Her finder du lækre bløde fødselsdagsboller, som mange også kalder for bamseboller, fordi at de er så bløde. De er helt lyse, og det er lige, som de skal være! Der findes næsten intet bedre end sådan en lun friskbagt bolle, hvor der kommer et godt lag smør på.

aeef b

Når der er fødselsdag her i huset, så hører der sig altså rigtige fødselsdagsboller til. Ikke noget med de sunde boller med kerner, gulerødder og rugmel. Nej, bare de helt almindelige, hvide boller med smør og det hele. Herunder finder du min ret simple opskrift på de helt klassiske fødselsdagsboller. Jeg lover, at de er nemme at lave.

Til en fødselsdag hører der også kage til. Lav eksempelvis en lækker talkage til, som du kan finde opskriften på lige herunder. Servér dine fødselsdagsboller sammen med en lækker kop varm kakao med flødeskum eller mælkeskum - så skal dine gæster nok blive glade. Det er i hvert fald en helt klassisk menu, når det kommer til fødselsdage.

Prøv også disse opskrifter:
Chokoladeboller | Guide - Sådan former du perfekte boller | Sprøde boller med masser af lufthuller

Nedenfor finder du min bedste opskrift på lækre bløde fødselsdagsboller, som jeg bruger hver gang, at en i familien har fødselsdag. De er et hit blandt alle aldre, og de fleste jeg kender kan godt spise flere boller i træk, da man bare ikke kan holde fingrene fra dem.

ikon piskeris Chestnut

Fødselsdagsboller

20 stk.
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 10 min
Hævetid 1 t 30 min
Samlet tid 2 t 10 min

Ingredienser

  • 6 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 kg hvedemel
  • 4 tsk salt
  • 4 spsk sukker
  • 75 g smør
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Lun mælken let (max 37 grader) og rør gæren ud i den lunkne mælk.
  • Tilsæt salt og sukker.
  • Smelt smørret let og tilsæt det til mælken.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen ikke er klistret mere. Pas på med at komme for meget mel i.
  • Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve i cirka 1 time.
  • Dejen hældes ud på bordet og deles i cirka 20 stk.
  • Form dejen til boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bollerne pensles med sammenpisket æg.
  • Lad dem gerne efterhæve i 20-30 minutter.
  • Bag dem derefter i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 bolle | Kalorier: 242 kcal | Kulhydrater: 42 g | Protein: 7 g | Fedt: 5 g
Bedøm denne opskrift:
4.4 fra 12 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Du får det bedste resultat, hvis du laver dine boller på dagen. Der er de allerbedst, og da det er en gærdej, så kan de godt blive tørre på 2. dagen.
  • Det kan være en god ide at holde lidt igen med melet. I denne her opskrift på bamseboller har jeg skrevet, at jeg bruger 1 kg hvedemel. Det kan i nogle tilfælde være for meget, og det kan gøre, at bollerne kan gå hen og blive lidt mere kompakte i krummen. Særligt hvis du rører dejen på røremaskine, kan det være, at man kan nøjes med 900 gram. Prøv dig frem og tilsæt kun mere mel, hvis dejen ikke er sammenhængende.
Bolledej
Fødselsdagsboller (2)
Bamseboller
Fødselsdagsboller (4)
Bamseboller
Bamseboller
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften