• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Sund brownie uden sukker og mel

    Udgivet: sep 13, 2014 · Opdateret: maj 16, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Opskrift på hjemmelavet Sund brownie uden sukker og mel
    En sundere variant af en brownie uden tilsat sukker og uden mel

    Jeg har ved flere lejligheder udtalt mig om, at en sund kage er noget mærkeligt noget. En kage skal da både indeholder masser af sukker og smør! Så må man jo bare spise lidt mindre af de usunde sager. Men jeg tror simpelthen, at jeg bliver nødt til at tage ordene i mig igen. For det er gået op for mig, at man faktisk godt kan bage en sundere kage, som samtidig smager godt. Altså sådan RIGTIG godt!

    Kagen er hvad jeg vil kalde en sund brownie eller chokoladekage. Den indeholder hverken tilsat sukker eller mel og så smager den som sagt ret godt. Det der søder kagen er banan og dadler, og så er der også nødder i som giver en god crunchy fornemmelse. Af de lidt "usunde" ting så er der altså noget chokolade i, men jeg har brugt mørk chokolade på 70 %, som jo skulle være bedre. Men det er altså alligevel ikke det samme som at spise et æble som at spise denne kage :-) Hvis du forsøger at skære lidt ned på sukker eller gluten af den eller den anden grund, så bør du helt sikkert prøve denne kage. Husk at der er sukker i det meste chokolade. Brug en chokolade på over 70 %. Du kan faktisk købe en chokolade på 100 %, hvor der altså ikke er tilsat sukker.

    Husk, at selvom det er en sund brownie og denne kage er spækket med en masse gode ingredienser, så er kagen altså ikke kaloriefattig. Både dadler og nødder er energiholdige - men indeholder selvfølgelig nogle rigtig gode ting for kroppen. Så blot husk at bare fordi der ikke er sukker og smør i betyder det ikke at man skal spise hele kagen selv :o)

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Sund brownie uden sukker og mel

    8 personer
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 45 min
    Samlet tid 1 t

    Udstyr (reklamelink)

    • Foodprocessor eller lign.
    • Bageform på cirka 20×15 cm
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 125 g nødder brug hvad du har
    • 150 g mørk chokolade gerne sukkerfri chokolade - 100 % kakao
    • 50 g kokosmel
    • 1 knivspids salt
    • 50 g kakaopulver
    • 1 tsk bagepulver
    • 1 tsk vaniljeessens eller 1 tsk vaniljepulver
    • 5 dadler
    • 2 modne bananer eller brug frosne hvis du har det
    • 1 dl mælk
    • 2 æg
    • 75 g kokosolie

    Til pynt

    • 50 g blandede nødder
    • 25 g kokosmel eller kokoschips/spåner

    Sådan gør du
     

    • På en foodprocessor (reklamelink), blender eller minihakker males 50 gram (husk at ændre hvis du ganger opskriften op!) af nødderne til en fin nøddemel.
    • De sidste 75 g (husk at ændre hvis du ganger opskriften op!) nødder og chokoladen hakkes groft.
    • Bland nødder (både hakkede og malede), chokolade, kokosmel, salt, bagepulver og kakaopulver sammen i en skål og stil til side.
    • Befri dadlerne for sten og blend dem sammen med bananerne i en foodprocessor (reklamelink).
    • Smelt kokosolien let og blend det i dadel/bananmassen sammen med æg, mælk og vaniljeessens.
    • Hæld bananmassen over i skålen med de tørre ingredienser og bland det hele godt sammen.
    • Beklæd en bageform på cirka 20×15 cm med bagepapir og fordel dejen heri.
    • Pynt kagen med lidt hakkede blandede nødder og lidt kokosmel eller kokoschips, hvis du har det.
    • Bag kagen ved 165 grader i cirka 40-45 minutter.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stykke (ved 8 stykker)) | Kalorier: 487 kcal | Kulhydrater: 38 g | Protein: 10 g | Fedt: 37 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.2 fra 90 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Opskrift på hjemmelavet Sund brownie uden sukker og mel
    Opskrift på hjemmelavet Sund brownie uden sukker og mel
    Opskrift på hjemmelavet Sund brownie uden sukker og mel
    Opskrift på hjemmelavet Sund brownie uden sukker og mel (4)
    Opskrift på hjemmelavet Sund brownie uden sukker og mel (5)
    Opskrift på hjemmelavet Sund brownie uden sukker og mel (6)
    Opskrift på hjemmelavet Sund brownie uden sukker og mel (7)
    Opskrift på hjemmelavet Sund brownie uden sukker og mel (8)
    Opskrift på hjemmelavet Sund brownie uden sukker og mel (9)
    Opskrift på hjemmelavet Sund brownie uden sukker og mel (11)
    Opskrift på hjemmelavet Sund brownie uden sukker og mel (13)
    Opskrift på hjemmelavet Sund brownie uden sukker og mel (12)
    Følg mig på Instagram

    « Tomatsalat med feta og basilikum
    Lækker og cremet hummus »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Linda

      april 20, 2020 at 2:03 pm

      Hej... Virkelig lækker kage.
      Du har skrevet 489 kcal, er det pr stykke, når kagen deles i 8?
      Kh. Linda

      Svar
      • Louise Dam

        maj 09, 2020 at 1:57 pm

        Ja, det er helt korrekt. Det er pr. stykke, hvis du deler kagen i 8.

        Svar
    2. Oscar Andersen

      april 07, 2020 at 12:33 am

      Denne kage er bare så lækker. Den skabte stor glæde her i huset og det er ikke sidste gang jeg har bagt den. Tak for en god opskrift.

      Svar
      • Louise Dam

        april 21, 2020 at 12:11 pm

        Dejligt at høre!

        Svar
    3. Nishan

      marts 28, 2020 at 7:11 pm

      Er det 484 kalorier i held kagen?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 09, 2020 at 1:58 pm

        Nej desværre :) Det er pr. stykke, hvis du deler kagen i 8.

        Svar
    4. Helle

      februar 08, 2020 at 3:29 pm

      Hej
      Jeg er i fuld gang med at bage kagen til en babyshower fest i morgen. Nu ser jeg, at der skal bruges en foodprocessor!! Sådan en har jeg ikke 😱 Kan jeg bruge en blender i stedet eller?
      Hilsen Helle

      Svar
      • Louise Dam

        februar 08, 2020 at 8:31 pm

        Hej Helle
        Det tror jeg godt man kan, hvis ens blender er god nok. Håber det gik :) Jeg kan kun se at tallene inde i teksten ikke retter sig. Det kan funktionen desværre ikke finde ud af, det dette blot er tekst. Det kan være jeg lige skal omformulere det så det passer til alle mål. Var det det du mente?
        Hilsen Louise

        Svar
    5. Nadia

      december 01, 2019 at 7:59 pm

      Hej. Kan kagen fryses?

      Svar
      • Louise Dam

        december 04, 2019 at 12:00 am

        Jeg har ikke selv prøvet at fryse den. Men kan se der er en anden der har skrevet en kommentar på opskriften at den med fordel kan fryses uden at det forringer smagen. Så det vil jeg tro du kan.

        Svar
    6. Mikkel

      august 30, 2019 at 9:42 am

      Det er en fin opskrift hvis man vil forsøge at skære lidt ned på det usunde, men siden du benytter dig af chokolade, som mig bekendt kun fås med sukker eller kunstige sødemidler, så virker titlen på opskriften lidt misvisende :|

      Svar
      • Louise Dam

        september 04, 2019 at 7:47 am

        Hej Mikkel
        Det er rigtigt at der er sukker i det meste chokolade. Man kan dog godt få chokolade der 100 % kakao og dermed uden sukker. Ellers kan man vælge at bruge en chokolade på 80-85 % og så er der ikke meget sukker tilsat.

        Svar
    7. Rikke

      maj 13, 2019 at 9:47 pm

      Hej Louise,

      Hvor mange gram svarer 5 dadler til, for de kan jo være meget forskellige i størrelse.

      Mvh Rikke

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2019 at 11:04 am

        Hej Rikke
        Det er de store bløde dadler jeg bruger. De vejer cirka 10 gram stykket.

        Svar
    8. Marianne

      april 14, 2019 at 5:53 pm

      Kære Louise,
      Jeg har lige et par spørgsmål,
      1) hvad gør jeg med de 50 g malede nødder?
      - de 75g hakker jeg. Så maler jeg 50g i alt 125g. Hvilke nødder skal så på toppen er de med i de 125.?
      2) er 50g kakaopulver korrekt.
      Mvh.
      Marianne

      Svar
      • Louise Dam

        april 15, 2019 at 2:24 pm

        Hej Marianne
        Alle 125 g nødder skal i dejen - både de hakkede og de malede. Derudover skal du bruge cirka 50 g nødder til at pynte kagen med. De står lidt længere nede. Ja, de 50 g kakaopulver er korrekt.
        Hilsen Louise

        Svar
    9. Fie

      august 07, 2017 at 12:46 pm

      Hvorfor er kokosolie streget over i opskriften?

      Svar
      • Louise Dam

        august 22, 2017 at 12:32 pm

        Der var et link med en fejl. Det er nu rettet :-)

        Svar
    10. Agathe

      juli 13, 2017 at 8:31 pm

      Uha den lyder lækker den kage!! Skal man bruge varmluft på ovnen? :)

      Svar
      • Louise Dam

        juli 14, 2017 at 4:39 pm

        Det gør jeg ikke.

        Svar
    11. xD

      juni 05, 2017 at 1:11 pm

      Så har jeg også prøvet at lave denne kage og nøøøøøøøj hvor er den lækker 👌👌 tusind tak for opskriften 😍😍

      Svar
      • Louise Dam

        juni 05, 2017 at 8:10 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    12. Lea

      april 29, 2017 at 7:11 pm

      Lige bagt den. Elsker at prøve anderledes opskrifter end normale sukker/smør bomber. Og må tilstå jeg bedre kan lide denne end almindelig brownie. Den her smager bare bedre, af mere og virker lettere og ikke kvalm.
      Guf og tak for opskrift 👍👍👍

      Svar
      • Louise Dam

        maj 16, 2017 at 10:15 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    13. Elisabeth

      april 19, 2017 at 1:16 pm

      Hejsa, kan man udelade kokosmel? Eller måske erstatte det med noget andet? Er nemlig ikke den største fan af kokos 😄

      Svar
      • Louise Dam

        april 19, 2017 at 3:17 pm

        Ja, jeg vil tro du sagtens kan bruge noget andet mel eller måske lidt flere nødder.

        Svar
    14. Casper

      marts 24, 2017 at 2:46 pm

      Den er herlig, super godt alternativ til tørre og smagsløse kager med sødemiddel.

      Svar
      • Louise Dam

        marts 24, 2017 at 8:09 pm

        Skønt at høre Casper! Jeg er også vild med den:-)

        Svar
    15. Anni

      november 03, 2016 at 12:26 pm

      Kan man bruge noget andet end banan?
      Vi er desværre nogen der aldrig har lært at holde af bananer :-)

      Svar
      • Louise Dam

        november 03, 2016 at 8:35 pm

        Jeg har ikke prøvet andet. Men man kan ikke smage bananen i kagen - kakao og chokolade overdøver smagen.

        Svar
    16. Begitte Toxværd

      august 15, 2016 at 5:08 pm

      Hvor længe holder den sig frisk og god. Skal bruge den som dessert, og ville helst bage 1-2 dage før.

      Svar
      • Louise Dam

        august 18, 2016 at 9:57 pm

        Du kan sagtens bage den dagen før.

        Svar
    17. Sug

      august 11, 2016 at 8:48 pm

      Min kage smager for bittert tror det er kakaopulveren. Hvad kan jeg gøre for den skal smage sødt, en eller anden sund form for glasur?

      Svar
    18. Tine Glarborg Larsen

      juli 19, 2016 at 9:41 pm

      Jeg har netop bagt denne og tog den ud af ovnen efter kun 30 min. Alligevel blev den desværre meget tør:-(

      Svar
      • Louise Dam

        juli 20, 2016 at 7:58 am

        Øv, hvor ærgerligt. Jeg har bagt den flere gange uden den er blevet tør. Men der kan desværre godt være meget forskel på hvordan ovne varme. Det kan være din ovn er meget varmere end det du faktisk sætter den på af grader.

        Svar
    19. Jeanett

      april 30, 2016 at 11:00 am

      Hej, nu har jeg været i hele tre forskellige butikker og ingen har vaniljeessens!! Skal bage kagen nu her. Kan man bruge vaniljesukker i stedet? Hvis ja, hvor meget? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        maj 06, 2016 at 10:58 am

        Hej Jeanett
        Ja, det kan du sagtens. Brug 2 tsk så tror jeg det passer fint.

        Svar
        • Helle

          februar 08, 2020 at 3:42 pm

          Ps. Jeg glemte at skrive, at opskriften ikke rettes til i alle ingredienser, når man ændre fra “til 8 Pers” til feks “12”
          Hilsen Helle

          Svar
    « Ældre kommentarer
    Nyere kommentarer »

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her