• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Skærekager

    Chokoladekage - super lækker, nem og svampet

    Udgivet: mar 24, 2022 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Svampet chokoladekage er noget de fleste kan lide! Det er den perfekte kage, når man lige skal bage en hurtig, nem og lækker kage til arbejdet eller skolen. Denne opskrift på chokoladekage er sådan én alle kan lide. Det er en nem chokoladekage, så den kan hurtig laves og serveres. Få min opskrift på chokoladekage i springform lige her.

    Et stykke chokoladekage på en tallerken to glas mælk og resten af kagen i baggrunden

    Man går bare aldrig galt i byen med en lækker chokoladekage. Denne opskrift på chokoladekage har jeg brugt mange gange, og det er altid den, jeg vender tilbage til. Det er nemlig en meget svampet chokoladekage, der ikke på nogen måde bliver tør. Denne opskrift på chokoladekage laves i en springform, men man kan også sagtens bage en stor portion i bradepande.

    Læs også: Chokoladekage i mikroovnen på 5 minutter! | Gateau Marcel chokoladekage | Brownie med hasselnødder

    Vi har nok alle sammen prøvet at få den kage, hvor den er alt for tør og uden så meget smag. Det er virkelig ærgerligt, når man netop kan lave en kage, der er fuld af smag og dejlig svampet. Denne her kage er lige det, som du søger.

    chokoladekage

    Svampet chokoladekage

    4.58 fra 33 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    8 personer
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 40 min
    Samlet tid 1 t
    Udskriv

    Udstyr (reklamelink)

    • Springform 26 cm

    Ingredienser

    • 150 gram smør blødt
    • 250 gram sukker
    • 2 æg
    • 175 gram hvedemel
    • 1 tsk vaniljesukker
    • 1 tsk bagepulver
    • 4 spsk kakao (40 g)
    • 0,75 dl A38 eller naturel yoghurt/creme fraiche el. lign
    • 0,75 dl kogende vand
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Pisk det bløde smør med sukker så det bliver luftigt.
    • Tilsæt æggene et ad gangen, pisk det hele godt sammen.
    • A38 (el.lign.) og det kogende vand tilsættes dejen og røres/piskes sammen.
    • Alle de tørre ting blandes i en skål for sig selv og blandes i dejen.
      (her skal der ikke piskes)
    • Fordel dejen i en springform på 26 cm.
    • Kagen bages ved 175 grader i 35-40 minutter.
    • Pynt eventuelt kagen med glasur og drys med kokosmel.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Prøv evt. at tilsætte lidt hakket mørk chokolade til dejen.
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Kogende vand i chokoladekage

    I denne opskrift på chokoladekage bruger jeg lidt kogende vand, og det kommer der indimellem lidt spørgsmål til. Hvorfor skal der kogende vand i kagen, og hvad gør det godt for?

    Det kogende vand i dejen får chokolade/kakaosmagen bedre frem i kakaopulveret, så smagen bliver mere intens. Derudover hjælper det kogende vand til at gøre kagen ekstra blød, svampet og luftig. Og sidst men ikke mindst hjælper det også med at forlænge holdbarheden på kagen, så den holder sig blød og svampet i længere tid.

    Tip til opskriften

    • Jeg bruger normalt kun rent kakaopulver, når jeg bager denne kage. Du kan dog også sagtens tilsætte noget godt hakket chokolade i dejen. Det giver noget god smag til kagen, men det er bestemt ikke noget, som du behøver at gøre.
    • Jeg har fået mange tilbagemeldinger fra folk, der i stedet for glasur kommer bær eller bærcreme på toppen. Det er også virkelig lækkert, og jeg tror også, at den er god med noget chokoladeis ved siden af.

    Spørgsmål og svar til min opskrift på chokoladekage

    Kan den bages i en bradepande, og hvor meget skal opskriften så ganges op?

    Ja, denne chokoladekage kan sagtens bages i en bradepande. Hvor meget du skal gange opskriften på med kommer helt an på størrelsen af bradepanden. Men du kan regne det ret præcist ud ved at finde arealet af de to forme. Springformen jeg har brugt er 26 cm i diameter. Her beregner du radius*radius*Pi = 13*13*3,14 = 530,66 cm2, så måler du bagepladen, er den f.eks. 40*40 giver det 1600 cm2 og så skal du lave 1600/452,16=3 gange opskriften.

    Hvor længe kan en chokoladekage holde sig?

    Jeg vil tro, at denne her chokoladekage godt kan holde sig i 2-3 dage. Man skal dog lige være opmærksom på, at den kan gå hen og blive lidt tør i slutningen. Dog tror jeg ikke du skal bekymre dig om holdbarheden her, da det er svært at holde fingrene fra den.

    Hvordan kan man se, om en kage er færdig?

    Ved denne her kage kan du tage et træspyd for at tjekke, om din kage er bagt nok. Når du tror, at den er ved at være færdig, kan du stikke spydet i kagen. Hvis der hænger noget råt kagedej på, så skal den lige have et par minutter mere. Er der derimod nogle krummer på, så kan du sagtens tage den ud, da din kage nu er færdig.

    Kan man bage en kage igen?

    Hvis du er kommet til at tage din kage ud lidt for hurtigt, kan du godt komme den tilbage i ovnen igen. Dette gælder dog kun hvis det ikke er mere end 10 minutter siden, at du tog den ud. Er kagen derimod blevet lidt afkølet, kan du altså ikke bage din kage igen.

    Kan man erstatte A38 med noget andet?

    Ja, du kan godt erstatte det med et andet surmælksprodukt. Det kan være kærnemælk eller creme fraiche. I denne opskrift er det vigtigt, at du bruger et surmælksprodukt, da det er med til at gøre kagen svampet. Hvis du derfor erstatter det med mælk, så vil den ikke være lige så svampet.

    Dej til chokoladekage i forskellige stadier
    Et stykke chokoladekage på en tallerken
    Et stykke chokoladekage på en tallerken
    « Græskarsuppe med hokkaido
    Daim islagkage »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Hedvig

      februar 21, 2016 at 10:47 am

      Kære Trine

      Nu har jeg besøgt din side over flere omgange - det virker som om du har lavet stort set alt bagværk, som jeg søger på :) Og jeg har bagt denne kage til rigtig mange anledninger. Det er simpelthen sådan en skøn og nem chokoladekage, så hvis jeg lige hurtigt skal bikse en kage sammen, er det som regel denne jeg finder frem - jeg har jo stort set alle ingredienser kiggende i køkkenet :)
      Nu er den i ovnen igen, da datterens klasse skal holde en forsinket MGP fest og så skal den selvfølgelig pyntes efter bedste MGP stil!

      Tak for en dejlig side!

      Svar
      • Louise Dam

        februar 21, 2016 at 12:12 pm

        Kære Hedvig
        Jeg hedder nu altså Louise :-)
        Tak, for alt rosen. Jeg er så glad for at du kan lide min side og mine opskrifter. Denne chokoladekage er også en af mine favoritter - god fornøjelse med MGP festen!
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Trine Cohrt

      februar 07, 2016 at 6:13 pm

      Tak for en super opskrift på en meget lækker kage :) jeg brugte frugt yoghurt (banan/blåbær) i mangel af bedre og kagen blev suveræn!

      Svar
      • Louise Dam

        februar 07, 2016 at 11:33 pm

        Skønt at høre Trine! :-)

        Svar
    3. Berit Hermann

      oktober 02, 2015 at 1:09 pm

      Efter at have prøvet din opskrift en gang skulle jeg skulle lave en bradepande på 30 X 40 cm Denne gang gangede jeg opskriften med to og ændrede lidt i ingredienserne.
      200 g stuetemperede smør
      400 g brun farin
      1 dl neutral olie
      100 g alm eller rørsukker
      4 æg
      350 g mel
      2 tsk vaniliesukker
      2 tsk bagepulver
      100 g kakaopulver uden sukker
      2 dl græsk Yoghurt (Jeg bruger den med 2% Den mørke grønne) lad være med at købe alm yoghurt den bliver for flydende.
      1 dl vand

      Den blev meget mere saftig og holdt fugten og den gode krumme flere dage efter:) Det kan klart anbefales!

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 13, 2015 at 5:44 pm

        Hej Berit
        Mange tak for forslag til hvordan opskriften kan varieres :-)

        Svar
    4. maya

      september 25, 2015 at 7:02 pm

      Hvilken størrelse springform passer opskriften til.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 13, 2015 at 7:17 pm

        Jeg mener jeg har bagt den i en på 28 cm. Men du kan også sagtens bruge en på f.eks. 26 cm.

        Svar
    5. Zane

      juni 03, 2015 at 9:10 am

      Skal den bløde smør piskes sammen med sukker eller bare blandes?? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2015 at 8:55 pm

        Det skal piskes. Jeg retter det i opskriften :-)

        Svar
    6. Nina

      maj 28, 2015 at 10:27 pm

      Den ser lækker ud. Men hvorfor kogende vand?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 29, 2015 at 10:02 pm

        Hej Nina
        Jeg må faktisk være dig svar skyldig. Men jeg har en idé om at det kogende vand måske er med til at gøre den mere svampet. Men måske kunne man ligeså godt bruge koldt vand? :-) Opskriften er fra min kærestes farmor og den er super god, så har ikke tænkt nærmere over hvad det kogende vand gør ved kagen.

        Svar
        • Nina

          maj 31, 2015 at 10:12 pm

          Tak for svar. Jeg vil bage den i næste weekend, tror dog jeg holder mig til opskriften og det kogende vand :)

          Svar
          • Louise Dam

            juni 01, 2015 at 9:53 pm

            Håber den bliver god! :-)

            Svar
    7. Lili

      maj 18, 2015 at 4:32 pm

      Vildt lækker kage. Tak for en nem og god opskrift. Har desuden lavet den med to mosede godt modne bananer og kom amerikansk chokolade frosting på. Et hit ;-)

      Svar
      • Louise Dam

        maj 18, 2015 at 8:39 pm

        Mums! Det lyder sørme også lækkert! :-)

        Svar
    8. Alberte

      maj 12, 2015 at 5:01 pm

      SUPER lækker!

      Svar
      • Louise Dam

        maj 13, 2015 at 11:05 pm

        Dejligt at høre! :-)

        Svar
    9. Yasemin

      maj 05, 2015 at 4:55 pm

      Kan man ikke lave kagen uden A38?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 05, 2015 at 6:27 pm

        Det kan man nok godt, men det er A38 der gør den lækker svampet.

        Svar
    10. Maria

      april 21, 2015 at 10:39 am

      Synes kagen lyder super lækker, har dog prøvet at lave den to gange nu, og begge gange er dejen blevet for flydende.. Har du evt nogle råd, til hvordan din kage er blevet så fast?

      Svar
      • Louise Dam

        april 21, 2015 at 8:35 pm

        Hej Maria
        Det kan muligvis være at kagen skal bages længere tid i din ovn? Jeg har ikke oplevet at kagen har været flydende når den er bagt.
        Hilsen Louise

        Svar
      • Pauline

        februar 02, 2017 at 1:28 pm

        Jeg har samme problem. Min dej er helt flydende, og minder mest af alt om varm kakao. Jeg aner ikke hvad jeg har gjort forkert?! :'(

        Svar
        • Louise Dam

          februar 05, 2017 at 3:27 pm

          Og du har kun brugt 0,75 dl vand? Altså under 1 dl..?

          Svar
    11. Nanna

      marts 28, 2015 at 6:15 pm

      Virkelig god kage elsker den bare.
      Jeg blir 11 i dag og har selv bagt den i dag den er super nem jeg serveres eden med blåbær creme til og det var super lækkert tak for den gode opskrift

      Svar
      • Louise Dam

        marts 31, 2015 at 9:08 pm

        Hvor er det bare dejligt at høre!

        Svar
    12. Sara Berg

      marts 11, 2015 at 8:29 pm

      Vi havde kun skyr med jordbær - så nu prøver vi det ;)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 12, 2015 at 7:04 pm

        Spændende :-) Hvordan blev det?

        Svar
    13. Betina

      februar 05, 2015 at 10:04 am

      Jeg påtænker at bage denne kage i morgen, men synes jo at der er stor forskel på A39 og fromaise frais. Bliver resultatet virkelig det samme, uanset hvilket syrnet mælkeprodukt man bruger? Eller hvad virker bedst?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 05, 2015 at 8:36 pm

        Hej Betina
        Hvis du alligevel skal handle ind til kagen vil jeg anbefale A38, men hvis du lige har creme fraiche, fromage fraiche eller andet i køleskabet så kan man sagtens bruge det.

        Svar
    14. Rabia

      november 24, 2014 at 10:55 pm

      Mums mund en lækker chokolade kage. Skal helt sikkert bages igen om nogle dage. Kom smeltet lys chokolade på toppen og kokosmel. Men dagen efter knak chokoladen da jeg skar i den. Foreslag til toppen ?

      Svar
      • Louise Dam

        november 26, 2014 at 2:01 pm

        Hej Rabia
        Er glad for du kunne lide kagen, hvis du vil prøve med en anden topping så ville jeg nok lave en chokoladeganache i stedet for. Her bruger du chokolade, fløde og smør.

        Svar
    15. jacob

      juli 10, 2014 at 12:40 am

      Wow en lækker opskrift, og resultat. Jeg vil gerne dele en af mine opskrifter med dig. http://xorac.dk/start/brownies-skal-knase/ prøv den, den er lækker med knas :-)

      Svar
      • Louise Dam

        juli 10, 2014 at 12:51 pm

        Tak Jacob! :-)

        Svar
    16. Karla

      april 15, 2014 at 8:31 pm

      Har prøvet at bage den men synes at den faldt sammen ,hvad gør jeg mon forkert

      Svar
      • Louise Dam

        april 16, 2014 at 9:34 am

        Hmm.. Det har jeg ikke været udsat for. Blander du de tørre ingredienser i eller pisker du dem i? De skal helst ikke piskes i - det kan godt gå ud over luftigheden i kagen.
        Håber den var til at spise alligevel :-)

        Svar
        • Karla

          april 16, 2014 at 11:17 am

          Det er nok derfor det jeg har gjort forkert tak for svar

          Svar
    17. Maria

      november 12, 2013 at 12:43 pm

      Helt klart den bedst chokolade kage jeg nogensinde har bagt.. Den er lækker svampet og super hurtig at smække sammen :) Har bagt den 2 gange på 4 dage allerede :)

      Svar
      • Louise Dam

        november 12, 2013 at 4:27 pm

        Hej Maria
        Det lyder da bare så godt!! Jeg er også selv meget begejstret for den, især fordi den er så nem lige at bikse sammen! :-)

        Svar
    18. Tina

      september 12, 2013 at 4:05 pm

      Passer en dobbelt portion med en bradepande eller? Mvh Tina

      Svar
      • Louise Dam

        september 21, 2013 at 4:12 pm

        UNDSKYLD for det sene svar! Jeg håber du fandt ud af det? Jeg vil bestemt mene at en dobbelt portion ville kunne passe i en bradepande.
        Hilsen Louise

        Svar
      • Anne

        oktober 18, 2013 at 4:47 pm

        3 gange portion en passer til stor bradepande. Og den blev rigtig god :)

        Svar
        • Louise Dam

          oktober 24, 2013 at 7:09 pm

          Tak Anne! Er super glad for at du kunne lide den :-)

          Svar
        • Henriette

          november 30, 2018 at 11:26 am

          Hvor længe skal den så bage?😊

          Svar
    Nyere kommentarer »

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her