får fat i, derfor skal man tilsætte det lidt ad gangen. Det kan godt være man kun skal bruge 900 gram indimellem. Du har ikke bagt dem for længe måske? Jeg har lavet dem rigtig mange gange og de bliver altid lette og luftige.

        Svar
        • Nana

          september 15, 2017 at 6:16 pm

          Hej Louise

          Jeg kan se at der i opskriften står 200 grader. Mener du her almindelig ovn eller varmluft?

          Venlig hilsen Nana

          Svar
          • Louise Dam

            september 23, 2017 at 11:13 pm

            Jeg bruger alm. ovn.

            Svar
    Nyere kommentarer »

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her