Denne opskrift på hjemmebagte burgerboller vender jeg altid tilbage til når vi skal have hjemmelavede burger. Bollen er helt perfekt blød, men stadig med en lille bitte sprødhed på ydersiden.
Det essentielle ved denne burgerbolle er at man lader bollerne hæve under plastik. På den måde beholder man alt fugten i dejen, så burgerbollerne bliver utrolig svampede.
Hjemmebagte burgerboller
stk.
Ingredienser
- 1 dl vand lunkent
- 1 dl A38 naturel yoghurt, fromage fraiche, skyr eller lignende.
- 50 g gær
- 60 g blødt margarine eller smør
- 40 g sukker
- 1,5 tsk salt
- 400 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- sesamfrø til pynt
Sådan gør du
- Gæren udblødes i vandet.
- Resten æltes i og røres til en blød dej tilsæt eventuelt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.
- Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile i 15 minutter.
- Vej dejen af i 90 g runde boller og lad dem hvile i 5 minutter.
- Tryk dem flade med hånden og placer dem på en bageplade med bagepapir på.
- Pensl dem med æg og drys med sesamfrø.
- Stil dem til hævning under husholdningsfilm og et viskestykke et lunt sted i cirka 1 time. (Det er vigtigt at have husholdningsfilm og viskestykke over under hævningen, da filmen holder på fugten og viskestykket holder på varmen.)
- Bages i ovnen ved 230 grader i cirka 10-12 minutter.
Dine egne noter
Video
Noter
Tip: Hvis du vil have sesam på hele bollen, som ikke drysser så meget, så hæld sesamfrø ud på en tallerken. Når bollen er penslet med æg presser du den ned i sesamfrøene så der kommer sesam over hele overfladen på bollen.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk.
| Kalorier: 277 kcal | Kulhydrater: 45 g | Protein: 7 g | Fedt: 8 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Anja
Hej.
Har lige bagt disse og hold nu op de blev gode. Har aldrig lykkes med, at bage burgerboller der ikke blev for meget som et franskbrød😉
1000 tak for en super opskrift.
Louise Dam
Skønt at høre Anja!
Jeanette
Hej Louise kan de laves dagen før og varmes op? Hilsen Jeanette
Louise Dam
Ja, det kan de sagtens. De er også rigtige gode at fryse ned.
Jeanette
Tak fir hurtig svar 😊 Jeg prøver at lave dem i aften og luner dem imorgen.
Louise
Hej hvis jeg vil 3-doble opskriften, hvor meget gær skal der så bruges???
Louise Dam
Jeg ville nok bare bruge 1,5 pakke. Det er rigeligt.
Kristine
Lyder lækkert må prøves. Kan se du overdækker dem med en plasticpose der ikke er beregnet til mad, kan ikke anbefales da den højst sandsynlig vil udskille stoffer til maden. Brug fryseposer du lige klipper op i den ene side, fungere lige så godt 😉
Louise Dam
Hej Kristine
Ja, det ved jeg faktisk godt. Jeg havde bare ikke lige nogle fryseposer der var store nok :-) Men nogle gange bruger jeg også bare husholdningsfilm.
Frederik Andersen
De er utrolig lækre. Det er også helt fantastisk at de er så hurtige og nemme at lave. Efter jeg så denne opskrift har jeg ikke købt færdige boller siden! Jeg plejer at udskifte 1/3 med grahamsmel så de mætter mere. Tak for den her super gode opskrift!
Louise Dam
Dejligt at høre! :-)
Sandra Sørensen
Alt for meget salt! 1 tsk vil jeg tro er rigeligt.
Louise Dam
Det er jo smag og behag, jeg synes ikke det er for meget salt og har aldrig haft gæster der har klaget over det :-)
Anja
Har nogen erfaring med at lave en koldhævet version?
Louise Dam
Det har jeg faktisk ikke prøvet
Karina Bech
De er virkelig gode, dejlig svampede. Nemme at bage.
Louise Dam
Dejligt at høre. Jeg bager dem også selv jævnligt :-)
Kim
nam nam :-)