• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul

    Gammeldags æbleskiver

    Udgivet: dec 1, 2018 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    fbab o

    Det er en ganske simpel opskrift, som ikke kræver så mange forskellige ingredienser. For at kunne bage dem skal du selvfølgelig også have en æbleskivepande. Tidligere havde jeg en af aluminium, men da vi flyttede til en lejlighed med induktion måtte jeg skifte over til en af støbejern, som er en del tungere.

    ikon piskeris Chestnut

    Gammeldags æbleskiver

    15 stk.
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 250 gram hvedemel
    • ¼ tsk salt
    • ½ tsk natron
    • 1 spsk vaniljesukker
    • 4 dl kærnemælk
    • 100 g smeltet smør eller margarine
    • 3 æg
    • 1 spsk sukker

    Sådan gør du
     

    • Skil æggehvider og blommer i hver sin skål.
    • Pisk sukker og æggehvider luftige og stive.
    • Bland æggeblommer, mel, salt, natron og vaniljesukker sammen.
    • Pisk med en elpisker og hæld gradvist kærnemælken i indtil dejen er ensartet.
    • Hæld nu det smeltede smør i dejen.
    • Vend tilsidst de stivpiskede æggehvider forsigtigt i dejen.
    • Brug lidt smør i hullerne i æbleskivepanden.
    • Fyld hullerne i æbleskivepanden ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved middel varme.
    • Når kanterne begynder at blive faste, og du kan vende dem uden at de går i stykker, så vend dem rundt på siden (med en træpind eller lignende) og lad den flydende dej flyde ud i panden.
    • Fyld nu hullet op med dej og vend dem hele vejen rundt så de bliver lukket.
    • Når hele æbleskiven har fast overflade, så vend dem jævnligt så de bliver gyldne og sprøde over det hele.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Tip: Hvis der skulle være nogle tilbage, så kan de sagtens gemmes i en frysepose og opvarmes enten i ovnen eller på en brødrister.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk | Kalorier: 144 kcal | Kulhydrater: 16 g | Protein: 4 g | Fedt: 7 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.3 fra 61 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmelavede gammeldags æbleskiver

     

    Opskrift på hjemmelavede gammeldags æbleskiver


    Opskrift på hjemmelavede gammeldags æbleskiver


    Opskrift på hjemmelavede gammeldags æbleskiver


    Opskrift på hjemmelavede gammeldags æbleskiver

     

     

    Skrevet af: Louise DamÆg, Hvedemel, Kærnemælk, SmørKategori: Jul, Kager, Søde sager, Sødt bagværk

    Følg mig på Instagram
    « Copenhagen Foods årlige pakkekalender
    Trøffelkugler med Baileys (fyldte chokolader) »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Mette

      november 27, 2022 at 10:06 am

      Er det en fordel at lave dejen nogle timer i forvejen og lade den stå og trække?

      Svar
      • Louise Dam

        december 05, 2022 at 1:44 pm

        Nej, ikke umiddelbart. Så skal du i hvert fald nok vente med at komme stivpiskede æggehvider i til inden de skal bages da de giver luftigheden til æbleskiverne.

        Svar
    2. Bodil

      november 22, 2022 at 9:08 pm

      5 stars
      Det er en rigtig god opskrift! Mine børn elsker den, og det er rart at kunne få æbleskiver selvom man bor i udlandet ☺️
      Jeg ved ikke om jeg gør noget forkert, men jeg lavede 1,5 portion, så jeg skulle få omk 24 stk., men jeg har tabt overblikket over hvor mange det er blevet til - men oppe omk 70 måske!

      Svar
      • Louise Dam

        december 05, 2022 at 1:24 pm

        Dejligt du kunne bruge opskriften. Kan slet ikke forstå det med mængden. Kan se jeg skriver der bliver 15 stk. ud af en normal portion, og det kan da godt være det måske skulle være 20 i stedet for. Du lavede af 375 g hvedemel, ikke?

        Svar
    3. Alex Balakrishnan

      oktober 25, 2022 at 5:04 am

      5 stars
      Superb opskrift, Louise! Meget nem at lave og var en stor hit med hele gruppen... mange tak.

      Hilsen fra Los Angeles,
      Alex

      Svar
      • Louise Dam

        november 04, 2022 at 12:19 pm

        Fantastisk at høre :-)

        Svar
    4. Glenno

      december 02, 2021 at 7:48 pm

      Blev fuldstændig tovlig i hovedet over nogle lækre æbleskiver. Tak for opskriften, bette Gerda.

      Svar
      • Louise Dam

        december 06, 2021 at 2:04 pm

        Ha ha, jamen skønt at du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
    5. Helena Munkholm

      december 14, 2020 at 6:44 pm

      Kære Louise

      Nu har jeg med fryd brugt flere af dine opskrifter - og de er nemme at følge... Jeg nyder så meget at få inspiration fra dig... Jeg tænker - har du overvejet at få lavet en kogebog man kan have liggende??

      Svar
      • Louise Dam

        december 21, 2020 at 3:06 pm

        Hej Helena
        Hvor er det bare dejligt du nyder at følge med :-) Jeg har overvejet det, så det kan sagtens være det sker på et tidspunkt.
        Hilsen Louise

        Svar
    6. Rikke

      december 03, 2020 at 2:02 pm

      Jeg kom til at blande æggehvide i fra start og pisket det hele sammen. Har det noget at sige el skal jeg starte forfra

      Svar
      • Louise Dam

        december 07, 2020 at 1:15 pm

        Hej Rikke
        Æggehviden er med til at gøre dejen luftig, og det er derfor den forsigtigt skal vendes i til sidst. Hvordan blev dine æbleskiver?
        Hilsen Louise

        Svar
    7. Nina

      november 13, 2017 at 10:24 pm

      Lavede dem for første gang i sidste uge, og de var et hit! Men da jeg lavede dem for anden gang i dag, smagte de faktisk af æg. Jeg kan simpelthen ikke huske, om jeg gjorde noget anderledes. Hvis nogen ved, hvad det kan skyldes, må de endelig give lyd!

      Svar
      • Maria Olsen

        december 07, 2020 at 4:55 pm

        Hej jeg ville lige høre, om der ikke er appelsin i æbleskiver? Eller er det bare mig der har misforstået noget

        Svar
        • Louise Dam

          februar 11, 2021 at 12:06 am

          Nej, det tror jeg ikke er almindeligt. I nogle opskrifter er der en æbleskive inden i dejen. Deraf navnet æbleskiver.

          Svar
    8. Anette Karijord

      oktober 19, 2017 at 10:37 pm

      Hej :) Jeg står lige og skal flytte og fandt en gammel æbleskivepande jeg egentlig har haft i mange år og aldrig brugt, men den skal komme i brug til jul :) Den har egentlig bare vært til pynt. Den er lavet af støbejern.
      Jeg bor i Norge og fandt en lignende pande fra min tidligere mand (norsk), som på norsk kaldes et “Munkejern”. Denne er også lavet af støbejern. Den er næsten helt lige som en æbleskivepande. Jeg tror det er noget det samme som æbleskiver, men at nordmændene kalder det “munke”. Ved du noget om det?
      Har du nogen råd om hvordan jeg kan få disse pander rene nok til at bruges? Der er lidt rust på dem.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 30, 2017 at 6:16 pm

        Hej Anette, nej et munkejern har jeg aldrig hørt om, det lyder sjovt :-) Jeg tror jeg ville prøve at google både munkejern og hvordan man rengør støbejern, er sikker på der er nogle gode artikler omkring det.

        Svar
    9. Dorte Helme

      december 31, 2016 at 1:20 pm

      Bedste aebleskiver ever! Kom 1/2 tsk kardemomme i og brugte 1/3 ymer + 2/3 maelk eftersom jeg ikke havde kaernemaelk.
      Tak for opskriften og godt nytaar!

      Svar
      • Louise Dam

        januar 03, 2017 at 9:37 pm

        Det var så lidt Dorte, godt nytår! :-)

        Svar
    10. Emilie Bagge

      december 22, 2016 at 8:32 am

      Hej Louise

      Bagte dine æbleskiver i går og synes de var rigtigt vellykkede og nemme at få helt æbleskive runde. Tilsatte en lille smugle kardemomme til dejen, hvilket var skyndt sammen med den dejlige vanilje smag. Synes heller ikke de smager af æg, men de mætter meget pga. æggene😊

      Mvh Emilie

      Svar
    11. Marie

      december 18, 2016 at 9:39 pm

      Kære Louise
      Det er den bedste opskrift, jeg har prøvet. Lækker tyk dej og velsmagende, sprøde æbleskiver. Jeg krydrede med citronskal i stedet for vanilie. Og så lavede jeg tredobbelt portion i går og varmede dem i ovnen med et fad vand under i dag. De blev spist alle sammen!
      Tak for opskriften - den ryger i kogebogen.

      Svar
      • Louise Dam

        december 21, 2016 at 10:19 pm

        Skønt at høre Marie :-)

        Svar
    12. Åse johansen

      december 18, 2016 at 7:38 pm

      Har lige serveret disse æbleskiver for børn og børnebørn. De blev super gode, jeg kom lidt revet citronskal i.
      Jeg havde lavet to forskellige hold dej, fordi jeg bagte også vafler,. Jeg kom til at tage fejl første , denne dej Kimi vaffelpanden, det blev så godt, min egen opskrift på vafler gav gummi vafler, denne dej blevalletiderstil vafler

      Svar
      • Louise Dam

        december 21, 2016 at 10:18 pm

        Dejligt at høre Åse :-)

        Svar
    13. Sussanne

      december 15, 2016 at 10:35 am

      Hej Kirstine :)

      Kan man bruge mælk istedet?? det det jeg har og skal lave til på søndag så de kan varmes fordi jeg har frokost og vil ikke stå med det hele på en´gang

      Svar
      • Louise Dam

        december 17, 2016 at 10:16 pm

        Jeg hedder nu Louise :-) Jeg har kun prøvet med kærnemælk, så det ved jeg faktisk ikke.

        Svar
        • Jette

          oktober 16, 2018 at 10:30 pm

          Hejsa
          Jeg bruger mælk og lidt citronsyre

          Svar
      • Maxime

        oktober 07, 2018 at 12:50 pm

        Hei. Pga natron må du ha noe syrlig i deigen for at den skal heve :) derfor må man bruke kjærnemelk. Ellers må man bruke bakepulver som har syre i seg, hvis man bare skal bruke melk. Hilsen fra Norge.

        Svar
        • Louise Dam

          oktober 07, 2018 at 1:08 pm

          Tak Maxime - det har du jo selvfølgelig helt ret i :-)

          Svar
    14. Kirstine

      december 10, 2016 at 12:30 pm

      Hej Louise

      Kan de bages om formiddagen og så Lunes om eftermiddagen?

      Svar
      • Louise Dam

        december 12, 2016 at 3:52 pm

        Jeg synes de er bedst når de er frisklavede - men man kan godt gøre det.

        Svar
    15. Sofie Pietraszek

      december 09, 2016 at 3:18 pm

      Bruger du ikke noget smørelse til panden?

      Svar
      • Louise Dam

        december 12, 2016 at 4:01 pm

        Hej Sofie
        Jo det gør jeg faktisk - jeg bruger bare noget smør. Det skriver jeg lige ind i opskriften.

        Svar
    16. søs muncj

      december 04, 2016 at 5:06 pm

      Hej 😊
      Var ved at lave æbelskiver efter denne opskrift ..
      Er det bare mig eller smager de meget af æg ?
      Hilsen søs

      Svar
      • Louise Dam

        december 12, 2016 at 3:54 pm

        Det synes jeg bestemt ikke de gør :-)

        Svar
    17. Sofie

      november 28, 2016 at 6:58 pm

      Hej Louise.
      Jeg bagte dine gammeldags æbleskiver i weekenden - og de var så lækre! Men da jeg tog dem fra panden og lagde dem i en skål, faldt de sammen og den lækre, sprøde overflade forsvandt.
      Har du et tip til, hvordan man holder æbleskiverne varme, helt runde og dejlig sprøde?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 27, 2017 at 5:13 pm

        Hej Sofie
        Æbleskiver skal helst spises lige med det samme. Så jeg har desværre ikke lige et rigtig godt tip til det.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her