Disse skønner saltmandler er så nemme at lave og udgør en skøn snack. De er lige til at pakke ned og tage med på arbejde eller skole. Det var også dem jeg lavede som snacks til nytårsaften, hvilket de egnede sig super godt til. En super god nytårstale snack :-) Hvis du er mere til en sød mandelsnack, så kan jeg bestemt også anbefale dig at se nærmere på opskriften på mine brændte mandler.
Saltmandler er virkelig nemme at lave og de kan sagtens holde sig i meget lang tid. Derfor kan du lave en stor portion af dem, og så er de lige til at hive frem fra skuffen når der skal snacks på bordet til gæsterne. Altså hvis du ikke selv har nået at spise dem inden ;o)
Saltmandler
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanIngredienser
- 200 g mandler
- 4 spsk salt
- 2 dl kogende vand
Sådan gør du
- Rør 4 spsk salt ud i det kogende vand og læg mandlerne i vandet.
- Lad mandlerne stå i blød i cirka 20 minutter
- Dræn mandlerne godt for vand og fordel dem i et lag på en bageplade med bagepapir.
- Drys med ekstra salt hvis du har lyst og bag ved 150 grader i 20-22 minutters tid.
Dine egne noter
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 100 g | Kalorier: 575 kcal
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Carsten Sell
Har leget lidt med din opskrift og fundet ud af, at én spiseske liquid smoke i vandet ikke gør noget dårligt ved resultatet :-)
Louise Dam
Det lyder altså også ret lækkert!
Louvillia
Super lækre mandler, de et hit hos os, vi kommer dem dog ikke i ovnen men i vores Tefal actifry, ca 20-25 minutter, og de bliver lige så gode
Alexander
Prøvede kræfter med saltmandlerne her i weekenden - og de kan varmt anbefales. Tak for opskriften!
Louise Dam
Skønt at høre :-)
pia
Hvor laenge kan mandlerne holde sig sproede og gode?
Louise Dam
De når aldrig at stå særlig længe herhjemme, men har aldrig prøvet de er blevet bløde. Hvis de ikke bliver udsat for fugt vil jeg tro de nemt kan holde nogle uger.
Louise
Ved du hvor mange kcal der er i pr. 100g? De så gode!!!
Louise Dam
Umiddelbart tænker jeg bare det er det samme antal kalorier som mandler normalt har? Man tilsætter jo kun salt og vand og jeg tror ikke de svinder i vægt ved at komme i ovnen.
Gitte
Synes det var svært at opløse saltet i kogende vand fra en elkedel. Næste gang vil jeg prøve at koge vandet i en gryde og opløse deri, er det også sådan du gør?
Louise Dam
Jeg gør det bare med kogende vand fra en elkedel. Synes ikke det plejer at være et problem. Der skal bare røres rundt indtil det er opløst.
Karen Kartoffel
Bruger du fint bordsalt? Ellers prøv det :-)
Jeanne
Hej. Hvor lang tid kan de holde sig? Overvejer at lave dem til en fest, men det ville være rart hvis jeg kunne lave dem ugen før.
Mvh Jeanne :)
Louise Dam
Du kan sagtens lave dem ugen før :-)
Sarah
Hejsa!
Er det alm. eller varmluft du bruger når man skal have mandlerne i ovnen? :-)
Louise Dam
Jeg bruger bare alm ovn.
Henriette
Hej.
Du skriver spsk(spiskeskefulf) men bruger en teske. Mener du så ikke 4 teskefulde?
Vh Henriette
Louise Dam
Det er nu en spiseske jeg bruger i videoen også :-)
Ilse
Du formidler rigtig godt. Det er dejligt, at du laver en video, så man kan følge processen.
Louise Dam
Tak Ilse, dejligt du kan bruge videoen.
Kirsten V
Samme glade kommentar herfra. TUsind tak👍
Malene
Er det kroft eller fint salt man skal bruge, og hvad er bedst
Louise Dam
Hej Malene
Da saltet bliver opløst i vandet betyder det ikke noget for smagen om du bruger groft eller fint salt.
Lise
Da 4 spk. fint salt indeholder væsentlige mere salt (vejer mere) end 4 spk. groft salt, skal man npk være lidt mere påpasselig med det fine salt, end det grove, og måske bruge en mindre mænge.
Louise Dam
Det kan du have ret i - men jeg tror ikke det har den helt store betydning om der kommer i faktisk :-)
Annelise Bülow
Super blog. Mange tak for det. Må jeg spørge dig hvilken chokolade du bruger Til mandlerne. Hvid, fælde og mørk chokolade. På forhånd tak for hjælpen.
Mh
Anne
Annelise Bülowå
Hvid, fløde og mørk chokolade.
Louise Dam
Hej Annelise
Mange tak! Det her er saltmandler - så der bruger jeg ikke noget chokolade. Er det en anden opskrift du tænker på?