Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Fordel æblestykkerne i en gryde.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af rørsukkeret. Se evt. min guide her.
Tilsæt vand, rørsukker, kornene fra vaniljestangen og den tomme vaniljestang til æblerne i gryden.
Lad det koge ved middel varme indtil æblerne er kogt ud. Det tog 10 minutter for mig og så var der stadig en lille smule bid i nogle af æblestykkerne. Husk, det kommer an på hvilke æbler du bruger.
Sæt æblegrøden på køl og lad den køle helt ned.
Når din æblegrød er kold knuser du makronerne og pisker piskefløden til flødeskum.
I et portionsglas lægger du nu knuste makroner, æblegrød, knuste makroner og til sidst toppes æblekagen med flødeskum og pyntes med lidt knust makroner. Du kan også lave det i én stor skål i stedet for at portionsanrette.
Stil desserten i køleskabet indtil den skal serveres. Den kan sagtens stå et par timer.
Noter
Tip: Lav din æblegrød dagen før eller et par dage før. Så er det nemt når du skal lave desserten og grøden er kølet helt ned.