
Disse muffins er lækre svampede og så er de sprøde på toppen - ligesom rigtige chokolademuffins skal være efter min smag. Disse chokolademuffins er desuden fryseegnede. Så hvis du har nogle tilbage smider du dem bare i fryseren til en anden god gang.
Svampede chokolademuffins
18 stk
Forberedelsestid: 20 min
Samlet tid: 1 time
Ingredienser
100 g smør
250 g sukker
2 store æg eller 3 mindre
1,5 dl mælk
2,5 dl kærnemælk
300 g hvedemel
80 g kakaopulver
2 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk salt
150 g mørk chokolade
1. Smelt smørret og stil det til side.
2. Pisk sukker og æg sammen til det er lyst og luftigt.
3. Bland smør, mælk og kærnemælk i æggeblandingen.
4. Bland mel, kakaopulver, bagepulver, salt og natron sammen i en anden skål.
5. Sigt de tørre ingredienser ned til de våde ingredienser. Bland det hele godt sammen.
6. Hak den mørke chokolade groft.
7. Bland ⅔ dele af chokoladen i dejen.
8. Fordel dejen i cirka 18 muffinsforme af papir (afhængig af størrelsen på formene). Placer gerne papirsformene i en muffinsbageplade. Drys med resten af den hakkede chokolade på toppen af dine muffins.
9. Bag dine muffins i en 180 grader varm ovn i cirka 18-20 minutter.
10.Lad dine chokolademuffins køle ned på en rist.
Opskriften er fundet hos Buttermilksea.dk og er så rettet lidt til.









Skrevet af: Louise DamÆg, Chokolade, Hvedemel, Kakaopulver, Kærnemælk, SukkerKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Efterår, Kager, Skærekager, Brownies og Muffins, Vinter
Hej Louise
Hvor har du købt de flotte forme med u.s.a flag, min datter skal til u.s.a og vi leder efter disse forme ?
Vh Berit Risvig
De er desværre taget med hjem fra USA.
Hej louise kan man bruge noget andet end kernemælk til kagerne
Måske noget naturel yoghurt eller creme fraiche.
Har lige lavet dem med yougury i stedet for kærnemælk, men. Årre tilføje næsten 2 dl mælk ekstra da jeg syntes dejen var meget fast, ved godt jeg puttede en tykkere masse i end kærnemælk, men 1 dl væske vil være perfekt er spændt på at smage dem
Har lige lavet dem med margerine og letmælk istedet for smør og kærnemælk, kom dem i 22 små muffinsforme og i ovnen 16 min. De er blevet vildt gode!
Tak for en god opskrift!😊
Dejligt at høre Helena :-)
Er det varmluft eller alm. ovn?😊
Jeg bruger almindelig ovn.
Jeg forstår ikke rigtig hvornår man skal putte saltet i
Saltet skal i sammen med de tørre ingredienser.
Hej, disse muffins, kan man erstatte kærnemælk med tykmælk ?? Hæver det meget, tænker hvor meget man skal fylde i formene.
Der har jeg desværre ikke prøvet. Men det kan man nok godt.
Jeg har også bagt dem, men de skal altså skylles ned med en del kaffe eller te. De smager godt, men er meget tørre. Enten er det for meget mel -. dejen er tung og stiv - eller også skal de ikke bage så længe. En hel spisekefuld bagepulver er noget i overkanten for mig, det giver en træls bismag.. Jeg brugte en teskefuld bagepulver - og ingen natron. Opskriften er nem, men overskriften er falsk reklame. De er alt andet end svampede.
Næste gang vil jeg moderere opskriften med mindre mel, mindre bagepulver og mindre bagetid. Eller finde en anden opskrift...
Jeg skal ikke kun sige om der er gået noget galt. Men jeg kan se der er andre der har haft succes med opskriften.
Syntes dejen er meget tyk er skal den være det?
Ja, det må den gerne være.
De er lækre, men jeg gav dem 15 min og tænker, jeg prøver med 11-12 min næste gang - det er selvfølgelig forskelligt fra ovn til ovn - bare et heads up til andre, der prøver opskriften og gerne vil have dem svampede :)
Dejligt du kunne lide dem :-)
Super lækker opskrift. Smager rigtig meget af chokolade men at kalde svampet synes jeg er misvisende. For mig betyder svampet at de vil være fugtige indeni men det er de ikke. De kommer nemt til at virke lidt tørre hvis de ikke spises med det samme.
Jeg brugte dog olie i stedet for smør for har erfaring med at de ikke vil slippe papiret hvis man bruger smør/margarine. Olie er mere mættet så 100 g smør svarer til 70 g olie. Så det brugte jeg. Tror du de ville blive mere svampet/fugtige med mere olie?
Hej Maj-Britt
Det kan også være de skulle have haft lidt kortere tid i din ovn måske - der kan godt være stort forskel. Og så synes jeg altså at der er forskel på at bage med smør eller olie.
Hej Louise
Jeg står og skal bage en portion til på lørdag og vil fryse den ned ... Hvad er din anbefaling i forhold til hvornår de skal tages op af fryseren - hvor lang tid før de skal bruges? Skal de evt tø op og så lunes i ovnen eller bare tø op?
Mvh
Astrid
De tør forholdsvis hurtigt op så vidt jeg husker.Så et par timer i forvejen burde være fint. Det er ikke nødvendigt at lune dem i ovnen, men det er da altid lækkert :-)
Nu skal jeg igang med at bage til hele mit volleyhold. Plus familie, glæder mig!
Lyder dejligt, håber de blev gode :-)
Jeg har lige bagt 1.5 portion. Og hold da op jeg synes de er meget "tunge". Forstået på den måde at jeg synes den bliver for kakao/chokolade agtig! Håber det kommer til at hjælpe lidt når der kommer frosting på! Så det bløde friske kommer til at overdøve den tunge chokolade smag!
Hej Sabrina
Det er helt sikkert nogle muffins med rigtig med chokoladesmag - så det skal man selvfølgelig være til. Jeg kan selv næsten ikke få for meget chokolade :-)
Hilsen Louise
Kan de fryses?
Ja, det skulle ikke være noget problem.
Kan man godt bare bruge minimælk istedet for kærnemælk??
Det kan man nok godt, men det bliver nok ikke helt det samme.
Mums de er gode!!
Dejligt at høre :-)
Der står 2/3 dele af chokoladen blandes i dejen, hvad med resten?
Det drysses på toppen af dem, det får jeg lige tilføjet i opskriften.
Mig igen ;) Kan det virkelig passe, at der skal en hel spsk bagepulver i? Det lyder af meget! :)
Ja, det var det jeg brugte :-)
De muffins ser fantastiske ud!
Jeg skulle egentlig lave dem i dag, men faldt over, at der i ingredienslisten står 2 æg, men på billedet er der 3? :)
Det kan jeg godt forstå du bliver forvirret over. Jeg lavede 1,5 portion da jeg tog billederne, så det er korrekt at der bare skal bruges 2 æg :-)
Hvor mange fik du så ud af det med 1,5 portion? Står nemlig og skal bruge til 20 personer men ka se du har skrevet der er til 18 med 1 portion:)
Hej Natasia
Med halvanden portion får du 25-27 stk.
Tusinde tak for svar:) men lig 1 hurtig ting mere, hvor meget mere af de andre forskellige ingredienser ska man så bruge?:/
Så ganger du bare det hele med 1,5 :-)