• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Snacks

    Saltmandler

    Udgivet: jan 4, 2013 · Opdateret: dec 21, 2020 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Opskrift på hjemmelavede saltmandler

    Disse skønner saltmandler er så nemme at lave og udgør en skøn snack. De er lige til at pakke ned og tage med på arbejde eller skole. Det var også dem jeg lavede som snacks til nytårsaften, hvilket de egnede sig super godt til. En super god nytårstale snack :-) Hvis du er mere til en sød mandelsnack, så kan jeg bestemt også anbefale dig at se nærmere på opskriften på mine brændte mandler.

    Saltmandler er virkelig nemme at lave og de kan sagtens holde sig i meget lang tid. Derfor kan du lave en stor portion af dem, og så er de lige til at hive frem fra skuffen når der skal snacks på bordet til gæsterne. Altså hvis du ikke selv har nået at spise dem inden ;o)

    piskeris Grullo

    Saltmandler

    4.16 fra 146 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    200 g
    Forb. tid 5 min
    Tilb. tid 40 min
    Samlet tid 45 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 200 g mandler
    • 4 spsk salt
    • 2 dl kogende vand
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Rør 4 spsk salt ud i det kogende vand og læg mandlerne i vandet.
    • Lad mandlerne stå i blød i cirka 20 minutter
    • Dræn mandlerne godt for vand og fordel dem i et lag på en bageplade med bagepapir.
    • Drys med ekstra salt hvis du har lyst og bag ved 150 grader i 20-22 minutters tid.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 100 g | Kalorier: 575 kcal
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Sprøde mandler med salt
    Saltbagte mandler
    Saltmandler
    Saltmandler
    Saltmandler
    Saltmandler
    Saltmandler
    Følg mig på Instagram
    « Nytårsmenuen 2012
    Havregrynskugler »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Carsten Sell

      september 21, 2019 at 4:14 pm

      Har leget lidt med din opskrift og fundet ud af, at én spiseske liquid smoke i vandet ikke gør noget dårligt ved resultatet :-)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 3:01 pm

        Det lyder altså også ret lækkert!

        Svar
    2. Louvillia

      juli 25, 2019 at 12:58 pm

      Super lækre mandler, de et hit hos os, vi kommer dem dog ikke i ovnen men i vores Tefal actifry, ca 20-25 minutter, og de bliver lige så gode

      Svar
    3. Alexander

      oktober 09, 2017 at 2:37 pm

      Prøvede kræfter med saltmandlerne her i weekenden - og de kan varmt anbefales. Tak for opskriften!

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 15, 2017 at 12:49 am

        Skønt at høre :-)

        Svar
    4. pia

      august 29, 2017 at 1:14 pm

      Hvor laenge kan mandlerne holde sig sproede og gode?

      Svar
      • Louise Dam

        september 05, 2017 at 4:31 pm

        De når aldrig at stå særlig længe herhjemme, men har aldrig prøvet de er blevet bløde. Hvis de ikke bliver udsat for fugt vil jeg tro de nemt kan holde nogle uger.

        Svar
        • Louise

          januar 06, 2021 at 2:56 pm

          Ved du hvor mange kcal der er i pr. 100g? De så gode!!!

          Svar
          • Louise Dam

            januar 14, 2021 at 9:58 am

            Umiddelbart tænker jeg bare det er det samme antal kalorier som mandler normalt har? Man tilsætter jo kun salt og vand og jeg tror ikke de svinder i vægt ved at komme i ovnen.

            Svar
    5. Gitte

      juli 09, 2017 at 8:02 am

      Synes det var svært at opløse saltet i kogende vand fra en elkedel. Næste gang vil jeg prøve at koge vandet i en gryde og opløse deri, er det også sådan du gør?

      Svar
      • Louise Dam

        juli 14, 2017 at 4:52 pm

        Jeg gør det bare med kogende vand fra en elkedel. Synes ikke det plejer at være et problem. Der skal bare røres rundt indtil det er opløst.

        Svar
      • Karen Kartoffel

        oktober 20, 2019 at 12:54 pm

        Bruger du fint bordsalt? Ellers prøv det :-)

        Svar
    6. Jeanne

      maj 22, 2017 at 8:05 am

      Hej. Hvor lang tid kan de holde sig? Overvejer at lave dem til en fest, men det ville være rart hvis jeg kunne lave dem ugen før.

      Mvh Jeanne :)

      Svar
      • Louise Dam

        maj 23, 2017 at 8:09 pm

        Du kan sagtens lave dem ugen før :-)

        Svar
    7. Sarah

      januar 11, 2017 at 9:23 am

      Hejsa!
      Er det alm. eller varmluft du bruger når man skal have mandlerne i ovnen? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 12, 2017 at 12:26 am

        Jeg bruger bare alm ovn.

        Svar
    8. Henriette

      november 06, 2016 at 10:57 pm

      Hej.
      Du skriver spsk(spiskeskefulf) men bruger en teske. Mener du så ikke 4 teskefulde?
      Vh Henriette

      Svar
      • Louise Dam

        november 27, 2016 at 10:43 pm

        Det er nu en spiseske jeg bruger i videoen også :-)

        Svar
    9. Ilse

      maj 28, 2016 at 10:27 am

      Du formidler rigtig godt. Det er dejligt, at du laver en video, så man kan følge processen.

      Svar
      • Louise Dam

        maj 31, 2016 at 6:54 pm

        Tak Ilse, dejligt du kan bruge videoen.

        Svar
      • Kirsten V

        december 30, 2016 at 8:20 pm

        Samme glade kommentar herfra. TUsind tak👍

        Svar
    10. Malene

      november 20, 2015 at 8:16 pm

      Er det kroft eller fint salt man skal bruge, og hvad er bedst

      Svar
      • Louise Dam

        november 28, 2015 at 6:17 pm

        Hej Malene

        Da saltet bliver opløst i vandet betyder det ikke noget for smagen om du bruger groft eller fint salt.

        Svar
        • Lise

          januar 05, 2018 at 7:03 pm

          Da 4 spk. fint salt indeholder væsentlige mere salt (vejer mere) end 4 spk. groft salt, skal man npk være lidt mere påpasselig med det fine salt, end det grove, og måske bruge en mindre mænge.

          Svar
          • Louise Dam

            januar 07, 2018 at 12:24 pm

            Det kan du have ret i - men jeg tror ikke det har den helt store betydning om der kommer i faktisk :-)

            Svar
    11. Annelise Bülow

      december 10, 2014 at 10:44 am

      Super blog. Mange tak for det. Må jeg spørge dig hvilken chokolade du bruger Til mandlerne. Hvid, fælde og mørk chokolade. På forhånd tak for hjælpen.
      Mh
      Anne

      Svar
      • Annelise Bülowå

        december 10, 2014 at 10:47 am

        Hvid, fløde og mørk chokolade.

        Svar
      • Louise Dam

        december 10, 2014 at 9:53 pm

        Hej Annelise

        Mange tak! Det her er saltmandler - så der bruger jeg ikke noget chokolade. Er det en anden opskrift du tænker på?

        Svar
    Nyere kommentarer »

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her