• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Hjemmelavet is med saltet karamel

    Udgivet: nov 13, 2013 · Opdateret: maj 6, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    dabec o

    Der findes så mange skønne opskrifter på hjemmelavet is. Fornyligt faldt jeg over en opskrift på karamelis, som jeg bare vidste jeg måtte afprøve. Der er næsten ikke noget bedre en blød, saltet og sød karamel og hvis man så kombinerer det med hjemmelavet is, så bliver det vist ikke bedre end det. Isen bliver lækker og blød, med en fin smag af karamel, inde i isen finder du små stykker af karamel som er smeltet og derfor nærmere er blevet til lækker karamelsauce i midten af isen. En helt fantastisk lækker karamelis

    ikon piskeris Chestnut

    Hjemmelavet is med saltet karamel

    1 liter
    Forb. tid 1 t
    Samlet tid 2 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Karamelstykker til isen

    • 100 g sukker
    • 1 tsk havsalt

    Ismassen

    • 5 dl sødmælk
    • 300 g sukker
    • 60 g saltet smør
    • ½ tsk hav salt
    • 2,5 dl piskefløde
    • 4 æggeblommer evt. pasteuriserede

    Sådan gør du
     

    Karamelstykker

    • For at lave karamelstykkerne spredes 100 g sukker i et jævnt lag i en gryde. Gør et stykke bagepapir klar til karamellen.
    • Varm sukkeret over mellem varme indtil det begynder at smelte. Rør ikke i sukkeret, men ryst eventuel gryden en smule indtil. Forsæt til al sukkeret er smeltet og til massen er blevet let brunlig. Tag karamellen af varmen og tilsæt 1 tsk. havsalt. Hæld karamellen over på bagepapiret og fordel det i et tyndt lag ved at bevæge papiret lidt frem og tilbage. Sæt det til side så det kan størkne.

    Isen

    • Hæld 2,5 dl mælk i en skål.
    • Fordel 300 g sukker i en pande ved mellem varme indtil sukkeret er karamelliseret, ligesom i ovenstående metode.
    • Når sukkeret er karamelliseret fjernes det fra varmen og smørret tilsættes. Rør rundt indtil smørret er helt smeltet. Hæld så fløden i lidt efter lidt imens du rører til karamellen er blevet til en ens masse. Tilsæt salten og bland derefter de resterende 2,5 dl mælk i karamellen.
    • Pisk æggeblommerne sammen i en skål og hæld lidt efter lidt karamelmassen over æggeblommerne imens du rører konstant. Hæld massen langsomt over i skålen med de 2,5 dl mælk imens du pisker videre.
    • Køl massen godt ned inden du fryser den på ismaskinen.
    • Mens isen køres på ismaskinen knækker du den hårde karamel ud i små stykker.
    • Når isen er færdig blandes de små karamelstykker i isen og den fryses ned til den er helt fast.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Note: Imens isen fryser vil de små karamelstykker smelte en smule og blive til små lækre kuber af blød karamel i isen.
    Opskriften er fundet her.
     
     

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 liter | Kalorier: 3378 kcal | Kulhydrater: 434 g | Protein: 33 g | Fedt: 177 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
    Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
    Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
    Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
    Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
    Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
    Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
    Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
    Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
    Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream
    Opskrift på hjemmelavet Karamelis med karamelstykker, karamelsauce - Recipe on homemade Caramel Ice Cream

     

    Skrevet af: Louise DamÆggeblommer, Mælk, Piskefløde, SødmælkKategori: Hjemmelavet is, Is og desserter, Nytår, Nytårsdessert, Søde sager

    Følg mig på Instagram
    « Sprød og farverig salat med varmrøget makrel
    Test af Nemox Gelato Grand ismaskine med kompressor »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Annelise Bülow

      august 05, 2017 at 7:31 am

      Hej Louise
      Den is må jeg prøve.
      Hvad hedder den ismaskine du bruger?
      Kan du anbefale den ?
      Jeg kunne godt tænke mig en rigtig god maskine.
      Mh
      Annelise

      Svar
      • Louise Dam

        august 22, 2017 at 12:33 pm

        Jeg har ikke prøvet andre ismaskiner end min egen, men jeg synes den er god. Jeg har skrevet om den her: https://www.louisesmadblog.dk/test-af-nemox-gelato-grand-ismaskine-med-kompressor/

        Svar
    2. Line

      oktober 30, 2015 at 1:53 pm

      Hej! super lækker opskrift som jeg vil prøve, men skal æggene være pasteuriserede eller er det ligegyldigt??
      Kh Line

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 30, 2015 at 5:21 pm

        Det er op til dig selv hvordan du har det med at spise rå æg. Jeg bruger rå æg, men man kan sagtens bruge pasteuriserede.

        Svar
    3. kristina

      marts 27, 2015 at 11:48 pm

      Hej Louise, tak for en dejlig inspirerende blog. Jeg har længe været på udkig efter en saltet karamel/smør is-dessert og denne er helt perfekt :-)
      Der er dog en ting jeg er i tvivl om, hvor/hvornår tilsætter den de resterende 2.5 dl. mælk. Jek kun se at du nævner mælken et sted :-)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 31, 2015 at 9:28 pm

        Hej Kristina
        Du har helt ret. Jeg havde ikke været helt omhyggelig med at få skrevet opskriften. Jeg har opdateret fremgangsmåden nu :-)

        Svar
    4. Pernille

      juli 26, 2014 at 4:16 pm

      Mums det ser godt ud! :-)

      Hvor har du købt de fine stribede papbægre henne???

      Svar
      • Louise Dam

        juli 26, 2014 at 10:52 pm

        Hej Pernille
        Mange tak! Jeg mener faktisk jeg købte dem i Netto. Er sikker på de kan købes billigt på Ebay og eller så prøv at søge på isbægre på Google, der kommer også en del frem.
        Hilsen Louise

        Svar
    5. Steen R.

      januar 31, 2014 at 2:07 pm

      Hej igen Louise :)
      Jeg lavede din is igår, og vi spiste det hele med det samme. Hold nu op, den var god:) Supersmag og min første hjemmelavet is:)
      Jeg brugte denne maskine http://madmaskiner.dk/nemox-gelatissimo-exclusive-ismaskine/ Den var ikke helt billig, men jeg fortryder bestemt ikke, sikke noget is den kan lave. Jeg skal kigge efter flere opskrifter nu, og tak for at du delte din opskrift med os :)

      Svar
    6. Steen R.

      januar 23, 2014 at 12:06 am

      Hej Louise,, jeg venter på min nye nemox ismaskine som jeg har fundet her http://madmaskiner.dk/ismaskiner_kat/ismaskine/
      Det første jeg vil gøre at lave denne is som du viser her. Håber den smager lige så godt som den ser ud:)
      Jeg vender tilbage når den er færdig:)
      Mvh Steen

      Svar
      • Louise Dam

        januar 23, 2014 at 10:17 pm

        Hej Steen, uhh, glæd dig til den kommer. Jeg vil meget gerne høre fra dig om ud kunne lidt isen :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    7. Laura

      november 26, 2013 at 8:00 pm

      hej Louise
      jeg vil lige sige tak for en super god blog. du har mange opskrifter så hvis man ikke lige ved hvad men skal lave så går jeg bare ind på din blog og for inspiration til forskellige opskrifter. Lige denne opskrift er meget god den er lige sagt fantastisk når isen rammer tungen danser sine smagsløg. Min familie er super glad for denne opskrift og når jeg laver den bliver jeg også glad indeni. knus Laura

      Svar
      • Louise Dam

        december 02, 2013 at 11:48 am

        Hej Laura
        Mange tak for rosen! Jeg er også selv helt vild med denne is! :-)
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788