Fordel jordbærrene i en gryde sammen med 1 dl sukker. Opvarm indtil jordbærrene bliver godt bløde.
Blend eventuelt jordbærrene lidt med en stavblender.
Hæld jordbærrene igennem en si ned i en skål så alle kerner bliver sorteret fra. Stil puréen i køleskabet.
Pisk æggeblommerne sammen med 1 dl sukker i en skål indtil det bliver lyst og luftigt.
I en gryde hældes fløde, mælk og glukose. Lad det koge op.
Den varme flødeblanding piskes i æggemassen lidt af gangen.
Hæld det hele tilbage i gryden.
Sæt gryden ved middel varm og rør rundt hele tiden med en ske indtil massen begynder at tykne. Den må ikke blive varmere end 80 grader, da æggene så vil begynde at koagulere (blive til røræg :-))
Sæt gryden i iskoldt vandbad så den hurtigt bliver kølet ned.
Hæld jordbærpuréen i massen og brug en stavblender til at blande det godt rundt i ismassen.
Sæt ismassen på køl i et par timer og kør den derefter på ismaskinen.
Når isen er kørt på ismaskinen hældes den i plasticboks med tætsluttende låg. Den vil være helt færdigfrosset efter et par timer, hvor du kan lave fine kugler af isen.