man bare stiller en skål med dej i køleskabet indtil man er klar til at bage bollerne. På den måde kan man især om morgenen få lækre nybagte og helt lune boller uden det helt store besvær. En søndag morgen med nybagte boller er bare lidt bedre end andre søndage :-) Herhjemme bliver bollerne nydt med en skive ost og lidt lækker hjemmelavet syltetøj/marmelade. Især er vi ret vilde med jordbær/rabarber syltetøj på vores morgenboller.
Koldhævede græskarkerneboller
Ingredienser
- 1 dl yoghurt naturel el.lign.
- 10 g gær
- 5 dl koldt vand
- 1 spsk salt
- 1 spsk (reklamelink)honning
- ½ dl (reklamelink)olivenolie
- 100 g (reklamelink)græskarkerner
- 200 g (reklamelink)fuldkornsspeltmel
- 600 g (reklamelink)hvedemel
- 1 spsk (reklamelink)olivenolie
Sådan gør du
- dag
- Hæld yoghurt i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt vand, salt, honning, olivenolie og græskarkerner. Rør først speltmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Rør godt i dejen til den har konsistens som en tyk grød. Dryp olien over dejen og stil den tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.
- dag
- Tag dejen ud af køleskabet. Dyp en stor spiseske i koldt vand og brug den til at forme dejen til boller på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Bag bollerne ved 225 grader i ca. 15 min. Afkøl bollerne på en bagerist.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
Cecilie Rohmann skriver
Skal det være barnligt eller alm ovn?
Louise Dam skriver
Jeg bruger blot alm. ovn.
Ida. Østergård skriver
Hej Louise
Tak for spændende opskrifter ! Jeg tror der er en fejl i denne ! Der står en spiseske salt ??
Mvh Ida
Louise Dam skriver
Hej Ida
Dejligt du kan bruge mine opskrifter. Det er nu ikke en fejl. Jeg synes der skal være salt i boller - hvis du ikke ønsker så meget salt i bollerne skærer du blot lidt ned for det.