Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Jul

Æbleskiver

Udgivet: 19. dec 2023 · Opdateret: 5. dec 2024

Hjemmelavede gammeldags æbleskiver

Her finder du min bedste opskrift på gammeldags hjemmelavede æbleskiver. Det er en virkelig nem opskrift, der giver dig lækre og luftige æbleskiver. Jeg laver mine æbleskiver med kærnemælk, da kærnemælken er med til at gøre dem ekstra svampede og lækre.

Denne opskrift på hjemmelavede æbleskiver er ret simpel og kræver ikke så mange forskellige ingredienser. Jeg har med vilje ikke tilsat så meget sukker til min dej. Grunden til det er, at man jo ofte dypper sine æbleskiver i flormelis eller sukker og marmelade. Så det kan godt blive for sødt, hvis man har for meget sukker i sine æbleskiver efter min mening.

piskeris Grullo

Gammeldags æbleskiver

4.36 fra 71 stemmer
Justér antalJustér antal: 25 stk.
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)æbleskivepande
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 3 æg
  • 1 spsk sukker
  • 250 gram (reklamelink)hvedemel
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk natron
  • 1 spsk (reklamelink)vaniljesukker
  • 1 tsk kardemomme, stødt
  • 4 dl kærnemælk
  • 100 g smør, smeltet

Sådan gør du
 

  • Skil æggehvider og blommer i hver sin skål.
  • Pisk sukker og æggehvider luftige og stive.
  • Pisk med en elpisker æggeblommer, hvedemel, salt, natron, vaniljesukker og kardemomme sammen i en skål.
  • Tilsæt gradvist kærnemælken imens du pisker indtil dejen er ensartet.
  • Hæld det smeltede smør i dejen. imens du pisker.
  • Vend til sidst de stivpiskede æggehvider forsigtigt i dejen med en dejskraber.
  • Opvarm æbleskivepanden og kom lidt smør i alle hullerne.
  • Fyld hullerne i æbleskivepanden ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved middel varme.
  • Når kanterne begynder at blive faste, og du kan vende dem uden at de går i stykker, så vend dem rundt på siden (med en træpind eller lignende) og lad den flydende dej flyde ud i panden.
  • Fyld nu hullet op med ekstra dej og vend dem hele vejen rundt så de bliver lukket.
  • Når hele æbleskiven har en fast overflade, så vend dem jævnligt så de bliver gyldne og sprøde over det hele.

Video

Noter

Tip: Hvis der skulle være nogle tilbage, så kan de sagtens gemmes i en frysepose og opvarmes enten i ovnen eller på en brødrister.
De kan selvfølelig også fryses ned.
Prøv også at tilsætte revet skal af én citron.
Regn med at det tager cirka 10-15 minutter at tilberede en pande æbleskiver.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk | Kalorier: 72 kcal | Kulhydrater: 8 g | Protein: 2 g | Fedt: 4 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

For at kunne bage dem skal du selvfølgelig også have en (reklamelink)æbleskivepande, som er en speciel pande med 7-9 runde huller. Det er her dejen bliver bagt så du får runde æbleskiver. I stedet for en klassisk æbleskivepande, kan man faktisk også få en (reklamelink)elektrisk æbleskivemaskine.

Luftige æbleskiver med kærnemælk

Jeg laver altid mine hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk, fordi at det er den der er med til at gøre dem luftige og lækre. Hvis du ender med at have kærnemælk til overs, kan du lave de her lækre kerneboller, hvor der også er kærnemælk i. Hvis du vil erstatte kærnemælken med almindelig mælk er det også vigtigt at erstatter natron med bagepulver.

For at de bliver rigtig luftige skal du være forsigtig, når du vender de piskede æggehvider sammen med de andre ingredienser. Det gøres bedst ved hjælp af en dejskraber, da du så kan folde dejen stille og roligt. Du skal nemlig undgå at slå luften ud af æggehviderne.

Tips til opskriften

  • Du kan servere dine æbleskiver med alt lige fra sukker til flormelis og syltetøj.
  • Det kan godt tage noget tid at stå af lave dem alle, så de første kan godt nå at blive kolde. Du kan med fordel sætte ovnen på 80 grader og holde dem lune derinde, imens du laver resten. Så er det en god idé også lige at sætte et fad med vand ind imens. Dampen fra vandet gør dem bløde og lækre.
  • Beregn cirka 10-15 minutter pr. pande æbleskiver.
  • Tilsæt eventuelt revet citronskal til dejen.
  • Ønsker du at lave laktosefri æbleskiver så kan du sagtens bruge denne opskrift og blot udskift den almindelige kærnemælk med en laktosefri kærnemælk. Det samme skal du gøre med smørret, der også kan købes laktosefrit.

Lav runde æbleskiver

Hvis du vil have helt runde æbleskiver, så kræver det en særlig teknik. Oppe under opskriften finder du en video, hvor jeg viser, hvordan jeg får dem runde. Det kræver lidt træning, men jeg er sikker på, at du nok skal få et flot resultat.

Du får runde æbleskiver ved at bruge følgende metode:

  1. Varm din æbleskivepande op til medium varme.
  2. Fordel lidt fedtstof i hver af hullerne.
  3. Fyld hvert enkelt hul næsten op til kanten med æbleskivedej.
  4. Ta' nu et grillspyd eller en kødnål og drej æbleskiven således, at den færdige æbleskive dej ligger lodret i panden.
  5. Fyld nu lidt mere æbleskivedej ind i hver enkelt kugle og drej den igen. Her kan det være en fordel at bruge (reklamelink)en dressingflaske og fylde ekstra dej i. Men det kan også sagtens gøres med en ske.
  6. Forsæt med at dreje æbleskiven rundt, så den rå dej bliver bagt hele vejen rundt.

Giver den her guide ikke mening? Så se min video guide der ligger lidt længere oppe sammen med opskriften.

Æbleskiver ()
Æggeblommer blandes med de tørre ingredienser og kærnemælk tilsættes
Æggehvider stivpisket
Æggehvider piskes stive med sukker
Æggehvider vendes i dejen
De stivpiskede æggehvider foldes forsigtigt i dejen med en dejskraber
Dej til luftige æbleskiver med kærnemælk
Dejen til æbleskiver er klar
Æbleskivepande
Kom fedtstof i alle hullerne på æbleskivepanden
Æbleskiver ()
Kom dej i æbleskivepanden - ca ⅓ fyldt
Æbleskiver med kærnemælk
Vend dem på højkant når de er blevet bagt nok til det. Fyld lidt ekstra dej i
Æbleskiver med kærnemælk
Vend rundt så hele æbleskiven bliver bagt
Hjemmelavede luftige æbleskiver med kærnemælk
De færdige æbleskiver kan serveres med flormelis og syltetøj

Kommentarer

  1. Charlotte skriver

    december 01, 2024 at 6:34 pm

    5 stars
    Lækre æbleskiver. Jeg putter 1-2 små æbletern inden i. Men super gode med eller uden.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 04, 2024 at 9:54 am

      Ja, men kan sagtens komme æbletern eller æbleskiver i. Det er også lækkert!

      Svar
  2. Marianne Lund skriver

    november 21, 2024 at 8:14 pm

    5 stars
    Virkelig god opskrift. Nem! Virkelig let at lave. Ungerne guffe dem i sig, jeg kan slet ikke følge med, med produktionen. Det er helt klart en ny favorit!!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 09, 2024 at 2:30 pm

      Hjemmelavede æbleskiver smager altså bare helt fantastisk. Kan godt forstå ungerne er vilde med dem :-)

      Svar
  3. Mette skriver

    november 27, 2022 at 10:06 am

    Er det en fordel at lave dejen nogle timer i forvejen og lade den stå og trække?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 05, 2022 at 1:44 pm

      Nej, ikke umiddelbart. Så skal du i hvert fald nok vente med at komme stivpiskede æggehvider i til inden de skal bages da de giver luftigheden til æbleskiverne.

      Svar
  4. Bodil skriver

    november 22, 2022 at 9:08 pm

    5 stars
    Det er en rigtig god opskrift! Mine børn elsker den, og det er rart at kunne få æbleskiver selvom man bor i udlandet ☺️
    Jeg ved ikke om jeg gør noget forkert, men jeg lavede 1,5 portion, så jeg skulle få omk 24 stk., men jeg har tabt overblikket over hvor mange det er blevet til - men oppe omk 70 måske!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 05, 2022 at 1:24 pm

      Dejligt du kunne bruge opskriften. Kan slet ikke forstå det med mængden. Kan se jeg skriver der bliver 15 stk. ud af en normal portion, og det kan da godt være det måske skulle være 20 i stedet for. Du lavede af 375 g hvedemel, ikke?

      Svar
    • Lea Witzell skriver

      december 08, 2023 at 7:07 pm

      Vi fik også 34 ud sf 1 portion

      Svar
      • Louise Dam skriver

        december 14, 2023 at 10:17 am

        Hej Lea
        Jeg har været inde og rette antallet til i opskriften nu så der står der bliver 30 ud af portionen. Det må simpelthen være en fejl jeg i sin tid har skrevet 15 stk. Tak for at gøre mig opmærksom på fejlen.
        Hilsen Louise

        Svar
  5. Alex Balakrishnan skriver

    oktober 25, 2022 at 5:04 am

    5 stars
    Superb opskrift, Louise! Meget nem at lave og var en stor hit med hele gruppen... mange tak.

    Hilsen fra Los Angeles,
    Alex

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 04, 2022 at 12:19 pm

      Fantastisk at høre :-)

      Svar
  6. Glenno skriver

    december 02, 2021 at 7:48 pm

    Blev fuldstændig tovlig i hovedet over nogle lækre æbleskiver. Tak for opskriften, bette Gerda.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 06, 2021 at 2:04 pm

      Ha ha, jamen skønt at du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  7. Helena Munkholm skriver

    december 14, 2020 at 6:44 pm

    Kære Louise

    Nu har jeg med fryd brugt flere af dine opskrifter - og de er nemme at følge... Jeg nyder så meget at få inspiration fra dig... Jeg tænker - har du overvejet at få lavet en kogebog man kan have liggende??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 21, 2020 at 3:06 pm

      Hej Helena
      Hvor er det bare dejligt du nyder at følge med :-) Jeg har overvejet det, så det kan sagtens være det sker på et tidspunkt.
      Hilsen Louise

      Svar
  8. Rikke skriver

    december 03, 2020 at 2:02 pm

    Jeg kom til at blande æggehvide i fra start og pisket det hele sammen. Har det noget at sige el skal jeg starte forfra

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 07, 2020 at 1:15 pm

      Hej Rikke
      Æggehviden er med til at gøre dejen luftig, og det er derfor den forsigtigt skal vendes i til sidst. Hvordan blev dine æbleskiver?
      Hilsen Louise

      Svar
  9. Nina skriver

    november 13, 2017 at 10:24 pm

    Lavede dem for første gang i sidste uge, og de var et hit! Men da jeg lavede dem for anden gang i dag, smagte de faktisk af æg. Jeg kan simpelthen ikke huske, om jeg gjorde noget anderledes. Hvis nogen ved, hvad det kan skyldes, må de endelig give lyd!

    Svar
    • Maria Olsen skriver

      december 07, 2020 at 4:55 pm

      Hej jeg ville lige høre, om der ikke er appelsin i æbleskiver? Eller er det bare mig der har misforstået noget

      Svar
      • Louise Dam skriver

        februar 11, 2021 at 12:06 am

        Nej, det tror jeg ikke er almindeligt. I nogle opskrifter er der en æbleskive inden i dejen. Deraf navnet æbleskiver.

        Svar
  10. Anette Karijord skriver

    oktober 19, 2017 at 10:37 pm

    Hej :) Jeg står lige og skal flytte og fandt en gammel æbleskivepande jeg egentlig har haft i mange år og aldrig brugt, men den skal komme i brug til jul :) Den har egentlig bare vært til pynt. Den er lavet af støbejern.
    Jeg bor i Norge og fandt en lignende pande fra min tidligere mand (norsk), som på norsk kaldes et “Munkejern”. Denne er også lavet af støbejern. Den er næsten helt lige som en æbleskivepande. Jeg tror det er noget det samme som æbleskiver, men at nordmændene kalder det “munke”. Ved du noget om det?
    Har du nogen råd om hvordan jeg kan få disse pander rene nok til at bruges? Der er lidt rust på dem.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2017 at 6:16 pm

      Hej Anette, nej et munkejern har jeg aldrig hørt om, det lyder sjovt :-) Jeg tror jeg ville prøve at google både munkejern og hvordan man rengør støbejern, er sikker på der er nogle gode artikler omkring det.

      Svar
  11. Dorte Helme skriver

    december 31, 2016 at 1:20 pm

    Bedste aebleskiver ever! Kom 1/2 tsk kardemomme i og brugte 1/3 ymer + 2/3 maelk eftersom jeg ikke havde kaernemaelk.
    Tak for opskriften og godt nytaar!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 03, 2017 at 9:37 pm

      Det var så lidt Dorte, godt nytår! :-)

      Svar
  12. Emilie Bagge skriver

    december 22, 2016 at 8:32 am

    Hej Louise

    Bagte dine æbleskiver i går og synes de var rigtigt vellykkede og nemme at få helt æbleskive runde. Tilsatte en lille smugle kardemomme til dejen, hvilket var skyndt sammen med den dejlige vanilje smag. Synes heller ikke de smager af æg, men de mætter meget pga. æggene😊

    Mvh Emilie

    Svar
  13. Marie skriver

    december 18, 2016 at 9:39 pm

    Kære Louise
    Det er den bedste opskrift, jeg har prøvet. Lækker tyk dej og velsmagende, sprøde æbleskiver. Jeg krydrede med citronskal i stedet for vanilie. Og så lavede jeg tredobbelt portion i går og varmede dem i ovnen med et fad vand under i dag. De blev spist alle sammen!
    Tak for opskriften - den ryger i kogebogen.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 21, 2016 at 10:19 pm

      Skønt at høre Marie :-)

      Svar
  14. Åse johansen skriver

    december 18, 2016 at 7:38 pm

    Har lige serveret disse æbleskiver for børn og børnebørn. De blev super gode, jeg kom lidt revet citronskal i.
    Jeg havde lavet to forskellige hold dej, fordi jeg bagte også vafler,. Jeg kom til at tage fejl første , denne dej Kimi vaffelpanden, det blev så godt, min egen opskrift på vafler gav gummi vafler, denne dej blevalletiderstil vafler

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 21, 2016 at 10:18 pm

      Dejligt at høre Åse :-)

      Svar
  15. Sussanne skriver

    december 15, 2016 at 10:35 am

    Hej Kirstine :)

    Kan man bruge mælk istedet?? det det jeg har og skal lave til på søndag så de kan varmes fordi jeg har frokost og vil ikke stå med det hele på en´gang

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 17, 2016 at 10:16 pm

      Jeg hedder nu Louise :-) Jeg har kun prøvet med kærnemælk, så det ved jeg faktisk ikke.

      Svar
      • Jette skriver

        oktober 16, 2018 at 10:30 pm

        Hejsa
        Jeg bruger mælk og lidt citronsyre

        Svar
    • Maxime skriver

      oktober 07, 2018 at 12:50 pm

      Hei. Pga natron må du ha noe syrlig i deigen for at den skal heve :) derfor må man bruke kjærnemelk. Ellers må man bruke bakepulver som har syre i seg, hvis man bare skal bruke melk. Hilsen fra Norge.

      Svar
      • Louise Dam skriver

        oktober 07, 2018 at 1:08 pm

        Tak Maxime - det har du jo selvfølgelig helt ret i :-)

        Svar
  16. Kirstine skriver

    december 10, 2016 at 12:30 pm

    Hej Louise

    Kan de bages om formiddagen og så Lunes om eftermiddagen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 12, 2016 at 3:52 pm

      Jeg synes de er bedst når de er frisklavede - men man kan godt gøre det.

      Svar
  17. Sofie Pietraszek skriver

    december 09, 2016 at 3:18 pm

    Bruger du ikke noget smørelse til panden?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 12, 2016 at 4:01 pm

      Hej Sofie
      Jo det gør jeg faktisk - jeg bruger bare noget smør. Det skriver jeg lige ind i opskriften.

      Svar
  18. søs muncj skriver

    december 04, 2016 at 5:06 pm

    Hej 😊
    Var ved at lave æbelskiver efter denne opskrift ..
    Er det bare mig eller smager de meget af æg ?
    Hilsen søs

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 12, 2016 at 3:54 pm

      Det synes jeg bestemt ikke de gør :-)

      Svar
  19. Sofie skriver

    november 28, 2016 at 6:58 pm

    Hej Louise.
    Jeg bagte dine gammeldags æbleskiver i weekenden - og de var så lækre! Men da jeg tog dem fra panden og lagde dem i en skål, faldt de sammen og den lækre, sprøde overflade forsvandt.
    Har du et tip til, hvordan man holder æbleskiverne varme, helt runde og dejlig sprøde?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 27, 2017 at 5:13 pm

      Hej Sofie
      Æbleskiver skal helst spises lige med det samme. Så jeg har desværre ikke lige et rigtig godt tip til det.

      Svar
4.36 from 71 votes (67 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.