2gråænder/vildænder - delt i brystlår og skrog. Lad gerne benene sidde på brystet. Gem lårene til en anden ret eventuelt.
Brøndkarse til anretningenskyllet og tørret
Hindbær til anretningenskyllede og tørrede
Jordskokkepuré
500gjordskokkertag 1 jordskok fra til senere
1dlpiskefløde
25gsmør
Salt
Dampet rosenkål
6rosenkål
Vand
Salt
Sprød jordskokke-æblesalat
1jordskok
½-1æble
Citronsaft
Sådan gør du
Jordskokkepuré
Rens og skræl jordskokkerne.
Kog dem i en gryde med vand. De skal koge til de er møre - cirka 8-10 minutter.
Med en stavblender blender du jordskokkerne til mos.
Tilsæt smørret til mosen.
Tilsæt så fløden langsomt imens du blender med stavblenderen. Fortsæt til du har en fin og blød puré. Smag til med salt.
Dampet rosenkål
Fjern de yderste 4-5 blade fra hvert rosenkål.
Skyl dem under rindende vand.
Damp dem i omkring 5 minutter, eller til de begynder at blive bløde men stadig med bid i. (jeg dampede dem ved at sætte et dørslag i en gryde med en smule vand i bunden, og øverst et låg til at holde på dampen.
Sprød jordskokke-æblesalat
Skær jordskokken i så tynde skiver som muligt.
Skær også æblet i helt tynde både.
Vend det hele i lidt citronsaft så de ikke bliver brune.
Vildænder
Rids skindet på brysterne og krydr godt med salt.
Lad dem stå i 10-15 minutter og trække.
Læg andebrysterne med skindsiden nedad på en kold pande.
Tænd for panden og giv dem et par minutter til skindet er brunet.
Læg brysterne i et ovnfast fad.
Stil fadet i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.
Lad brysterne stå og trække i 5 minutter inden du befrier dem fra benene og skærer dem i fine skiver.
Anretning
Læg lidt jordskokkepuré på tallerkenen og træk igennem det med en ske.
I midten af tallerkenen ligger du de dampede rosenkålsblade skiftevis med de friske hindbær og brøndkarsen.
I den ene side af tallerkenen ligger du skiftevis de tynde æblebåde og jordskokker.
Til sidst placerer du nogle skiver af gråandebrystet ovenpå jordskokkepuréen.
Noter
(Du kan med fordel godt lave noget af tilbehøret sideløbende med at du gør anden klar og steger den. Det hele skal jo gerne være færdigt på nogenlunde samme tid.)