Rengør rabarber og jordbær. Skær rabarberne i tern og halver jordbærerne (hvis du bruger friske).
Halver vaniljestangen og skrab vanillekornene ud. Se guide til det her.
Bland dem med lidt af sukkeret så kornene bliver godt fordelt.
Kog rabarber, jordbær, vand, sukker, vaniljekorn og vaniljestangen i cirka 15-20 minutter til frugten er helt mør.
Tag vanillestangen op af suppen og blend suppen med en stavblender, eller hæld den op i en blender og blend den der.
Køl suppen helt ned, og stil den gerne i frysen i 30 minutter lige inden den skal serveres.
Server suppen i en dyb tallerken med en kugle vaniljeis.
Noter
OBS: Rabarber indeholder den smågiftige oxal-syre. Hvis man kun spiser rabarber en enkelt gang i sommerens løb betyder det ingenting, men spiser man jævnligt rabarber skal man sørge for at neutralisere oxal-syren ved at tilsætte et neutraliserende middel som f.eks. "Nonoxal".