• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Lækker 2-retters middag

    Udgivet: sep 18, 2010 · Opdateret: feb 2, 2018 af Louise Dam

    Culottesteg med Pommes Anna

    Brownie med is

    Jeg havde min familie på besøg til en lækker 2-retters middag. Hovedretten bestod af Culottesteg med Pommes Anna, lækker salat og hjemmebagt tomat/ostebrød og desserten var en super lækker brownie som blev serveret med frisk is fra Paradis-is (skovbærsorbet, hyldeblomstsaftsorbet og hasselnød).

    Pommes Anna

    Pommes Anna

    Ingredienser
    2,5 kg. kartofler (ca.)
    200 g. smeltet smør
    Salt og eventuelt tørret rosmarin


    Fremgangsmåde

    1. Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver
    2. Kartoffelskiverne lægges i lag i et stort ovnfad så de lige præcis overlapper hinanden. Smelt smørret og pensel skiverne med smørret. Drys med salt. Læg et nyt lag med kartofler.
    3. Sådan fortsættes til kartoflerne er opbrugt.
    4. Kartoflerne skal ligge under pres i ovnen – find hvad du har af fade eller lignende. Sæt kartoflerne i en 200 grader varm ovn i ca. 45-50 min. Lad dem køle af og stil dem i køleskabet natten over. (stadig under pres) 
    5. Inden servering skæres de ud i firkanter, ligges på bagepapir på en bagepladse og bages i 20-30 minutter i en 200 grader varm ovn. (jeg gav dem lidt grill til sidst)

     

    Pommes Anna

    Tomat/ostebrød

    Ingredienser
    Tomatdejen
    500 g mel
    1 spsk. salt
    25 g gær
    3 tsk. tørret oregano
    3 tsk. tørret basilikum
    3 dl lunt vand
    4 spsk. tomatpure fra dåse
    2 spsk. ketchup
    6-8 hakkede soltørrede tomater (Der ikke har ligget i olielage)

    Ostedejen
    650 g mel
    1 spsk. salt
    100 g revet ost
    ½ tsk. peber
    4 fed knuste hvidløg
    25 g gær
    4 dl lunt vand

     


    Fremgangsmåde

    Tomatdejen:  
    Opløs gæren i vandet og rør tomatpure og ketchup i. Bland mel, salt, oregano, basilikum og soltørrede tomater i.

    Æltes godt igennem, og formes til en klump.

    Ostedejen:

    Rør gæren ud i vandet. Bland mel, salt, revet ost, peber, presset hvidløg i. Æltes godt igennem og formes til en klump. 
    Begge deje stilles til hævning i ca. 30 min.
    Hver dej deles i 2. 
    Ostedejen rulles ud i en stor ca 5 mm tyk cirkel og lægges derefter på et stykke bagepapir. Dernæst rulles tomatdejen lidt tyndere ud i en lidt mindre cirkel, og placeres ovenpå ostedejen.

    Rul de 2 deje sammen som en “roulade”, og sørg for at bagepapiret ikke rulles ind i dejen. Skær nogle snit i dejen med 2-3 cm mellemrum. Sættes til hævning i ca. 30-40 min. (mine fik lidt mere så de blev kæmpe :-))

    Bages ved 200 grader i ca. 15-20 min.

    Culottesteg

    Culottesteg på ca. 1,8 kg. (jeg kunne godt have nøjes med 1,2 eller 1,3 kg.)
    salt


    Fremgangsmåde
    Jeg fandt en video som beskriver fremgangsmåden meget godt. Du kan se den her.

    Jeg tog stegen ud da den var ca. 55 grader og lod den hvile pakket ind i staniol i ca. 15-20 min.

    Culottesteg

    Lækker grøn salat med feta og mango

    Lækker grøn salat

    1 bakke babysalat
    1 mango
    5 tomater
    2 avocadoer
    ½ agurk
    2 røde pebre
    250 g feta i blok
    1 pose salatmix (nødder med salt)

    Brownie med is

    Brownie

    Ingredienser
    150 g smør
    500 g rørsukker
    4 æg
    100 g hvedemel
    ½ tsk. bagepulver
    4 spsk. kakaopulver
    200 g hasselnødder
    200 g 70 % mørk chokolade

    Fremgangsmåde

    1.Tænd ovnen på 175 grader.
    2.Smelt smørret ved lav varme og sæt det til afkøling.
    3.Pisk æg og rørsukker til det er lysegult og let skummende.
    4.Bland de tørre ingredienser (mel, kakao, bagepulver) godt sammen og tilsæt det til æggemassen.
    5.Hak chokolade og nødder groft og tilsæt det æggemassen og de tørre ingredienser.
    6.Tilsæt det afkølede smør til blandingen. Rør det hele godt sammen.
    7.Beklæd bageform/bradepande med bagepapir og hæld kagemassen i. (Bør have en højde på ca. 2-3 cm.)
    8.Bages ved 175 grader i 20-25 minutter.

    Man kan ikke bedømme at den er færdig ved at bruge ”strikkepinde-prøven.” Når kagen kommer ud af ovnen vil den stadig være blød og klistret indvendig. Men hvis skorpen ovenpå føles fast og sprød er kagen færdig, selv om dejen hænger fast når man stikker i den. Smager bedst når den er kølet af.
    Holder sig frisk 2-3 dage hvis man pakker den ind og kan for øvrigt sagtens fryses.

    « Lækker salat med kylling og pasta
    Rustik tomatsuppe med torsk »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Steen Nielsen

      december 23, 2016 at 5:38 pm

      Hej Louise. Har tænkt at prøve dem til Nytårsaften. Lavede en testportion i forgårs af 1 kg kartofler og 80 gram smør. Lavede dem i ovnen i går aftes efter at de havde ligget på køl cirka 20 timer. Det var virkelig lækkert, og mætter meget. Hvor store ville du lave dem?

      På forhånd tak

      Med venlig hilsen
      Steen

      Svar
      • Louise Dam

        december 30, 2016 at 3:24 am

        Hej Steen, jeg lavede dem så det passede med cirka 1 stk pr person. Kan ikke helt huske hvor store de blev.

        Svar
    2. Ninna

      september 02, 2013 at 5:12 pm

      Hej Louise. Kan man lave kartoflerne med det samme og servere dem efter de første 45 min i ovnen?

      Svar
      • Louise Dam

        september 02, 2013 at 6:43 pm

        Hej Ninna, jeg har ikke selv forsøgt mig med det med den opskrift. Men har set det rundt omkring at det skulle kunne lade sige gøre at servere med det samme, tror dog de skal have mere end 45 min, da de jo også skal have 20-30 minutter bagefter. Ellers kan jeg altså også anbefale mini pommes anna, som laves i muffinsforme. De skal ikke køle af. Dem finder du lige her: https://www.louisesmadblog.dk/2013/01/nytarsaften-2012-mini-pommes-anna.html

        Håber du finder ud af det. Hvis du laver den første opskrift uden at afkøle dem vil jeg meget gerne høre om de blev så gode som de gerne skulle, så ved jeg det til en anden gang :-)

        Svar
    3. Louise

      februar 22, 2013 at 9:41 am

      Hvor mange personer er opskriften beregnet til?
      VH. Louise

      Svar
      • Louise Dam

        februar 27, 2013 at 12:23 pm

        Vi var 6 til middagen. Og der var rigeligt med mad.

        Svar
    4. sofie andersen

      december 29, 2011 at 11:19 am

      Hej Louise. Jeg skal lave dine lækrer pommes anna til min nytårsfest. Hvor lang tid skal kartoflerne stå under pres, inden de kommer i ovnen?
      Mvh. Sofie

      Svar
      • Louise Dam

        januar 08, 2012 at 4:36 am

        Hej Sofie
        Jeg er i New York i øjeblikket så har ikke lige fået svaret dig. Jeg håber du fik lavet nogle lækre kartofler alligevel?
        Men til andre, så skal de bare være under pres i ovnen og så henover natten og til det lige passer dig at de skal laves. Det er så rart at de kan laves klar dagen før.

        Svar
    5. Louise Dam

      december 28, 2011 at 1:10 pm

      Jeg vil tro at du skal bruge ca. Det dobbelte af denne portion. Så ca. 5 kg. Kartofler. God fornøjelse og godt nytår!

      Svar
    6. Mette

      december 27, 2011 at 4:20 pm

      Det ser lækkert ud :) jeg har tænkt mig at lave kartoflerne til nytår. Hvor mange kilo kartofler vil du foreslå der skal bruges til 14 personer?

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Risotto med svampe, friske ærter og stegt torsk
    • Squashkage med ostecreme
    • Skinkesalat
    • Panini med kylling, pesto og mozzarella
    • Mojito
    • Sommer forret med varmrøget laks og rejer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    COPYRIGHT

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her