
Jeg elsker kanelsnegle, men jeg synes tit de bliver lidt tørre i kanten. Især på andendagen. Derfor er disse kanelsnegle blevet bagt ved siden af hinanden i en form, så de er bagt sammen = ingen tørre kanter! Det er så lækkert, jeg lover det! De holder sig også gode i meget længere tid end normalt. Pynt sneglene med glasur og så er de vist et hit hos de fleste.
Lækre kanelsnegle - helt uden de tørre kanter!
stk.
Ingredienser
- 25 gram gær
- 2,5 dl lunken mælk
- 75 gram smeltet smør
- 75 gram sukker
- 500 gram hvedemel
- 150 gram blødt smør
- 5 spsk sukker
- 5 tsk kanel
Sådan gør du
- Gæren smuldres ud i den lunkne mælk og det smeltede smør afkøles let og tilsættes forsigtigt til mælken
- Sukkeret tilsættes og opløses i mælken
- Melet røres i og dejen æltes
- Sæt dejen til hævning i cirka 1 time
- Blødt smør, sukker og kanel blandes sammen i en skål
- Dejen rulles ud med en tykkelse på ca. ½ cm, fyldet fordeles på dejen hvorefter den rulles sammen
- Skær kanelsneglene ud i skiver og sæt dem med en lille smule mellemrum i en bradepande eller i en springform. Der skal bare være lidt høje kanter på formen og sneglene skal kunne bage sammen
- Bag sneglene i ovnen ved 180 grader i cirka 15 minutter
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 160 kcal | Kulhydrater: 21 g | Protein: 2 g | Fedt: 8 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise DamGær, Hvedemel, Kanel, Mælk, Smør, SukkerKategori: Fødselsdag, Kager, Søde sager, Sødt bagværk
Sara
De ser godt nok lækre ud 🤤! Hvis de nu skal fryses, ville du så fryse dem ned mens de sidder lidt sammen efter bagningen eller brække dem fra hinanden først ?😅🤷🏼♀️
Tilde
Mine havde slet ikke fået noget farve og var stadig helt dej agtige efter 15 minutter ved 180 grader.
Louise Dam
Hej Tilde
Det er meget svært at skrive et antal minutter der kan bruges i alle ovne, da det er de færreste ovne der rent faktisk er præcist det antal grader man stiller den på. Så jeg regner med at de blev gode da du gav dem længere tid :-)
Christina
Kan man lave dejen dagen i forvejen og rulle dem ud med fyld, så de kun skal i ovnen dagen efter?
Louise Dam
Jeg tror det er bedre at bage dem samme dag.
Mai
Hej.
Har tænkt mig at bage disse lækre kanelsnegle, kan det passe, at jeg kan lægge dejen sammen i forvejen, og så putte den i fryseren, indtil jeg skal bruge den? Eller er det en af dine andre opskrifter:)
Louise Dam
Hej Mai, det tror jeg ikke jeg har prøvet. Men du kan fryse dem når de er bagt:-)
Maja
Dejen er meget våd, hvad kan jeg gøre? Jeg har puttet 30 g ekstra i, men den er stadigvæk meget klistret.. :)
Louise Dam
Der kan godt være stor forskel på mel - så må man tilsætte noget mere.
Mona
Hej
Skal snarest eksperimentere med de her kanelsnegle, som i øvrigt ser vanvittig lækre ud.
Når der står de skal i ovnen på 180 grader, er det så alm- ovn, eller varmluft?
Mvh
Mona
Louise Dam
Jeg bruger alm. ovn.
Susan
Æv.... mine sejlede i smør i bunden og blev tørre for oven, hvad har jeg gjort galt?
Louise Dam
Det lyder mærkeligt. Kan desværre ikke lige svare på hvad der er gået galt - normalt bliver de super lækre.
Charlotte
J Ø S S E S !!!
Det er vel nok omtrent de bedste snegle, jeg nogensinde har smagt. Skulle hilse at sige fra mine kollegaer hos IdHAIR Company, at sneglene var rigtig lækre!
Louise Dam
Dejligt at høre Charlotte! :-)
Gitte
Alletiders !!! Tusind tak. Jeg prøver en combo,.som i stængerne. Mine kolleger er altædende indenfor kager, så de skal nok blive spist !
Gitte
Kan jeg mon koldhæve dejen natten over ? Og så slå den ned og rulle ud, putte fyld i m.m. om morgenen, så de er nybagte til kontoret ?
Jeg ville gerne udskifte kanelsmørret med bagefast kagecreme . Tanker i den anledning ???
Louise Dam
Hej Gitte
Det tror jeg sagtens du kan. Jeg har dog ikke selv afprøvet det.
Jeg tror sagtens du kan bruge en vaniljecreme som fyld. Jeg har tidligere lavet en kanelstang, hvor der både er kanelsmør og vaniljecreme i som fyld. Den opskrift kan du se her: https://www.louisesmadblog.dk/kanelstang/
Maiken C
Hej Louise :-) Er det rigtigt, at der slet ikke skal æg i? Det har du nemlig i opskriften på kanelstang ... hvor der så godt nok ikke er smør i dejen. Fik lige lyst til at bage en portion til St. Bededagshyggen :-) Kh Maiken
Louise Dam
Hej Maiken
Det er helt korrekt. Kanelstangen kunne nok også sagtens laves uden æg i dejen. God fornøjelse med bagningen :-)
Helle
De ser lækre ud. Er de også gode på andendagen? Eller hvis de evt har været i fryseren?
Louise Dam
Hej Helle
Ja, de er stadig lækre på andendagen. Og en tur i fryseren skader heller ikke. Hvis du bare lige luner dem en gang i ovnen inden du serverer dem så er de som nybagte igen.
Line
Hej Louise, jeg har loge bagt dine kanelsnegle og nu hvor jeg kigger i ovnen efter 5 min er de hævet godt, men i bunden er der rigtig meget smør det flyder. Kanelen er stadig inde i sneglen men smøret er helt smeltet og det ligger i bunden som en vandpøl:( ved ikke hvorfor og jeg har kun brugt 130 g smør. Hvad kan grunden være?
Line
Jeg gav dem 18 minutter og smøret forsvandt det begyndte dejen at suge ind til sig det nok derfor de er så bløde pg lækre. nøj hvor er de lækre:)
Louise Dam
Hej Line
Det var sørme godt at de blev gode! :-)
Kamilla
Der står 25 stk... Det kan da ikke passe med 500 g mel og 13 stk på dit billede af kanelsneglene??
Louise Dam
Hej Kamilla
Jo, det passer med at der bliver cirka 25 snegle ud af portionen. Jeg havde et fad til :-)
Mari
Åh de ser dejlige ud.... Slurp !
Louise Dam
Det var de også!
A+K
Yum, gærdejskage er bare det bedste, især kanelsnegle - vi laver dem også altid i et ildfastfad med bagepapir, det er altså bare bedst (:
- Anne
Louise Dam
Ja det er altså bare super lækkert! :-)
Gitte Hansen
Uhm! Jeg har det helt ligesom dig. Er heller ikke så vild med de tørre kanter. Ej heller er jeg vild med at remoncen løber ud. Det ser det også ud som om du undgår ved at bage på denne måde? Fyldet flyder vel bare over til naboen? ;-)
Tak for en inspirende blog.
Din opskrift kommer i gemmerne! :-)
Mange hilsner
Gitte /
Louise Dam
Hej Gitte
Ja remoncen bliver også derinde som den skal, så det hele bliver bare ekstra lækkert :-)
Charlotte
E N I G !!!