Svampet chokoladekage er noget de fleste kan lide! Det er den perfekte kage, når man lige skal bage en hurtig, nem og lækker kage til arbejdet eller skolen. Denne opskrift på chokoladekage er sådan én alle kan lide. Det er en nem chokoladekage, så den kan hurtig laves og serveres. Få min opskrift på chokoladekage i springform lige her.
Man går bare aldrig galt i byen med en lækker chokoladekage. Denne opskrift på chokoladekage har jeg brugt mange gange, og det er altid den, jeg vender tilbage til. Det er nemlig en meget svampet chokoladekage, der ikke på nogen måde bliver tør. Denne opskrift på chokoladekage laves i en springform, men man kan også sagtens bage en stor portion i bradepande.
Læs også: Chokoladekage i mikroovnen på 5 minutter! | Gateau Marcel chokoladekage | Brownie med hasselnødder
Vi har nok alle sammen prøvet at få den kage, hvor den er alt for tør og uden så meget smag. Det er virkelig ærgerligt, når man netop kan lave en kage, der er fuld af smag og dejlig svampet. Denne her kage er lige det, som du søger.
📖 Opskrift
Svampet chokoladekage
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 150 gram smør, blødt
- 250 gram sukker
- 2 æg
- 175 gram hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 4 spsk kakaopulver, (40 g)
- 0,75 dl A38, eller naturel yoghurt/creme fraiche el. lign
- 0,75 dl kogende vand
Sådan gør du
- Pisk det bløde smør med sukker så det bliver luftigt.
- Tilsæt æggene et ad gangen, pisk det hele godt sammen.
- A38 (el.lign.) og det kogende vand tilsættes dejen og røres/piskes sammen.
- Alle de tørre ting blandes i en skål for sig selv og blandes i dejen. (her skal der ikke piskes)
- Fordel dejen i en springform på 26 cm.
- Kagen bages ved 175 grader i 35-40 minutter.
- Pynt eventuelt kagen med glasur og drys med kokosmel.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Kogende vand i chokoladekage
I denne opskrift på chokoladekage bruger jeg lidt kogende vand, og det kommer der indimellem lidt spørgsmål til. Hvorfor skal der kogende vand i kagen, og hvad gør det godt for?
Det kogende vand i dejen får chokolade/kakaosmagen bedre frem i kakaopulveret, så smagen bliver mere intens. Derudover hjælper det kogende vand til at gøre kagen ekstra blød, svampet og luftig. Og sidst men ikke mindst hjælper det også med at forlænge holdbarheden på kagen, så den holder sig blød og svampet i længere tid.
Tip til opskriften
- Jeg bruger normalt kun rent kakaopulver, når jeg bager denne kage. Du kan dog også sagtens tilsætte noget godt hakket chokolade i dejen. Det giver noget god smag til kagen, men det er bestemt ikke noget, som du behøver at gøre.
- Jeg har fået mange tilbagemeldinger fra folk, der i stedet for glasur kommer bær eller bærcreme på toppen. Det er også virkelig lækkert, og jeg tror også, at den er god med noget chokoladeis ved siden af.
Spørgsmål og svar til min opskrift på chokoladekage
Ja, denne chokoladekage kan sagtens bages i en bradepande. Hvor meget du skal gange opskriften på med kommer helt an på størrelsen af bradepanden. Men du kan regne det ret præcist ud ved at finde arealet af de to forme. Springformen jeg har brugt er 26 cm i diameter. Her beregner du radius*radius*Pi = 13*13*3,14 = 530,66 cm2, så måler du bagepladen, er den f.eks. 40*40 giver det 1600 cm2 og så skal du lave 1600/452,16=3 gange opskriften.
Jeg vil tro, at denne her chokoladekage godt kan holde sig i 2-3 dage. Man skal dog lige være opmærksom på, at den kan gå hen og blive lidt tør i slutningen. Dog tror jeg ikke du skal bekymre dig om holdbarheden her, da det er svært at holde fingrene fra den.
Ved denne her kage kan du tage et træspyd for at tjekke, om din kage er bagt nok. Når du tror, at den er ved at være færdig, kan du stikke spydet i kagen. Hvis der hænger noget råt kagedej på, så skal den lige have et par minutter mere. Er der derimod nogle krummer på, så kan du sagtens tage den ud, da din kage nu er færdig.
Hvis du er kommet til at tage din kage ud lidt for hurtigt, kan du godt komme den tilbage i ovnen igen. Dette gælder dog kun hvis det ikke er mere end 10 minutter siden, at du tog den ud. Er kagen derimod blevet lidt afkølet, kan du altså ikke bage din kage igen.
Ja, du kan godt erstatte det med et andet surmælksprodukt. Det kan være kærnemælk eller creme fraiche. I denne opskrift er det vigtigt, at du bruger et surmælksprodukt, da det er med til at gøre kagen svampet. Hvis du derfor erstatter det med mælk, så vil den ikke være lige så svampet.
Mette
-Er kagen fryseegnet, har du prøver det? Jeg er nødtil at bage 4 før jeg skal bruge kagen,.så det vil være super hvis den kan klare en tur i fryseren uden at blive "sær" 🤣
Louise Dam
Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
Jeg har desværre ikke prøvet at fryse den. Prøvede du det mon?
Jane
Hej Louise. Du havde opskriften på verdens bedste “den DI ved nok kage” - men nu kan jeg ikke finde den? Hjælp! Jeg har brug for den !
- Jane
Louise Dam
Hej Jane, den tror jeg faktisk ikke jeg har en opskrift på. Det må næsten være hos en anden. Jeg har denne som er en chokoladekage med kokosfyld på toppen: https://www.louisesmadblog.dk/chokoladekage-med-kokos-karamel/
Josephine
Hej Louise
Jeg har ofte lavet denne kage da jeg synes den har en rigtig god smag. Jeg tilføjer altid et par håndfulde hakket mørk chokolade til dejen og så flækker jeg den færdige afkølede kage i to og fylder den med hindbærskum. Det bliver super lækkert :)
Men jeg synes at kagen er blevet meget løs/smuldrende de sidste par gange, selvom jeg ikke har gjort noget anderledes. Hvad kan det skyldes?
Louise Dam
Det lyder mærkeligt det pludselig har ændret sig. Jeg ved der kan være stor forskel på hvedemel - også selvom det er samme mærke. Så ved ikke om det kan være det der er skyld i det. Ellers har jeg ikke lige et godt bud når du siger du ikke har gjort noget anderledes.
Therese
Hej, jeg tænkte på om du har prøvet at lave den med lidt kaffe i? ☺️
Louise Dam
Nej, det har jeg ikke. Men det er jeg sikker på kunne være lækkert :-)
Mette
Hej Louise.
Min kage skilte da jeg puttede kogende vand i 😞 Hvordan undgår jeg det?
Louise Dam
Hej Mette
Det lyder mærkeligt. Det har jeg desværre aldrig selv prøvet.
Sandra
Hej Louise.
Jeg skal lave denne kage til min mands arbejde imorgen, og jeg tænkte på om den stadig vil være lækker, hvis jeg lavede den i aften?
Og hvis jeg x den med 3, og smider den i en alm. Bradepande, skal den så stadig have 35-40 min ved 175 grader ?
Vh Sandra
Louise Dam
Ja, det kan du sagtens. Jeg vil tro den skal have cirka samme tid når den kommer i en stor bradepande. Det vigtige er den ikke bliver for tyk - så skal den have længere tid. Sørg for at tjekke undervejs om den er ved at være færdig.
Lone Velling
Hej Louise
Er det alm ovn eller varmluft ? I midten eller nederst i ovnen ?. Den lyder lækker, så vil lige prøve ☺.
Mvh Lone
Louise Dam
Jeg bruger alm. ovn.
Martin
Super god kage opskrift!
den bliver endnu bedre af at stå i køleskabet natten over :)
Louise
Den bedste chokolade kage jeg har smagt! Jeg lagde flødeskum og jordbær på toppen istedet for glasur, det gjorde den bestemt ikke dårligere 🍰
Tak for god side med lækre opskrifter, og tusind tak fordi du laver gode forklaringer/step by step, til alle dine opskrifter! :-)
Har du en opskrift på kakaosnitter(tror jeg det hedder)?
Louise Dam
Mums, hvor lyder det også bare rigtig godt! Er rigtig glad for du kan lide mine opskrifter. Nej, har desværre ingen opskrift på kakaosnitter.
Gitte
Vi bager ALTID denne -fantastisk kage!
Louise Dam
Hej Gitte
Hvor er det bare skønt at høre! :-)