Start med at lave en portion vaniljecreme efter denne opskrift. Sæt den derefter til afkøling i køleskabet.
Dej
Lun mælken så den er lunken. Hæld den i en stor skål. Udrør gæren i den lune mælk.
Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg og rør godt rundt.
Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen grundigt igennem. Der skal mel i til den lige nøjagtigt ikke klistrer til fingrene længere.
Læg et rent viskestykke over skålen og stil den til hævning et lunt sted i cirka 30 minutter.
Remonce
Imens dejen hæver laver du remoncen ved at blande blødt smør, brun farin og kanel.
Kanelstang
Del dejen i 2 dele og rul hver del ud i en firkant på cirka 35x45 cm.
Fordel halvdelen af remoncen og derefter halvdelen af vaniljecremen på hver stang. Hold eventuelt en smule af cremen tilbage - den kan have tendens til at flyde ud.
Rul dejen sammen til en rulle og klip stangen op i siderne som vist på billedet herunder.
Pensl med æg og drys med 50 g hakkede hasselnødder på hver stang.
Bages i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter. Jeg foretrækker at bage dem enkeltvis.
Når kanelstængerne er afkølet pyntes der med glasur.