• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Boller

    Gulerodsbrud

    Udgivet: mar 4, 2012 · Opdateret: aug 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Gulerodsbrud

    Hjemmebagte boller er helt fantastisk. Disse gulerodsboller eller gulerodsbrud er ingen undtagelse. De smager bare så godt. Jeg har lavet dem et par gange, og de har kun fået ros fra alle der har smagt dem. Jeg tror forskellen på en gulerodsbolle og et gulerodsbrud er den måde man laver dejen på. Man skal nemlig først blande gulerødder og solsikkekerner i når dejen er færdig. Man former så en fordybning i dejen hvor fyldet kommer i. Så samler man dejen rundt om og bruger en kniv til at skære dejen i mindre stykker. På den måde ender du ud med et brud istedet for en bolle. Server eventuelt de lækre gulerodsbrud sammen med en kop hjemmelavet varm kakao.

    ikon piskeris Chestnut

    Gulerodsbrud

    15 stk.
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 2 t
    Samlet tid 2 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 kg hvedemel
    • 50 g gær
    • 5,5 dl lunkent vand
    • 75 g sukker
    • 10 g salt cirka 2 store tsk.
    • 75 g blødt smør
    • 2 æg
    • 150 g solsikkekerner
    • 4 gulerødder revne

    Sådan gør du
     

    • Opløs gæren i det lunkne vand.
    • Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt det sammen.
    • Ælt derefter det bløde smør ind i dejen og ælt den i 6-8 min, til dejen er smidig.
    • Fordel lidt mel på bordet og lad dejen hæve med et viskestykke over i cirka 1 time.
    • Lav en fordybning i midten af dejen og slå æggene ud i heri.
    • Kom også solsikkekerne og de revne gulerødder ned til æggene.
    • Fold dejen sammen til en stor bolle.
    • Brug en kniv til at hakke dejen i småstykker med. Sørg for hele tiden at samle æg, solsikkekerner og gulerødder op og ind i dejen. Meningen er at dejen skal være ujævn.
    • Når dejen er hakket helt i småstykker deles den i 18-20 lige store brud, som forsigtigt løftes over på en bageplade med bagepapir.
    • Lad dem hæve i cirka 1 time.
    • Bag dem i cirka 15 minutter i midten af ovnen ved 220 grader (varmluft 200 grader).

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 375 kcal | Kulhydrater: 60 g | Protein: 10 g | Fedt: 11 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.8 fra 5 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsboller
    Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsboller
    Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsboller
     Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsboller
    Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsboller
    Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsbolle
    Opskrift på hjemmebagte Gulerodsbrud - gulerodsboller

     

    Skrevet af: Louise DamÆg, Gær, Gulerødder, Hvedemel, Smør, SolsikkekernerKategori: Boller, Brød, Efterår, Morgenmad & Brunch, Vinter

    Følg mig på Instagram
    « Hjemmelavet Ravioli med spinat og ricotta
    Hjemmebagte knækbrød »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Jonna

      oktober 04, 2022 at 9:24 pm

      Jeg kunne godt tænke mig at bage gulerodsbrud, men i opskriften står 1 kg mel, om man vil bage 5 eller 10 stk, er det ikke en fejl ?
      Hilsen Jonna.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 11, 2022 at 8:41 pm

        Hej Jonna
        Ja, der var da lige en fejl i den måde opskriften var lagt ind. Det er rettet nu :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Sidse

      januar 19, 2021 at 4:46 pm

      Jeg har - bare for at prøve det - eksperimenteret med at erstatte 300 g mel med 300 g fuldkornshvedemel. Det smager fint og ses næsten ikke i den færdige bolle, men af en eller anden grund gør det bollen lidt mere tør og knap så luftig.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 10, 2021 at 11:51 pm

        Det kan være du skal bruge lidt mindre mel hvis du erstatter det med fuldkornshvedemel. Du kan jo prøve at erstatte 300 g hvedemel med 250 gram fuldkornshvedemel næste gang.

        Svar
    3. Mai

      december 01, 2018 at 10:03 pm

      Hej Louise. Tak for nogle vildt lækre vamsede boller. Jeg har dog et stort problem med at “hakke” dejen til smulder, og ender ud med nogle alm. boller:( Nogen ide om hvad der går galt for mig i hakke/skære processen?

      Svar
      • Louise Dam

        december 02, 2018 at 10:54 am

        Hej Mai, det lyder til at du bare ikke får skåret nok i dejen. Ligner din dej min når du har skåret i den?

        Svar
    4. Line

      maj 12, 2018 at 4:34 pm

      Et her er bedste boller jeg nogensinde har bagt. Jeg har en søn der ikke kan tåle æg og mælk, så jeg bruger vegansk “smør” og en blandning af 4 spsk majsstivelse og 4spsk vand i stedet for æg og det virker helt fantastisk!!

      Svar
      • Louise Dam

        maj 14, 2018 at 10:06 pm

        Ej, hvor smart! Rigtig godt tip :-)

        Svar
    5. Jacob holdt Jacobsen

      maj 10, 2018 at 2:00 pm

      Hej Louise
      Kan man blande det hele sammen fra starten. Er ikke sikker på jeg helt er med på det der skære/blande i dejen bagefter!!

      Svar
    6. Lotte

      februar 21, 2018 at 8:30 pm

      Kan jeg lave dejen dagen før og stille i køleskabet? I så fald, hvor meget gær skal jeg så bruge? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        februar 22, 2018 at 6:48 pm

        Hej Lotte, det har jeg ikke selv prøvet desværre. Men normalt skal man kun bruge en smule gær når man koldhæver.

        Svar
    7. Katrine jakobsen

      januar 27, 2018 at 5:52 pm

      Hej Louise

      Hvordan fungerer opskriften hvis man ønsker at koldhæve natten over?

      På forhånd tak
      Hilsen Katrine

      Svar
      • Louise Dam

        januar 28, 2018 at 1:48 pm

        Hej Katrine
        Det har jeg ikke prøvet, så du må prøve dig frem :-)

        Svar
    8. Tina

      marts 15, 2017 at 11:55 pm

      Super lækre gulerodsbrud :-) mine hævede helt vildt så næste gang laver jeg til 20-24 brud i stedet for kun 12.......
      De er dejlige luftige og smager himmelsk ...

      Svar
      • Louise Dam

        marts 23, 2017 at 8:59 pm

        Dejligt at høre Tina :-)

        Svar
    9. Per

      november 09, 2016 at 1:50 pm

      Hej louise.
      Jeg har været kok i over 20 år og det er klart den bedste opskrift på gulerodsbrud jeg nogensinde har prøvet. Brudene er simpelthen bare fantastiske, super lækre, saftige, tilpas med fyld og så er de nemme at lave.

      Svar
      • Louise Dam

        november 09, 2016 at 7:10 pm

        Skønt at høre Per!

        Svar
    10. Nanna

      oktober 04, 2016 at 1:17 pm

      Er det stadig gode dagen efter de er bagt?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 11, 2016 at 9:47 pm

        Ja, det synes jeg bestemt de er.

        Svar
    11. Gitte

      august 08, 2016 at 9:43 pm

      Fantastisk gode boller. Kan man måske lave dem lidt sundere ??

      Svar
      • Louise Dam

        august 14, 2016 at 2:49 pm

        Jeg tror ikke jeg ville ændre så meget i opskriften. Så hellere spise en mindre :-)

        Svar
    12. Louise hager

      marts 25, 2016 at 8:21 pm

      Kan de fryses? eller holdes sig gode i et par dage?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 28, 2016 at 10:01 am

        Jeg kan faktisk ikke huske om jeg har prøvet at fryse dem, men det burde de kunne.

        Svar
    13. Lone Leth-Nydal

      august 19, 2015 at 10:52 am

      Tusind tak for denne lækre opskrift

      Svar
    14. René

      juni 10, 2015 at 10:23 am

      Du skriver cirka 1 kg. hvedemel, men hvis jeg sammenligner med f.eks. Alletiders Kogebog, så skriver de 500 gram til 12 boller...

      Svar
      • Louise Dam

        juni 12, 2015 at 11:16 pm

        Det er nok nemmest at se på hvor meget væske der skal i de forskellige deje. Der kan jo være stor forskel på størrelsen af boller. Disse gulerodsbrud er ret store.

        Svar
    15. karina

      maj 10, 2015 at 6:42 am

      Kanon boller. Har brugt opskriften flere gange. Denne gang opdagede jeg noget som du måske gerne vil ha´rettet (måske fordi jeg skal bage 60 stk.)
      Øverst står der 18-20 boller. i selve opskriften skriver du 12 boller....

      Svar
      • Louise Dam

        maj 13, 2015 at 11:12 pm

        Mange tak for hjælpen! Det er nu rettet til 12 stk. :-)

        Svar
    16. Annette Clausen

      marts 01, 2015 at 7:12 pm

      Hej
      Vil høre om hvedemelen ka erstattes med grahamsmel
      Hilsen Annette

      Svar
      • Louise Dam

        marts 02, 2015 at 2:21 pm

        Hej Annette
        Jeg er ikke sikker på det hele kan erstattes af grahamsmel - men prøv dig lidt frem. Jeg har ikke selv forsøgt mig med det.

        Svar
        • Isabel

          juli 31, 2015 at 1:21 pm

          Jeg har erstattet 300 gram hvedemel med 300 grahamsmel, det fungerer fint ;-)

          Svar
          • Louise Dam

            august 01, 2015 at 9:23 am

            Dejligt at høre. Tak for tippet!

            Svar
    17. Polafsen

      maj 11, 2012 at 8:13 am

      Superlækre boller . Min 3-årige syntes det var en fest at hakke med kniven og resten af familien syntes de var bedre end bagernes gulerodsboller. Så er den vist hjemme som vores yndlingsboller!
      Mvh Malene

      Svar
      • Louise Dam

        maj 15, 2012 at 8:18 pm

        Dejligt at I kunne lide dem, og at det ligefrem var sjovt at lave :-)

        Svar
    18. Kim Nielsen

      marts 09, 2012 at 2:15 am

      @KJohnsen - så har du alligevel fået nogle ret flydende boller? :-)

      Svar
    19. KJohnsen

      marts 07, 2012 at 7:13 pm

      Jeg følger dine opskrifter slavisk ! :D

      Svar
    20. KJohnsen

      marts 05, 2012 at 4:48 pm

      51 dl lunkent vand?? Lyder af meget... for meget?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 06, 2012 at 12:06 am

        Nå det synes du alligevel :-) Ha ha, jeg retter det lige til 5 1/2 dl i stedet for :-)

        Svar
    Nyere kommentarer »

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her