Gå tilbage
Udskriv
Billede på opskriften
Næringsindhold
–
+
servings
Mindre
Normal
Større
Udskriv
Add to Collection
Go to Collections
Havregrynskager med chokolade
Sprøde havregrynskager med chokolade.
Ret
Kage
Køkken
Dansk
Søgeord
Havregrynskager med chokolade
Forb. tid
45
minutter
minutter
Samlet tid
45
minutter
minutter
Antal
15
personer
Kalorier
144
kcal
Forfatter
Louise Dam
Ingredienser
100
g
(reklamelink)
havregryn
100
g
smør
100
g
sukker
1
æg
1
tsk
(reklamelink)
bagepulver
3
spsk
(reklamelink)
hvedemel
100-150
g
(reklamelink)
mørk chokolade
Sådan gør du
Smelt smørret - enten i mikroovnen eller i en gryde.
Bland havregryn sammen med smeltet smør.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt og bland sammen med havregryn/smør.
Tilsæt bagepulver og mel.
Sæt 30 små klatter af dej (cirka 1 tsk i størrelse) fordelt på 2 bageplader med bagepapir (med god plads imellem, da de flyder ud)
Bag 1 plade i ovnen ad gangen ved 190 grader (alm ovn) i 8 minutter eller indtil de bliver gyldne i kanten.
Lad kagerne afkøle på en rist.
Når kagerne er helt kolde smeltes chokoladen og cirka 1 tsk. smøres på en bunden af en kage og en anden lægges ovenpå (bund mod bund).
Tip: Man kan også blande skallen af en økologisk appelsin i dejen - så bliver de med orangesmag og minder mere om orangeflager fra Karen Volf.
Næringsindhold
Servering:
1
person
|
Kalorier:
144
kcal
|
Kulhydrater:
16
g
|
Protein:
2
g
|
Fedt:
9
g