Pebernødder - den nemme slags

 
c o

Pebernødder hører sig altid til i julen, men det er faktisk første gang jeg har fået bagt dem selv. Jeg har dog måske snydt en smule, da jeg brugte et brev med pebernød krydderi. Jeg orkede bare ikke at skulle købe en masse krydderier jeg ikke lige havde på lageret, og så lå der lige sådan et brev til en 5'er :-) Jeg kom nok til at lave dem cirka dobbelt så store som det er meningen, så en anden gang forsøger jeg at gøre dem lidt mindre. På trods af størrelsen smager de nu rigtig dejligt, og så var de virkelig nemme at lave.

ikon piskeris Chestnut

Pebernødder - den nemme slags

100 stk.
Forb. tid 40 min
Samlet tid 40 min

Ingredienser

  • 220 g hvedemel
  • 1 brev pebernødkrydderi kan erstattes af ½ tsk stødt kanel, ½ tsk stødt nellike, ½ tsk stødt hvid peber, ½ tsk stødt kardemomme, ½ tsk stødt ingefær, ½ tsk vaniljepulver, 1 knivspids salt, 1 tsk natron
  • 125 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg

Sådan gør du
 

  • Sigt hvedemelet og bland det sammen med krydderi og sukker. Tilsæt det bløde smør og ægget, og ælt dejen til den er ensartet. Del dejen i 4 og tril dem til lange pølser. Skær små stykker ud af dejen og tril dem til pebernødder.
  • Bag pebernødderne i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter (eller til de er blevet gyldne). Afkøl pebernødderne og put dem i en lufttæt æske/glas.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 22 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 1 stemme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Opskrift på nemme hjemmelavede pebernødder

 

Opskrift på nemme hjemmelavede pebernødder

Opskrift på nemme hjemmelavede pebernødder

Opskrift på nemme hjemmelavede pebernødder

Opskrift på nemme hjemmelavede pebernødder

Opskrift på nemme hjemmelavede pebernødder

Opskrift på nemme hjemmelavede pebernødder

 

Skrevet af: Louise DamKanelKategori: Jul, Julesmåkager, Søde sager

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften