Culottesteg med Pommes Anna

Brownie med is

Jeg havde min familie på besøg til en lækker 2-retters middag. Hovedretten bestod af Culottesteg med Pommes Anna, lækker salat og hjemmebagt tomat/ostebrød og desserten var en super lækker brownie som blev serveret med frisk is fra Paradis-is (skovbærsorbet, hyldeblomstsaftsorbet og hasselnød).

Pommes Anna

Pommes Anna

Ingredienser
2,5 kg. kartofler (ca.)
200 g. smeltet smør
Salt og eventuelt tørret rosmarin


Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver
  2. Kartoffelskiverne lægges i lag i et stort ovnfad så de lige præcis overlapper hinanden. Smelt smørret og pensel skiverne med smørret. Drys med salt. Læg et nyt lag med kartofler.
  3. Sådan fortsættes til kartoflerne er opbrugt.
  4. Kartoflerne skal ligge under pres i ovnen – find hvad du har af fade eller lignende. Sæt kartoflerne i en 200 grader varm ovn i ca. 45-50 min. Lad dem køle af og stil dem i køleskabet natten over. (stadig under pres) 
  5. Inden servering skæres de ud i firkanter, ligges på bagepapir på en bagepladse og bages i 20-30 minutter i en 200 grader varm ovn. (jeg gav dem lidt grill til sidst)

 

Pommes Anna

Tomat/ostebrød

Ingredienser
Tomatdejen
500 g mel
1 spsk. salt
25 g gær
3 tsk. tørret oregano
3 tsk. tørret basilikum
3 dl lunt vand
4 spsk. tomatpure fra dåse
2 spsk. ketchup
6-8 hakkede soltørrede tomater (Der ikke har ligget i olielage)

Ostedejen
650 g mel
1 spsk. salt
100 g revet ost
½ tsk. peber
4 fed knuste hvidløg
25 g gær
4 dl lunt vand

 


Fremgangsmåde

Tomatdejen:  
Opløs gæren i vandet og rør tomatpure og ketchup i. Bland mel, salt, oregano, basilikum og soltørrede tomater i.

Æltes godt igennem, og formes til en klump.

Ostedejen:

Rør gæren ud i vandet. Bland mel, salt, revet ost, peber, presset hvidløg i. Æltes godt igennem og formes til en klump. 
Begge deje stilles til hævning i ca. 30 min.
Hver dej deles i 2. 
Ostedejen rulles ud i en stor ca 5 mm tyk cirkel og lægges derefter på et stykke bagepapir. Dernæst rulles tomatdejen lidt tyndere ud i en lidt mindre cirkel, og placeres ovenpå ostedejen.

Rul de 2 deje sammen som en “roulade”, og sørg for at bagepapiret ikke rulles ind i dejen. Skær nogle snit i dejen med 2-3 cm mellemrum. Sættes til hævning i ca. 30-40 min. (mine fik lidt mere så de blev kæmpe :-))

Bages ved 200 grader i ca. 15-20 min.

Culottesteg

Culottesteg på ca. 1,8 kg. (jeg kunne godt have nøjes med 1,2 eller 1,3 kg.)
salt


Fremgangsmåde
Jeg fandt en video som beskriver fremgangsmåden meget godt. Du kan se den her.

Jeg tog stegen ud da den var ca. 55 grader og lod den hvile pakket ind i staniol i ca. 15-20 min.

Culottesteg

Lækker grøn salat med feta og mango

Lækker grøn salat

1 bakke babysalat
1 mango
5 tomater
2 avocadoer
½ agurk
2 røde pebre
250 g feta i blok
1 pose salatmix (nødder med salt)

Brownie med is

Brownie

Ingredienser
150 g smør
500 g rørsukker
4 æg
100 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
4 spsk. kakaopulver
200 g hasselnødder
200 g 70 % mørk chokolade

Fremgangsmåde

1.Tænd ovnen på 175 grader.
2.Smelt smørret ved lav varme og sæt det til afkøling.
3.Pisk æg og rørsukker til det er lysegult og let skummende.
4.Bland de tørre ingredienser (mel, kakao, bagepulver) godt sammen og tilsæt det til æggemassen.
5.Hak chokolade og nødder groft og tilsæt det æggemassen og de tørre ingredienser.
6.Tilsæt det afkølede smør til blandingen. Rør det hele godt sammen.
7.Beklæd bageform/bradepande med bagepapir og hæld kagemassen i. (Bør have en højde på ca. 2-3 cm.)
8.Bages ved 175 grader i 20-25 minutter.

Man kan ikke bedømme at den er færdig ved at bruge ”strikkepinde-prøven.” Når kagen kommer ud af ovnen vil den stadig være blød og klistret indvendig. Men hvis skorpen ovenpå føles fast og sprød er kagen færdig, selv om dejen hænger fast når man stikker i den. Smager bedst når den er kølet af.
Holder sig frisk 2-3 dage hvis man pakker den ind og kan for øvrigt sagtens fryses.

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.