• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Super lækker vegetarlasagne

    Udgivet: nov 11, 2011 · Opdateret: aug 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Vegetarlasange

    Denne vegetarlasagne er nok den bedste vegetaret jeg har prøvet. Den har bare så meget smag i sig, så den smager bare vildt godt! Jeg laver en hjemmelavet bechamélsauce, men man kan også sagtens købe en færdiglavet og så er lasagnen hurtigt bikset sammen. Jeg bruger også friske tomater, men igen kan man også sagtens bruge tomater på dåse.

    Jeg er ikke selv vegetar, men en gang imellem er det rart med en kødfri dag. Til de dage kommer denne vegetarlasagne ofte på bordet. Jeg serverer den for det meste sammen med en salat og evt. lidt lækkert hjemmebagt brød. Vegetarlasagnen er også ved flere lejligheder blevet serveret for venner eller familie, der er vegetarer. Den er perfekt når de både er gæster der er vegetarer og nogle der ikke er. Her er der nemlig ingen der føler de mangler kødet.

    piskeris Chestnut

    Vegetarlasagne

    4 personer
    Forb. tid 30 min
    Tilb. tid 30 min
    Samlet tid 1 t

    Ingredienser

    • 12 lasagneplader
    • 125 g frisk mozzarella revet mozzarella kan også bruges
    • 1 portion bechamélsauce

    Spinatblanding

    • 250 g helbladet spinat fra frost
    • 200 g hytteost

    Bolognese sauce

    • 2 gulerødder
    • 1 løg
    • 250 g champignon
    • ½ squash
    • 500-600 g tomater
    • 2 tsk citronsaft
    • 1 lille dåse tomatpuré
    • 1 terning grøntsagsbouillon
    • timian
    • laurbærblade
    • revet muskanød
    • salt
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    Spinatblanding

    • Optø spinaten langsomt i en gryde eller i mikroovnen. Overskydende væske presses fra spinaten. Blandes med hytteost og lidt salt.

    Bolognese sauce

    • Grøntsagerne hakkes fint og steges i smør eller olie i den angivne rækkefølge under ingredienser.
    • Kom tomaterne i og tilsæt derefter, citronsaft, tomatpuré, grøntsagsbouillon, timian, revet muskatnød. Tilsæt også laurbærblade som koger med hele og fjernes til sidst.
    • Lad saucen småkoge uden låg på i cirka 5 minutter til det er en tyk sauce.
    • Lasagnen samles nu i et ovnfast fad efter nedenstående rækkefølge:
    • Rækkefølgen på lagene. Start nedefra med nummer 1.
      12: Mozzarella i mindre stykker
      11:Béchamelsauce
      10:Lasagneplader
      9: Bolognese sauce
      8: Lasagneplader
      7: Bechamelsauce
      6: Spinat/hytteostblanding
      5: Lasagneplader
      4: Mozzarella i mindre stykker
      3: Bolognese sauce
      2: Lasagneplader
      1: Béchamelsauce
    • Lasagnen bages i ovnen ved 225 grader i cirka 30-40 minutter.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opskriften er fra ”Grøn Gastronomi” af Paul Holt, 1981 (dog med lidt ændringer)
    Erstat evt. den hjemmelavede bechamelsauce med en købt og de friske tomater med hakkede tomater på dåse. På den måde er retten virkelig hurtigt klar.
    Servér gerne sammen med en salat og lidt lækkert brød.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering:
    1
    person
    | Kalorier: 582 kcal | Kulhydrater: 89 g | Protein: 30 g | Fedt: 12 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.6 fra 27 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
     
    • Gulerødder hakket
    • Hakket løg
    • squash hakket
    • Vegetarlasagne
    • Vegetarlasagne
    • Vegetarlasagne
    • hakkede tomater
    • Vegetarlasagne
    • Vegetarlasagne
    • Spinat
    • hytteost og spinat
    • hytteost og spinat
    • Vegetarlasagne
    • Vegetarlasagne
    • Vegetarlasagne
    • Vegetarlasagne
    • Vegetarlasagne
    • Vegetarlasagne
    Følg mig på Instagram
    « Handies med skinke og ost - perfekte til madpakken
    Cheesecake-brownie med hindbærskum »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Anne Maj

      juli 11, 2016 at 7:48 pm

      Denne lasagne var en af de første vegetariske opskrifter jeg lavede og det er stadig helt klart en af mine yndlings! Den er så lækker at jeg serverer dem for alle jeg vil imponere med vegetarmad, og har endnu ikke mødt en person der ikke var helt vild med den :-) Jeg prøver lige for tiden at spise færre mejeriprodukter og har derfor lavet den med mindre ost, hvilket også fungerer godt! Tusind tak.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 15, 2016 at 10:01 pm

        Hej Anne Maj
        Hvor er det bare dejligt at høre! :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Maria

      juni 07, 2016 at 6:00 pm

      Det er seriøst den bedste lasagne!!!1000 tak fordi du har delt den med os! Den er et stort hit - også for folk som ikke er vegetarer! Den er bare så lækker at selv min kødspisende kæreste lige har efterspurgt den!

      Svar
      • Louise Dam

        juni 07, 2016 at 11:34 pm

        Skønt at høre Maria :-)

        Svar
    3. magnus og jesper

      marts 23, 2016 at 7:53 pm

      Hej Louise.

      Tusind tak for at dele den dejlige opskrift.
      Vi er simpelthen så tilfredse og mætte.

      Ha' en dejlig dag
      Med venlig hilsen
      Magnus & Jesper

      Svar
      • Louise Dam

        marts 28, 2016 at 10:10 am

        Hvor er det bare dejligt at høre! :-)

        Svar
    4. Megan

      marts 12, 2016 at 9:53 pm

      Hej, tusind tak for en dejlig opskrift! Jeg har været lidt i tvivl om det er muligt at fryse ned og så kunne varme det op senere? Har du erfaring med det?

      Venlig hilsen,
      Megan

      Svar
      • Louise Dam

        marts 15, 2016 at 6:59 pm

        Hej Megan
        Jeg tror faktisk ikke jeg har haft frosset lasagnen ned, men jeg kan ikke se hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre. Jeg gør det tit med almindelig lasagne.

        Svar
      • Gitte F Rasmussen

        juli 03, 2016 at 2:45 pm

        Har stor lyst til at prøve denne opskrift, men på trods af at jeg synes vældig godt om spinat, plejer jeg at undgå opskrifter med spinat i, fordi jeg altid har fået tudet ørerne fulde med, at man ikke må genopvarme spinat, fordi det så udvikler nogle giftige stoffer.....?

        Svar
        • Louise Dam

          juli 06, 2016 at 10:09 pm

          Hej Gitte
          Jeg tror bare det er noget med at man skal sørge for at det bliver kølet hurtigt ned og bliver varmet helt op igen. Så skulle det vist ikke være farligt.

          Svar
    5. Muhammed

      januar 05, 2016 at 5:53 pm

      Kære Louise
      Denne opskrift er uden tvivl et eksemplariskes eksempel på, hvad det vegetariske køkken har at tilbyde.
      Uden at overdrive vil jeg gerne bekende mig det faktum, at denne ret fik mig til at blive fuldblodsvegetar.
      Jeg skylder dig stor tak!
      Det har været en mærkant forandring systole med at spise kød; jeg har mærket øget energiniveau, og jeg har desuden tabt mig betragteligt.
      Uden denne opskrift ville jeg nok aldrig have opdaget vegatarismens smagmæssige potentiale, og muligvis ville jeg ikke have haft modet til at kaste mig ud i det.
      Med venlig hilsen
      Muhammed

      Svar
      • Louise Dam

        januar 05, 2016 at 11:17 pm

        Hej Muhammed, skønt at opskriften har gjort så stort et indtryk på dig. Det er bare så dejligt at høre! :-)

        Svar
    6. stine

      december 29, 2015 at 9:04 pm

      Hej ☺ jeg spiser ikke champignon er det noget man kan tage ud af det? (: den ser nemlig lækker ud ☺
      Mvh stine

      Svar
      • Louise Dam

        december 29, 2015 at 11:22 pm

        Du kan muligvis tilføje flere af de andre grøntsager, eller måske bytte champignonen ud med aubergine? Jeg har dog kun prøvet at lave den efter opskriften og har ikke forsøgt at ændre på noget.

        Svar
    7. Ida Holst

      september 22, 2015 at 6:05 pm

      Det er sjældent jeg har kommenteret madopskrifter, men dette er uden tvivl den bedste lasagne og den bedste vegetaropskrift jeg nogensinde har lavet/smagt.
      Den er så lækker.

      Svar
      • Louise Dam

        september 26, 2015 at 12:27 pm

        Hej Ida
        Ej, hvor lyder det bare dejligt :-) Jeg er også ret vild med denne lasagne.

        Svar
    8. Maria

      marts 05, 2015 at 10:30 am

      Ville gerne dele denne på facebook.. men jeg fik en advarsel om at siden var et usikkert link :( så jeg kopierede opskirften pr. hånd

      Svar
      • Louise Dam

        marts 09, 2015 at 11:22 pm

        Hej Maria
        Det er noget nyt Facebook er begyndt på. Min side er sikker og du kan sagtens dele den via Facebook. Du skal bare sige ok til den boks der kommer frem.
        Hilsen Louise

        Svar
    9. karoline

      februar 24, 2015 at 2:43 pm

      hvordan kan du lave bechamelsovs med smør og mælk.
      og pasta er der æg i og så lige toppe den med ost.
      og så kalder du det for en (vegetar lasagne)????

      Svar
      • Louise Dam

        februar 24, 2015 at 3:40 pm

        Hej Karoline
        Vegetarer spiser ikke kød, men de må gerne spise andre produkter fra dyr. Hvis man derimod er veganer spiser man slet ikke nogle produkter fra dyr og derfor heller ikke mælk, smør, æg og ost. Derfor er dette også en vegetarlasagne - men ikke en veganerlasagne.
        Hilsen Louise

        Svar
        • Nicole

          juli 26, 2016 at 9:52 pm

          Jeg er vegetar, og vil meget gerne prøve opskriften. Men hvilken hytteost er vegetarisk (altså uden animalsk osteløbe)?

          Svar
          • Louise Dam

            august 14, 2016 at 2:52 pm

            Uh, det ved jeg desværre ikke..

            Svar
    10. gitte

      november 14, 2014 at 6:17 pm

      Virkelig lækker lasagne. Laver den til buffetbordet til min datters 18 års fødselsdag. Tak for opskriften!

      Svar
      • Louise Dam

        november 15, 2014 at 12:42 am

        Godt du kan bruge opskriften. Den smager også super godt!

        Svar
    11. birthe rafn

      oktober 20, 2014 at 1:21 pm

      Hej Louise,
      Den dejligste lasagne jeg har smagt, i morgen kommer min datter og hendes mand hjem på besøg og så
      har jeg bestilt dem til at lave den igen-herligt. Så nu skal jeg ud og købe ind dertil.
      Kh Birthe.(Mor på 82).

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 21, 2014 at 10:37 pm

        Hej Birthe

        Hvor er jeg bar glad for at du kan lide lasagnen - jeg synes også den er super lækker!

        Svar
    12. maria

      august 07, 2014 at 12:30 pm

      Verdens bedste lasagne siger jeg bare. Kæresten og jeg er nystartede vegetarer (på prøve) og var ved at løbe tør for ideer til mad og så fandt jeg denne i går...uuuuhm der er kun et minus og det er at man let får spist alt for meget, tak for at dele denne vidunderlige opskrift

      Svar
      • Louise Dam

        august 07, 2014 at 9:11 pm

        Hej Maria

        Skønt at høre I var vilde med lasagnen. Den er altså også virkelig god efter min mening!

        Svar
    13. Chris

      juni 04, 2014 at 10:55 pm

      Hej Louise!

      Jeg har ofte nydt denne dejlige lasagne, og den absolut skønne cannelloni opskrift du har. Tusind tak for den dem!
      Du gør et rigtig godt arbejde.

      Denne lasagne den stærkt anbefales, den smager herligt + er den også et godt vegetarisk alternativ til lasagne med kød.

      Vh

      Svar
      • Louise Dam

        juni 06, 2014 at 11:09 am

        Dejligt du kan lide den :-)

        Svar
    14. gæst

      februar 26, 2014 at 7:19 pm

      Ummm det var en god lasagne
      stor succes herhjeme de sidste to dage.

      Svar
    15. Igor

      juni 13, 2013 at 4:16 pm

      Jeg lavede den her ret dybt inde i Sibirien for tre russere. De kunne lide den, og personligt synes jeg, det var den bedste lasagne jeg har lavet! Bum, bum, bum.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 22, 2013 at 2:23 pm

        Det lyder sørme spændende! :-)

        Svar
    16. gæst

      januar 15, 2012 at 5:15 pm

      Tak, den er virkelig SUPER lækker! Skal helt sikkert laves igen. :)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 15, 2012 at 9:28 pm

        Det er jeg rigtig glad for at høre. Jeg var også helt vild med den!

        Svar
    Nyere kommentarer »

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her