Her kan du få min bedste opskrift på en svampet squashkage, som er nem at lave, og hvor alle kan være med! Jeg laver min squashkage med en lækker ostecreme på toppen, som gør den endnu mere lækker. Min squashkage er med olie og den er nem at bage.

Squashkage

Squashkage minder lidt om en gulerodskage. I stedet for gulerod, så river man blot squash og tilsætter til dejen. Fordi squash er ret våd vil det altid give en lækker og svampet kage. I min opskrift på squashkage er der både tilsat valnødder og hasselnødder, det synes jeg er super lækkert.

Læs også: Svampet gulerodskage med flødeostecreme | Squashfrikadeller - vegetariske frikadeller | Banankage med chokolade

Denne squashkage laves med en ostecreme, ligesom den creme der kommer ovenpå en gulerodskage. Den smager vanvittig godt og består af flormelis, smør og flødeost. Det er virkelig en af mine yndlingsglasurer til kager!

En squashkage med flødeostglasur er perfekt til eftermiddagskaffen, til at have med på arbejde til kollegaerne, eller til fødselsdagen. De fleste kan lide denne kage. Den smager altså ikke af squash, den er nemlig kun med til at give den lækreste konsistens til kagen.

Her får du min opskrift på svampet squashkage med ostecreme på toppen.

ikon piskeris Chestnut

Squashkage med valnødder & hasselnødder

10 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 55 min

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

Kagen

  • 350-400 g squash 1 mellemstor squash
  • 50 g valnødder
  • 50 g hasselnødder
  • 4 æg
  • 100 g sukker
  • 150 brun farin
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme jeg maler selv kardemommekerner
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 1,5 dl olie smagsneutral - evt. rapsolie

Ostecreme

  • 200 g flødeost Philadelphia eller lignende
  • 125 g smør
  • 125 g flormelis

Pynt

  • 50 g hasselnødder

Sådan gør du
 

  • Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt til du skal lave ostecremen.

Squashkage

  • Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet.
  • Hak hasselnødder og valnødder. Brug eventuelt en minihakker.
  • Pisk æg, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker eller i en røremaskine på piskeris i cirka 5 minutter. Det skal blive lyst og luftigt.
  • Bland hvedemel, salt, kanel, kardemomme, ingefær, natron og bagepulver sammen i en skål. Vend det i æggesnapsen.
  • Tilsæt olien til dejen.
  • Vend revet squash og hakkede nødder i dejen.
  • Kom bagepapir i bunden af en springform (24 cm til alm. portion), ved at sætte det fast mellem bunden og kanten. Smør indersiden af kanten med smør, olie eller brug en bagespray (reklamelink).
  • Fordel dejen i springformen og bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 50 minutter. Tjek om den er færdig ved at
  • Lad kagen køle helt af.

Ostecreme

  • Når kagen er kølet af skal flødeostecremen laves.
  • Med en elpisker piskes flormelis, flødeost og blødt smør sammen i en skål til den er helt cremet og uden klumper.
  • Fordel ostecremen på kagen.

Pynt

  • Hak hasselnødderne groft og drys dem ovenpå kagen.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 676 kcal | Kulhydrater: 66 g | Protein: 9 g | Fedt: 44 g
Bedøm denne opskrift:
4.3 fra 3 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Du kan også sagtens nøjes med kun at bruge valnødder
  • Du kan også tilsætte rosiner eller tranebær
  • Hvis du ikke har nok squash kan du lave kagen med halv squash og halv gulerod
  • Prøv også med lidt revet citronskal i ostecremen

Oftest stillede spørgsmål til min opskrift på svampet squashkage med flødeostglasur

Kan man udskifte hasselnødderne i kagen?

I denne opskrift på squashkage er der både valnødder og hasselnødder. Du kan dog sagtens nøjes med enten valnødder eller hasselnødder. Intet problem

Kan squashkage fryses?

Ja, du kan sagtens fryse kagen. Dette skal blot gøres uden ostecremen på.

Hvordan skal jeg opbevare kagen?

Kagen skal opbevares på køl og kan holde sig frisk i cirka 3 dage.

Kan jeg udskifte olie med smør?

Min squashkage er med olie. Men du kan helt sikkert sagtens bruge smør i stedet for. Jeg har fundet en omregner på Samvirke.dk. Her står der at 100 g smør svarer til 85 g olie. Så du skal bruge 160 g smør til en almindelig portion. (1,5 dl olie burde veje cirka 135 g)

Hvis man gerne vil bage en stor bradepande squashkage, hvor mange gange skal jeg så fordoble opskriften?

Det kommer helt an på størrelsen af bradepanden. Men du kan regne det ret præcist ud ved at finde arealet af de to forme. Springformen jeg har brugt er 24 cm i diameter. Her beregner du radius*radius*Pi = 12*12*3,14 = 452,16 cm2, så måler du bagepladen, er den f.eks. 40*40 giver det 1600 cm2 og så skal du lave 1600/452,16= 3,5 gange opskriften.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften