
Denne vegetarlasagne er nok den bedste vegetaret jeg har prøvet. Den har bare så meget smag i sig, så den smager bare vildt godt! Jeg laver en hjemmelavet bechamélsauce, men man kan også sagtens købe en færdiglavet og så er lasagnen hurtigt bikset sammen. Jeg bruger også friske tomater, men igen kan man også sagtens bruge tomater på dåse.
Jeg er ikke selv vegetar, men en gang imellem er det rart med en kødfri dag. Til de dage kommer denne vegetarlasagne ofte på bordet. Jeg serverer den for det meste sammen med en salat og evt. lidt lækkert hjemmebagt brød. Vegetarlasagnen er også ved flere lejligheder blevet serveret for venner eller familie, der er vegetarer. Den er perfekt når de både er gæster der er vegetarer og nogle der ikke er. Her er der nemlig ingen der føler de mangler kødet.
📖 Opskrift
Vegetarlasagne
Ingredienser
- 12 lasagneplader
- 125 g frisk mozzarella, revet mozzarella kan også bruges
- 1 portion bechamélsauce
Spinatblanding
- 250 g helbladet spinat, fra frost
- 200 g hytteost
Bolognese sauce
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 250 g champignon
- ½ squash
- 500-600 g tomater
- 2 tsk citronsaft
- 1 lille dåse tomatpuré
- 1 terning grøntsagsbouillon
- timian
- laurbærblade
- revet muskanød
- salt
Sådan gør du
Spinatblanding
- Optø spinaten langsomt i en gryde eller i mikroovnen. Overskydende væske presses fra spinaten. Blandes med hytteost og lidt salt.
Bolognese sauce
- Grøntsagerne hakkes fint og steges i smør eller olie i den angivne rækkefølge under ingredienser.
- Kom tomaterne i og tilsæt derefter, citronsaft, tomatpuré, grøntsagsbouillon, timian, revet muskatnød. Tilsæt også laurbærblade som koger med hele og fjernes til sidst.
- Lad saucen småkoge uden låg på i cirka 5 minutter til det er en tyk sauce.
- Lasagnen samles nu i et ovnfast fad efter nedenstående rækkefølge:
- Rækkefølgen på lagene. Start nedefra med nummer 1.12: Mozzarella i mindre stykker11:Béchamelsauce10:Lasagneplader9: Bolognese sauce8: Lasagneplader7: Bechamelsauce6: Spinat/hytteostblanding5: Lasagneplader4: Mozzarella i mindre stykker3: Bolognese sauce2: Lasagneplader1: Béchamelsauce
- Lasagnen bages i ovnen ved 225 grader i cirka 30-40 minutter.
Anne Maj
Denne lasagne var en af de første vegetariske opskrifter jeg lavede og det er stadig helt klart en af mine yndlings! Den er så lækker at jeg serverer dem for alle jeg vil imponere med vegetarmad, og har endnu ikke mødt en person der ikke var helt vild med den :-) Jeg prøver lige for tiden at spise færre mejeriprodukter og har derfor lavet den med mindre ost, hvilket også fungerer godt! Tusind tak.
Louise Dam
Hej Anne Maj
Hvor er det bare dejligt at høre! :-)
Hilsen Louise
Maria
Det er seriøst den bedste lasagne!!!1000 tak fordi du har delt den med os! Den er et stort hit - også for folk som ikke er vegetarer! Den er bare så lækker at selv min kødspisende kæreste lige har efterspurgt den!
Louise Dam
Skønt at høre Maria :-)
magnus og jesper
Hej Louise.
Tusind tak for at dele den dejlige opskrift.
Vi er simpelthen så tilfredse og mætte.
Ha' en dejlig dag
Med venlig hilsen
Magnus & Jesper
Louise Dam
Hvor er det bare dejligt at høre! :-)
Megan
Hej, tusind tak for en dejlig opskrift! Jeg har været lidt i tvivl om det er muligt at fryse ned og så kunne varme det op senere? Har du erfaring med det?
Venlig hilsen,
Megan
Louise Dam
Hej Megan
Jeg tror faktisk ikke jeg har haft frosset lasagnen ned, men jeg kan ikke se hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre. Jeg gør det tit med almindelig lasagne.
Gitte F Rasmussen
Har stor lyst til at prøve denne opskrift, men på trods af at jeg synes vældig godt om spinat, plejer jeg at undgå opskrifter med spinat i, fordi jeg altid har fået tudet ørerne fulde med, at man ikke må genopvarme spinat, fordi det så udvikler nogle giftige stoffer.....?
Louise Dam
Hej Gitte
Jeg tror bare det er noget med at man skal sørge for at det bliver kølet hurtigt ned og bliver varmet helt op igen. Så skulle det vist ikke være farligt.
Muhammed
Kære Louise
Denne opskrift er uden tvivl et eksemplariskes eksempel på, hvad det vegetariske køkken har at tilbyde.
Uden at overdrive vil jeg gerne bekende mig det faktum, at denne ret fik mig til at blive fuldblodsvegetar.
Jeg skylder dig stor tak!
Det har været en mærkant forandring systole med at spise kød; jeg har mærket øget energiniveau, og jeg har desuden tabt mig betragteligt.
Uden denne opskrift ville jeg nok aldrig have opdaget vegatarismens smagmæssige potentiale, og muligvis ville jeg ikke have haft modet til at kaste mig ud i det.
Med venlig hilsen
Muhammed
Louise Dam
Hej Muhammed, skønt at opskriften har gjort så stort et indtryk på dig. Det er bare så dejligt at høre! :-)
stine
Hej ☺ jeg spiser ikke champignon er det noget man kan tage ud af det? (: den ser nemlig lækker ud ☺
Mvh stine
Louise Dam
Du kan muligvis tilføje flere af de andre grøntsager, eller måske bytte champignonen ud med aubergine? Jeg har dog kun prøvet at lave den efter opskriften og har ikke forsøgt at ændre på noget.
Ida Holst
Det er sjældent jeg har kommenteret madopskrifter, men dette er uden tvivl den bedste lasagne og den bedste vegetaropskrift jeg nogensinde har lavet/smagt.
Den er så lækker.
Louise Dam
Hej Ida
Ej, hvor lyder det bare dejligt :-) Jeg er også ret vild med denne lasagne.
Maria
Ville gerne dele denne på facebook.. men jeg fik en advarsel om at siden var et usikkert link :( så jeg kopierede opskirften pr. hånd
Louise Dam
Hej Maria
Det er noget nyt Facebook er begyndt på. Min side er sikker og du kan sagtens dele den via Facebook. Du skal bare sige ok til den boks der kommer frem.
Hilsen Louise
karoline
hvordan kan du lave bechamelsovs med smør og mælk.
og pasta er der æg i og så lige toppe den med ost.
og så kalder du det for en (vegetar lasagne)????
Louise Dam
Hej Karoline
Vegetarer spiser ikke kød, men de må gerne spise andre produkter fra dyr. Hvis man derimod er veganer spiser man slet ikke nogle produkter fra dyr og derfor heller ikke mælk, smør, æg og ost. Derfor er dette også en vegetarlasagne - men ikke en veganerlasagne.
Hilsen Louise
Nicole
Jeg er vegetar, og vil meget gerne prøve opskriften. Men hvilken hytteost er vegetarisk (altså uden animalsk osteløbe)?
Louise Dam
Uh, det ved jeg desværre ikke..
gitte
Virkelig lækker lasagne. Laver den til buffetbordet til min datters 18 års fødselsdag. Tak for opskriften!
Louise Dam
Godt du kan bruge opskriften. Den smager også super godt!
birthe rafn
Hej Louise,
Den dejligste lasagne jeg har smagt, i morgen kommer min datter og hendes mand hjem på besøg og så
har jeg bestilt dem til at lave den igen-herligt. Så nu skal jeg ud og købe ind dertil.
Kh Birthe.(Mor på 82).
Louise Dam
Hej Birthe
Hvor er jeg bar glad for at du kan lide lasagnen - jeg synes også den er super lækker!
maria
Verdens bedste lasagne siger jeg bare. Kæresten og jeg er nystartede vegetarer (på prøve) og var ved at løbe tør for ideer til mad og så fandt jeg denne i går...uuuuhm der er kun et minus og det er at man let får spist alt for meget, tak for at dele denne vidunderlige opskrift
Louise Dam
Hej Maria
Skønt at høre I var vilde med lasagnen. Den er altså også virkelig god efter min mening!
Chris
Hej Louise!
Jeg har ofte nydt denne dejlige lasagne, og den absolut skønne cannelloni opskrift du har. Tusind tak for den dem!
Du gør et rigtig godt arbejde.
Denne lasagne den stærkt anbefales, den smager herligt + er den også et godt vegetarisk alternativ til lasagne med kød.
Vh
Louise Dam
Dejligt du kan lide den :-)
gæst
Ummm det var en god lasagne
stor succes herhjeme de sidste to dage.
Igor
Jeg lavede den her ret dybt inde i Sibirien for tre russere. De kunne lide den, og personligt synes jeg, det var den bedste lasagne jeg har lavet! Bum, bum, bum.
Louise Dam
Det lyder sørme spændende! :-)
gæst
Tak, den er virkelig SUPER lækker! Skal helt sikkert laves igen. :)
Louise Dam
Det er jeg rigtig glad for at høre. Jeg var også helt vild med den!