• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Brød

    Perfekte hjemmebagte burgerboller

    Udgivet: aug 17, 2010 · Opdateret: aug 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    opskrift på Perfekte hjemmebagte burgerboller

    Denne opskrift på hjemmebagte burgerboller vender jeg altid tilbage til når vi skal have hjemmelavede burger. Bollen er helt perfekt blød, men stadig med en lille bitte sprødhed på ydersiden.

    Det essentielle ved denne burgerbolle er at man lader bollerne hæve under plastik. På den måde beholder man alt fugten i dejen, så burgerbollerne bliver utrolig svampede.

    piskeris Chestnut

    Hjemmebagte burgerboller

    8 stk.
    Forb. tid 30 min
    Tilb. tid 10 min
    Hævetid 1 t
    Samlet tid 1 t 35 min

    Ingredienser

    • 1 dl vand lunkent
    • 1 dl A38 naturel yoghurt, fromage fraiche, skyr eller lignende.
    • 50 g gær
    • 60 g blødt margarine eller smør
    • 40 g sukker
    • 1,5 tsk salt
    • 400 g hvedemel
    • 1 æg til pensling
    • sesamfrø til pynt
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Gæren udblødes i vandet.
    • Resten æltes i og røres til en blød dej tilsæt eventuelt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.
    • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile i 15 minutter.
    • Vej dejen af i 90 g runde boller og lad dem hvile i 5 minutter.
    • Tryk dem flade med hånden og placer dem på en bageplade med bagepapir på.
    • Pensl dem med æg og drys med sesamfrø.
    • Stil dem til hævning under husholdningsfilm og et viskestykke et lunt sted i cirka 1 time. (Det er vigtigt at have husholdningsfilm og viskestykke over under hævningen, da filmen holder på fugten og viskestykket holder på varmen.)
    • Bages i ovnen ved 230 grader i cirka 10-12 minutter.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Noter

    Tip: Hvis du vil have sesam på hele bollen, som ikke drysser så meget, så hæld sesamfrø ud på en tallerken. Når bollen er penslet med æg presser du den ned i sesamfrøene så der kommer sesam over hele overfladen på bollen.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk.
    | Kalorier: 277 kcal | Kulhydrater: 45 g | Protein: 7 g | Fedt: 8 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.28 fra 11 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    opskrift på Perfekte hjemmebagte burgerboller
    opskrift på Perfekte hjemmebagte burgerboller
    opskrift på Perfekte hjemmebagte burgerboller

    opskrift på Perfekte hjemmebagte burgerboller

    « Kylling i champignon-fløde sauce
    Koldhævede durumboller »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Anja

      september 02, 2017 at 6:55 pm

      Hej.
      Har lige bagt disse og hold nu op de blev gode. Har aldrig lykkes med, at bage burgerboller der ikke blev for meget som et franskbrød😉
      1000 tak for en super opskrift.

      Svar
      • Louise Dam

        september 05, 2017 at 4:25 pm

        Skønt at høre Anja!

        Svar
    2. Jeanette

      maj 18, 2017 at 7:39 am

      Hej Louise kan de laves dagen før og varmes op? Hilsen Jeanette

      Svar
      • Louise Dam

        maj 18, 2017 at 4:43 pm

        Ja, det kan de sagtens. De er også rigtige gode at fryse ned.

        Svar
        • Jeanette

          maj 18, 2017 at 5:47 pm

          Tak fir hurtig svar 😊 Jeg prøver at lave dem i aften og luner dem imorgen.

          Svar
    3. Louise

      marts 29, 2017 at 1:39 pm

      Hej hvis jeg vil 3-doble opskriften, hvor meget gær skal der så bruges???

      Svar
      • Louise Dam

        marts 31, 2017 at 7:43 am

        Jeg ville nok bare bruge 1,5 pakke. Det er rigeligt.

        Svar
    4. Kristine

      november 24, 2016 at 12:00 am

      Lyder lækkert må prøves. Kan se du overdækker dem med en plasticpose der ikke er beregnet til mad, kan ikke anbefales da den højst sandsynlig vil udskille stoffer til maden. Brug fryseposer du lige klipper op i den ene side, fungere lige så godt 😉

      Svar
      • Louise Dam

        november 27, 2016 at 10:37 pm

        Hej Kristine
        Ja, det ved jeg faktisk godt. Jeg havde bare ikke lige nogle fryseposer der var store nok :-) Men nogle gange bruger jeg også bare husholdningsfilm.

        Svar
    5. Frederik Andersen

      september 23, 2016 at 4:57 pm

      De er utrolig lækre. Det er også helt fantastisk at de er så hurtige og nemme at lave. Efter jeg så denne opskrift har jeg ikke købt færdige boller siden! Jeg plejer at udskifte 1/3 med grahamsmel så de mætter mere. Tak for den her super gode opskrift!

      Svar
      • Louise Dam

        september 26, 2016 at 8:43 pm

        Dejligt at høre! :-)

        Svar
    6. Sandra Sørensen

      september 11, 2016 at 5:24 pm

      Alt for meget salt! 1 tsk vil jeg tro er rigeligt.

      Svar
      • Louise Dam

        september 18, 2016 at 12:11 pm

        Det er jo smag og behag, jeg synes ikke det er for meget salt og har aldrig haft gæster der har klaget over det :-)

        Svar
    7. Anja

      juni 05, 2016 at 8:32 pm

      Har nogen erfaring med at lave en koldhævet version?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 11, 2016 at 6:58 pm

        Det har jeg faktisk ikke prøvet

        Svar
    8. Karina Bech

      februar 24, 2016 at 12:21 pm

      De er virkelig gode, dejlig svampede. Nemme at bage.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 25, 2016 at 10:18 pm

        Dejligt at høre. Jeg bager dem også selv jævnligt :-)

        Svar
    9. Kim

      august 18, 2010 at 9:31 am

      nam nam :-)

      Svar
    Nyere kommentarer »

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her