• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Årstidens opskrifter » Efterår

    Kylling i karry med lækker topping - ristaffel

    Udgivet: jun 26, 2013 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     

    Skrevet af: Louise DamAnanas, Æbler, Ærter, Banan, Karry, Kokosmælk, Kokosmel, Kylling, Løg, Majs, Mælk, Peberfrugt, Ris, RosinerKategori: Aftensmad, Efterår, Fjerkræ, Vinter

    dcab o

    Kylling i karry er helt sikkert én af mine favoritter. Når man serverer en kylling i karry med forskellige toppings så kaldes retten faktisk for ristaffel istedet for. Ristaffel er en god måde at pifte sin kylling i karry lidt op på. Og den kan derfor nemt bruges både som hverdagsmad og som gæstemad. Der findes rigtig mange versioner af ristaffel, og hvis det skal være helt rigtigt skal retten vist laves med svinekød. Jeg bruger dog altid kylling. Jeg laver derfor en portion kylling i karry serveret med ris, og hertil en masse små skåle med lækkert topping.

    ikon piskeris Chestnut

    Kylling i karry med lækker topping - ristaffel

    4 personer
    Forb. tid 1 t 30 min
    Samlet tid 1 t 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g kyllingefilet skåret i strimler
    • 1 løg finthakket
    • 1 hønsebouillon
    • 2-3 tsk. karrypulver
    • 1 kokosmælk
    • 4 dl mælk
    • lidt maizena til jævning
    • lidt olie til stegning
    • Kogte ris

    Sådan gør du
     

    • Opvarm lidt olie/smør/margarine i en gryde. Tilsæt karrypulveret og svits det godt.
    • Tilsæt derefter 1 finthakket løg og svits til det er blevet klart.
    • Tilæst kyllingestrimlerne og brun dem godt.
    • Tilsæt kokosmælk, mælk og bouillonterning og lad det småsimre i 10-15 minutter.
    • Jævn saucen lidt og lad den småsimre i endnu 5 minutter.
    • Server med kogte ris og noget af nedenstående fyld.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Idéer til forskelligt topping
    Bananer i skiver
    Æbler i tern
    Ananas
    Rosiner
    Mandariner
    Peanuts
    Kokosmel
    Mangochutney
    Peberfrugt i tern
    Ærter
    Majs
    Bambusskud
    Bønnespirer

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 406 kcal | Kulhydrater: 11 g | Protein: 32 g | Fedt: 27 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.5 fra 6 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Kylling i karry med lækker topping - ristaffel

     

    Kylling i karry med lækker topping - ristaffel

    Kylling i karry med lækker topping - ristaffel

    Kylling i karry med lækker topping - ristaffel

    Kylling i karry med lækker topping - ristaffel

    Kylling i karry med lækker topping - ristaffel

     

    Skrevet af: Louise DamAnanas, Æbler, Ærter, Banan, Karry, Kokosmælk, Kokosmel, Kylling, Løg, Majs, Mælk, Peberfrugt, Ris, RosinerKategori: Aftensmad, Efterår, Fjerkræ, Vinter

    Følg mig på Instagram
    « Pulled Pork - serveret i burgerbolle med coleslaw og BBQ-sauce
    Æbletærte med marcipan, mandler & kanel »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Emma

      august 15, 2018 at 8:48 pm

      Hvilken type karry bruger du i din opskrift?
      Jeg syntes nemlig måske lidt er der skulle mere karry i for at den ikke blev smagsløs når mælken og kokos mælken kom i.

      Ellers super lækker ret! :-)

      Svar
      • Louise Dam

        august 23, 2018 at 8:11 pm

        Blot en almindelig gul karrypulver - men der kan godt være forskel på dem, så du tilsætter bare det du synes for at den smager tilpas meget af karry til din smag.

        Svar
    2. Sussi Bach

      februar 04, 2018 at 4:29 pm

      En lækker detalje, prøv at riste kokosmel let på tør pande til det bliver gyldent. Himmelsk smag....

      Svar
      • Louise Dam

        februar 09, 2018 at 4:50 pm

        Det lyder lækkert! :-)

        Svar
    3. Nikolaj

      december 16, 2017 at 8:48 am

      Godmorgen Louise

      Jeg har haft fornøjelsen af at følge din opskrift på ristaffel.

      Eneste ting der pt driller er at sovsen skiller.
      Det skete i step 3 lige efter at jeg havde hældt mælk og kokusmælk i kød,løg,karry og olie blandingen.

      Er der en måde at få sovsen til at binde igen?

      Fortsat dejlig weekend

      Mvh Nikolaj

      Svar
      • Louise Dam

        februar 14, 2018 at 11:58 pm

        Hej Nikolaj, jeg tror det sker hvis retten er for varm når man tilsætter mælken. Det har jeg også selv oplevet indimellem. Heldigvis plejer det ikke at betyde noget for smagen :-) Men prøv evt. at hælde lidt af mælken i af gangen.

        Svar
    4. Charlotte Baagø Madsen

      marts 28, 2017 at 7:33 am

      Hej Louise
      Er det en opskrift der kan fryses så man kan lave den i forvejen også "bare" varme på selve dagen?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 29, 2017 at 5:47 am

        Ja, du kan sagtens lave saucen og fryse den ned. Ingen problemer i det :-)

        Svar
    5. Amalie K Dam

      juli 29, 2016 at 5:34 pm

      Hej er igang med din opskrift men hvor meget kokosmælk skal der i?

      Svar
      • Louise Dam

        juli 29, 2016 at 6:08 pm

        1 alm dåse som er 400 ml.

        Svar
    6. Birgit

      april 30, 2016 at 3:13 pm

      Tak for en fantastisk opskrift. Har nu lavet den to gange til 340 personer (skolefest). Det har været en stor succes begge gange.

      Svar
      • Louise Dam

        maj 06, 2016 at 10:55 am

        Hold da helt op - det var nogle store portioner! Er glad for at du kunne bruge opskriften.

        Svar
    7. Cathrine

      februar 18, 2016 at 3:12 pm

      Vil man kunne lade retten stå og simre? Hvis nu man laver den kl. 16 og spiser kl. 18?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 18, 2016 at 9:20 pm

        Hej Cathrine
        Det tror jeg godt man kan :-) Ellers kan du også lave den og varme den op igen.
        Hilsen Louise

        Svar
    8. Erna hindsgaul

      oktober 12, 2015 at 7:39 pm

      Vil lige hører om retten kan laves i forvejen og fryses

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 13, 2015 at 5:33 pm

        Hej Erna
        Det vil jeg tro du sagtens kan - det burde ikke være et problem :-)

        Svar
    9. Anne

      februar 08, 2015 at 10:28 pm

      Jeg lavede din ret her til aften og den blev drøn god! Kan kun anbefales!

      Svar
      • Louise Dam

        februar 08, 2015 at 10:52 pm

        Hej Anne
        Mange tak! Er super glad for at du kunne bruge opskriften! :-)

        Svar
    10. cecilie

      oktober 29, 2014 at 1:26 pm

      Der står lidt maizena til jævning. Hvornår skal det bruges? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 29, 2014 at 11:43 pm

        Det skal i til sidst hvis du synes saucen er for tynd. Men det er ikke altid det er nødvendigt.

        Svar
    11. Janne

      september 01, 2014 at 2:22 pm

      Undrer mig over tilberedelsestiden, som er angivet til 1,5 time??!!. Tror nu jeg kaster mig ud i det alligevel.

      Svar
      • Louise Dam

        september 01, 2014 at 9:02 pm

        Hej Janne
        Det kan også godt være det kan gøres på lidt kortere tid. Men hvis det er første gang man skal lave retten kan det jo godt tage lidt ekstra tid. Og hellere sætte lidt for meget tid af end for lidt :-)

        Svar
    12. mathias

      august 27, 2014 at 10:58 am

      lyder rigtig dejligt. kan man bruge kokos olie

      Svar
      • Louise Dam

        august 27, 2014 at 11:28 am

        Hej Mathias
        Det kan du sagtens :-)

        Svar
    13. Sidsel Lendal

      maj 04, 2014 at 4:58 pm

      Hej Louise. Står midt i madlavningen og glæder mig til at smage din opskrift :-)
      Du skriver oppe i ingredienser at der skal bouillon i, men hvornår? Tror den er smuttet :-)

      Svar
      • Louise Dam

        maj 04, 2014 at 7:26 pm

        Sorry, det får jeg lige rettet. Jeg håber det blev godt alligevel? Jeg smider være en bouillon terning i sammen med kokosmælken.

        Svar
        • Sidsel Lendal

          maj 04, 2014 at 8:00 pm

          Mums! Den blev god :-) puttede den i sammen med kokusmælken.

          Svar
          • Louise Dam

            maj 05, 2014 at 8:55 am

            Det er jeg glad for at høre. Jeg skynder mig at skrive det ind i opskriften :-)

            Svar
    14. victoria

      november 14, 2013 at 8:45 pm

      hvor mange personer er denne ret til? De yder rigtig god, og i morgen bliver vi 7 personer til aftensmad.

      Svar
      • Louise Dam

        november 14, 2013 at 9:10 pm

        Hej Victoria
        Opskriften passer til ca 4 personer. Så hvis du laver dobbelt portion så skulle det gerne passe.

        Svar
    15. Steffan

      september 17, 2013 at 11:27 pm

      Lækker opskrift !!! Ungerne var ellevilde tusind tak for en dejlig blog
      Venlig hilsen
      Steffan
      Kødauktionen.dk - Kødleverandør til de danske Restaurationer 

      Svar
      • Louise Dam

        september 21, 2013 at 4:10 pm

        Ej hvor er det bare dejligt at høre! Tak fordi du læser med :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    16. Lullumut

      juni 26, 2013 at 9:18 pm

      Nu ved jeg, hvad mine piger skal have til middag på lørdag :-) Der er nemlig én, der ikke spiser kød, og så er der jo en masse andet til hende :-) Tak :-)

      Svar
      • Louise Dam

        juni 29, 2013 at 11:16 am

        Det var da så lidt :-) Jeg håber det bliver en stor succes! Og stort tillykke med den nye titel ;-)

        Svar
    17. Madling

      juni 26, 2013 at 2:08 pm

      Det er også en af mine og mine drenges favorit-retter. Det er så hyggeligt selv at kunne "pynte" maden. Meget fine billeder du har fået taget :-)

      Svar
      • Louise Dam

        juni 29, 2013 at 11:15 am

        Tak for rosen! :-) Jeg elsker også at man kan kan lave sin helt egen ret med fyldet..

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her