• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Reklame/Sponsoreret indlæg/samarbejde med firma

    Vind gavekort til Coop og lær endnu mere om sunde fedtstoffer

    Udgivet: nov 12, 2015 · Opdateret: maj 28, 2019 af Louise Dam

    nødder

    Annonce

    Som I måske har lagt mærke til så er jeg i øjeblikket igang med et samarbejde med Becel om forsøge at oplyse danskerne omkring vigtigheden af at forsøge at spise mindre mættet fedt og mere umættet fedt. Det er nemlig noget vi danskere er rigtig dårlige til. Vi spiser åbenbart generelt for meget mættet fedt i Danmark, hvilket kan øge risikoen for livsstilssygdomme. Jeg synes selv det kan være en jungle at finde ud af hvad der er sundt og hvad der ikke er sundt. Det er der jo indimellem mange meninger omkring.

    Men jeg har haft besøg af diætist Eva Skoog, som arbejder for Unilever og hun har fortalt lidt mere omkring hvad det er der er sundt. Sammen blev vi enige om, at selvom der er mange meninger så bør man kunne stole på det Fødevarestyrelsen melder ud, og det var derfor også klart hendes anbefaling. I 2013 fremlagde Fødevarestyrelsen de nye officielle kostråd, som havde ændret sig fra de gamle kostråd. Der er nu 10 officielle kostråd:

    • Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv
    • Spis frugt og mange grøntsager
    • Spis mere fisk (sunde fedtstoffer)
    • Vælg fuldkorn
    • Valg magert kød og kødpålæg (her mindskes indtaget af mættet fedt)
    • Vælge magre mejeriprodukter (her mindskes indtaget af mættet fedt)
    • Spis mindre mættet fedt
    • Spis mad med mindre salt
    • Spis mindre sukker
    • Drik vand

    De officielle kostråd

    Da Eva var på besøg havde hun lavet en lille næringsberegning på min opskrift på mørbradgryde, efter den første beregning justerede hun lidt på opskriften ved at stege mørbraden i becel flydende istedet for i baconfedtet, skære en smule ned på mængden af cocktailpølser og også lidt ned på madlavningsfløden og med de helt få ændringer gik det mættede fedt fra 25 g til 14 g i retten, og den samlede mængde fedt i retten fik fra 48 g til 34 g fedt. Derudover faldt kalorieindholdet også med cirka 150 kalorier pr. person. Så det kan altså godt betale sig at lave de helt små justeringer i hverdagen, som f.eks. at stege i flydende Becel som jeg normalt gør istedet for måske smør.

    Hvis du er blevet interesseret i at læse mere så har jeg samlet et par links til dig her:

    Brochure: Godt at vide om fedt
    Artikel: Danskerne spiser stadig for meget mættet fedt
    Artikel: Nye nordiske næringsstofsanbefalinger
    Artikel: Fedtet forvirrer danskerne
    De officielle kostråd
    Nordisk ministerråd
    Fedtsammensætning

    Konkurrence

    Hvis du nåede helt her ned til, så må du bestemt være berettiget til at deltage i konkurrencen. Becel har nemlig været så flinke at udlodde 2 gavekort á 200 kr. til Coop. For at deltage i konkurrencen skal du skrive en kommentar her på bloggen til dette indlæg, hvor du skriver dine gode tips til hvor du forsøger at bytte mættet fedt ud med umættet fedt. Du kan deltage til og med torsdag den 26. november, hvorefter jeg trækker de to heldige vindere, som får direkte besked på mail.
     

    « Brombærsnitter
    Vildand med jordskokkepuré og dampet rosenkål »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Christina Christensen

      november 24, 2015 at 9:52 pm

      God konkurrence. Jeg bruger olie til stegning i stedet for smør. Til morgenmad spiser jeg tit et mejeriprodukt, nu er jeg begyndt på at spise yoghurt naturel med kun en lille smule alm. yoghurt blandet i for smagen. Så ellers med solsikkekerner, græskakerner, lidt HUSK og frugt på. Det er godt.
      Mvh
      Christina

    2. Nanna Trine

      november 24, 2015 at 10:05 am

      Jeg er fra landet, hvor vi eeeelsker en god, fed sovs... jeg er nu i stedet for den lækre fløde begyndt at skifte ud med skyr. Det giver både en skøn, frisk smag og en (næsten) lige så god konsistens. Det smager rigtig skønt og er et rigtig godt alternativ, synes jeg!

    3. Louise Janner

      november 24, 2015 at 5:06 am

      Jeg bruger becel smør :) Smager super godt!!

    4. Mie K

      november 21, 2015 at 6:03 pm

      Herhjemme steger vi i olivenolie - det smager skønt :)

    5. Julie Erch

      november 20, 2015 at 9:36 am

      Jeg spiser gerne avokado som pålæg og sundere snack (for snacks skal der til). Jeg er især blevet glad for dadelkugler med dadler, nødder, kokos og kokosolie. Masser gode fedtstoffer!

    6. Martin Madsen

      november 18, 2015 at 11:20 pm

      Olie til fx kager i stedet for smør og pander uden fedtsto

    7. Michelle Jensen

      november 18, 2015 at 9:54 pm

      Jeg prøver at bruge olie istedet for smør ved stegning og ved bagning. Men jeg kunne helt bestemt godt blive bedre til det!

    8. anne madsen

      november 18, 2015 at 7:55 am

      Vi spiser i familien salater med dressing af olivenolie, sesamolie mv. Og spiser meget sjældent smør. Godt fif: Kartoffelmos er godt med halvt smør og halvt olvenolie med neutral smag.

    9. Malene R

      november 17, 2015 at 9:04 pm

      Jeg steger normalt i olie eller Becel :)

    10. Rikke

      november 17, 2015 at 8:36 pm

      Jeg spiser en masse mager kød, mandler og dadler. Mandler og dadler bruger jeg blandt andet i bagværk og mager kød steger jeg typisk i olivenolie eller kokosolie. Nemt og lækkert :)

    11. Maria Ørum

      november 17, 2015 at 4:58 pm

      Er frygtelig lækkersulten om aften,men i stedet for kage og chokolade er vi begyndt at lave et frugtfad med frisk og tørret frugt,samt nødder

    12. Karin c

      november 16, 2015 at 6:56 pm

      Det meste kød kan man stege i sit eget fedt :) på den måde undgår jeg at få ekstra mættede fedtsyrer når jeg laver mad og så køber jeg altid kød med lav fedt procent

    13. Tina H

      november 16, 2015 at 11:48 am

      Jeg bruger olie, når jeg steger :-)

    « Ældre kommentarer

    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her