• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Boller

    Lækre scones med chokolade

    Udgivet: okt 28, 2012 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Chokoladescones

    Scones med chokolade er det jeg vil kalde for en panik-kage. Det er den type kage eller bolle, som du meget hurtigt kan bikse sammen når du kommer i tanke om at gæsterne allerede er på vej. Grunden til at scones er forholdsvis hurtige at bage er, at der ikke skal gær i dejen, ligesom man normalt ville gøre det med f.eks. chokoladeboller. I disse chokoladescones skal der istedet bruges bagepulver, som får dem til at hæve fint op og få en meget lækker konsistens og krumme.

    Scones er helt fantastiske når de er nybagte, men det er ikke en kage man skal gemme alt for længe, da den så risikerer at blive tør. Hvis man alligevel har et par stykker tilbage dagen efter, så bliver de rigtig gode af lige at blive lunet lidt i ovnen inden man sætter tænderne i dem. Disse chokoladescones vil jeg betegne som let sprøde boller med lækre grove chokoladestykker i. Dem kan man da kun blive lidt forelsket i, ikke? Få opskriften på scones med chokolade herunder.

    Chokoladescones - Scones med chokolade

    Scones med chokolade

    4.22 fra 57 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    20 stk.
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 15 min
    Samlet tid 30 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 500 g hvedemel
    • 50 g sukker
    • 2 tsk vaniljesukker
    • 3 tsk bagepulver
    • 1 tsk salt
    • 125 g blødt smør
    • 1 æg
    • 1,5 dl yoghurt eller andet syrnet mælkeprodukt
    • 1,5 dl mælk
    • 150 g mørk chokolade
    • 1 æg til pensling
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
    • Smuldr det bløde smør sammen med de tørre ingredienser og tilsæt til sidst et æg.
    • Saml dejen med mælk og yoghurt el. lign.
    • Hak chokoladen groft og bland den i dejen.
    • Ælt dejen hurtigt igennem, men kun til den er samlet med en glat og ensartet konsistens.
    • Del dejen i to og rul hver del ud til en tyk pølse. Skær hver pølse ud i 10 stykker.
    • Fordel dejen på en bageplade med bagepapir og tryk dem let flade.
    • Pensl dine scones med sammenpisket æg.
    • Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter eller til de er gyldne og gennembagte.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 scone | Kalorier: 207 kcal | Kulhydrater: 26 g | Protein: 4 g | Fedt: 9 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
     
    • Mel og smør
    • Hakket chokolade
    • Dej til scones
    • Scones med chokolade
    • Chokoladescones
    • Chokoladescones - Scones med chokolade
    • Chokoladescones
    • Scones med chokolade
    • Chokoladescones
    • Chokoladescones
    • Chokoladescones - Scones med chokolade
    • Scones med chokolade
    • Chokoladescones - scones med chokolade
    • Chokoladescones
    Følg mig på Instagram

    « Fyldte pastashells med oksekød
    Marrokansk madlavning hos Lalla Nezha »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Christine Lenstrup

      juli 27, 2016 at 4:11 pm

      Fantastiske scones! De smager himmelsk og er meget velegnede at lave sammen med børn :-)

      Svar
      • Louise Dam

        juli 29, 2016 at 2:24 pm

        Dejligt at høre Christine! :-)

        Svar
    2. Emilie Mouridsen

      januar 30, 2016 at 6:05 pm

      Det er nu anden gang jeg bager dem! :) De er vildt gode og så nemme at bikse sammen :D
      En succes hver gang :P

      Svar
      • Louise Dam

        januar 31, 2016 at 5:15 pm

        Hvor er det bare skønt at høre Emilie :-)

        Svar
    3. Hanna Jaqueline

      juni 23, 2015 at 2:49 pm

      Kan man fryse dem ned? Og i så fald, hvordan bliver de så?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 25, 2015 at 9:05 pm

        Hej Hanna
        Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men er vil jeg bestemt tro at man kan.

        Svar
    4. Rikke

      juni 18, 2015 at 2:38 pm

      Hejsa
      Jeg har lige taget den første plade ud af ovnen og allerede taget den første bid. De smager lækkert, men jeg undrer mig dog lidt over, hvorfor de ikke smager af mere end de gør. Kan man tilføje en ingrediens eller en større mængde af noget, så selve dejen kommer til at smage af mere?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 21, 2015 at 11:42 am

        Hej Rikke
        Jeg er selv helt vild med smagen. Så det er lidt svært :-) Måske lidt kardemomme?

        Svar
    5. Teresa

      februar 21, 2015 at 11:01 pm

      Hej
      Jeg faldt tilfældigt over din side, da jeg søgte på en opskrift på scones. Det er jeg bare SÅ glad for, at jeg gjorde. Det var virkelig de bedste og nemmeste scones nogensinde. TAK for en fantastisk opskrift. Den skal gemmes! Det er i hvertfald ikke sidste gang, jeg har besøgt din side :)
      Vh
      Teresa

      Svar
      • Louise Dam

        februar 23, 2015 at 9:04 pm

        Hej Teresa
        Ih hvor dejligt at du er så glad for opskriften. Jeg er også helt vild med dem! :-)
        Og velkommen til her på siden!

        Svar
    6. Julle

      februar 19, 2015 at 9:03 pm

      Super lækre! Hurtige at lave og nemme

      Svar
      • Louise Dam

        februar 20, 2015 at 9:04 pm

        Mange tak for rosen :-)

        Svar
    7. Christina

      november 10, 2014 at 9:06 pm

      Hvad for noget yoghurt plejer du at bruge til disse? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        november 11, 2014 at 9:51 am

        Du kan bruge en naturel yoghurt eller et andet syrnet produkt. F.eks creme fraiche eller fromage fraiche.

        Svar
    8. Kim

      september 15, 2014 at 8:01 pm

      Virkelige flotte boller. De smagte rigtigt godt.

      Svar
    9. Marie

      marts 11, 2014 at 8:56 pm

      Også de bedste scones vi har smagt! Mums. Opskriften er lige givet videre til min søde storesøster som manglede en idé til noget bagværk til hendes arbejde.

      Svar
      • Louise Dam

        marts 16, 2014 at 12:02 am

        Det er jeg glad for at høre. Jeg må vist hellere snart lave dem igen :-)

        Svar
    10. Camilla

      februar 21, 2014 at 6:28 pm

      Hej Louise
      kan man lade dejen stå til dagen efter? og hvis ja, skal dejen så stå i køleskabet?
      den bliver ikke ødelagt eller noget af det ??
      mvh
      Camilla

      Svar
      • Louise Dam

        februar 21, 2014 at 8:11 pm

        Hej Camilla.
        Jeg har faktisk ikke prøvet, men du må meget gerne sige til hvis du afprøver det.

        Hilsen Louise

        Svar
    11. David

      oktober 02, 2013 at 8:10 am

      Sorry, men denne opskrift er simpelt hen forkert. Scones må aldrig æltes, så bliver de hårde, som en også har oplevet. Og smørret skal være koldt, og smuldres i; det er med til at sikre den smuldrende krumme i en scone.

      Svar
      • Lily

        december 15, 2015 at 3:35 pm

        Jeg ville mene det samme. Jeg har en opskrift fra min bedstemor, hun har fået den af hendes mor. Min bedstemors familie er fra England og hun siger at det er sådan Rigtige Scones skal være.
        Har prøvet den her opskrift 3 gange ny og de er blevet for hårde og bare ikke rigtige alle gangene så jeg tror jeg går tilbage til min rigtige opskrift :) ^^

        Svar
        • Louise Dam

          december 15, 2015 at 9:18 pm

          Altså nu skriver jeg jo kun at den skal lige skal æltes til dejen er samlet - den skal derfor ikke æltes helt igennem som en bolledej. Jeg har aldrig oplevet at mine scones er blevet hårde.

          Svar
    12. arjeta

      august 23, 2013 at 9:20 am

      ØV ØV, mine blev slet ikke så gode. De blev ikke luftige, men meget hårde og tunge i det :(

      Svar
      • Louise Dam

        august 26, 2013 at 11:30 am

        Er ked af du ikke var tilfreds med resultatet, men generalt er scones ikke en meget luftig bolle, da den bliver bagt med bagepulver og ikke gær. Det er ikke en chokoladebolle, men mere en mellemting mellem en bolle og en kage. Hvis du vil have en luftig chokoladebolle kan du prøve disse: https://www.louisesmadblog.dk/2010/10/fodselsdagsboller.html og tilsætte hakket mørk chokolade.

        Svar
    13. Karina Kristensen

      august 08, 2013 at 7:51 pm

      Hejsa :)
      Kan man bruge alm. sukker istedet for rørsukker? Hvis ja, hvor meget tror du så man skal bruge? :)
      Mvh. Karina

      Svar
      • Louise Dam

        august 08, 2013 at 8:00 pm

        Hej Karina
        Det tror jeg sagtens du kan. Brug bare samme mængde. Det ville jeg selv gøre.
        God fornøjelse med bagningen.
        Hilsen Louise

        Svar
        • Karina Kristensen

          august 09, 2013 at 12:55 am

          Super, det prøver jeg ;) Mange tak :)

          Svar
    14. Nadja

      juli 14, 2013 at 5:52 pm

      Hvad er blødt smør? kan man bruge helt almindelig kærgården? eller flydende margarine?

      Svar
      • Louise Dam

        juli 15, 2013 at 9:52 am

        Hej Nadja
        Jeg bruger normalt "rigtigt" smør når jeg bager (de firkantede pakker med hårdt smør, og det skal så lige ligge og blive lidt blødt på køkkenbordet inden man bruger det). Men jeg tror ikke der er noget i vejen for at du bruger kærgården eller lignende.
        Hilsen Louise

        Svar
    15. Tina Lauridsen

      juni 02, 2013 at 11:42 am

      UHM .... Det er de bedste scones, vi har fået. Min datter er vild med dem og min mand kan slet ikke holde fingrene fra dem ;-)
      Tina

      Svar
      • Louise Dam

        juni 04, 2013 at 10:18 am

        Ej det er jeg da bare rigtig glad for at høre! :-)

        Svar
    16. Mariamfarhat100

      oktober 31, 2012 at 6:44 pm

      ej hvor ser de bare appetitlige ud! Lige til at hapse:)

      mvh
      Mariam

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 31, 2012 at 8:47 pm

        De er nemlig lige til at hapse :-)

        Svar
    17. Trine

      oktober 31, 2012 at 11:16 am

      Nøj, de ligner præcis mine favorit-scones fra 7-eleven. Og dine smager garanteret meget meget bedre. Dem må jeg prøve :)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 31, 2012 at 8:47 pm

        ..Og så er det nok meget billigere end 7-eleven, og man har masser af dem :-)

        Svar
    Nyere kommentarer »

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her