Som tidligere nævnt har jeg fået en Nemox Gelato Grand ismaskine, jeg har snart testet den godt og grundigt og har allerede lavet mange liter is, derfor vil jeg nu forsøge mig med en lille anmeldelse af maskinen. Så hvis du endnu ikke ved om der skal en ismaskine på ønskesedlen til jul så læs med her, og forhåbentlig bliver du lidt klogere og lige så hooked som jeg er.
Flere typer ismaskiner
Helt grundlæggende findes der to typer af ismaskiner. Dem uden kompressor og dem med kompressor. Forskellen på de to typer er at en ismaskine uden kompressor har en skål, som skal stå i fryseren i mange timer før man kan lave is på den. En ismaskine med kompressor køler isen imens du laver den. Du kan derfor lave is lige når du får lyst, til gengæld fylder den også lidt mere end den anden type. Når man først har fundet ud af hvilken type man vil have, så går jagten på hvilket mærke og helt specifik maskine man vil investere i.
Der er rigtig mange ismakiner at vælge imellem, så det er lidt af en jungle. Jeg vil derfor komme med min anmeldelse på en Nemox Gelato Grand ismaskine med kompressor, og håber så at det måske kan hjælpe på dit valg. Du kan finde et bredt udvalg af ismaskiner hos WhiteAway.com og Skousen.dk
Hvordan virker den?
Ismaskinen fra Nemox er super nem at bruge.
Når den valgte isblanding er lavet og nedkølet hældes der saltvand eler sprit/vand i den yderste skål, som sikrer at den yderste og inderste skål ikke fryser sammen. Så sættes den inderste skål i maskinen og propellen og låget sættes på. Maskinen tændes og starter op i et par minutter. Hæld nu isblandingen i skålen, sæt låg og propel på sin plads og start omrøringen. Efter 25-30 minutter (Tiden afhænger af hvor varm isblandingen er fra start) er isen færdig og kan enten serveres, eller fryses ned så den får en helt fast konsistens.
Hvad har jeg lavet med den?
Jeg har haft maskinen i 1 måned og har i den tid fået lavet en masse dejlig is.
Vaniljeisen har jeg lavet tidligere på gammeldags manér, men nu også hele 2 gange på maskinen.
Og derudover en super lækker hindbærsorbet, som ikke lige er kommet på bloggen endnu..
Krav/ønsker til en ismaskine
Inden jeg fik en ismaskine havde jeg nogle krav til hvad min ismaskine skulle kunne, herunder kan de se dem og hvordan jeg synes Nemox Gelato Grand lever op til dette.
Isen skal blive homogen
Idet at maskinen fryser hele tiden imens der samtidig røres i isen så får isen en helt fantastisk og blød konsistens, som er helt perfekt efter min mening.
Doseringshullet over skålen skal være tilpas stort
Doseringshullet skal primært bruges til at hælde nødder eller lignende i isen når den er begyndt at blive til is. Jeg synes dog ikke at hullet er stort nok på maskinen, og det er derfor ikke noget jeg har brugt. Istedet har jeg rørt det i efterfølgende og så frosset isen lidt ned i fryseren.
Maskinen skal kunne producere den mængde is, som instruktionen lover
Skålen er på 1,5 liter og man må max tilsætte ingredienser af 0,7 kg. De portioner jeg har lavet har været lige omkring en liter allesamen, jeg lavede en portion som nok var 1,3 liter, og der var det altså lige ved at rende over. Så man skal nok holde sige til at lave cirka 1 liter ad gangen.
Isen skal kunne serveres direkte fra maskinen
Det er jo smag og behag hvordan man vil have sin is. Når isen er frisklavet så er den ret blød, men kan sagtens serveres som den er. De fleste gange har jeg dog frosset isen lidt bagefter for bedre at kunne kugle den op.
Maskinen skal være let at rengøre
Det var et must for mig at sådan en stor maskine skulle være let at vedligeholde og rengøre og takket være den udtagelige skål så er den heldigvis rigtig nem at gøre ren. Jeg tager skålen op og vasker, fjerner propellen fra låget og rengør, og så tørrer jeg lige den yderste skål tør af saltvandet. Det tager under 5 minutter at få den klar til at stille ind i skabet igen.
Alt i alt kan ismaskinen fra Nemox alt det den skal kunne efter min mening og til mit behov. Der findes mange ismaskiner derude, og dette er jo altså kun én af mange. Men nu er denne her i hvert fald afprøvet og godkendt fra min side. Hvis du ikke allerede har en ismaskine men du godt kan lide og lave is, så vil jeg altså mene at det er en rigtig god investering. Man kan selvfølgelig lave de fleste is på gammeldags manér, men det bliver altså bare lige lidt bedre i sådan en fætter her :-)
Se en fin lille film med maskinen i brug
Tekniske specifikationer
150W
Termosikring-out køle-og blandeenhed
Kompressor: 4,10 cc
Mekanisk ventilation
Reduktion gearkasse
Omrøre induktionsmotor: RPM 24
Rustfrit stål fast skål: 1,5 L
Inkl.en aluminium aftagelig skål
Max. Mængden af ingredienser: 0,7 kg
Produktionstid: 20 til 40 minutter
Dimensioner (W / D / H): 35x24x30 cm
Vægt: 10 kg
Is ske
Opskriftshæfte
Diana
Hej Louise,
Jeg blev også en lykkelig ejer af en ismaskine sidste år. Jeg havde et godt øje til denne Nemox og Delonghi ICK 6000, og endte med at købe den sidste. Her et år senere kan jeg slet ikke forstå, hvordan vi kunne undvære denne fætter i vores liv ;-) Den er en kæmpe vinder om sommeren, og hold op, hvor smager hjemmelavet is bare godt og anderledes!
http://www.bydianawi.com
Louise Dam
Ja, hjemmelavet is er bare så meget bedre end købeis - og så kan der jo være is klar på ingen tid :-)