Anmeldelse af Kitchenaid Artisan røremaskine

Anmeldelse af Kitchenaid Artisan røremaskine
Jeg har haft en enkelt ting stående på min ønskeseddel i flere år. Jeg har ikke fået den i gave, men da jeg til min fødselsdag fik et tilskud til den så måtte jeg hellere ud og investere lidt. Det store ønske var en KitchenAid Artisan 150 røremaskine. Jeg sad hver uge og tjekkede priser i diverse tilbudsaviser.

I slutningen af november måned ramte vi så Black Friday, og der kørte Whiteaway.dk heldigvis med et godt tilbud og jeg kunne klikke den hjem til 3.000 kr. inkl. fragt. Da den dukkede op et par dage senere var jeg virkelig spændt. Spændt på hvordan den ville se ud i vores køkken og spændt på hvor meget jeg nu ville få den brugt. En køkkenmaskine til 3.000 kr. skal alligevel bruges en del for at det kan betale sig.

Men jeg må sige at jeg bruger den virkelig meget. Både til morgenboller, burgerboller, pizzadej, tærtedej, piskning af flødeskum og piskning af æggehvider. Især piskning af æggehvider kan virkelig tage lang tid. Jeg skulle lave flødeboller, og her var den altså en kæmpe hjælp! Jeg skulle også lave en stor portion risalamande, hvor der skulle piskes 1 liter fløde til flødeskum - også her kom min nye KitchenAid mig til redning.

Om KitchenAid

Selve producenten KitchenAid er amerikansk og blev grundlagt tilbage i 1919, hvilket har givet dem mange års erfaring på området. Deres nok mest kendte køkkenmaskine er denne Artisan 150, men de udvikler og fremstiller og et hav af andre produkter indenfor samme område. Deres Artisan røremaskine har også en rigtig lang historie bag sig hvor designet stort set er uændret gennem tiden. De har modtaget flere designpriser og skulle efter sigende være udstillet på Museum of Modern Art i både New York City og San Francisco.

KitchenAid Artisan 150 (2)

Anmeldelse af KitchenAid Artisan røremaskine

KitchenAid Artisan 150 er nok en af de mere kendte, populære og anmelderroste røremaskiner der findes på markedet. Derfor er der naturligvis store forventninger til denne maskine.

Effekt og dejkapacitet

Flere anmeldelser af røremaskiner beskriver at en af de negative sider ved maskinen er dejkapaciteten. Til maskinen medfølger en 4,8 liter rustfri stålskål og den er opgivet til at have en maksimal dejkapacitet på 1 kg almindeligt mel eller 800 g fuldkornsmel. Jeg vel mene dette er i den lavere ende når vi snakker røremaskiner generelt. Det er dog meget sjældent jeg har brug for at lave så meget dej, og med mindre man er en større børnefamilie vil jeg ikke mene at kapaciteten er et problem. Det har i hvert fald ikke være noget problem for mig endnu.

Maskinen har en solid motoreffekt på 300W, som ikke synes af meget i forhold til konkurrerende maskiner. Jeg har dog endnu ikke oplevet at effekten af motoren har været en begrænsning.

KitchenAid Artisan 150 (3)

Design og farver

Ifølge KitchenAid har denne maskine en gennemsnitlig levetid på 30 år, hvilket betyder at det er vigtigt for mig at den er tidløs i designet og ikke er alt for stor og klodset. Designet har altså været en stor prioritet da valget faldt på en Kitchen Aid.

Personligt syntes jeg det gamle retrolook og simple design er ret fedt. Maskinen betjenes af simple kontakter og er skånet for smarte LED displays.

Den helt klassiske kitchenAid maskine bliver typisk vist i den karakteriske røde farve. Jeg syntes faktisk, at den er rigtig fed i den røde farve, men valget faldt dog på en mere neutral mat sort farve, igen for at undgå at jeg bliver træt af den for hurtigt. Det fede ved denne kitchenAid er at den bliver fremstillet i rigtig mange forskellige farver - rent faktisk findes den i hele 28 farver, så der er helt sikkert en farve som passer ind i netop dit køkken, smag og stil.

Farver-kitchenaid

Tilbehør

Som standard leveres denne Kitchenaid køkkenmaskine med fire forskellige slags tilbehør. Et piskeris, en dejkrog, en skål af rustfrit stål og en plastskærm til at tilføje ingredienser under kørsel og for at undgå sprøjt. Nogle vil mene, at dette er en relativt begrænset tilbehørspakke, det er dog hvad man skal bruge til at lave de fleste ting. Ud over det inkluderede tilbehør er det muligt at tilkøbe et hav af forskellige ekstra ting, så som:

  • Kødhakker
  • Ismaskine
  • Citruspresser
  • Råkostjern
  • Pastavalse

Vi har allerede selv købt en kødhakker, så vi kan hakke vores eget kød og så skal vi også have købt os et pølsehorn, så vi nemt kan lave hjemmelavede pølser. Jeg havde lidt frygtet at det ville være besværligt at sætte piskeris, dejkrog osv. på. Det synes jeg at jeg havde læst nogle steder. Men det er heldigvis virkelig nemt. Man klikker den bare op og roterer den ene vej for at sætte den på plads, og den anden vej for at tage den af igen - og så kan det hele gå i opvaskemaskinen, så det bliver næsten ikke nemmere at bikse en omgang boller sammen.

tilbehør-kitchenaid

KitchenAid Artisan 150

Køb din KitchenAid lige nu - du vil ikke fortryde det! :-)

Skrevet af:

 
 
//Indlægget indeholder affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb. Det vil blive brugt til at drive siden.//

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.